Mökki vuokralle Islannista

Islantilaiset ovat kovia mökkeilemään. Kesälomista, pääsiäislomista ja pitkistä viikonlopuista ainakin osa vietetään maaseudun rauhassa mökillä perheen kanssa. Siellä rentoudutaan, syödään hyvin, kalastetaan ja istutaan kuumassa kylvyssä mökin terassilla. Hyttysistäkään ei ole haittaa, sillä niitä Islannissa on todella vähän. Mökkejä vuokrataan myös turisteille.

Mökkimajoitus on mainio tapa yöpyä Islannin-matkalla. Vuokramökit ovat korkeatasoisia (sähkö, juokseva vesi, astiat, usein myös astian- ja pyykinpesukone ja terassilla saunankorvike eli kuumavesiallas “heitti potturinn“). Islantilaisten suosimat mökkikylät ja turisteille vuokrattavat mökit sijaitsevat usein hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden lähistöllä.

Mökki on erinomainen vaihtoehto etenkin isommalla matkaseurueella. Vaikka mökkien vuorokausihinnat etenkin kesäaikaan ovat melkein joka paikassa yli sata euroa, tulee mökki kuitenkin usein halvemmaksi kuin yöpyminen hotellissa.

Yksi hauskimpia mökkikyliä on Minniborgir. Se on paikallistenkin suosima mökkikeskittymä Etelä-Islannissa, melko lähellä Golden Circle -luonnonkierrosta ja muita Etelä-Islannin upeita luonnonnähtävyyksiä. Sopii erityisen hyvin lapsiperheille (leikkipaikka, osassa mökkejä oma kuumavesiallas mökin terassilla jne.). Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Húsafellin lomakylässä Lounais-Islannissa on hotellin lisäksi myös mukavia vuokramökkejä. Tarkemmat mökkitiedot löytyvät Húsafellin omilta nettisivuilta. Katso Bookingin tarjoukset lomakylään täältä.

Kalastaðirin maatila vajaan tunnin ajomatkan päässä Reykjavíkista löytyy Borgarnesin kylän läheltä. Maatilanomistajat vuokraavat muutamaa mökkiä. Oma rauha taattu. Katso lisätiedot Kalastaðrin omilta nettisivuilta.

Pohjois-Islannin luonnonnähtävyyksien läheltäkin löytyy paljon mökkejä. Yksi kivoimmista ovat Einishusin modernit pikkumökit, joista on lyhyt ajomatka niin Akureyriin, valassafareista tunnettuun Húsavíkiin, upean Myvatnin järven luonnonihmeiden äärelle ja Góðafossin vesiputouksille. Einishusin mökit eivät ole kovin tilavia (sängyt neljälle), mutta niissä on kaikki mukavuudet ja isoista ikkunoista avautuu kauniit maisemat Islannin maaseudulle. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Nollurin mökit Islannin pisimmän vuonon, Eyjafjörðurin, rannalla edustavat todellista luksuslomailua. Design-huonekaluin sisustetut ja laadukkain materiaalein rakennetut mökit omistaa varakas sveitsiläinen herrasmies, joka asuu Islannissa kesäisin. Vuorokausihinta on näissä lomataloissa useita satoja euroja, mutta upeita ne sitten ovatkin: suurista ikkunoista avautuu mykistävä merinäköala ja mökit on tehty niin viihtyisiksi, ettei sieltä tekisi mieli poistua ulos ollenkaan. Nollurin luksusvilloissa on Islannin-matkallaan yöpynyt mm. Tom Cruise. Katso tarkemmat hinta- ja varaustiedot Nollurin omilta nettisivuilta.

Mökkejä etsiessään kannattaa tarkastaa myös Airbnb-tarjonta. Osa islantilaisista mökinomistajista vuokraa palvelun kautta omaa mökkiään matkailijoiden käyttöön.

© Satu Rämö

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *