Reykjavík – baarit ja kahvilat

Reykjavík – kahvilat

Reykjavíkin suloisista puutalokortteleista löytyy paljon tunnelmallisia kahviloita. Siellä turistit tekevät matkasuunnitelmiaan ja paikalliset tapaavat ystäviään, pitävät palavereita ja järjestävät keskustelukerhoja.

Reykjavík Roasters

Kahvinystävän must-kohde. Kahvilan baristat ovat voittaneet lukuisia palkintoja, pavut ostetaan suoraan tuottajilta ja paahdetaan kahvilan omassa paahtimossa. Kodikas sisustus kruunaa kofeiininautinnon. Kárastígurin kahvila on pieni ja useimmiten sinne on hirmuinen jono. Kannattaa kävellä kahvilan toiseen pisteeseen Brautarholtille. Paikallisen taideyliopiston naapuriin avattu tilava kahvila on tilavampi ja listalta saa myös kevyttä lounasta (kokeile hapanleipää avokadolla!).

Missä: Kárastígur 1 ja Brautarholt 2.

Kaffifélagið

Pikkuruisesta kahvilasta saa erinomaisia espresso-pohjaisia kahveja. Kahvit otetaan mukaan, sillä pöytätilaa ei ole. Arkiaamuisin kahvilan edustalla voi nähdä paikallisia toimittajia pitämässä torikokousta.

Missä: Skólavörðustígur 10

Kaffitár

Oranssin talon kahvilasta löytyy jokaisen heikko kohta: samettiset lattet ja erinomaista banaanileipää. Kaffitár-kahviloita voi nähdä Islannissa muuallakin. Se on paikallinen kahvilaketju ja yksi maan suosituimmista kahvimerkeistä.

Missä: Bankastræti 8

Babalú

Kotoisa kahvila, josta saa myös pientä purtavaa. Babalún sisustus on retro eli kierrätystä ja kirpputoria. Talon julkisivu on sekoitus oranssia, turkoosia ja hauskoja seinämaalauksia. Täältä muuten saa kaupungin parasta juustokakkua.

Missä: Skólavörðustígur 22

Kaffibarinn on Reykjavíkin yöelämän klassikko. Kuva: Björgvin Hilmarsson
Kaffibarinn on Reykjavíkin yöelämän klassikko. Kuva: Björgvin Hilmarsson

Reykjavík – yöelämä

Islantilaiset osaavat juhlimisen. Baariin ei viikonloppuisin kannata mennä ennen puoltayötä, sillä tunnelma on riehakkaimmillaan vasta yhden jälkeen ja jatkuu aamuviiteen. Reykjavíkissa ei ole isoja klubeja, vaan juhlat ovat keskittyneet kotoisiin baareihin ja pubeihin Reykjavík 101:n alueella.

Yöelämää islantilaiseen tapaan -baarikierros vinkkeineen löytyy applikaatiostamme (älä varaa aktiviteetteja seuraavaan aamuun)

Tripsteri App Islanti -banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Slippbarinn

Hotelli Marinan alakerran baarista saa erinomaisia cocktaileita. Baari on erityisen suosittu paikallisten aloittelupaikka viikonloppuisin. Happy hourin aikaan (joka päivä kello 16–18) valikoima erinomaisia drinkkejä 1 200 ISK eli noin 10 euroa.

Missä: Mýrargata 2

Slippbarinn on Reykjavíkin parhaita cocktail-baareja. Juoman sekoittaminen ei täällä ole mikään ihan pikkujuttu (Kuva: Slippbarinn)

 

Kaffibarinn

Yöelämän klassikko. Tänne kannattaa tulla vähän puolenyön jälkeen välttääkseen jonot. Baari on pieni, mutta tanssilattialle mahtuu to-del-la paljon väkeä. Pääosin elektronista musiikkia.

Missä: Bergstaðastræti 1

Húrra

Iso tanssilattia, hyvät DJ:t. Jos tanssijalka vipattaa, tämä on paras valinta (okei, Kaffibarinnin jälkeen).

Missä: Tryggvagata 22

Bar Ananas

Tervetuloa kuiviin rantabileisiin! Leikkisään islantilaiseen tyyliin Ananas väittää olevansa rantabaari, vaikka merta ei ole lähimaillakaan. Sokkeloiset ja kapeat käytävät, hämyisä ja pieni tanssilattia ja keskellä baaria tiski, josta voi hakea lisää kylmää olutta ja herkullisia margaritoja. Bar Ananas tuppaa vaihtamaan nimeään aika usein – syystä jota en tiedä – mutta bileet ovat silti aina yhtä vauhdikkaita ja margaritat maukkaita.

Missä: Klapparstígur 38

Skúli Craft Beer

Kaupungin parhaassa olutbaarissa keskitytään maistelemaan erinomaisia oluita. Suureen valikoimaan kuuluu myös monia islantilaisia pienpanimoherkkuja. Yleensä täällä saa loistavaa ja asiantuntevaa palvelua!
Missä: Adalstraeti 9

Veður

Hauska akvaariobaari, jossa viihdytään kaveriporukalla, mutta ei tanssita. Hyväntuulinen aloittelupaikka, jossa käy paljon paikallisia. Tsekkaa myös kadun toisella puolelta löytyvä, paikallisten yli kolmekymppisten suosiossa oleva äänekäs Kaldi-baari. Kaldissa istuu paljon partaäijiä.

Missä: Klapparstígur 33

 

Lue lisää Reykjavíkin ravintolat -sivulta kaupungin kulinaristisista houkutuksista

Lue lisää siitä, miten reykjavikilaisissa baareissa kuuluu käyttäytyä.

© Satu Rämö

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (2):

Outi Isopahkala 05.10.2016 10:47

Tuhannet kiitokset Satu! :) Menin Reykjavik Excursion sivuille. "Pick up" - kohdasta en löytänyt Keflavik Airportia? Reykjavík - Blue Lagoon including admission - paketista kyse. 21.600 ISK kuuluu ilmeisesti Blue Lagoon kylpemiset + bussikuljetukset. Harmittaa huono englannin kielen taito, mutta onneksi apua löytyy (=

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 05.10.2016 13:54

Moikka Outi! Täältä löytyy kellonajat kuljetuksille: https://www.re.is/blue-lagoon-schedule

Tästä voi varata reissun lentokentältä Blue Lagooniin ja kuljetuksen Blue Lagoonilta hotellille: https://www.re.is/day-tours/airport-to-blue-lagoon-no-entry

Tästä voi ostaa lipun Blue Lagooniin: http://www.bluelagoon.com/blue-lagoon-spa/prices-and-packages/

Olikin harmi juttu, että siellä ei näyttänyt nyt olevan myynnissä sellaista pakettia joka kattaisi sekä kuljetukset lentokentältä kylpylään ja kylpylästä kaupunkiin sekä BL-lipun vaan ne pitää ostaa erikseen...

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Outi Isopahkala 28.09.2016 20:26

Hei Satu, olisin kysynyt sinulta paria juttua Islantiin liittyen. Millainen sää on usein lokakuussa, reissumme sijoittuu lokakuun loppupuolelle? :) Lentomme on lauantaina Islannissa noin 9.45, joten minkä firman kautta kannattaisi varata Blue Lagoon-reissu? Lentokenttä-Blue Lagoon-Storm hotel by keohotel olisi tarkoitus taittaa heti reissun aluksi. Storm Hotel By Keohotelissa yövymme 5 yötä. Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä valassafarille (sään salliessa) tai sitten johonkin muualle? Mitä suosittelisit näin lyhyellä reissulla. Onko tuon meidän hotellin lähellä kauppoja auki ihan sunnuntainakin ja kuinka pitkään ne palvelevat?

Kiitos tuhannesti vastauksista etukäteen, paljon tuli kysyttyä, mutta oli helpointa kysellä sinulta kun olen seurannut matkaasi blogissa ym.!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 28.09.2016 20:58

Moikka Outi! Lokakuussa sää on vähän kuten Suomessa; voi olla kivan aurinkoisia päiviä, mutta välillä voi myös sadella ja syysmyrskytä. Mutta sehän tekee Islannin kokemisesta vain jännittävämpää :) Ja kuumat uima-altaat ovat onneksi auki huonollakin säällä. Islannissa tuulee usein, eli ottakaa lämpimät ja tuulenkestävät takit mukaan, samoin pipot jne.

Blue Lagoon -reissu kuljetuksilla on parasta hankkia Reykjavik Excursions -firmasta. Se on yksi maan suurimpia turistibussifirmoja, mutta se myy tuota BL-pakettia helpoimmalla tavalla. Eli hintaan kuuluu kuljetus kentältä lagooniin ja lagoonilta parin tunnin kuluttua hotellille. Liput kannattaa tilata etukäteen heidän sivuiltaan.

Ostakaa valassafariliput vasta sinä päivänä kun aiotte mennä; eli ei etukäteen. Koska jos on vähänkään tuulinen sää, reissu kannattaa jättää väliin. Keinuvassa veneessä voi tulla huono olo, mutta siellä ei myöskään välttämättä näe valaita niin helposti, kun tuuli rikkoo merenpintaa. Syksyllä valaita näkee muutenkin vähän harvemmin kuin kesällä - mutta kyllä niitä silti on! Eli kauniina syyspäivänä valassafari on ihana idea. Tuulisena päivänä jättäisin väliin.

Teidän hotellilta on noin 20 min kävely kesksutaan. Keskustan myymälät (vaatekauppoja, designkauppoja, turistimyymälöitä) on auki myös sunnuntaisin, ja samoin ruokakaupat. Pääkadulla on myös pari kioskinkokoista ruokakauppaa, jotka ovat auki lähemmäs puoltayötä. Kirjakaupat ovat aina auki iltakymmeneen - niissä on kirjojen ja matkamuistojen lisäksi hyvät kahvilat. Suosittelen!

Käykää uimassa myös Reykjavikin keskustan uimaloissa sen Blue Lagoonin lisäksi. Laugardalurin iso uimala on teitä lähellä, ja keskustassa on pieni ja söpö Sundhöllin kylpylä. Omat uikat ja pyyhe vain mukaan, sisäänpääsy on vähän yli 5 euroa.

Ootko jo käynyt lukaisemassa nämä jutut:
Reykjavikin must-nähtävyydet: https://tripsteri.fi/islanti/reykjavik/ensimmainen-kerta-reykjavikissa-koe-nama/
Islanti 3 päivässä (retkivinkkejä): https://tripsteri.fi/islanti/islanti-kolmessa-paivassa/

Oikein mukavaa matkaa teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *