Islannin parhaat hotellit

Mitkä ovat Islannin parhaat hotellit? Valitsimme Reykjavíkin tunnelmallisimmat majapaikat ja Islannin parhaat hotellit ja hostellit maaseudulta. Näissä majapaikoissa yöpyminen on elämys. Painotimme valinnassa viihtyisyyttä, hotellin vastuullisuutta, asiakaspalvelua, hotellin sijaintia ja hotellin ympäristön tarjoamia aktiviteetteja.

Reykjavíkin parhaat hotellit – näitä suosittelemme

Hotel Alda – tyylikäs hotelli Reykjavíkin pääkadulla

Hotel Alda on tyylikäs ja tasokas hotelli keskusta-asumista arvostavalle. Kuva: Hotel Alda.
Hotel Alda on tyylikäs ja tasokas hotelli keskusta-asumista arvostavalle. Kuva: Hotel Alda.

Erinomainen hotelli aivan Reykjavíkin ydinkeskustassa, pääkatu Laugavegurilla. Tumma ja yksinkertainen sisustus, uudenkarhea tunnelma. Aulabaarin suurista ikkunoista on mukava tarkkailla pääkatu Laugavegurin elämää. Aldan alakerrassa on paikallisten miesten suosima parranleikkuupaikka, eli aulassa liikkuu etenkin arkisin paljon komeita islantilaismiehiä (vink, vink). Esteetön pääsy. Lentokenttäbussi ei saa ajaa liikennerajoitusten takia hotellin eteen; bussipysäkiltä on noin 200 m kävely hotellille.

Laugavegur 66-68, Reykjavík

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Hotel Alda.

Hotel Canopy – hieno hotelli Reykjavíkin vanhassa keskustassa

Caonpy Hotel - tyylikäs keskustahotelli Reykjavíkin ytimessä. Kuva: Canopy.
Canopy Hotel – tyylikäs keskustahotelli Reykjavíkin ytimessä. Kuva: Canopy.

Reykjavíkin ydinkeskustan Canopy-hotellia rakennettiin vuosia. Sen tieltä purettiin vanhoja taloja ja räjäytettiin kiveä. Canopy on kieltämättä hieno ja hohkaa uutuuttaan. Tilavat huoneet, poikkeuksellisen herkullinen aamiainen ja sijainti aivan Reykjavíkin ytimessä tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon tasokkaan keskusta-asumisen ystäville. Esteetön pääsy. Ravintolan alakerrassa sijaitseva ravintola Geiri Smart on erinomainen ruokapaikka. Lentokenttäbussi ei saa ajaa liikennerajoitusten takia hotellin eteen; bussipysäkiltä on muutaman sadan metrin kävely hotellille.

Smiðjustígur 4, Reykjavík

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Hotel Canopy.

KEX hostel – hostelli Reykjavíkin hipsterien suosiossa

KEX - Reykjavíkin tunnetuin hostelli. Kuva: KEX.
KEX – Reykjavíkin rakastetuin hostelli. Kuva: KEX.

Klassikoksi muodostunut KEX hostel on myös  paikallisten suosiossa mukavan baarin ja letkeän ravintolansa ansiosta. KEX on eittämättä Reykjavíkin tyylikkäin hostelli. Vanhaan keksitehtaaseen kunnostetussa hostellissa on edullista dormimajoitusta sekä kahden hengen huoneita. Hostellin viihtyisässä baariravintolassa on välitön tunnelma. KEXissä järjestetään lähes joka viikonloppu keikkoja, festivaaleja ja muuta aktiviteettia.

Skúlagata 28, Reykjavík

Katso hinnat ja tee varaus hostelliin KEX hostel.

 

Varmista hyvä sijainti: Islannin hotellit kartalla

Tripsteri App Islanti -banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Parhaat hotellit Islannin maaseudulla – yövy upeissa maisemissa

 

 

Hotel Blue Lagoon Retreat – Islannin ainoa todellinen luksushotelli

Blue Lagoon Retreat on Islannin upein luksushotelli. Kuva: Blue Lagoon Retreat.

Blue Lagoon Retreat on Islannin upein luksushotelli. Kuva: Blue Lagoon Retreat.Luksusmittapuulla tämä on Islannin paras hotelli ja pakko mainita, kun aiheena ovat Islanin parhaat hotellit. Viiden tähden majoituspaikka uniikeissa maisemissa. Blue Lagoonin Retreat Hotel sijaitsee laavapellolla ja aivan Blue Lagoonin taianomaisen kylpylän vieressä. Hotellissa on upeat, luonnonmateriaaleilla sisustetut huoneet ja rauhallisessa hotelliravintolassa tarjoillaan islantilaisen keittiön antimia. Hotelli tarjoaa joogatunteja, opastettuja kävelyjä lähialueelle ja pääsyn hotellin ekslusiiviseen spahan sekä tietysti Blue Lagoonin kylpylään. Todella kallis mutta todella ainutlaatuinen kokemus. Naapurissa sijaitsee hieman huokeampi (silti melko kallis) Blue Lagoon Silica -hotelli, jossa on muutama kymmenen huonetta ja maisemat laavapellolle ja Blue Lagooniin.

Norðurljósavegur 7, Grindavík

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Blue Lagoonin Retreat.

Hotel Egilsen – intiimi butiikkihotelli kalastajakylässä Länsi-Islannissa

Hotel Egilsen; tyylikäs ja pieni butiikkihotelli Stykkishólmurin kalastajakylässä. Kuva: Hotel Egilsen.
Hotel Egilsen; tyylikäs ja pieni butiikkihotelli Stykkishólmurin kalastajakylässä. Kuva: Hotel Egilsen.

Snæfellsnesin niemimaa on upea matkakohde. Jäätikkömaisemat, kuohuva meri, pitkät hiekkarannat, paljon kohtalokkaita kallionkielekkeitä ja pienten kalastajakylien tunnelmaa. Hotel Egilsen on täydellinen majapaikka, jos arvostaa design-huonekaluja, kirjallisuutta ja rauhallista tunnelmaa. Vanhaan kauppaan rakennettu butiikkihotelli on hieno, mutta ei pröystäilevä. Huonet ovat melko pieniä, mutta sen minkä tilassa häviää, voittaa tunnelmassa ja laadukkaissa materiaaleissa.

Aðalgata 2, Stykkishólmur 

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Hotel Egilsen.

Hotel Húsafell – tasokas hotelli erinomaisten ulkoilumaastojen keskellä

Húsafellin hotelli. Jäätikön kainalossa saa hyvät unet. Kuva: Hotel Húsafell.
Húsafellin hotelli. Jäätikön kainalossa saa hyvät unet. Kuva: Hotel Húsafell.

Aktiivilomalaiselle luksusta, Islannin paras hotelli kun etsit luonnonrauhaa, aktiviteetteja, hyvää ruokaa ja naapurissa sijaitsevat kuumavesialtaat ovat sinulle tärkeitä. Húsafellissä Langjökullin jäätikön ja Islannin pisimpien laavatunneliverkostojen liepeillä on erinomaiset majoitusmahdollisuudet. Húsafellin hotelli on hienosti onnistunut yhdistämään korkeatasoisen palvelun ja luontokokemuksen. Kaikista hotellin huoneista pääsee suoraan pihamaalle ja majoituksen hintaan kuuluu Húsafellin uima-altaiden vapaa käyttö. Hotellin ravintola on tasokas. Illallisella tarjoiltava viiden ruokalajin illallinen sisältää paikallisia herkkuja kuten mureaa lammasta ja tuoretta kalaa. Ravintolan seinät ovat pelkkää ikkunaa, josta näkyy vaaleana loistava jäätikkö, jonne järjestetään päivittäin retkiä Húsafellistä. Hyvät vaellusmaastot. Lähellä sijaitsevat myös upeat vesiputoukset Barnafoss ja Hrunafossar.

Húsafell, Reykholt

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Hotel Húsafell.

Miðgarð Base Camp – aktiivilomailijan majatalo Etelä-Islannissa

Miðgarðin hostelli on aktiivilomailijoiden suosikki. Kuva: Miðgarð.
Miðgarðin hostelli on aktiivilomailijoiden suosikki. Kuva: Miðgarð.

Moderni hostellin ja hotellin välimuoto, jonka missiona on tarjota kodinomaista majoitusta. Vanhan pohjoismaisen mytologian mukaan Miðgarð tarkoittaa ihmisten asuttamaa paikkaa. Tarjolla on privaattihuoneita ja dormimajoitusta, mukava ravintola ja tunnelmallinen baari. Base Camp järjestää myös erilaisia aktiviteettiretkiä alueen upeisiin maisemiin. Täällähän viihtyy totisesti pidempäänkin!

Dufþaksbraut 14, Hvolsvöllur

Katso hinnat ja tee varaus Miðgarð Base Campiin.

Heydalurin majatalo – islanninehevostalli, hotelli ja kuuma lähde Länsivuonoilla

Heydalurin majatalo upeilla Länsivuonoilla. Kuva: Satu Rämö.
Heydalurin majatalo upeilla Länsivuonoilla. Kuva: Satu Rämö.

Länsivuonot ovat Islannin upeinta aluetta sinulle, joka arvostat lomalla rauhallista luontomatkailua, upeita vuoristomaisemia ja rauhaa. Heydalur on luontolomailijan majapaikka, jossa viihtyy parikin yötä. Seuraavaan kylään on matkaa satakunta kilometriä, eli oma rauha on taattu. Heydalurissa pääsee islanninhevosvaellukselle, kalastamaan, vaeltamaan, kylpemään luonnonlähteessä ja sisätiloissa olevassa kuumavesialtaassa. Hotellin ravintolan ruoka on konstailematonta ja erinomaisen maukasta islantilaista kotiruokaa. Sydämellinen palvelu.

Mjóafjörður, Ísafjördður

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Heydalurin majatalo.

Hotel Djúpavík – romanttine hotelli Islannin maaseudulla Länsivuonoilla

Hotel Djúpavík - kylänsä ainoa. Kuva: junaidrao / CC Flickr.
Hotel Djúpavík – naapureina vuori, vesiputous ja meri. Kuva: junaidrao / CC Flickr.

Länsivuonojen itärannikolta löytyy luontomatkaajan unelmapaikka! Vanhat, narisevat puulattiat ja yksilöllisesti sisustetut huoneet vievät ajassa taaksepäin 1930-luvulle, jolloin hotellirakennus toimi majoitustilana viereisen sillitehtaan naispuolisille työntekijöille. 1980-luvulla rakennus laitettiin remonttiin ja avattiin hotellina. Jos varaa huoneen tien puolelta, pääsee nauttimaan mahtavista merinäkymistä. Jos taas huone on käytävän toisella puolella, takapihan korkea vesiputous tuudittaa uneen. Jaetut kylpyhuoneet. Illallisten ja lounaiden lisäksi hotellin kahvila-ravintolassa on päivän mittaan tarjolla ihania kakkuja ja voileipiä.

Djúpavík, Árneshreppur

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Hotel Djúpavík

Hostel Hvoll – (Islannin mittapuulla) edullinen hostelli hiljaisella maaseudulla

Hvoll, rauhallinen maaseutuhostelli keskellä "ei yhtään mitään". Kuva: Lenny K Photography / CC Flickr.
Hvoll, rauhallinen maaseutuhostelli keskellä “ei yhtään mitään”. Kuva: Lenny K Photography / CC Flickr.

Jos tarkoituksena on ajella Etelä-Islannin rannikolla upeissa maisemia ja poiketa kenties Vatnajökullin jäätikön kansallispuistossa, eikä majoitukseen halua käyttää hurjasti rahaa, tässä on varsin mukava vaihtoehto. Noin 20 minuutin mittaisen ajomatkan päässä Kirkjubæjarklausturista itään ja muutama kilometri kapoista 201-hiekkatietä etelään sijaitsee erittäin syrjäinen hostelli. Omistajapariskunnan lisäksi alueella ei asu muita mailla halmeilla. Pihalla vaappuva iso hanhiparvi tosin pitää hiljaisuuden loitolla. Hvollin hostelli on avoinna maaliskuusta lokakuuhun. Muina aikoina kannattaa pirauttaa paikan omistajille ja kysyä, josko majoitus järjestyisi. Hvoll on varteenotettava edullisempi yöpymispaikka, jos olet matkalla Jökulsárlóniin ja Skaftafelliin. Täällä nukkuessaan voi kokea olevansa maailman laidalla.

Skaftárhreppur, Klaustur

Katso hinnat ja tee varaus hostelliin Hostel Hvoll

Fosshotel Glacier Lagoon – tunnelmallinen hotelli Vatnajökullin jäätikön lähellä

Maaseuturomantiikkaa. Fosshotel Glacier Lagoon sijaitsee Vatnajökullin ja upean jäätikkölaguunin läheisyydessä. Kuva: Fosshotel
Maaseuturomantiikkaa. Fosshotel Glacier Lagoon sijaitsee Vatnajökullin ja upean jäätikkölaguunin läheisyydessä. Kuva: Fosshotel

Uudehko noin sadan huoneen hotelli Skaftafellin ja jäätikkölaguunin välissä. Laavakiven musta, sammaleenvihreä ja laavankeltainen toistuvat upeasti läpi hotellin sisätilojen. Jokaisesta huoneesta löytyy ihana lämmin villainen torkkupeitto. Islannin suurin kalliokiipeilyalue Hnappavellir sijaitsee aivan vieressä. Vaikka kyseessä on ketjuhotelli, sitä ei aisti hotellin tunnelmassa.

Hnappavellir, 785 Öræfi

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Fosshotel Glacier Lagoon.

Hotel Sigló – mahtava hotelli, jossa on kuvattu Loukussa-televisiosarja

Hotel Sigló. Tasokasta maaseuturomantiikkaa. Kuva: Satu Rämö.
Hotel Sigló. Tasokasta maaseuturomantiikkaa ja rikossarjahenkeä Loukussa-sarjan tyyliin. Kuva: Satu Rämö.

Pohjois-Islannin hienoimpia hotelleja. Fiinin hotellin juju on siinä, että se rakennettiin vasta muutama vuosi sitten, mutta näyttää siltä, kuin olisi seissyt meren rannalla aina. Kaikista huoneista on joko vuoristo- tai merinäkymät. Ihanaa maalaisromantiikkaa! Hotellin pihalla on mahtava kuumavesiallas saunoineen. Hotellissa on tasokas ravintola. Kylässä sijaitsee Islannin kiitelty sillimuseo. Tästä kylästä ne Suomeenkin matkanneet Islannin sillilaivat aikanaan lähtivät matkaan. Tässä kylässä – ja tässä hotellissa! – on muuten kuvattu Suomessakin esitetty islantilainen rikossarja Loukussa.

Snorragata 3, Siglufjörður

Katso hinnat ja tee varaus hotelliin Hotel Sigló.

Hafaldan Youth Hostel – huokea ja persoonallinen hostelli

Hafaldanin hostelli Islannin itävuonoilla. Kuva: Hafaldan.
Hafaldanin hostelli Islannin itävuonoilla. Kuva: Hafaldan.

Itä-Islannissa kannattaa ilman muuta poiketa päätie 1:ltä ja ajella Seyðisfjörðurin suloiseen kylään. Kauniissa ja pienessä kylässä on eläväinen kulttuuriskene, hyvä sushiravintola ja mykistävän hienot maisemat merelle. Kylän hostelli sijaitsee kahdessa osoitteessa. Vaaleanpunainen pieni lautamökki sijaitsee Seyðisfjörðurin pohjoispuolella, leirintäalueesta kilometrin verran eteenpäin lähellä rantaa. Oleskeluhuoneen verantahenkisistä ikkunoista näkyy merelle. Toinen rakennuksista, Vanha Sairaala, on yhtä tunnelmallinen ja sieltä löytyy myös sauna. Hostelli on auki ainoastaan kesäisin, sillä talvisin satamarakennuksessa on liian suuri lumivyöryriski ja Vanha Sairaala on residenssikäytössä.

Suðurgata 8, Seyðisfjörður

Katso hinnat ja tee varaus hostelliin Hafaldan Youth Hostel – Harbour building.

Katso hinnat ja tee varaus hostelliin Hafaldan Youth Hostel – Old hospital building.

 

Haluaisitko katsoa vielä lisää hotelli- ja hostellivaihtoehtoja Islantiin ja sen söpöön pääkaupunkiin Reykjavíkiin? Olemme koonneet tänne muutamia lisävinkkejä:

Reykjavíkin edullisimmat majapaikat.

Reykjavíkin keskihintaiset hotellit.

Reykjavíkin hienoimmat hotellit.

Hotelleja ja hostelleja Islannin maaseudulla.

Vuokramökki Islannissa.

Telttailu Islannin maaseudulla.

Psst! Täältä löydät vinkkejä vuokra-auton hankkimiseen Islannissa.

 

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is