Berliini – Juomaraha

Berliiniläiset antavat yleensä juomarahaa, muttei välttämättä tarkkaan laskettua prosenttia. Hyvästä palvelusta, erikoistoiveiden toteuttamisesta ja paljon aikaa vievistä palveluista on tapana kiittää juomarahalla.

“Berliiniläiset antavat juomarahan heti maksaessaan.”

Yleisimmin näin tehdään ravintoloissa, kahviloissa ja baareissa, mutta myös taksikuljettajalle, lähetille ja kampaajalle maksetaan vähän ekstraa. Hotellissa juomaraha annetaan siivoojalle ja mahdollisille laukunkantajalle. Näin osoitetaan kunnioitusta raskaita ammatteja kohtaan, joissa on tunnetusti heikko palkkataso.

Hyvä nyrkkisääntö on 10-15 prosenttia laskusta. Juomarahan voi myös jättää antamatta, eikä sillä ole mitään seuraamuksia – mutta on hyvä tietää, että niin ei ole tapana tehdä.

Berliiniläiset antavat juomarahan heti maksaessaan. Laskun saapuessa tarjoilijaa pyydetään pyöristämään lasku haluttuun summaan tai hänelle ojennetaan tasaraha ja sanotaan “stimmt so”, se on hyvä niin.

© Erica Löfman

*Tripsteri.fi-sivuston aineistoa ei saa muokata tai jäljentää millään tavoin. Tripsteri sanoutuu irti kaikesta vastuusta niin suorista kuin epäsuorista vahingoista tai menetyksistä, jotka syntyvät seurauksena verkkosivujen sisällöstä (tai sen puuttumisesta). Ilmoitathan mahdollisista sisältöön liittyvistä ongelmista osoitteeseen [email protected].

 

Tripsteri App -Berliini banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *