Berliinin kaupunginosat: Friedrichshain

Moni matkaopas jättää Friedrichshain-osion lyhyeksi, sillä kaupunginosassa ei ole monta museota tai nähtävyyttä. Se kukoistaa iltaisin ja öisin.

Friedrichshainin näkyvin maamerkki on iso Frankfurter Tor -risteys. Kohti Mitteä kulkeva leveä, puiden reunustama DDR-esplanadi Karl-Marx-Alleen stalinistinen arkkitehtuuri ja leveät kävelykaistat tekevät kadusta erikoisen. Sen varrella on muutamia kahviloita ja ravintoloita sekä tietokonepelimuseo, Computerspielemuseum.

Kaupunginosan tunnetuin nähtävyys on Spree-joen varressa sijaitseva East Side Gallery: noin 1,3 kilometrin pätkä alkuperäistä Berliinin muuria, joka Saksojen yhdistymisen jälkeen muutettiin ulkoilmagalleriaksi tilaamalla taidetta betonipaloihin. Uusin vierailukohde on Mitten ja Friedrichshainin rajalla oleva kylämäinen Holzmarkt-alue, sekin jokirannassa.

Friedrichshainin kivat pikku kaupat, kahvilat ja ravintolat sijaitsevat pääosin kätevästi Boxhagener Platzia ympäröivissä kortteleissa. Perus-aasialaisten ravintoloiden ja pienten vaateliikkeiden väleistä löytää lastenvaatteita, vintage-putiikkeja, niittivöitä, vegaanipikaruokaa sekä metallibaareja. “Boxi”-aukiolle pystytetään lauantaisin sympaattinen ruokatori, sunnuntaisin suosittu kirppis.

Yöelämä keskittyy Warschauer Strassen juna-aseman läheisyyteen, missä vanhasta RAW-ratapihasta on tullut Berliinin tunnetuin bilemaili. Alueelta löytyykin hauska sekoitus taiteentekijöitä ja skeittareita, baareja, klubeja ja jopa ravintoloita, graffitteja ja lasinsirpaleita, sekä turisteja että paikallisia. Sunnuntaisin alueen keskellä on kirpputori. RAW on myyty kiinteistöinvestointifirmalle, joka haluaa rakentaa sinne toimistoja ja “kehittää aluetta”. Varmaa on, että alueen vapaus sekä pienempien toimijoiden tulevaisuus on epävarma, ja että toiminta tulee kaupallistumaan.

Myös Ostkreuz-juna-aseman tuntumassa on nykyään kourallinen mielenkiintoisia baareja.

Kuuluisin Berliinin klubeista on entisessä voimalaitoksessa sijaitseva, massiivinen Berghain. Se on tositarkoituksella bilettäjien mekka, tunnettu maailmanluokan teknosta, seksuaalisesta avoimuudesta ja tiukasta ovipolitiikasta. Tosin joidenkin mielestä Berghainista ja sen pitkästä jonosta on tullut pelkkä turistirysä.

Warschauer Strassen juna-aseman ja RAW-alueen huolettomat turistit houkuttelevat taskuvarkaita ja huumekauppiaita. Etenkin öisin niiden lähistöllä kannattaa pysyä valppaana!

 

Hotellisuositukset Friedrichshainiin

Friedrichshain toimii erityisen hyvin, jos ei aio suorittaa liikaa, vaan haluaa nauttia Berliinin fiiliksestä. U5-metro sekä M10-raitiovaunu yhdistävät kaupunginosan Mitteen ja Prenzlauer Bergiin, Ring-junarata vie kätevästi myös Neuköllniin. Spree-joen ylittävältä, Kreuzbergiin vievältä Oberbaumbrücke-sillalta on hienot näköalat Spree-joelle!

Michelberger Hotel. Trendihotellin sijainti, tyyli sekä hinta täsmäävät. Vilkkaan juna-aseman vieressä on hyviä baareja ja klubeja aivan lähietäisyydellä. Missä: Warschauer Str. 39, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Almodóvar Hotel. Neljän tähden luomuhotellin sijainti sopii alueella shoppailuun ja illanviettoon. Oma kasvisravintola valmistaa myös vegaanisia ja gluteenittomia ruokia. Missä: Boxhagener Str. 83, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse, S-Bahn: Ostkreuz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Moxy Berlin Ostbahnhof. Marriott-ketjun edullisen ja ison hotellin sijainti Ostbahnhof-juna-aseman vieressä sopii etenkin yöelämän tutkailuun. Hotelli on esteetön. Missä: Andreasstr. 76-78, Friedrichshain. S-Bahn: Ostbahnhof. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

nhow. Värikkäässä musiikkihotellissa aivan Spree-joen äärellä on kaksi äänistudiota ja huonepalvelusta voi tilata kitaran tai dj-setin. Mahtava sijainti Friedrichshainin sekä Kreuzbergin yöelämän tutkimiseen! Missä: Stralauer Allee 3, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Plus Berlin Hostel and Hotel. Toistuvasti Berliini parhaaksi rankatun hostellin sijainti Oberbaumbrücke-sillan ja Spree-joen tuntumassa sopii yöelämän tutkimiseen. Ylemmissä kerroksissa on rauhallisia hotellihuoneita. Ehdoton erikoisuus on sisäuima-allas ja ilmaiset jooga-tunnit. Missä: Warschauer Platz 6, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Lue lisää

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *