Berliinin kaupunginosat: Charlottenburg

Charlottenburgin tunnelmalliset aukiot ja vilkkaat ostoskadut tuntuvat vähän Pariisilta. Kaupunginosan maine onkin porvarillinen ja fiini. Parasta antia ovat kulttuuritarjonta sekä ravintolat.

Charlottenburg on perinteisesti myös vierailijoiden suosiossa. Tunnetuin nähtävyys on yli 120-vuotias Kurfürstendamm-bulevardi, kauppa- ja ravintolaketjujen valloittama shoppailukatu. Se on edelleen Berliinin parhaita ostosalueita. Myös Savignyplatzia ympäröivien tunnelmallisten pikkukatujen runsaaseen tarjontaan kannattaa tutustua.

Charlottenburgin linna ja sen barokkipuutarha ovat suosittuja vierailukohteita, mutta helpompi ja vaikuttavampi nähtävyys on Keisari Vilhelmin muistokirkon raunio. Kirkko tuhoutui Berliinin pommituksissa vuonna 1943 ja raunio jätettiin sodanvastaiseksi muistomerkiksi.

Berliinissä on kaksi eläintarhaa, sillä DDR:än aikaan Itä-Berliinin rakennettiin omansa. Läntinen eläintarha sijaitsee Bahnhof Zoo -aseman vieressä, ison Tiergarten-puiston eteläisimmässä osassa. Sen ylpeyden aihe on maailman suurimpiin kuuluva valikoima eläimiä – toisaalta monet vierailijat valittavat useiden eläinten ahtaista ja epämodernin tuntuisista tiloista.

80-luvulla Charlottenburg sai kyseenalaista kunniaa, kun pitkälti sinne sijoittuva tositapahtumiin perustuva kirja ja elokuva teini-ikäisestä Christiane F. -heroinistista löi läpi. Bahnhof Zoo -juna-asemasta tuli kulttinähtävyys.

Parin hiljaisemman vuosikymmenen jälkeen Charlottenburgiin on viime vuosina taas avattu kunnianhimoisia ravintoloita, kiinnostavia baareja sekä suosittu valokuvamuseo, C/O Berlin. Myös Bikini Berlin -konsepti-ostoskeskus toi kaupunginosaan uutta pontta avatessaan vuonna 2014.

Alueen kiinnostavia taidemuseoita ovat lisäksi Berggruen-museo, jossa on esillä yksi maailman merkittävimmistä klassisen nykytaiteen kokoelmista, Bröhan-taide- ja design-museo, joka tutustuttaa art nouveau’hun, art decoon ja funktionalismiin sekä valokuvataidemuseo Museum für Fotografie (Helmut Newton Stiftung).

Hotellisuosituksia Charlottenburgiin

Charlottenburg on kuin oma kaupunkinsa, täynnä isoja vaatekauppoja, hotelleja, museoita ja hienostuneita ravintoloita. Kannattaa varoa, ettei päädy tylsälle asuinalueelle huonojen kulkuyhteyksien päähän. Iltaisin houkuttelevat muut kaupunginosat – etenkin, jos Berliinin klubit kiinnostavat – U1- ja U2-metrolinjat kuljettavat tehokkaasti läpi kaupungin.

25hours Hotel Bikini Berlin. Trendikkään designhotellin sisustus on rento ja täynnä hauskoja yksityiskohtia. Viereiset Bikini Haus -kauppakeskus, Breitscheidplatz-aukio sekä Kurfürstendamm-ostoskatu ovat täynnä muotiliikkeitä ja tavarataloja. Myös liikenneyhteydet ovat erinomaiset joka suuntaan! Missä: Budapester Str. 40, Charlottenburg. U1, U2, U9, S-Bahn: Zoologischer Garten. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Bleibtreu. Keskihintainen pieni design- ja wellness-hotelli Kurfürstendamm-ostoskadun kivalla, rauhallisella sivukadulla. Kohokohta: ilmainen minibaari! Lähimmät U-Bahn-asemat ovat kävelymatkan päässä. Missä: Bleibtreustr. 31, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse, U7: Adenauerplatz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lulu Guldsmeden. Tanskalainen ekohotelli sijaitsee eloisalla kadulla, jonka varrelta löytyy hyviä taidegallerioita ja trendikkäitä ravintoloita. Missä: Potsdamer Str. 67, Tiergarten. U1, U3: Kurfürstenstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Q! Julkkiksiakin houkuttanut sulavalinjainen, keskikokoinen designhotelli sijaitsee tunnelmallisella sivukadulla keskellä eläväisintä Charlottenburgia, vieressä ovat sekä Kurfürstendamm että Savignyplatz. Missä: Knesebeckstr. 67, Charlottenburg. U1, U9: Kurfürstendamm, S-Bahn: Savignyplatz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Pension Funk. Tunnelmallinen pieni pensionaatti on sisustettu art noveau -tyyliin. Ku’damm ja hyvät shoppailumestat ovat aivan vieressä. Missä: Fasanenstr. 69, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Zoo Berlin. Perinteikäs länsiberliiniläinen hotelli kokenut upean remontin, joten yöpyminen Kurfürstendamm-bulevardin sydämessä on täynnä tyyliä. Luksushotellin hinnat eivät ole huimaavat ja ekohotellissa on joka tapauksessa lupa nauttia! Missä: Kurfürstendamm 25, Charlottenburg. U1, U9: Kurfürstendamm. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *