Berliini – Boutique- sekä luksushotellit (yli 150 euroa / yö)

Hotel Zoo Berlin

Hulppea rakennus vuodelta 1889 on toiminut hotellina vuodesta 1911 saakka. 20-luvulla täällä juhlittiin charlestonin ja absintin kera, 1950-luvulla hotellissa nähtiin Grace Kellyn, Sophia Lorenin sekä Romy Schneiderin tapaisia tähtiä. Länsiberliiniläisen yrittäjäkaksikon uudistama hotelli voitti Best Hotel Design Europe -palkinnon vuonna 2017. Sisustus leikittelee luksuksella, tiilellä sekä modernein ja vintage-yksityiskohdin. Kaikki 127 huonetta sekä 14 sviittiä eroavat toisistaan. Hotelliin kuuluu hienostunut Grace-ravintola ja -baari sekä kattoterassi. Kansainvälinen Green Globe -sertifikaatti sitouttaa säästämään resursseja: roskat pyritään minimoimaan ja ne lajitellaan ja hotelli pyörii uusiutuvalla energialla, jonka kulutusta yritetään koko ajan vähentää. Puhdistusaineet ovat luomua. Rakennuksen viherkatto auttaa tasaamaan lämpötiloja samalla kuin se hyödyntää ilmastoa. Tästä luksuksesta on lupa nauttia!

Missä: Kurfürstendamm 25, Charlottenburg. U1, U9: Kurfürstendamm
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Gorki Apartments

Vanhassa 1900-luvun alun rakennuksessa on 34 upeaa lomahuoneistoa ja kaksi penthouse-asuntoa. Lähialue vilisee ravintoloita, kahviloita, baareja ja pikkuliikkeitä. Viihtyisä sisustus yhdistää porvarillisiin parketteihin ja stukkoihin designia, kirpparilöytöjä ja hauskoja yksityiskohtia. Huoneistojen koot vaihtelevat pienestä keskisuureen ja kaikissa on makuuhuone, kylpyhuone sekä ruokailutila. Keittiöstä löytyy tarvikkeet ruoanlaittoon, kylppäriin on koottu mm. Dr. Bronner-sarjan luomutuotteita. Takapihan toimisto hoitaa ravintolavarauksen ja ystävällinen henkilökunta auttaa myös whatsapp-viestein vaikka vuokraamaan suomalaisen Pelago-pyörän. Jos siis asuntoaan edes malttaa jättää! Takapihan huoneistoihin on esteetön pääsy. Vauvasängyn voi pyytää ilman lisämaksua. Ainoa harmi on, että upea talo on pois paikallisilta asuntomarkkinoilta.

Missä: Weinbergsweg 25, Mitte. U8: Rosenthaler Platz
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Hotel Adlon Kempinski

Brandenburgin portin kupeessa sijaitseva 382 huoneen hotelli on kaupungin vanhimpia ja arvokkaimpia. Kolmiosaisiin pukuihin ja valkoisiin käsineisiin pukeutuneet ovimiehet ottavat vastaan vieraat. Juuri Adlonin parvekkeelta Michael Jackson roikotti vauvaansa, ja tällä Charlie Chaplin melkein menetti housunsa fanilaumalle. Hotellin Lorenz Adlon Esszimmer -ravintolalla on kaksi Michelin-tähteä.

Missä: Unter den Linden 77, Mitte. U6: Französische Strasse.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Hotel de Rome

Tämän viiden tähden hotellin kattoterassi sekä spa ovat paikallisten keskuudessa käsitteitä. Rakennus on entinen pankki, joka vuonna 2006 avattiin hotellina. Vaikuttava sijainti historiallisella Bebelplatzilla, Unter den Linden-kadun varrella, tekee kaupunkiin tutustumisen helpoksi. Ennen kaikkea Hotel de Rome tunnetaan julkkisvieraistaan. Mm. Matt Damon on hotellin julkkisasiakkaita.

Missä: Behrenstr. 37, Mitte. U6: Französische Strasse.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

The Mandala Hotel

Viiden tähden hotelli sijaitsee kätevästi Potsdamer Platzilla, lähellä monia kaupungin nähtävyyksiä. Kiinalaisen antiikin sekä designhuonekalujen yhdistelmä luo 11-kerroksiseen hotelliin seesteisen tunnelman. Sisäpihalla piileksii kahden Michelin-tähden ravintola FACIL, ylimmässä kerroksessa on korkeatasoinen spa.

Missä: Potsdamer Str. 3, Mitte. U2, S-Bahn: Potsdamer Platz.
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

DayTripster Berliini App
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *