Teatteriin Berliinissä

Berliiniläiseltä teatterilta saa odottaa tasoa, poliittisuutta sekä kokeellisuutta. Ja alastomuutta.

Halvimmillaan liput maksavat jopa vain 10 euroa. Moni teatteri myös näyttää englanninkielisiä tekstityksiä produktioissaan. Asia kannattaa tarkistaa näytöskohtaisesti.

Klassikoihin kuuluvat kaupunginteatterit Deutsches Theater (Schumannstr. 13, Mitte. U6: Oranienburger Tor) ja Maxim Gorki Theater (Am Festungsgraben 2, Mitte. U6, S-Bhn: Friedrichstrasse) sekä kaupungin ehkä kuuluisin teatteri, Bertolt Brechtin perustama Berliner Ensemble (Bertolt-Brecht-Platz 1, Mitte. U6, S-Bhn: Friedrichstrasse).

Villimpää menoa voi odottaa yhtä legendaarisilta Schaubühneltä (Kurfürstendamm 153, Charlottenburg. U7: Adenauerplatz) ja Volksbühneltä (Rosa-Luxemburg-Platz, Mitte. U2: Rosa-Luxemburg-Platz). Nuorekkaampaa, kansainvälistä teatteria tarjoutuu Hebbel am Uferin  (Stresemannstr. 29, Kreuzberg. U1, U6: Hallesches Tor) ja migraatio-aiheisiin panostavan Ballhaus Naunynstrassen (Naunynstr. 27, Kreuzberg. U1, U8: Kottbusser Tor) lavoilta.

English Theater Berlinin ohjelmisto on nimensä mukaisesti englanniksi (Fidicinstr. 40, Kreuzberg. U6: Platz der Luftbrücke).

Ehkä harva tietää, että Berliinillä on rikkaan teatterihistorian ansiosta arviolta 150 teatteria ja esiintymislavaa. Vuosittaiset festivaalit kuten F.I.N.D., Theatertreffen sekä Herbstsalon pitävät Berliinin eurooppalaisen lavataiteen keskiössä.

© Erica Löfman

Tripsteri App -Berliini banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *