Berliinin taide- ja design-kirjakaupat

Berliinin mahtavat design-kirjakaupat vievät mennessään, eikä kielitaidolla ole niin väliä.

Moni muotoilu- ja taidekirjakauppojen helmistä löytyy Mittestä. Niin myös hyvin varusteltu PRO qm (Almstadtstr. 48, Mitte. U2: Rosa-Luxemburg-Platz), josta löytyy kirjoja  kaupunkisuunnittelusta taiteeseen ja politiikkasta arkkitehtuuriin. Super-tyylitelty Soda Books (Weinbergsweg 1, Mitte. U8: Rosenthaler Platz) valikoi “erikoisia julkaisuja erikoisille ihmisille” ja hyllyiltä löytyy selattavaa niin muotoilijoille, valokuvaajille, kuvittajille kuin kulinaristeillekin. 25books -kirjakaupan (Brunnenstr. 153, Mitte. U8: Bernauer Strasse) fokus on valokuvataide. Must-have-kirjojen, harvinaisuuksien sekä uutuuksien lisäksi 25booksin tiloissa on myös valokuvagalleria. Luultavasti kaupungin paras valikoima kauniita kansainvälisiä lehtiä tekee vierailusta Do You Read Me!? -liikkeeseen pitkän ja nautinnollisen (Auguststr. 28, Mitte. U8: Rosenthaler Platz).

Myös Kreuzbergin luolamaisesta, takapihalle piilotetusta Motto-liikkeestä (Skalitzer Str. 68, Kreuzberg. U1: Schlesisches Tor) löytää paljon harkitusti valikoituja lehtiä, zinejä sekä pienkustanteita.

Neurotitan -galleria ja kauppa löytyy rosoiselta ja erittäin kuvaukselliselta Haus Schwarzenberg -sisäpihalta (Rosenthaler Str. 39, Mitte. U8: Weinmeisterstrasse). Sieltä pitää uskaltautua pihan perälle saakka ja ähkiä portaat ylös. Tarrojen peittämiltä seiniltä on turha etsiä nimikylttiä, mutta iso valokuvaamisen kieltävä kyltti kielii, että on oikeassa paikassa. Kaupassa on valikoima lehtiä, zinejä, joista jotkut jopa käsin tehtyjä, sekä pienten kustantamoiden kirjoja. Juliste- ja korttivalikoima on kiehtova, kuten myös pieni kokoelma erikoisia lastenkirjoja.

Kölniläisen Buchhandlung Walther König -kirjakustantamon valtava kauppa museosaarekkeella (Burgstr. 27, Mitte. S-Bahn: Hackescher Markt) on ehdottomasti vierailun arvoinen! Königin kirjakaupat löytyvät myös muista suurista, valtiollisista museoista. Konseptitaiteeseen erikoistuneessa Barbara Wien -galleriassa (Schöneberger Ufer 65, Mitte. U1: Kurfürstenstrasse) yhdistyvät vaivattomasti laadukas galleria sekä korkealentoinen taidekirjakauppa.

Monen mielestä Berliinin paras taide- ja kulttuurikirjakauppa on Charlottenburgin idyllisen Savignyplatzin kupeessa oleva Bücherbogen (Stadtbahnbogen 593, Charlottenburg. S-Bahn: Savignyplatz). Myös Berggruen-museossa sekä Potsdamer Platzin Nationalgaleriessa on pienet Bücherbogen-kirjakaupat.

Kreuzbergissä legendaarisen Modern Graphics -sarjakuvakaupan (Oranienstr. 22, Kreuzberg. U1: Görlitzer Park) valikoimista löytyy mm. amerikkalaisia sarjakuvia ja erikoisempia graafisia novelleja, myös englanniksi. Modern Graphics -liikkeitä löytää myös Prenzlauer Bergistä sekä Charlottenburgista. Big Brobot -kauppa (Kopernikusstr. 19, Friedrichshain. U5: Frankfurter Tor / U1, S-Bahn: Warschauer Strasse) saa sarjakuvia sekä hauskoja katutaide- ja designkirjoja, mutta myös keräiltäviä design-leluja ja street wear -muotia.

Jättimäiseen, kaksikerroksiseen Bücherhalle -antikvariaattiin (Hauptstr. 154, Schöneberg. U7: Kleistpark) voi hyllyjen, laatikoiden sekä taulujen sekaan kadottaa kokonaisen päivän. Joskus sieltä löytyy jotain älyttömän mielenkiintoista, joskus taas ei yhtään mitään… Mutta sellaista se on, kirjaostoksilla!

© Erica Löfman

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *