Berliinin kaupunginosat: Mitte

Mitte-kaupunginosasta löytyy kaikkea: shoppailua, mielenkiintoisia sivukatuja, museoita, trendikkäitä ravintoloita ja hämyisiä baareja. Vierailijalle se tarjoaa Berliinin kuuluisimmat nähtävyydet.

“Mitte” tarkoittaa kirjaimellisesti keskustaa. Tänne nousivat Berliinin ensimmäiset asutukset 1300-luvulla. Kaupunginosan näkyvin piirre on Alexanderplatzilla sijaitseva 368 metriä korkea tv-torni. Kaupungin kuuluisimmat museot löytyvät vieri vieressä Museumsinsel-saarekkeelta. Unter den Linden -bulevardin päässä seisova ikoninen Brandenburgin portti on Saksan yhtenäisyyden symboli. Berliinin kuuluisat nähtävyydet suorittaa täällä kätevästi lähes yhdellä kertaa.

Mittellä on monet kasvot: on historiallinen, ylväs Unter den Lindenin ympäristö, on vilkas Rosenthaler Platz kahviloineen ja kauppoineen, on harmaa ja kiireinen Alexanderplatz, ja on terävän modernin arkkitehtuurin täyttämä Potsdamer Platz.

Muodista ja designistä kiinnostunut innostuu pienistä shoppailukaduista Münzstrassen, Torstrassen ja Rosenthaler Strassen ympärillä. Nämä Alexanderplatzin länsipuolella sijaitsevat korttelit ovat täynnä ravintoloita, taidegallerioita sekä boutique-hotelleja.

Mitten yöelämä pyörii viinien, artesaanidrinkkien ja pienpanimoiden ympärillä, mutta seassa on myös jokunen klubi sekä homobaari. Torstrassen varrella ja Rosenthaler Platzin ympäristössä paikkoja sijaitsee erityisen tiiviisti.

Berliiniläisten puheissa Mitte näyttäytyy start upien ja mainostoimistojen viidakkona, jossa kaikesta saa maksaa vähän enemmän. Mittessä on myös vaikeaa vältellä muita matkailijoita.

Hotellisuosituksia Mitteen

Mittestä käsin – tai jalan – on helppo ottaa koko kaupunki haltuun. Kaupunginosasta ei edes välttämättä tarvitse poistua, sillä alue vilisee huippuja museoita, kauppoja, baareja, ravintoloita… Sijainnilla on toki väliä!

Hotel Amano. Design-hotellin sijainti pienten putiikkien ja mielenkiintoisen ravintoloiden tuntumassa on täydellinen. Missä: Auguststr. 43, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Honigmond. Pienen boutique-hotellin charmikkaat, viihtyisät huoneet ovat kaikki erilaisia, mutta kaikissa on romanttinen antiikki-twist. Sijainti on hyvä Mitten ostoskatujen ja ravintoloiden sekä baarien tutkailuun. Moni nähtävyys on kävelyetäisyyden päässä. Parin korttelin päässä on myös Honigmond Garden Hotel, jossa on ihana puutarhakeidas. Missä: Tieckstr. 11, Mitte. U6: Oranienburger Tor / Naturkundemuseum. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Gorki Apartments. Tyylikkäät huoneistot ihanassa vanhassa rakennuksessa eivät voisi olla paljoa paremmalla sijainnilla Mitten ja Prenzlauer Bergin shoppailualueiden ja ravintoloiden tutkailuun jalan, ratikalla tai U-Bahnilla! Ilmainen wifi. Missä: Weinbergsweg 25, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Novotel Berlin Mitte. Sijainti museosaarekkeella on täydellinen klassisen Berliinin tutkailuun, mutta myös Kreuzbergin houkutukset ovat kävelyetäisyydellä. Missä: Fischerinsel 12 , Mitte. U2: Spittelmarkt. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Camper. Pienehkö, viihtyisä boutique-hotelli keskellä Mitten säpinää. Hintaan kuuluu baarin 24-h buffetti, drinkit – sekä näkymät. Missä: Weinmeisterstr. 1, Mitte. U8: Weinmeisterstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Circus Hostel. Eloisa hostelli on Berliinin parhaita ja saa plussaa omasta olutpanimosta! Yksityisiä sekä dorm-huoneita, alkaen noin 30 euroa per yö. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä. Kadun toisella puolella on ketjuun kuuluva budjetti-boutique-hotelli The Circus HotelMissä: Weinbergsweg 1a, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

St Christopher’s Inn Berlin Mitte. ”Poshtelli” rauhallisella sivukadulla on lähellä suuria katuja ja kulkuyhteyksiä. Dorm-majoitus alkaen noin 30–35 euroa, tarjolla myös yksityishuoneita. Missä: Ziegelstr. 28, Mitte. S-Bahn: Oranienburger Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (1):

Rospetti 21.10.2019 14:39

Me mieheni kanssa varattiin Mittestä hotellihuone Amo by Amano- nimisestä hotellista. Tästä listauksesta sitä ei löytynyt mutta onko tää kyseinen hotelli myös hyvä etenkin kun ensikertaa Berliiniin matkustavista puhutaan? Näytti olevan metroasema iha vieressä ja myös ratikka menee läheltä. Ja näytästäs olevan mainitsemaasi Hotel Amanoon noin kilsan matka.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 22.10.2019 16:02

Moi Rospetti! Amano on hyvä ketju, eli varmasti myös valitsemanne hotelli on kiva. Sijainti vilkkaan Friedrichstrassen varrella on keskeinen, kulkuyhteydet ovat oikein ookoo – riippuu toki mihin suuntaan haluaa matkustaa :) Itse lähtisin ainakin jalan tutkimaan Hackescher Marktia ja Rosenthaler Platzia ympäröiviä mukavia kortteleita. Ja luonnontieteellinen museo on teitä lähellä: https://tripsteri.fi/berliini/nahtavyydet/top10-museot/
Hyvää matkaa! T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Rospetti 22.10.2019 23:08

Kiitos vinkeistä! Ollaan matkustamassa joulukuun aikaan, lähinnä joulumarkkinoiden takia! ? Kattelin muutamia suurimmaksi luokiteltuja ja oli monikin ihan kahden kilsan etäisyydellä. Alexanderplatz muunmuassa kiinnostaa ihan jo shoppailu- ja ruokakulttuurin puolesta. Onko tietoa muuten siitä että onko joulumarkkinat auki sunnuntaisin kun mainitsit jossakin kirjoituksessa ettei kaupat ole silloin auki (kirppareita lukuunottamatta)?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 23.10.2019 14:05

Isot joulumarkkinat ovat auki myös sunnuntaisin. Olet toivottavasti löytänyt Tripsterin vinkit Berliinin joulutoreille: https://tripsteri.fi/tripsteri-blogi/berliinin-parhaat-joulumarkkinat/

Alexanderplatz ei muuten ole ruokakulttuurin puolesta kummoinen, shoppailukin on isoja ketjukauppoja. Suosittelen vastapainoksi retkeä esimerkiksi Friedrichshainin Boxhagener Platzia ympäröiviin kortteleihin tai kävelyä Prenzlauer Bergin Oderberger Strassella sekä Kastanienalleella! Molemmilta alueilta löytyy kivoja pikkukauppoja sekä kiinnostavia ravintoloita ja kahviloita.

Tervetuloa Berliiniin!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *