Berliini – Ikärajat

Berliinin baareihin pääsee teoriassa jo 16-vuotiaana, mutta nuori saa olla siellä vain puoleenyöhön saakka. Jos paikassa poltetaan tupakkaa, ikäraja on 18. Yökerhoon 16-vuotias ei saa mennä.

16-vuotiaalle saa jopa myydä mietoja alkoholijuomia (viini- ja olutjuomat), mutta ei juomasekoituksia, jotka sisältävät viinaa. Vanhempiensa seurassa olevalle 14-vuotiaalle saa ravintolassa tarjoilla mietoja alkoholijuomia.

“Vanhempiensa seurassa olevalle 14-vuotiaalle saa ravintolassa tarjoilla mietoja alkoholijuomia.”

18-vuotias saa oleskella baareissa sekä savubaareissa myös klo 24:n jälkeen ja hänelle saa myydä väkeviä alkoholijuomia. Yli 18-vuotias voi myös päästä yökerhoihin. Monen klubin ovipolitiikka on silti “21+”. Hyvin käyttäytyvä yli 18-vuotias voi silti päästä sisään! Lisää vinkkejä Berliinin klubeille löydät Tripsterin käytännön klubioppaasta.

Konsertteihin ei ole lain määräämää ikärajaa, joten se kannattaa varmuuden vuoksi tarkistaa tapahtuman järjestäjältä tapauskohtaisesti.

© Erica Löfman

*Tripsteri.fi-sivuston aineistoa ei saa muokata tai jäljentää millään tavoin. Tripsteri sanoutuu irti kaikesta vastuusta niin suorista kuin epäsuorista vahingoista tai menetyksistä, jotka syntyvät seurauksena verkkosivujen sisällöstä (tai sen puuttumisesta). Ilmoitathan mahdollisista sisältöön liittyvistä ongelmista osoitteeseen [email protected]

 

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *