Berliinin lhbt-ystävälliset hotellit

Erikseen homo- ja queer-asiakaskunnalle suunnattujen hotellien lisäksi usealla Berliinin hotellilla on kaikkien asiakkaiden tasa-arvoiseen kohtelun takaava Pink Pillow -sertifiointi. Sertifikaatti myös sitouttaa yhteisöprojektien tukemiseen, suvaitsevan työilmapiirin tarjoamiseen sekä antamaan tietoa lhbt-matkaohjelmasta.

Hotellivinkit on jaoteltu hinnan mukaan edullisiin (alle 50 euroa / yö), keskihintaisiin (alle 100 euroa / yö), kalliimpiin keskihintaisiin (alle 150 euroa / yö) sekä luksus- ja boutique-hotelleihin.

Edulliset hotellit:

ArtHotel Connection

Art Noveau -henkinen, tyylikäs hotelli sijaitsee keskellä Schönebergiä. Jokainen huone on yksilöllinen, pienistä yhden hengen huoneista suurempiin sviitteihin. Heteroystävällinen gay-hotelli on Connection Clubin sekä -Shopin naapurissa. Yhden hengen huone alk. 55 euroa.

Missä: Fuggestr. 33, Schöneberg. U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

STARS Guesthouse & Apartments

Lämminhenkinen pieni perhehotelli rauhallisella, idyllisellä alueella läntisessä Berliinissä. Vaihtoehtoihin kuuluu edullinen yhteismajoitus, yksityishuoneita sekä loma-asuntoja. Kahden hengen huone alk. 75 euroa. Sitoutuneesti lhbti-ystävällinen Pink Pillow Collection -hotelli.

Missä: Welserstr. 10-12, Schöneberg. U4: Viktoria-Luise-Platz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Regenbogen Hostel

Pienen sateenkaarihostellin sijainti on erittäin hyvä, lähellä  kaunista Landwehr-kanavaa ja Kreuzbergin viihdykkeitä. Hostelli sijaitsee Regenbogenfabrikissa, joka on solidaarinen yhteisöprojekti. Entisen tehtaan tiloissa on kahvila, kanttiini, pyöräpaja sekä -vuokraamo. Yhden hengen huone alk. 27 euroa, dorm-petipaikka alk. 11 euroa.

Missä: Lausitzer Str. 22, Kreuzberg. U1: Görlitzer Bahnhof / U8: Schönleinstrasse. Nettisivu.

Bananas Berlin Gay Guesthouse

Vain miehille tarkoitettu guesthouse on siisti, rauhallinen ja viihtyisä. Hurmaava isäntä Robert saa vieraat palaamaan Bananasisiin yhä uudestaan. Huoneissa ei ole yksityisiä kylpytiloja.

Missä: Geisbergstr. 41, Schöneberg. U4: Viktoria-Luise-Platz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

My Gay Hostel

Edullinen vain-miesten-hostelli on mitä kätevin paikka tutustua Nollendorfplatzin “Gay Villagen” tiiviiseen baari- sekä klubitarjontaan. Yksityishuoneet alk. 12 euroa per yö.

Missä: Nollendorfplatz 2, Schöneberg. U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Keskihintaiset hotellit (alle 100 euroa/yö):

Axel Hotel

Axel kuuluu espanjalaiseen hotelliketjuun, jonka heteroystävälliset hotellit ovat suunnattu lhbt-yhteisölle. Tyylikäs 86-huoneen hotelli avattiin vuonna 2009. Aivan nurkan takana ovat niin Kurfürstendammin kuuluisa shoppailumaili, kuin Schönebergin tunnettu gay-yöelämäkin.

Missä: Lietzenburger Straße, 13-15, Schöneberg. U1, U2, U3: Wittenbergplatz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Schall und Rauch

Siisti, yksinkertainen 29-huoneen ja yhden huoneiston kokoinen hotelli ja pensionaatti, jonka omistaa miespari. Sijainti rauhallisella kadulla viihtyisässä Prenzlauer Bergin kaupunginosassa on ihanteellinen. Lähikorttelit ovat pullollaan mukavia kahviloita ja kivoja puistoja. Hotellissa on kahvilabaari sekä ravintola. Yhden hengen huone alkaen 55 euroa per yö.

Missä: Gleimstr. 23, Prenzlauer Berg. U2, S-Bahn: Schönhauser Allee.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Tom’s Hotel

Tunnetun gay-hotellin sijainti on täydellinen sille, joka haluaa tutustua Schönebergin eläväisten gay-kortteleiden tarjontaan. Vanhan rakennuksen charmia on osattu hyödyntää ja huoneet ovat viihtyisiä ja erittäin berliiniläisiä. Yhden hengen huone alk. noin 69 euroa.

Missä: Motzstr. 19, Schöneberg. U1, U2, U3, U4: Nollendorfplatz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Park Inn

Radisson ketjuun kuuluva 37-kerroksinen Park Inn on Berliinin tutuimpia rakennuksia, kiitos korkeutensa ja sijaintinsa tv-tornin kyljessä. Täällä kannattaa yöpyä näkymän takia! Ylimpien kerrosten huoneet ovat suosittuja ja ne kannattaa varata hyvissä ajoin. Sitoutuneesti lhbti-ystävällinen Pink Pillow Collection -hotelli.

Missä: Alexanderplatz 7, Mitte. U, S-Bahn: Alexanderplatz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Keskihintaiset hotellit (alle 150 euroa/yö):

Nhow

Värikäs Nhow on tyylikäs “musiikkihotelli” Spree-joen varrella. Fitness- ja spa-centerin lisäksi hotellissa on kaksi äänistudiota, ravintola, baari, galleria, kattoterassi – ja huonepalvelusta voi tilata kitaran tai dj-setin. Sitoutuneesti lhbti-ystävällinen Pink Pillow Collection -hotelli.

Missä: Stralauer Allee 3, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauerstrasse.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

 * Tripsteri.fi-sivuston aineistoa ei saa muokata tai jäljentää millään tavoin. Tripsteri sanoutuu irti kaikesta vastuusta niin suorista kuin epäsuorista vahingoista tai menetyksistä, jotka syntyvät seurauksena verkkosivujen sisällöstä (tai sen puuttumisesta). Ilmoitathan mahdollisista sisältöön liittyvistä ongelmista osoitteeseen [email protected]

 

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *