Reykjavik

Maailman pohjoisin pääkaupunki on yhdistelmä rankkaa biletystä ja kapeita, vanhojen viikinkijumalien mukaan nimettyjä katuja. Siellä täällä seisovista pienistä puutaloista löytyy monia tunnelmallisia kahviloita ja hyviä ravintoloita.

Kaupungin rannalla ja monissa uimahalleissa voi pulahtaa lämpimään meriveteen ympäri vuoden. Lämpimät kylvyt, hyvät ravintolat ja yllätykselliset design-kaupat odottavat.

Reykjavíkin nähtävyydet

Reykjavík on pieni kaupunki. Noin 150 000 asukkaan kaupungilla on pieni vanha keskusta, johon viitataan usein lyhenteellä 101. Se on Reykjavíkin ydinkeskustan postinumero.

Yksi islantilaisen modernin arkkitehtuurin taidonnäyte, musiikkitalo Harpa sijaitsee suvereenisti vanhan sataman ja kalavarastojen vieressä. Harpan takana maisemaa hallitsee sininen meri ja majesteettinen Esja-vuori.

Pääkatu Laugavegurin ja sen jatkeiden Bankastrætin ja Austurstrætin pienistä liiketiloista löytää kahviloita, gallerioita, museoita (kuten legendaarinen Penismuseo) ja vaate- ja designkauppoja. Reykajvíkin maamerkille Hallgrímskirkjalle nouseva Skólavörðustígur on eläväinen katu täynnä gallerioita ja putiikkeja. Islannin kansallismuseo löytyy Islannin yliopiston takaa. Maan historiaan viettelee myös Islantiin 800-luvulla saapuneiden viikinkien asututamisesta kertova museo 874, joka löytyy Austurstrætin päästä.

Reykjavíkin keskustan luova luokka on viime vuosina siirtynyt länteen sataman suuntaan. Vanhoihin suloisiin mintunvihreäkattoisiin kalavarastoihin – siitä nimitys Fishpacking district – on auennut kivoja brunssipaikkoja, jäätelöbaareja ja design-myymälöitä.

Hotellit

Reykjavíkissa kannattaa asua ydinkeskustassa, sillä julkinen liikenne on melko kehno, ja kaikki kiinnostavimmat ravintolat, nähtävyydet ja kaupat sijaitsevat kuitenkin ydinkeskustassa. Valitse siis mieluummin keskustahotelli, kuin hotelli, joka mainostaa olevansa 15 minuutin kävelymatkan päässä pääkatu Laugavegurista.

Retket

Reykjavíkissa riittää tekemistä useaksi lomapäiväksi. Vaikka Reykjavík on mainio ja eläväinen pikkukaupunki, kannattaa Islannin-matkalla lähteä myös maaseudulle, vaikka vain lyhyelle päiväretkelle. Islanti on parhaimmillaan ja omalaatuisimmillaan kaupungin ulkopuolella.Reykjavíkista pääsee helposti monipuolisille päiväretkille.

Reykjavíkin ravintolat, kahvilat ja baarit

Pieneksi kaupungiksi Reykjavíkista löytyy hämmästyttävä määrä hyviä ravintoloita, tunnelmallisia kahviloita ja hauskoja baareja, joissa juhlitaan viikonloppuisin ainakin aamuviiteen saakka.

© Satu Rämö

Lataa DayTripster Islanti -sovellus

DayTripster Islanti
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (1):

Tanja 25.03.2018 11:04

Hei, olen tulossa Islantiin 6.-14.4. Osa matkasta menee töiden merkeissä, mutta 6.-9.4 ja 12.-14.4 ehdin myös lomailla. Olen suunnitellut käyväni tutustumassa golden circleen, lyhyelle issikkaretkelle sekä mahdollisesti valassafarille. Onko todella niin, että näihin voi ostaa lipun vasta paikan päällä ja paikkoja usein on vapaana? Pohdin myös näkeekö tähän aikaan vuodesta valaita, vai ovatko ne edelleen vaellusmatkalla etelässä?

Olisin kiinnostunut myös jostain keikasta. Mitä kautta voisiin tutustua Reykjavikin musiikki/klubitarjontaan?
Brunssipaikat, mielenkiintoiset illallispaikat, galleriat ja taidemuseot ovat myös tutustumiskohteiden listalla.

En ole vielä ostanut lippua lentokenttäkuljetukseen. Haluaisin bussikuljetuksen suoraan hotellille. Mitä
suosittelet tähän ja tarviiko lippua ostaessa tietää tarkat lähtöajankohdat?
En ajatellut vaihtaa rahaa tälle matkalle, koska kortin mainostetaan toimivan joka puolella.

Ja vielä viimeisenä pakkausvinkkejä. Koska laukkuun tulee bisnes vaatteet, toppavaatteet(?), vaelluskengät ja toivottavasti tuliaisia, olisiko jotain täsmävinkkejä mitä ehdottomasti tulee pakata mukaan. Ilmeisesti sateenvarjolla ei tee mitään :)

Kiitos jo valmiiksi! Tämä sivusto on auttanut todella paljon matkasuunnitelmissa! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 26.03.2018 20:34

Moikka!
Kiitos palautteesta, hauskaa kuulla, että tästä on ollut sinulle hyötyä :)
Tässä vastauksia kysymyksiisi.

Ei tarvitse eikä kannata vaihtaa käteistä. Saat paremmalla kurssilla, kun maksaa kortilla ja kortit tosiaan käyvät joka paikassa.

Sateenvarjoa ei kannata ottaa tuulen takia, mutta tuulenpitävä takki, hanskat, pipo, lämpimät housut ovat tärkeitä. Villapaidan voit ostaa vaikka täältä tuliaiseksi.

Voit ostaa lentokenttälipun lentokoneessa. Jos lennät Icelandairilla, he myyvät lentokenttälippuja (FlyBus), se on kätevä tapa ostaa. Halutessasi saat kuljetuksen hotellille asti, se maksaa hieman enemmän kuin lippu Reykjavikin bussiasemalle, mutta kannattaa silti ottaa. Kävelymatka kun voi olla pitkäkin, riippuu tietysti hotellin sijainnista. Tällä Tripsterin Islanti sivustolla on juttu lentokenttäyhteyksistä, kannattaa vilkaista se. Se löytyy tuolta sivupalkista :)

Paras paikka katsoa keikka-aikataulut on nettilippukauppa www.tix.is. Musiikkitalo Harpa.is taas on hyvä paikka katsoa klassisen musiikin ohjelmistoa.

Valassafarilippua ei kannata ostaa etukäteen, sillä jos on kovin tuulista ja herkkä vatsa, voi aluksella tulla huono olo vaikka matkustaminen onkin ihan turvallista (en itse kestä heiluvia aluksia, siksi aina mainitsen tästä). Valassafarilähtöjä on niin monta joka päivä, että ennakkovaraus ei ole tarpeen. Kultaisen kierroksen voi varata joko Reykjavikissa tai etukäteen, retkitarjoajia on paljon ja hotelleistakin osaavat auttaa varauksissa eli he hoitavat varauksen puolestasi.

Jos sinulla on joku tietty issikkatalli tai retkityyppi mielessä, tämä kannattaa varata etukäteen, koska joskus ryhmät tulevat täyteen.

Toivottavasti näitä oli apua :)
Ihanaa matkaa!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tanja 02.04.2018 17:22

Hei, suuret kiitokset vastauksesta! Nyt on lippu Björkin keikalle ja suunnitelmat alkaa selvitä :) Kysyisin vielä, että menistikö itse ennemmin kultaiselle kierroksella vai retkelle etelärannikolle? Kaikkea ei valitettavasti koskaan ehdi yhdellä reissulla tehdä ja nyt pähkäilen näiden kahden välillä. Tarkoituksena mennä bussikierrokselle jompaan kumpaan.
Suuret kiitokset taas!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 03.04.2018 01:48

Kivaa, että sait llipun Björkin konserttiin. Se on varmasti hieno kokemus! Jos olet ekaa kertaa tulossa Islantiin, niin menisin Kultaiselle kierrokselle. Sen aikana näkee vesiputouksia ja geysirin alueen ja Thingvellirin hienon kansallispuiston. Turisteja on tietysti paljon liikkeellä, koska nuo kaksi päiväretkeä ovat pituutensa ja nähtävyyksiensä takia ne suosituimmat. Ottaisin näistä kahdesta kuitenkin sen KK:n, suosittelen sitä hyvänä introna islantilaiseen luontoon ja historiaan. :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *