Autovuokra – Islanti

Vuokra-auto ja Islanti on hyvä yhdistelmä! Autonvuokraus Islannissa on erittäin suositeltavaa. Islanti on parhaimmillaan maaseudulla ja parhaiten sinne pääsee seikkailemaan omalla vuokra-autolla. Islannissa kannattaa vuokrata auto ja lähteä matkalle Islannin ympäri. Auton vuokraaminen on kuitenkin melko kallista etenkin kesäaikaan ja autovuokra on yleensä Islannin-reissun hintavin osa. Nelivetoisesta farmariautosta saattaa joutua maksamaan kesäkaudella pahimmillaan reilusti yli sata euroa päivässä. Kesäsesongin ulkopuolella hinnat ovat maltillisempia. Jos matkustajia on useita, vuokra-auto saattaa kuitenkin tulla bussilla matkustamista halvemmaksi.

Vuokra-auto Islanti – varaa mahdollisimman varhain

Vuokrahenkilöautoilla ei saa ajaa vuoristo- ja sisämaateillä eli karttoihin merkityillä F-teillä eikä Kjölurilla (tie numero 35). Isommalla vuokramaasturilla saa yleensä ajaa F-teillä, mutta niillä ei saa ylittää jokia, joita sisämaassa kuitenkin riittää paljon. Ennen kuin lähdet kiertämään saarta ja suuntaat kohti seikkailuja, ota aina etukäteen autovuokraamosta selvää, millä teillä autolla voi ajaa ja missä ei.

Islannissa toimii monia autovuokraamoja, ja niistä useimmilla on toimipisteitä Reykjavíkin lisäksi myös muualla Islannissa. Jos aiot pitää vuokra-autoa koko Islannin-matkasi ajan, auto kannattaa vuokrata jo Keflavíkin lentoasemalta. Lentoasemalta vuokrattaessa autovuokra on muutaman kymmenen euroa kalliimpi, mutta hintaero hyvittyy siinä, että et joudu ostamaan lippua lentokenttäbussiin.

Islannin vuokra-autonhintoja on kätevää vertailla ennen matkaa ja tehdä varaus esimerkiksi Auto Europen suomenkielisillä sivuilla. Nyrkkisääntö on, että mitä varhaisemmassa vaiheessa vuokraat auton, sitä halvempi on hinta. Lisävakuutukset vuokra-autoon kannattaa ostaa vasta autoa noutaessa autovuokraamon tiskiltä. Vuokra-autoja netissä välittävät sivustot tarjoavat myös mahdollisuutta lisävakuutuksiin, mutta ne ovat lähes poikkeuksetta huonompia kuin vuokra-autofirman omat vakuutukset. Vuokraa siis auto netissä, mutta osta lisävakuutukset vasta vuokra-autotiskillä autoa noutaessa.

Paikallisen budjettivuokraamon Cheap Jeepin kalusto on vanhaa, mutta hinnatkin edullisempia. Paikallinen Carrenters on sivusto, jossa paikalliset vuokraavat autojaan turisteille. Hinnat ovat hieman edullisempia kuin virallisissa autovuokraamoissa (sivustolla kerrotaan, että kaikissa sen kautta vuokratuissa autoissa on vakuutukset kunnossa.)

Näin lähelle tulivuorta ei saisi kyllä ajaa. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Näin lähelle tulivuorta ei saisi kyllä ajaa… (Kuva: Björgvin Hilmarsson)

Vuokra-auton maksaminen – voiko vuokrata ilman luottokorttia?

Melkein kaikki autonvuokrausfirmat vaativat vuokraajalta luottokorttia.  Auton vuokraus Islannissa pelkällä debit-kortilla onnistuu kuitenkin joissakin paikoissa. Vuokraamo edellyttää tällöin debit-korttia, jossa on  näkyvissä kortin 16 numeroa, sekä mahdollisen lisävakuutuksen ostamista. Yksi tällaisia autovuokraamoja on Reykjavík Rent a Car.

Asuntoauto Islannissa

Islannissa voi vuokrata myös asuntoauton, jolloin hotelli kulkee mukana koko matkan ajan. Hienoissa matkailuautoissa on kaikki mukavuudet sähköistä sisävessaan. Vuorokausihinnat lähtevät kesäaikaan noin 300 eurosta. Katso matkailuautovalikoimaa esimerkiks suomenkielisen Touring Carsin sivuilla.

Halpa asuntoauto – penniä venyttäen Islannin ympäri

Budjettimatkaa suunniittelevien kannattaa harkita Happy Campers -matkailuautoa (alkaen 90 € / vrk).

Autoihin on rakennettu sängyt. Perusmaksu useimmiten sisältää patjat kahdelle, kaasukeittimen, astiaston, frisbeen ja jopa tiskiharjan. Lisämaksusta mukaan voi vuokrata vaikkapa grillin, taitettavan ulkopöydän tai kitaran.

Happy Campers on edullinen tapa kiertää Islanti vuokra-autolla ja yöpyä sisätiloissa. Vielä edullisemmin pääsee, jos liftaa ja nukkuu teltassa.

Jos asuntoautossa ei ole omaa vessaa, pitää asuntoauton kanssa yöpyä leirintäalueilla. Yleisillä parkkipaikoilla ja teidenvarsilla yöpyminen on kielletty.

Roadtrip jäätikkömaisemiin! Islannin teillä maksiminopeus on 90 km/h. (kuva Björgvin Hilmarsson)
Roadtrip jäätikkömaisemiin! Islannin teillä maksiminopeus on 90 km/h. (kuva Björgvin Hilmarsson)

Ajoteiden kunto Islannissa

Islannissa on paljon teitä ja teissä mutkia. Alkuun pääsee kuitenkin jo sillä tiedolla, että saaren päätie numero 1 kiertää koko saaren lukuun ottamatta Länsivuonoja ja Snæfellsnesiä. Pituutta ykköstielle kertyy noin 1 300 kilometriä. Asfalttitie on kauttaaltaan hyvässä kunnossa, joten pikkuautollakin pääsee kätevästi kiertämään koko saaren. Maksiminopeus on 90 km/h. Taajama-alueilla nopeusrajoitus on 50 km/h.

Kaksinumeroiset tiet ovat yleensä paremmassa kunnossa kuin kolminumeroiset. Tiennumeron edessä oleva F-kirjan tarkoittaa, että tie vaatii autolta maasto-ominaisuuksia. Tie on hyvin kuoppainen, pehmeä tai matkanteko vaatii jokien ylityksiä. Vuokra-autojen vakuutus on F-teillä voimassa vain nelivetomaastureilla. Jokia vuokra-autoilla ei yleensä saa ylittää lainkaan. Jos olet suuntaamassa Islannin keskiosiin eli erämaiden F-teille, kysy aina lisätietoja etukäteen vuokrausfirmasta.

Lisäksi jokaisella alueella on oma tienumerosarjansa: esimerkiksi Länsivuonoilla teiden numerot alkavat 6:lla, idässä 9:llä jne. Osa teistä – etenkin maan sisäosissa – on auki ainoastaan keskikesällä eli heinäkuun ja elokuun. Päätiet, kuten saaren kiertävä tie numero 1, keskeisimmille nähtävyyksille vievät tiet ja kaupunkien ja kylien tiet pidetään avoinna vuoden ympäri. Kovalla myrskysäällä tuuli voi nousta voimakkaaksi (jopa yli 25 m/s), ja silloin vuoristotieosuuksia saatetaan turvallisuussyistä sulkea hetkeksi. Huonokin sää muuttuu nopeasti, joten useimmiten väliaikaiset tiesulut kestävät vain muutamia tunteja.

Automatkalle mukaan: kaikki luonnonnähtävyydet kartalla

Tripsteri App Islanti -banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Vuokra-auto ja mutkikkaiden teiden Islanti. Tarvitaanko Islantiin aina neliveto?

Ei tarvita. Monet paikallisetkin ajelevat henkilöautoilla vuoden ympäri. Vuokra-autoissa on aina asialliset talvirenkaat. Kovalla tuulella, lumisateella ja talvisissa olosuhteissa on tietysti mukavampaa matkustaa nelivedon kanssa, eikä pieni lumituisku laita matkasuunnitelmia uusiksi. Kesäisin tavallinen henkilöauto riittää mainiosti.

Islannissa matkaillessa kannattaa aina kiinnittää huomiota säähän ja teiden kuntoon. Teiden kunnosta, sääolosuhteista ja teiden aukiolosta saa tiiviisti päivittyvää tietoa Islannin tiehallinnon sivuilta. Verkkosivulla näkee, mitkä tiet ovat avoinna, mitkä suljettu, ovatko tiet liukkaat vai onko ajokeli hyvä.

Sääolosuhteiden seuraamiseen paras sivusto on Islannin Ilmatieteenlaitoksen sivusto, josta näkee alue kerrallaan lämpötilan sekä myös tuulen voimakkuuden, sadealueet ja revontuliennusteet.

© Satu Rämö

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (45):

Lotta 04.07.2022 21:23

Hei Satu!
Osaatko sanoa, onko cheep jeep -vuokrausfirma vielä olemassa? Sivusto vaikuttaa hämärältä eikä liike vastaa puheluihin eikä sähköposteihin. Mitään infoa emme kuitenkaan löytäneet, että yritys olisi lopettanut toimintansa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 04.07.2022 22:40

Moikka Lotta! Mä en ole ainakaan kuullut, että se olisi lopettanut. Parempaa tietoa mulla ei ole. Täällä on tosin ihan hirveä pula vuokra-autoista tällä hetkellä eli etenkin tuonne syyskuun loppupuolelle asti on aika vaikea löytää vuokra-autoa. Ehkä siellä on sen takia minipalvelu päällä tällä hetkellä (tosin ihan arvaus tämä).

Toivottavasti löydätte sopivan vuokra-auton :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Laura 01.10.2019 13:39

Hei! Olemme matkustamassa islantiin lokakuun lopussa ja tuo pitkä litania eri vakuutuksista aiheuttaa meille päänvaivaa... Osaisitko neuvoa, mitkä vakutukset on niitä must have-juttuja ja mitkä taas ei? Entä mikä on omavastuun laita islannissa? Lueskelin sivustojen terms&conditions kohtia ja monessa tuo laillinen teksti on todella hankalaa ymmärtää :( Arvostaisin siis apuasi hurjasti!!! Kiitos :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 01.10.2019 16:07

Moikka! Autovuokraamojen ehdot vaihtelevat hurjasti. Tyhjentävää vastausta on mahdoton antaa. Kannattaa ihan ensiksi selvittää oma matkavakuutus: kattaako se vuokra-autoiluun liittyviä juttuja? Esimerkiksi itselläni on sellainen matkavakuutus, että kaskoa (eli korvataan kaikki vahingot, omavastuu taitaa olla 400 €) ei tarvitse ottaa autovuokrausfirmalta. Jotkut tarjoavat superkaskoa jolloin omavastuu on 0 €. Kaikki vakuutukset eivät kata kaikkia vahinkoja oikein koskaan, aina siellä on jotain, joka "ei kuulu korvattaviin". Esimerkkejä ovat eläinten aiheuttamat vahingot (jos jättää vaikka auton hevoslaitumelle ja polle käy nyrhimässä naarmuja auton kylkeen, vakuutus ei korvaa), rengasrikko (ne pitää yleensä korjauttaa ja maksaa itse) jne.

Jos haluaa pelata varman päälle ja maksaa siitä olosta, että mitään ei tarvitse korvata itse jos vahinko käy, kannattaa ottaa kaikki mahdolliset vakuutukset. Jos suunnitelmissa on vuokrata auto vaikka muutamaksi päiväksi ja tehdä päiväreissuja Reykjavikista, ei kaikkia mahdollisia tulivuorentuhkan aiheuttamia vahinkoja korvaavaa vakuutusta (tuo nyt vain esimerkkinä ü) mielestäni tarvita.

Eli selvittäkää ensin, mitä teidän oma matkavakuutus korvaa. Vasta sen jälkeen katsokaa, millaiselle vakuutukselle voisi olla tarve. Joku sellainen vakuutus kannattaa kuitenkin olla, että jos auton kolaroi vahingossa vaikka isoon kiveen parkkipaikalla, ei kaadu kymppitonnien kulut omaan niskaan. Yksi hyvä neuvo on sekin, että ei osta niitä autovakuutuksia heti vaan vasta silloin autoa noutaessa - silloin on helpompi kasvotusten kysellä, mitä mikäkin vakuutus tarkoittaa. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 19.06.2019 10:53

Moikka!

Kyselin jo aikaisemmin autonvuokraukseen liittyen ja nyt varaukset heinäkuun reissullemme alkavat olla tehtynä. Pieni ongelma on vielä eli mistähän löytyisi Reykjavikin 101 alueelta parkkihalli autolle pariksi yöksi siis sellainen, josta paikan voisi varata etukäteen. Vai onko etukäteen varaaminen tarpeellista? Valitettavasti majoitupaikallamme ei ole parkkipaikkaa (pieni varausmoka ?). Lisäksi kysymys valasretkistä eli millainen ajankohta heinäkuun loppu on valaiden näkemisen kannalta?

Kiitos?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu 19.06.2019 13:16

Moikka! Reykjavikissa on pari parkkihallia ihan keskustassa. Esim yksi on Hverfisgatalla (isoin), toinen vähän pienempi Skólavördustígurilla. Paikkaa ei voi varata etukäteen, mutta itse olen aina löytänyt tilaa kun on pitänyt käyttää. Ihanaa reissua teille!
Islanti-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sari 09.05.2019 06:32

Hei!
Olemme tulossa lokakuun alussa Islantiin.
Tarkoitus olisi vuokrata auto ja ajaa Islanti ympäri. Mitä seikkoja kannattaa ottaa huomioon? Millainen auto kannattaa vuokrata?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 12.05.2019 18:03

Moikka! Lokakuussa saatta olla vielä ihan syksyistä ilman lunta ja pakkasta, mutta koska ei voi ikinä tietää etukäteen Islannin säästä, voisi olla paikallaan vuokrata neliveto. Matkanteko on ainakin mukavampaa, jos tulee pieni myrskynpoikanen ja se ei ei tunnu missään. Varaisin aikaa vähintään viikon, mutta mielellään 10 päivää. Näettävää riittää matkan varrella paljon, ja jos haluatte tehdä jotain aktiiviteetteja matkan varrella (valassafarit, issikkaretket, jäätikkövaellukset tai vuoristovaellukset ym. lisämatkat), kannattaa niille varata joka tapauksessa aikaa noin yksi lisäpäivä per aktiviteetti, niin ei tule kiire ja ehtii rauhassa kierrellä.
Islanti Tripsteri -matkaopaskirjassa on enemmän tarinoita ympäri saarta ja vinkkejä luontokohteista, sen ohella toimii hyvin maksuton Tripsterin matkailuappi (tripsteriapp.com), jossa on mukana kartat jne. :)

Upeeta Islannin-seikkailua!
Hyvin terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 21.04.2019 09:40

Hei Satu!
Olemme heinäkuussa matkustamassa Islantiin ja tarkoituksena on kiertää saari autolla. Vuokra-autojen vakuutusehdot ihmetyttävät. Onko tosiaan niin, että Islannissa autoa ei ole mahdollista vakuuttaa eläinvahinkojen varalle? Eli jos hevoslauma tuhoaa auton tai lammaslauma hyppää auton eteen niin vastuu on aina vuokraajalla?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 22.04.2019 15:22

Moikka! Itse asiassa tämä on muuten juttu, josta mä en ole ihan varma. Vuokra-autofirmat myyvät erilaisia vakuutuspaketteja vuokrauksen yhteydessä ja mulle ei ole koskaan aikaisemmin tullut eteen kysymystä eläinvahingoista. Eli nyt täytyy sanoa, että en tiedä.

Hevoset ovat laitumilla ja vaikka ovatkin ulkona, eivät ne kiertele parkkipaikoilla tai hotellien/leirintäalueiden pihoilla jyrsimässä autoja. Niistä ei siis huolta. Lampaita on vähän joka nurkalla kesäisin, täytyy vaan ajella hiljakseen kun lampaita näkyy ja käyttä tööttiä että saa niiden huomion. Lampaat eivät laumoina hypi tielle vaan ainoastaan silloin kun tien varrella on emolammas kahden karitsan kanssa ja toinen karitsoista on eri puolella tietä emolampaan kanssa, silloin kannattaa vain painella tööttiä ja odottaa että jompu kumpi siirtyy tien yli. Siinä joutuu tarkkailemaan ympäristöä, mutta toisaalta: näkyvyys on onneksi hyvä kun metsiä ei ole :-)
(Mä tulen lisäämään tänne tietoa eläinvahingoista ja vuokra-autovakuutuksista, jos saan käsiini jostain tämän konkreettisempaa tietoa).

Islanti-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 11.05.2019 13:01

Hei,

Vastaan itse eli ainakin "Lotus Car Rental" nimiseltä vuokraamolta löytyy myös eläinvahinkovakuutus. Oletko kuullut ko. vuokraamosta? Melko pieni yritys ilmeisesti.

Kiitos ihanasta blogista!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 12.05.2019 17:53

Moikka! Loistavaa, kiitos! Mä en ole tästä vuokraamosta kuullut aikaisemmin, mutta näitä vuokraamoja on täällä nykyään niin paljon, että välillä on vaikea pysyä ajan tasalla. Mutta hienoa, että tällainenkin vaihtoehto löytyy :-)
Hyvin terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sosh 07.10.2018 18:52

Hei, Satu.

Tulen Islantiin marraskuussa ti - su-pituiselle retkelle. Ajatus on luonnollisesti nähdä ja kokea mahdollisiiman monenlaista, joten anna vinkkejä, etten tumppaa reissua liian täyteen. Olen miettinyt, että vuokraisin auton koko matkan ajaksi, jolloin en olisi aikatauluissa kiinni. Pärjääkö syksyisissä olosuhteissa pienenpienellä henkilöautolla? Matkustan yksin, joten en kovin tilavaa autoa tarvitse.
Tiistai mennee "kotiutuessa" ja Reykjavikia kierrellessä. Keskiviikkona ajattelin kiertää kultaisen kierroksen. Sitten tuleekin avun tarve: ehdottomasti haluan kylpeä kuumissa lähteissä ja luonnollisesti kiinnostaisi nähdä jäätikkö ja ratsastuskokemus Islannissa olisi mahtava kokea. Yritänkö ympätä liikaa matkalleni, mitä luulet? Kannattaako / ennättääkö aikataulullisesti jäätikölle lähteä ajamaan? Voisin varmaan yhdistää maaseutumatkan ja jäätikköreissun, mitä mieltä olet? Ajatuksia ja suunnitelmia risteilee päässä kovasti, mutta nyt hiukan järkevää ohjausta kaipaan.

Nämä sivut ovat mahtavat, kiitos näistä!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.10.2018 00:23

Moikka! Kivaa, että näistä sivuista on ollut iloa reissun suunnittelussa.
Lyhyesti reissusuunnitelmista: auton kanssa on vähän niin ja näin; satsaisin itse pieneen jeeppiin tai muuten vähän tukevampaan autoon. Talvisin on kovia tuulia ja hyvin mahdollisesti jo liukastakin, nytkin on jo ollut lämpötilat pakkasen puolella muutamana päivänä. Vuokra-autoissa on kyllä hyvät talvirenkaat, eli se puoli on kunnossa. Sinähän voit tehdä vaikka niin että varaat pienen henkilöauton ja autoa hakiessa jos sää näyttää tosi tuuliselta tai talviselta, upgreidaat auton isompaan. Vuokraamoissa mielellään tarjoitaan tällaista vaihtoehtoa ja marraskuu on kuitenkin sen verran hiljaista aikaa, että kaikki autot eivät ole yhtäaikaa vuokralla. Noin ideana siis :)

Jäätikköretkeen kannattaa varata päivä. Ehdit seikkailla esim. Reynisfjaralla ja etelärannikon hienoilla vesiputouksilla ja käydä jäätiköllä retkellä yhden päivän aikana. Jäätikkövaelluksen lähtöpaikalle voit ajaa itse autolla (ks. retkiä esim tämä: https://www.mountainguides.is/tour/glacier-walk-discovery?currency=ISK)

Kuumiin kylpyihin voisit mennä vaikka Kultaisella kierroksella, jos poikkeat vaikka Secret Lagoonin maaseutukylpylässä. Tästä löytyy infot tämän sivuston Kultainen kierros -retkisivulta.

Issikkavaelluksen ehtii puolessa päivässä ja kyydin tallille saa suoraan hotellilta (useimpien päiväretkien hintaan kuuluu tai siihen voi liittää kuljetukset). Katso ideoita talleista tämän sivuston issikkavaelluskohdasta.

Mielestäni ehdit ihan hyvin nuo kaikki, vaikka yöpyisitkin Reykjavikissa.

Toivottavasti näistä oli jeesiä reissun suunnitteluun.
Islanti-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Susanna Nupponen 15.11.2018 19:31

Hei Satu!

Palasin muutama päivä sitten Islannista ja matka oli kerrassaan MAHTAVA! Oikeastaan upea! Ja niinhän siinä kävi, kuten arvelin - ihastuin maahan sydänjuuriani myöden. Matkan onnistumiseen oli varmasti sinun pienillä vinkeilläsi suuri merkitys. Unohtamatta näiden sivujen apua suunnittelussa. Ennätin mainiosti kaiken sen, mitä olin suunnitellut ja reilusti enemminkin. Auton vuokraus antoi ihanasti vapautta kiertää, nähdä ja kokea kutakuinkin koko eteläisen Islannin. Tiet olivat hyvässä kunnossa ja liikenne sujui niin kaupungeissa kuin "valtatiellä". Ja sääkin suosi pieniä myrskytuulia lukuunottamatta.

Siis kiitos Sinulle ja sivuillesi! Luulenpa, että pian on päästävä koluamaan pohjoisempia ja läntisiä Islannin alueita. Hyvää talven odottelua sinne seikkailujen satumaiselle saarelle!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 22.04.2019 15:16

Ooh, onpa mahtavaa kuulla :)
Sitten vaan seuraavaa reissua suunnittelemaan.
Kiitos paljon kiitoksista! Tosi hienoa, että reissu oli onnistunut.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Aino 07.10.2018 09:51

Hei Satu

Suunnittelen matkaa islantiin ensi vuoden toukokuun alkuun/puoliväliin. Mukana olisi minun lisäkseni mies, mummi ja 1v. lapsi. Koitan säästää kuluissa ja varata ajoissa lennot ja vuokra auton. Nyt olen kuitenkin alkanut miettimään olisiko tällä porukalla saaren kiertäminen mahdollista matkailuautolla? Pitäisikö leirintäauleen paikka autolle varata etukäteen ja onko mahdollisuuksia yöpyä runsaasti? Ihan missä vaan ei enää ilmeisesti saa yöpyä? Millaisetkohan kulut yöpymisestä tulisi?

-Aino

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.10.2018 00:17

Moi Aino!
Asuntoauto olisi kyllä hyvä vaihtoehto, se tuo joustavuutta matkustamiseen kun jokaista yöpymistä ei tarvitse suunnitella etukäteen. Islannissa on paljon leirintäalueita joista valita, eli välimatkat alueiden välillä eivät keskimääri ole kovin pitkiä (ehkäpä jossain Itä-Islannin autoilla seuduilla kannattaa varautua siihen että leirintäalueita ei löydy ihan puolen tunnin välimatkan välein). Paikkaa leirintäalueilta ei tarviste varata etukäteen, ainakin tähän aikaan vuodesta kun sesonki ei ole vielä ihan täysillä päällä, tilaa on. Kannattaa tosin tarkastaa lerintäalueiden aukiolot, eli ovatko jo toukokuussa auki. Kaikki eivät välttämättä ole. Täältä löytyy lisätietoa:

https://tripsteri.fi/islanti/islannin-ympari/islanti-leirintaalueet

Camperilla ja asuntoautolla täytyy aina mennä leirintäalueille, eli parkkipaikoilla tms. alueilla leiriytyminen on autoilla kielletty.

Kannattaa harkita leirintäkortin (Camping Card) ostamista, sen turvin saa yöpyä kymmenillä eri leirintäalueilla ilman lisämaksua. Hintatiedot löytyvät tuolta Camping Cardin sivuilta.

Toivottavasti tästä oli apua :-)
Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Helena 30.09.2018 23:19

Moi Satu!

Suunnittelen Islannin matkaa ensi kevääksi, vielä on auki kuinka pitkä reissusta tulee, joko kolme tai neljä päivää. Tarkoituksena on vuokrata auto jotta liikkuminen paikasta toiseen sujuu mahdollisimman helposti, mutta vähän epäilyttää minkälaiset säät maalis- tai huhtikuussa siellä on. Ilmeisesti vuokra-autoissa on järjestään kunnolliset talvirenkaat, mutta millainen ajosää siellä on Suomen talvisäihin verrattuna? Onko tiet vielä umpijäässä huhtikuussakin? Tarkoituksena on pysyä pelkästään etelässä ja välttää tiukasti huonokuntoisia teitä. Olisiko keväällä parempi vuokarata neliveto vai pärjäisikö siellä tavallisella henkilöautolla?

T. Helena

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 30.09.2018 23:34

Moikka!
Kiitos viestistä!
Pakko sanoa, että on ihan tuurista kiinni nuo ilmat. Saattaa olla jo keväistä ja sulaa, mutta voi olla myös kova pakkanen ja tuulet, jolloin nelivetojeepillä on kivempi ajaa. Talvirenkaat on vuokra-autoissa kunnossa, mutta kovin liukkailla on kivempi ajaa nelivedolla. Pääteitä kyllä aurataan ahkerasti ja suolataan ja monilla islantilaisilla on ihan tavalliset henkilöautot, eli kyllä henkilöautollakin pärjää etenkin kun pysyttelee etelärannikolla ja pääteillä. Yksi idea voisi olla tehdä niin, että otat tavallisen henkilöauton ja sitten jos ilma näyttää saapuessasi tosi huonolta, voi vuokraamossa upgreidata autoluokan isompaan.

Toivottavasti tästä oli apua :)
Hyvin terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
SARI hannele NIEMI 23.09.2018 10:58

Hei, Satu ja kiitos lukuisista vinkeistä. Tulemme Islantiin 24.10 ja viivymme viisi päivää. Luin, että Islantilaiset viettävät talvenalku juhlaa ja mietimmekin, että sattuuko juuri tuolle viikonlopulle? Vuokraamme auton ja pohdimme, että riittääkö farmari ja onko autoissa jo talvirenkaat ja kannattaako ne jo olla? Mistä myös voimme ostaa kaasupatruunoita keittimeen?

terveisin Sari+M+M

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 24.09.2018 01:23

Moikka!
Ihana reissu teillä tulossa :-) Kaasupatruunoita saa kaikilta bensa-asemilta, eli se löytyy helposti.
Talvirenkaat vaihdetaan lokakuun viimeisenä päivänä. Useissa autoissa on tosi kitkarenkaat eli samat renkaat kesät ja talvet.
Mitä olette ajatelleet reissumatkaksi auton kanssa? Pääteitä ajelee hyvin farkulla, eli jeeppiä ei välttämättä tarvitse. Jos aiotte reissata paljon kapeilla ja mäkisillä teillä, on neliveto parempi. Mutta ei siis välttämätön.

Ensimmäinen talvipäivä on tänä vuonna 27.10. eli se osuu tuohon teidän reissuajankohtaan. En tosi usko että tuo päivä näkyy sen suuremmin missään eli varmasti aika tavallinen lauantai.

Ihanaa matkaa teille!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Minna 20.09.2018 11:45

Hei!

Kauan odotettu Islannin matka tiedossa kuukauden kuluttua. Pieni auto vuokralla, joten lähinnä kysyisin tien 427 kuntoa? Onko päällystetty ja voiko ajaa pienellä henkilöautolla?

Tie 42 oletettavasti päällystetty ja kohtuu hyvässä kunnossa.. Onko lokakuussa useastikin tilanteita, että joku tie olisi suljettu huonon sään vuoksi? Vuokra-autossa ei vielä tuolloin talvirenkaita alla.

T.Minna

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 20.09.2018 15:05

Hei Minna!
Olette menossa Kleifarvatnille Reykjanesissä ja sieltä etelärannikolle? Se on mäkinen ja kapeahko tie, mutta päällystetty. Sää saattaa yllättää, joten mitään varmaa en uskalla enkä osaakaan sanoa. Täällä on tullut maan pohjoisosissa jo lunta ja pakkasta. Etelässä on tosin vielä sulat tiet ja aurinkoista, mutta tilanne saattaa muuttua nopeastikin suuntaan tai toiseen. Lokakuussa voi olla tilanteita että joku tiepätkä joudutaan sulkemaan huonon sään (kuten esimerkiksi liian kovan tuulen) takia, mutta niin voi toisaalta käydä kesälläkin.

Kannattaa tarkastaa ajankohtaiset infot teiden kunnosta täällä, tällä hetkellä noille tieosuuksille näyttää vihreää eli ajo-olosuhteet ovat hyvät: road.is
Täältä sääsivustolta näkee tuulet, lämpötilat ja sade-ennusteet: http://en.vedur.is/weather/forecasts/elements/

Toivottavasti näistä oli apua :)
t,Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Minna 20.09.2018 20:00

Kiitos nopeasta vastauksesta!

Kännykkään ladattu jo road.is ja vedur.is sekä tietty islannin 112-sovellus.
Yövytään Thorlakshofnissa ja siitä tarkoitus tehdä pieniä päiväretkiä: snorklaamaan Silfralle, Golden circle ja Vik. Yhtenä päivänä ajateltiin kierrellä Reykjanesissä ja käydä samalla Blue Lagoonissa.

Ajomatkat pidetään lyhyinä, juurikin tuon vaihtelevan sään takia.

Tiedän ettei käteistä siellä juurikaan tarvitse, mutta ymmärsin että osa yleisistä vessoista on maksullisia. Sinne ei kait luottokortit kelpaa?

Pärjääkö Google Mapsilla vai suosittelisitko ostamaan islannin tiekartan?

Täältä ja matkaoppaastasi on saatu tosi hyviä vinkkejä reissun suunnitteluun, kiitos siitä!

T.Minna

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 20.09.2018 22:20

Mainiota!
Suosittelen printtikarttaa, jos akku loppuu tai yhteyksien kanssa hankaluuksia. Bensiksiltä ja lentoaseman kioskistakin löytyy tiekarttoja. Maksaa reilu 12 euroa sellainen kokoontaiteltava lakanakartta.

Itse asiassa joissakin vessoissa voi maksaa luottokortilla, esim. Thingvellirissä on luottokorttiautomaatti. Jos vessan edessä on kolikkoboksi, sinne voi laittaa myös euroja tai dollareita, eli pelkkiä vessakäyntejä varten ei minun mielestäni tarvitse vaihtaa käteistä. Jos haluatte muutaman tuhat kruunua ottaa käteistä, kannattaa ottaa automaatista Islannissa, Suomessa ei kannata vaihtaa, kurssi on aika heikko.

Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Miia 10.09.2018 13:53

Hei Satu,

Suurkiitokset mahtavista ohjeista ja vinkeistä! :)

Olemme tulossa puolisoni kanssa Islantiin huhtikuun alkupuolella viikoksi. Haluaisimme ajaa saaren ympäri vaikkakin suosittelet että siihen varaisi 10 päivää. Katselin GoogleMapsin mukaan ajoaikoja ja tiukalla liikkumisella ehitsimme suorittaa ympyrän ajon. Osaatko sanoa kuinka paljon GoogleMapsin antamat ajoajat heittävät huhtikuun todellisuudesta? Osaatko myös sanoa kuinka kauan huhtikuun alussa aurinko näyttäytyy päivittäin? Tämäkin kun vaikuttaa kovin ajamisen mahdollisuuksiin..

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.09.2018 16:15

Moi Miia! Ehditte kyllä viikossa ajaa saaren ympäri, jos joka päivä ajaa vähäsen eikä pysähdy pariksi-kolmeksi päiväksi matkan varrelle. Olen ehdottanut tuota 10 päivää sen takia, että jos haluaa ehtiä esim. jäätikkövaellukselle, pidemmälle kävelyretkelle tai vaikka issikkaretkelle päiväksi, on parempi että aikaa on yli viikko.

Sää on saarella todella vaihtelevaa ja se vaikuttaa ajonopeuksiin eniten. Maksiminopeus on 90 km / h, mutta jos on kova tuuli tai vesisade, se saattaa tehdä matkanteon hitaammaksi. Joskus saatetaan jotain tieosuuksia sulkea muutamiksi tunneiksi kovan tuulen takia. Tämä ei ole kovin yleistä, mutta sen mahdollisuus kannattaa ottaa huomioon. Eli ei kannata vikaksi ajopäiväksi jättää kamalan paljoa ajettavaa, että ehtii lentokentälle ajoissa :-)

Islanti sijaitsee Suomeen verrattuna noin Oulun ja Rovaniemen välissä, eli huhtikuussa on jo ihan kivasti päivänvaloa.

Terkkuja Islannista!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Miia 28.09.2018 11:53

Kiitos Satu neuvoista, suunnitelmaa on nyt hiukan rukattu ja jätetty hieman enemmän aika pysähdyksille :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 28.09.2018 19:00

Kivaa että vinkeistä oli apuja. Loistavaa matkaa!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Roosa 03.08.2018 02:03

Hei!
Olemme tulossa viideksi yöksi siskoni kanssa Islantiin ensi viikon perjantaista lähtien. Olemme punninneet kahta vaihtoehtoa, auton vuokraamista koko ajaksi tai eri paikkoihin suuntaamista julkisilla tai matkanjärjestäjien kyydeillä. Haluaisimme käydä ainakin Kultaisen kierroksen, ajella etelärannikkoa pitkin sekä käydä jossain kuumassa lähteessä. Yhden päivän vietämme Reykjavikissa konsertissa. Onko sinulla antaa jotain suosituksia? Miten matkojen järjestäminen tulisi kaikkein edullisimmaksi? Ja jos vuokraamme auton, mitä kautta se olisi järkevintä tehdä? Kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastata :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 04.08.2018 15:40

Moi Roosa! Pääsette edullisimmin, jos suuntaatte noille paikoille omalla vuokra-autolla. Kultainen kierros maksaa edullisimmillaan noin 60€/hlö suuressa bussissa, eli 120 € teiltä kahdelta. Bussireissut ovat tosi hyviä vaihtoehtoja, jos ei halua itse ajaa ja haluaa keskittyä vain maisemien katselemiseen, mutta vuokra-autoilu tuo enemmän vapautta ja mahdollistaa esim. uimataukojen pitämisen omaan tahtiin :) Vuokra-auton bensoineen saa vuorokautta kohti edullisemmin, jos ottaa pienen henkilöauton. Kannattaa verrata vuokra-autojen hintoja tuosta tämän jutun vuokra-autovertailusivustolta ja tehdä sieltä varauksen. Mahdolliset lisävakuutukset kannattaa ostaa vasta vuokra-autofirman tiskiltä avainta hakiessa.

Kultainen kierros ja etelärannikon kierros on helppoa ajella itse, luonnon nähtävyydet sijaitsevat ajoreitin varrella. Retket ovat suosittuja, eli ei kannata pettyä jos näkee paljon muitakin turisteja näillä alueilla. Aina voi pysähtyä jonkun pikkutien varteen ja käydä katsomassa mitä löytyy sellaisesta paikasta, vaikka jostakin pienestä kivasta kylästä, johon kaikki matkailubussit eivät pysähdy. Eli vaikka muita matkailijoita on reitin varrella paljon, aina pystyy löytämään omia rauhallisia spotteja. :-)

Reykjanesin kiertäminen autolla on myös mukavaa, sielläkin on paljon nähtävää: kuumia lähteitä, upeita merenrantoja ja laavapeltoaukeita.

Kivaa reissua!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Riikka Turkki 25.05.2018 11:39

Hei ja kiitos vastauksestasi.

Tiedätkö, miksi lentokoneelle ei enää pääse autolla? Onko se kuitenkin hyvin opastettu ja onko sinne joku vanha tienpohja, mitä myöten on helppo kävellä?

Kiitti taas!

Riikka

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 25.05.2018 12:59

Moikka! Siellä käy nykyään niin paljon matkailijoita että tie piti laitttaa kiinni. Sitä on helppo kävellä, tasainen, suora ja kova pohja. Hietikko on aika suuri aukea eli tuulisella säällä hyvin päälle. Kivaa reissua!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Riikka Turkki 21.05.2018 18:29

Moi, Olen ensi su tulossa sinne tyttäreni kanssa. Meinasimme ajaa Islannin ympäri ja käydä esim. valassafarilla Pohjoissaaressa. Tyttäreni haluaisi myös nähdä Cheekin musavideolla näkyneen lentokoneen. Riittääkö meille vuokra-autoksi normaali farmariauto ilman nelivetoa? Kiitos ja ihanaa päivän jatkoa.
Riikka Turkki Jämsästä

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 21.05.2018 19:05

Moikka Riikka! Normaali farkku ilman nelivetoa riittää hyvin. Sinne lentokoneen hylylle ei saa nimittäin enää ajaa. Parkkipaikka on aivan ykköstien vieressä ja siitä kävelymatkaa hylylle Sólheimasandurille on noin 4 km, eli noin tunti rauhallisesti kävellen.

Pohjoisessa kannattaa mennä valassafarille Hauganesiin (https://whales.is/). Tutustuin siihen muutama viikko sitten ja ihastuin! Perheyrityksen pyörittämän pieni valassafarifirma, eli ei niin massaturismia kuin esim. valassafarit Húsavíkissä (samoja valaitahan siellä siis nähdään, mutta Húsavíkissa on kovat ruuhkat kesäaikaan, jos arvostaa hiljaisuutta ja pienempiä ryhmiä, Hauganes on hyvä valinta). Valassafareiden lisäksi he järjestävät syvänmerenkalastusretkiä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mona 26.03.2018 17:52

Hei Satu! Minäkin kiitän loistavasta sivustosta, joka on ollut suureksi avuksi matkan suunnittelussa. Islannista on unelmoitu pitkään, kuuntelin kirjasi ja niistä nousikin melkoinen innostus :) Olen poikakaverini kanssa varannut seitsemän yön matkan huhtikuun kolmannelle viikolle. Majoitukset on vielä suunnittelematta, ajattelimme mahdollisesti aloittaa reissun käymällä Etelä-Islannissa hieman Vikistä itään, palata takaisin päin käymään Länsi-Islannissa ja lopuksi 1-2 yötä Reykjavikissa. Menisiköhän tällainen liian edes-takaisin suhaamiseksi?
Auton vuokraus pohdituttaa ajo-olosuhteiden osalta. Uskaltaako matkaan lähteä henkilöautolla vai olisiko parempi vuokrata farmari?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 26.03.2018 20:12

Moikka!
Islantilaiset itse ajelevat henkilöautoilla päätiellä, kaikilla ei ole maastureita. Onhan se tietysti mukavampaa matkantekoa nelivedolla jos sattuu tulemaan talvista, mutta tällä hetkellä ainakin täällä Reykjavikin suunnalla on ihan kevät ja tulppaanit puskee kukkapenkeistä. Sää tosin saattaa muuttua nopeastikin ja takatalvi on vielä mahdollinen. Henkilöautolla siis pärjää, mutta jos se ei ole ihan parista sadasta eurosta kiinni, ottaisin esim. Skoda Octavian tai vastaavan.

Te ehtisitte tuossa ajassa muuten kiertääkin Islannin, jos lähdette heti kentältä liikkeelle (riippuu tietysti mihin kellonaikaan teillä on lennot) ja vietätte vaikkapa viimeisen päivän Reykjavikissa. Jos tulette ensi sijassa luontomatkailemaan, saaren kiertäminen vois olla hauska idea. Reykjavikiin riittää yksi päivä hyvin. Mutta jos haluatte nauttia kaupunkielämästäkin, kierrellä Reykjavikin kivoja ravintoloita ja tunnelmallisia baareja, niin sitten kannattaa tehdä kuten ehdotat. Maisemat ovat hienot joka tapauksessa eikä edestakainen ajaminen tunnu yhtään tylsältä, koska kuitenkin näkee kaiken eri suunnista vaikka samaa tietä joutuukin jonkin verran ajamaan.

Kivaa reissua teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mona 26.03.2018 21:59

Suurkiitos nopeasta vastauksesta! Aloimmekin harkitsemaan 1-tien kiertämistä uudelleen, aiemmin ajattelimme ettei aika millään riitä. Ensimmäisenä päivänä olemme Keflavikissa vasta 18 aikoihin, mutta paluulentokin lähtee vasta 17 aikaan. Ratsastamaankin haluaisimme, suunnittelemme aikatauluja josko se saaren kiertäminen olisi silti mahdollista. Nuorena jaksaa :) kiitos vielä!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 27.03.2018 02:00

Kyllä te varmasti ehditte ratsastamaankin, pysähdytte jollain ykköstien varrella olevalla tallilla, jossa voitte yöpyäkin. Esimerkiksi Sydra Langholt etelässä on aika kiva; heillä on kiva majatalo ja hevostila samassa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Leena 25.03.2018 21:57

Moi,
Kiitos mahtavasta sivustosta! Kirjakin on kovassa käytössä :)
Olen tulossa Islantiin reilun viikon päästä, autoa vuokraamassa todennäköisesti kuitenkin vasta huhti-toukokuun vaihteessa,kun kaksi ystävääni tulevat myös reissaamaan. Suunnitelmana on autolla reissata Akureyrista idän ja etelän kautta Reykjavikiin. Ainakin budget cars ja Avis tarjoavat mahdollisuutta ottaa auto lentokentältä ja palauttaa toiselle. Mutta... Vakuutusasiat ovat todella hämmentäviä... Molempien firmojen vuokrahintaan kuuluu CDW ja varkausvakuutus, tarvitseeko muuta jos tarkoitus on ajaa pääosin ykköstietä? Nettisivuilta on kovin hankala saada selville omavastuuosuuksia tms...
Olen vuokrannut siellä auton kerran vuonna 2011 ja noviisi aika en edes varmaan ajatellut, että mitään voisi sattua ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 26.03.2018 13:01

Moi Leena! Kiitos tosi paljon palautteesta :-)
Nuo vuokra-autojen vakuutusasiat ovat tosiaan aika kinkkisiä. Ihan ekaksi sun kannattaa katsoa oma matkavakuutus ja mitä se korvaa - ettei tule otettua tuplavakuutuksia ja maksettua ns. tyhjästä. Minulla esimerkiksi itsellä on sellainen matkavakuutus, että se korvaa vuokra-autojuttuja siinä määrin, että tuo cdw eli kolarivakuutus on riittävä. CDW tarkoittaa sitä, että jos auto menee rusinaksi tai rikkoontuu, vakuutus korvaa tietyn osan, mutta omavastuu tulee vuokraajan maksettavaksi.

Jos ottaa SCDW:n eli ns. supercoverin, omavastuu on usein nolla. Tämä vaihtelee autotyypin mukaan. Tuo supercover maksaa tyypillisesti noin 10 euroa per vuorokausi (tämä tilanne Hertzillä kun viimeksi tsekkasin). Tämä on mielestäni ihan suositeltava vaihtoehto, jos oma matkavakuutus ei sisällä vastaavaa.

Windshield protection korvaa tuulilasiin tulleet vahingot (tämä voi olla aiheellinen, jos ajelee paljon hiekkateillä ja suuntaa esim. Länsivuonoille. Mutta teidän reittisuunnitelma kuulostaa siltä, että pysyttelette asfalttiteillä (ykköstiellä). Siinä tapauksessa mä en itse ottaisi tätä vakuutusta. Mutta se on vähän omasta riskinottohalukkuudesta kiinni...

Sand and Ash -protection korvaa lentävän tuhkan ja kivien aiheuttamat vahingot. En ole itse koskaan ottanut tätä vakuutusta, sillä en oikein ymmärrä sen pointtia. Jos tulivuori purkautuu ja ilmassa on tuhkaa, ei siellä tietenkään voi ajaa, koska tuhkalaskeumassa ei näe eteensä ja se tietysti rikkoo moottorin. Islannissa ei kuitenkaan tulivuoria purkaudu ihan jatkuvasti, joten sellaisen varalta vakuutusta ei minusta kannata ottaa. Saaren keskiosissa kinttupoluilla ja jeeppiteillä pölyää ja tällainen vakuutus voikin olla tarpeen, mutta pääteillä minun mielestäni ei.

Toivottavasti tästä oli apua :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Leena 03.04.2018 10:08

Kiitos!
Täytyypä tutkailla vielä matkavakuutuksen ehtoja :) Hurja viidakko on kyllä noissa autovakuutuksissa.
Matkajännitys parhaimmillaan - junassa matkalla lentokentälle :) Terveisiä lumisesta Suomesta!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erik 22.03.2018 17:02

Kiitos :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erik 19.03.2018 12:02

Hei,
Olemme tulossa pääsiäiseksi Reykjavikiin muutamaksi päiväksi ja olemme vuokranneet tavallisen henkilöauton (kuitenkin luokkaa keskisuuri, Chevrollet Cruze tai vast.). Nyt alkoi kuitenkin mietityttämään että toimiiko vai pitääkö olla neliveto.
Emme ole lähdössä "maastoon" vaan lähinnä Reykjavikin lähiseutu ja etelän suuntaan Selfoss ja Stokkseyri. Pääseekä tänne normi henkilöautolla, vai onko neliveto edellytys. Mistään kun ei minulle ole selvinnyt missä/mitkä ovat ne niin sanotut F-tiet.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 22.03.2018 12:19

Hei! Normaali henkilöauto riittää todella hyvin noille alueille, ette tarvitse nelivetoa. Nämä F-tiet ovat Islannin maan sisäosissa kulkevia kuoppaisia "peltoteitä", ns. erämaareittejä, joista osa vaatii myös jokien ylitystä autoilla. Ne eivät kuitenkaan ole vielä edes auki. Lumet lähtevät maan sisäosien erämaista vasta alkukesästä. Kaikki tavanomaiset tiet ovat kuitenkin kuljettavissa tavallisella henkilöautolla.

Mukavaa matkaa teille!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Peppi 22.02.2018 13:28

Hei!

Olemme tulossa Islantiin neljäksi yöksi toukokuun lopuilla tarkoituksena yöpyä Reykjavikissä ja tehdä sieltä päiväreissuja esimerkiksi etelään Vikiin sekä tietysti Golden Circle, kenties myös Snaefellsnesin niemimaa. Pärjääkö näillä reiteillä tuohon aikaan henklöautolla vai tarvitseeko matkaan nelivedon? :)

Lisäksi, kestääkö auton saaminen kentältä kauhean kauan (vaikka sen olisi vuokrannut etukäteen netistä)? Onko relistista ehtiä kuudeksi Blue Lagooniin, jos lento laskeutuu klo 16?

Kiitos paljon vastauksista jo etukäteen ja blogista myös, siitä on ollut paljon hyötyä!! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 22.02.2018 16:07

Moikka! Tavallinen henkilöauto riittää hyvin, ette tarvitse nelivetoa noilla reiteillä. Hintaerokin taitaa olla melkoinen autotyyppien välillä, eli ottaisin itse henkilöauton. Kentällä on joskus jonoa, mutta se kannattaa ratkaista niin, että jos mahdollista, toinen menee heti saapuvien terminaaliin autovuokraamodeskille (ainakin Hertzillä on deski sisätiloissa ei ei tarvitse liikkua minnekään sisätiloista paperitöitä tekemään) ja toinen jää odottamaan matkalaukkuja. BL:ään ajaa noin 45 minuuttia kentältä eli pitäisi ehtiä, jos lento on ajoissa. Jos huomaatte että lento lähtee myöhässä Islantiin, kannattaa jo ennen koneen lähtöä soittaa Blue Lagooniin ja kertoa mahdollisesta myöhästymisestä. :-) Pienet joustot on kuitenkin aina mahdollisia, kun ei ole kyse mistään monen kymmenen ihmisen ryhmästä.
Toivottavasti tästä oli apua :I)
Hyvää matkaa!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Peppi 24.02.2018 11:26

Kiitos paljon vastauksesta, oli suuresti hyötyä :) Ihanaa, että löytyi paikka, josta näitä asioita pystyi kysymään!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 24.02.2018 23:42

Kivaa, että tästä oli hyötyä :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
S 11.02.2018 17:43

Heippa! Ekakertalainen autonvuokraaja kyselee, onko nyt niin, että pelkän debit-kortin omistava ei pysty autoa edes vuokraamaan?! Kun sehän ei oo luottokortti... Oltais kesäkuussa tulossa haaveiden kohteeseen!?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 12.02.2018 11:59

Moikka,
Autovuokraamot vaativat luottokorttia vuokrausta ennen. Mä en tiedä, onko täällä vuokraamoja joissa pelkkä debit-kortti ja esim. joku vakuussumma riittäisi. Selvittelin tätä pari vuotta sitten ja silloin en löytänyt yhtäkään vuokraamoa, joka ei luottokorttia vaatisi.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Heini 02.01.2018 15:12

Moikka Satu! Kiitos ihanasta sivustosta. Tätä olen kahlannut läpi moneen kertaan reissua suunnitellessa ja kirjakin on jo hankittuna :) Olemme tulossa heti helmikuun alussa puolisoni kanssa Islantiin viideksi päiväksi (neljä yötä). Majoitumme koko ajan Reykjavikissa, mutta tarkoitus olisi tehdä päiväretkiä vuokra-autolla mahdollisimman paljon (lentokentältä Blue Lagoon, Golden Circle, ehkä Vik, issikat.. vaihtoehtoja vielä tutkiskelen). Nyt kaipaisinkin vinkkiä auton vuokraamiseen. Ihan pienin kottero ei taida soveltua talviajamiseen? Millaista autoa kannattaisi suosia? Vai olisiko retket järkevämpi talvella tehdä järjestetyillä bussimatkoilla ja unohtaa auton vuokraaminen..?
Entä kuinka arvokasta/hankalaa auton parkkeeraaminen keskustan alueella on? Hotellimme on Fosshotel Reykjavik (Þórunnartún 1 - Höfðatorg, Reykjavik, 105 Islanti), osaatko sanoa tämän sijainnista mitään?
Odotan jo malttamattomana matkaamme (onneksi enää muutama viikko!), nyt varmaan pitäisi vuokra-auto jo varata, jos sellaisen meinaa vuokrata. En vain osaa päättää (/löydä tarpeeksi tietoa netistä), että kannattaako tähän vuodenaikaan kaksistaan vuokrata autoa vai luottaa julkiseen liikenteeseen/järjestettyihin retkiin.. :/ Arvostaisin suuresti vinkkejä ;) Kiitos jo etukäteen!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 08.01.2018 00:57

Moikka! Hotelli on oikein kiva ja tilava, melko uusi. Siitä on noin 10 min kävely keskustaan ja meri on ihan lähellä. Saattaapi näkyä ikkunoistakin, jos teillä on huone meren puolella.

Ajomukavuuden takia ottaisin tilavan henkilöauton tai nelivetoisen pikkumaasturin. Noiden suosituimpien nähtävyysten ja päiväretkien varsilla tiet aurataan ahkerasti ja paikallisetkin liikkuvat siellä, mutta on kivempi ajaa tuulessa ja tuiskussakin, kun on alla vähän järeämpi auto. Hintaero ei kuitenkaan ole valtava pienen auton ja vähän isomman välillä (kallista on joka tapauksessa...).

Uskon että pääsette edullisemmalla jos vuokraatte auton kuin että ostaisitte liput päiväretkille noihin kohteisiin. Sitten siinä on myös vapaus pysähdellä ja ottaa omaa aikaa reiteillä eikä ole muiden aikatauluissa kiinni. Eli sanoisin, että ottakaa vuokra-auto.
Niitä vuokrataan ympäri vuoden ja monet turistit ottavat vuokra-auton talvellakin. Seuratkaa vaan tarkkaan sääolosuhteita ja jos tuntuu että päiväksi ennustetaan myrskyä tai tiet tukkivaa lumimyrskyä, niin vaihtakaa suunnitelmia ja odotelkaa sään muuttumista. Paras sivusto sään seuraamiseen (näkee tuulet, sadealueet ja lämpötilat) on Islannin Ilmatieteenlaitos: www.en.vedur.is

Toivottavasti tästä oli apua :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tiina 20.12.2017 21:17

Hei Satu,
Varasimme juuri lennot Islantiin elo-syyskuun vaihteeseen 2018. Olemme kaksin liikenteessä ja aikaa on 5 päivää. Tarkoituksena on vuokrata auto heti lenkokentältä. Nyt kysyisinkin, että tarvitseeko nelivetoa alla kuvatulle reiteille elokuussa kahdelle hengelle? Ykköstiellä taidetaan pysyä jos/kun nähtävyydet sen varrella ovat ja tietty Golden Circle.

Ajatuksissa on majoittua muuten Reykjavikissa ja tehdä siitä mm. Golden Circle, käydä issikkoilla ratsastamassa ja valassafarilla. Sitten pidemmälle reissulle lähdemme 1. tietä Vikiin ja eteenpäin. Yksi yö olisi tarkoitus yöpyä poissa Reykjavikista. Löysimme kivan paikan vielä Vikistä eteenpäin,Frakkur Guesthouse Þykkvibær 3, Kirkjubæjarklaustur. Onkohan realistista ehtiä sinne päivässä?

Haluaisimme käydä Vatnajökulilla. Olisiko vinkkejä Vatnajökulin vierailuun kun menemme sinne etelästä käsin? Jos omatoimisuus ei onnistu, mitä matkatoimistoa suosittelet noin 2-3 tunnin jäätikköön tutustumiseen? En ainakaan vielä ole löytänyt näihin vinkkejä erinomaisesta blogista.

Miten Heklaan kannattaa parhaiten tutustua? Siis mistä paikasta se näyttäytyy parhaiten? Kaukaa ihailu riittää kyllä meille.

Kiitos jo etukäteen vastauksistasi.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 21.12.2017 12:59

Moikka!
Ette tarvitse nelivetoa, henkilöautolla pärjää hyvin. Tiet ovat päällystettyjä ja hyväkuntoisia tällä reitillä. Ajelkaa kuitenkin varovasti (eli yksikaistaiset sillat, mahdolliset lammaslaumat tiellä ja omituisiin paikkoihin tienvarsille autoja pysäyttelevät turistit vaativat vähän pelisilmää ü).

Vatnajökullin ääreen voi ajaa autolla, Víkistä pysähdyksineen ykköstietä pitkin noin kolmisen tuntia. Kannattaa suunnata Skaftafellin luonnonpuistoon ja ostaa sieltä parin tunnin mittaine jäätikkövaellus. Suosittelen Icelandic Mountainguidesia; tunnen firman hyvin ja heiltä on aina saanut hyvää palvelua ja oppaat ovat mukavia ja hyvin asiantuntevia. Ilman opasta jäätikölle ei saa mennä kävelemään, se voi olla vaarallinen paikka jos ei tiedä minne menee. Jäätikkövaellus on upea kokemus, suosittelen sitä lämpimästi!

Kyllä Kirkjubaejarklausturiin ajaa päivässä, mutta jos haluatte pysähdellä matkan varrella vesiputouksilla ja luontoa ihailemassa, kannattaa varata noin 6 h matkaan. Ja sieltä ajaakin Skaftafelliin eli sinne jäätikön suunnalle enää parisen tuntia.

Toivottavasti näistä oli apua :-)
t. Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Bertta 23.07.2017 19:22

Hei,
Kiitos vastauksestasi. Olen käymässä läpi autonvuokrausfirmojen ehtoja. Ja ne todella kannattaakin lukea tarkkaan. Lisävakuutus ei suinkaan suurimmalla osalla firmoista poista katteen varausta luottokortilta auton noutotilanteessa. Vakuutushan ei päde, jos olet ollut huolimaton. Lisävakuutuksissa erikseen kerrotaan, että he maksavat sinulta pidätetyn summan jälkikäteen tilillesi. Tähän mennessä läpikäyneiden firmojen osalta voin sanoa, että katevarauas vaihtelee todella paljon. Tässä muutamia (osa ilmoitettu euroina, osa Islannin kruunuina) ; Alamo 8,500-30 000 kr, Geysir 350 000 kr, Avis 195 000 kr, Dollar 1600 euroa, Budget 75 000 kr, Mex 358 000 kr, osa näistä kertoo sen lisäksi pidättävänsä auton vuokrahintaa ja bensatankillista vastaavan summan, vaikka autonvuokra olisi maksettu etukäteen. Thrifty on ainoa firma, joka sanoo ehdoissaan, ettei pidätä turvatakuuta lainkaan (ainakin sen auton osalta, jota minä satuin katsomaan). Autonvuokrausehdot on aikamoinen viidakko ja kannattaa tutustua huolella, jottei tule yllätyksiä. Itse olen autonvuokrauksessa päässyt tähän mennessä helpolla, enkä ole joutunut maksamaan mitään ylimääräisiä, mutta huijata on yritetty useampia kertoja. Katevaraus on joskus otettu tililtä (joskus yllätyksenä, mikä on lomabudjetin kannalta ollut kinkkistä), joskus eivät ole ottaneet mitään, näin suuriin katevarauksiin en ole törmännyt missään. Katevarauksissa puhutaan sekä turvatakuusta ja katevarauksesta, jotka voivat olla erillisiä varauksia, takuut tietenkin myös vaihtelevat varattavan auton mukaan, parhaimmille autoille tarvitsee kaksi luottokorttia. En itse vielä varannut autoa, päädyn varmaan thriftyyn, mutta tarkistan vielä mitä omat vakuutukseni takaavat, vai otanko erillisen lisävakuutuksen. Enköhän kuitenkin saa auton alleni...

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 24.07.2017 22:08

Moikka!
Jep, olet oikeassa. Pikkupräntit kannattaa katsoa tarkkaan. Kaikkihan eivät sitä tee ja silloin jos jotain sattuu on riski että joutuu täysin yllätyksenä maksumieheksi. Tarkasta muuten myös oman matkavakuutuksesi lisäksi myös mahdolliset luottokorttiisi sidotut vakuutukset. Joskus luottokorteissa on erillisiä vakuutuksia vuokra-autoiluun liittyen.

Tsemppiä, ja hyvää matkaa kun sen aika koittaa :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Ville 23.07.2017 09:39

Moikka,
Kiitos matkavinkeistä, sivuistasi on ollut paljon apua! Olen menossa lokakuun puolivälissä Islantiin ja tarkoituksena on vuokrata auto. Pärjääkö Islannin ympärikierroksella (tiet 1, 848, kultainen kierros) pienimmillä vuokra-autoilla (esim. Toyota Yaris)?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 24.07.2017 22:06

Moi Ville! Pienempi henkilöauto riittää noilla teillä mainioisti, eli et tarvitse nelivetojeppiä. Säästätte bensoissakin pienemmällä autolla :)

Muistakaa kuitenkin seurata säätiedotusta matkan aikana. Lokakuussa ei pitäisi vielä olla talvi, mutta joskus pakkanen ja lumisateet voivat tulla etuajassa. Vuokra-autofirmat laittavat kyllä talvirenkaat autoihin, mutta tarkoitin lähinnä matka-ajan takia. Talvella pitää varata vähän enemmän aikaa matkantekoon.

Hyvää matkaa ja iso kiitos palautteesta. Mahtavaa kuulla, että tästä oppaasta on ollut matkan suunnittelussa apua. Se on paras kiitos!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Bertta 21.07.2017 19:22

Hei, kiitos ihanasta blogistasi. Tulee tarpeeseen, kun lähden Islantiin syyskuun puolivälissä. Yritän ennen matkaa saada jostakin ostetuksi elokuussa ilmetyvän kirjasikin. Tuleekohan myyntiin Suomalaiseen kirjakauppaan? Varsinainen kysymykseni koskee autonvuokrausta. Olen nyt käynyt läpi lukuisia autonvuokrausfirmoja ja kaikkien ehdoissa kerrotaan, että varaavat luottokortilta omavastuuta vastaavan katteen, jota ei laiteta eteenpäin luottokorttifirmalle, mikäli kaikki ok autoa palautettaessa. En tiedä miten paljon muilla tavallisilla ihmisillä on luottokorteillaan katetta, mutta minulla ei kokonaisuudessaankaan ole 2900 euron likviditeettiä luottokortillani, saati että olisi kiva pystyä käyttämäänkin tarvittaessa luottokorttia siellä suht kalliissa maassa. 2900 euroa (pikkaisen pienempi, jos ottaa pienemmän auton) kuulostaa ihan älyttömän isolta varaukselta, vaikka ymmärrän, että tottakai joudun maksamaan, jos jotain autolla mällään. Löytyyköhän sieltä yhtään vuokrausfirmaa, jossa olisi hieman kohtuullisemmat katevaraukset?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 22.07.2017 18:33

Moikka!
Kiitos viestistä!
Kyllä Tripsteri Islanti varmasti tulee Suomalaiseenkin kirjakauppaan myyntiin heti ilmestyttyään. Myös Adlibriksestä voi tilata (eli netin kautta, toimitus suomalaiseen osoitteeseen ilman lähetyskuluja). Aika korkea kyllä tuo katevaraus, ei monella luottokortilla tosiaan ole monen tonnin katerajaa. Oletko ajatellut sitä, että ottaisit jonkun lisävakuutuksen, joka laskee omavastuurajaa? Silloin katevarauskin on pienempi.

En tarkalleen tiedä eri autovuokraamojen käytännöistä, joten en ikävä kyllä osaa nyt neuvoa minkään tietyn autovuokraamon asiakkaaksi. Yksi vaihtoehto on myös yrittää tehdä autovuokravaraus suomalaisen matkatoimiston kautta. Esimerkiksi Saga-Matkat myy autovuokrapaketteja Islantiin tulijoille. Kannattaa ainakin kysäistä.

Mukavaa reissua kun sen aika koittaa :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anette 21.05.2017 23:52

Hei Satu, oletko kuullut autonvuokrausfirmasta nimeltä FairCar? Siitä löytyy hyvin ristiriitaisia arvioita, osalla kaikki on sujunut mainiosti, mutta monelle on tullut viikkojen tai jopa kuukausien päästä ilmoitus autosta löytyneestä lommosta tms. ja sitten luottokortilta on veloitettu yli tuhat euroa. Heidän vuokrasopimuksessaan (http://www.faircar.is/rental-information/rental-agreement/#2.2) mainitaankin että auto tarkastetaan välittömästi vuokrauksen päätyttyä vain, jos sen varaa etukäteen ja se tapahtuu heidän Keflavikin toimistonsa aukioloaikoina..

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 22.05.2017 01:01

Moikka! En ole kuullut tällaisesta autovuokraamosta. Mikä ei tarkoita että siinä olisi jotain vikaa - näitä uusia autovuokrafirmoja on vain tullut niin paljon markkinoille viime vuosina, että osa on jäänyt itselle ihan tuntemattomiksi.

Onpa kummalliset ehdot heillä. Itse kiertäisin tuollaisilla ehdoilla autoja vuokraavan firman kaukaa. Eihän sitä voi tietää kuka sen lommon autoon on tönäissyt, jos sitä ei heti vuokrauksen jälkeen tarkasteta. Jos päädytte firman autoon, niin kannattaa ottaa itse valokuvat autosta vuokrauksen jälkeen niin on näyttää todisteet mahdollisia myöhempiä ongelmatilanteita varten.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
H 21.05.2017 15:17

Hei!

Lueskelin vinkkejäsi, mutta päätin kuitenkin laittaa vielä omaa viestiä. Olen suunnittelemassa yllätymatkaa Islantiin miesystävälleni elokuun alussa (olisimme tiistai-launtai matkalla). Suunnitelmassani olisi päästä näkemään Reykjavikin lisäksi maaseutua ja luontoa, ja mahdollisesti vuokrata auto (olemme kyllä reppureissanneet ympäri maailman junilla ja busseilla, mutta Islannissa auto houkuttelee enemmän). En nyt vain hahmota, miten minun kannattaa varata majoitukset. Minne päin tuossa ajassa kannattaa lähteä reissaamaan, ja kuinka pitkiä aikoja meidän kannattaa majoittua yhdessä paikassa?
Ensimmäinen yö tietenkin Reykjavikissa ja sitten siitä eteenpäin muualla? Lisäksi pohdin millainen auto meidän kannattaa ottaa? Lueskelin, että Länsi-Islanti ja Etelä-Islanti olisivat hyviä kohteita ensikertalaiselle, mutta onko tuossa ajassa mahdollista saavuttaa kaikki tämä? Lisäksi haluaisimme majoittua suhtkoht edullisesti ja mahdollisesti jossain maaseutumajoituksessa? Onko sinulle vinkkejä tällaiseen? Anteeksi epäselvä viestini, matkan suunnittelu on vasta aluillaan (ja hieman jännittävää kun ensikertaa mieheni ei tätä pakettia pistä kasaan!)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 21.05.2017 17:27

Moikka!
Kiitos viestistä :) Kannattaa valita joko etelärannikko tai Länsi-Islanti. Molemmat upeita. Etelärannikolla ehditte esim. seuraavat jutut: näkemään jäätikön läheltä (+ osallistumaan jäätikkövaellukselle, jos haluatte - pitää vain varata edellisenä päivänä), musta laavahiekkarannan (Vík, Reynisfjara), pari isoa vesiputousta ja Kultaisen kierroksen kokonaisuudessaan. Päivän mittaisen vaelluksenkin ehtisitte tehdä esim. Hveragerdissä ja myös ridausreissu järjestyisi. Sillä seudulla on paljon hevostalleja. Ehtisitte tällä reissulla varmasti jäätikkölaguunille asti (Skaftafellin luonnonpuistosta noin 45 min ajomatka itään päätietä) ilman kiirettä.

Länsi-Islannissa on myös upeat maisemat, Snaefellsnes on tosi kaunis paikka ja siellä on paljon nähtävää (jäätikkö, Dritvikin mahtava hiekkaranta laavapylväineen, Kirkjufell eli Kirkkovuori...) ja samalla ehtisitte mennä myös Húsafelliin, jossa on mahdollisuus tehdä päiväretki laavaluoliin oppaan johdolla tai jäätikköretki Langjökullille. Húsafellissä on maino hotelli (oon maininnut sen tässä oppaassa) ja pääsy tosi kivalle ulkoilmauima-allasalueelle. Pystyisitte yhdistämään tähän vaihtoehtoon myös Kultaisen kierroksen.

En pysty laittamaan paikkoja kivoimmuusjärjestykseen, koska molemmat ovat oikeasti tosi hienoja paikkoja ja tarjoilevat upeita maisemia ja tekemistä :) Palvelutkin on molemmissa yhtä hyvät, nämä ovat vielä sen verran lähellä isompia asutuskeskuksia.
Mä varaisin majoituksen etukäteen, elokuu on kuitenkin vielä high seasonia ja vapaata huonetta voi olla vaikea löytää samana päivänä. Ja koska te haluatte varmaankin nähdä paljon ja kierrellä eri paikkoja, voisi olla ihan kätsyä varata majoitukset useammasta eri paikasta, niin ei tarvitse ajella edestakaisin.

Ja vuokra-autoksi riittää näillä teillä ihan tavallinen henkilöauto, ei ole pakko olla jeeppiä (toki tilavammalla autolla on mukavampi matkustaa että tavarat jne mahtuvat hyvin mutta välttämätöntä se ei siis ole esim. tieolosuhteiden takia.)

Toivottavasti näistä oli apua :)
Islanti-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Ville 25.05.2017 13:18

Hei!

Kiitos mahtavasta blogistasi! Minulla olisi sinulle pari kysymystä liittyen etelä- tai länsikierrokseen. Lähden autolla Reykjavikista, ja tarkoituksena olisi kiertää jompikumpi kierros. Olen reissulla 3 yötä (kolmantena iltana lennän takaisin Suomeen). Missä vaiheessa reissuani minun kannattaa yöpyä? Eteläkierros: pystynkö ajamaan esimerkiksi suoraan jäätiköille asti ensimmäisenä päivänä, ja sitten takaisin kultaiselle kierrokselle seuravaana? Vai pitäisikö minun yöpyä välissä jossain, mikäli haluan tehdä jäätikkövaellusreissun? Länsi: Pitäisikö minun ajella suoraan Sanefellsnessiin asti ja sieltä kiertää takaisin? Minua ei haittaa ajella pitkiänkin matkoja, jos vaan välissä pääsee pysähtymään ja ihmettelemään maisemia ja mahdollisesti tekemään jotain aktiviteettia. Lisäksi kysymys varusteista: riittääkö vaelluksilel mukaan lenkkarit ja normaalit ulkoiluvaatteet, vai pitääkö olla kunnon vaelluskengät sekä coretex-takit?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 25.05.2017 13:50

Moikka! Ja kiitos kiitoksista :)
Ota vaelluskengät ja sateen-/tuulenkestävä takki ja muutenkin lämpimiä varusteita. Islannissa kannattaa varustautua lämpimin vaelluskamoin myös kesällä, koska etenkin ylempänä saattaa lämpötila laskea lähelle nollaakin kylmimpinä hetkinä ja kova sadekuuru tai jopa raekuuro voi yllättää ylängöillä.

Reykjavikista pystyy ajamaan yhdessä päivässä Vatnajökullille Skaftafellin luonnonpuistoon, mistä järjestetään jäätikkövaelluksia. Ajoaika taukoineen on noinn 4-5 tuntia. Toinen hyvä vaihtoehto ja paljon lähempänä on ajaa vain Skogariin asti eli noin 2,5 h ajomatka Reykjavikista. Sieltä löytyy Sólheimajökullin jäätikkö hyvän tieyhteyden päästä ja sinnekin järjestetään päivittäin jäätikkövaelluksia ja jäätikköä pääsee katsomaan ihan kosketusetäisyydeltä vaikka ei vaellukselle lähtisikään. Tämä voisi olla sulle reissun pituuden takia parempi vaihtoehto, niin ehtisit ihailla myös ajomatkan maisemia (mm. vesiputouksia). Jäätikköretkiä järjestää useampi firma noilta lähtöpaikoilta; varaa retki etukäteen esim. päivää aikaisemmin. Jos saavut aamulennolla, ehdit Solheimajökullille päiväretkelle jos ajat suoraan. Jos saavut iltapäivälennolla, yövy ensimmäinen yö vaikka Reykjavikissa ja tutustu kaupunkiin ja sitten aamulla starttaat etelärannikolle.

Voit yöpyä jossain siinä ykköstien varrella olevissa kylissä (Selfoss, Hveragerdi, Hella, Hvolsvöllur...) ja jatkaa seuraavana päivänä Kultaisen kierroksen geysir-gullfoss-thingvellir. Ja Thingvelliristä pääset jatkamaan matkaa kohti Snaefellsnesiä. Yöpyisin tämän toisen yön Snaefellsnesissä, ja jatkaisin siellä kiertelyä seuraavan päivän ja sieltä suoraan Keflavikiin kotilennolle. :)

Toivottavasti tästä oli apua.
Hyvää reissua!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
H 25.05.2017 12:46

Kiitos paljon neuvoista, pääsin näillä jo todella pitkälle suunnitelmissani! Sinun kirjoituksesi ovat olleet oikea kultakaivos Islannin reissua suunnittelevalle! Ajattelin vielä kysäistä autonvuokrauksesta. Rentalcars-sivustolta löysin todella hyvän auton, mutta siellä vaaditaan 2000 euron pantti etukäteen autosta (auts..). Onko tämä yleinen käytäntö kaikissa vuokrafirmoissa, ja pystyykö tätä jotenkin välttämään?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 25.05.2017 13:43

Vaativatko he siis käteispanttia (tilisiirtoa)? Se kuulostaa epäilyttävältå minun mielestäni. Luottokorttitiedot tosin otetaan joka vuokraamossa tätä panttia varten eli jos vaikka auto kolaroidaan tms. on vuokrausfirmalla vuokraajalta jokin takuu niiden vahinkojen kattamiseksi joita vakuutus ei kata. Eli panttihan sekin tavallaan on, mutta siinä on luottokorttifirma välissä eli paljon luotettavampi kuin suora rahasiirto, mitä en suosittele tekemään.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sari 01.04.2017 15:14

Hei! Kiitos mahtavista sivuistasi!! Täältä saa todella paljon vinkkejä reissun suunnitteluun.

Itselläni on edessäni toukokuussa elämäni ensimmäinen Islannin matka. Reissussa on tarkoitus olla 4 päivää. Suunnitelmissa olisi olla ensimmäinen ilta ja yö Reykjavikissa ja sitten lähteä kultaiselle kierrokselle ja ajella siitä vielä jonnekin eteenpäin ja yöpyä pienissä kylissä ym. Vinkkejä otetaan vastaan! Ratsastamaan olisi myös päästävä yhtenä päivänä :) Mitä luulet, kannattaako toukokuun puolessa välissä varata majoitukset etukäteen pikkukylistä? Miltä sivuilta (edullista) majoitusta voisi katsella? Booking.com on nyt ollut käytössä...

Auton vuokrauksesta kysyisin hieman, kun itse en ole aiemmin autoa vuokrannut... Luin eri firmojen ehtoja ja huonolla englannin taidollani yritin niistä jotain ymmärtää... Onko siten, että luottokortilta pidätetään vakuusmaksu, joka palautetaan mikäli mitään vahinkoa ei ole sattunut? Esim. holidaycarsin sivuilla oli tästä. Paljonko sen suuruus on?

Innolla odotan tulevaa matkaamme :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 02.04.2017 01:23

Moi Sari!
Majoitus kannattaa varata etukäteen, sillä maaseudun majoituspaikat ovat usein pieniä ja siksi usein täyteenbuukattuja. Toukokuu ei ole vielä kiireisintä sesonkia, mutta turisteja liikkuu ympäri vuoden. Olen tänne Tripsterin oppaaseen koonnut vinkkejä majoituspaikoista ja linkkaan itse Trivagon hakuun koska sen kautta voi hakea eri varaussivustojen edullisimmat hinnat. Pääsee vähemmällä googlaamisella, kun näkee kerralla mitä yö siinä samassa majapaikassa maksaa kullakin varaussivustolla :)

Ratsastussivustolla (https://tripsteri.fi/islanti/retket/ratsaille-islannissa/) on vinkkejä talleille Reykjavikin lähistöllä. Teidän kannattaa valita joku niistä. Mukavia talleja kaikki.

Autovuokraamojen käytännöt vähän vaihtelevat firmoittain, mutta yleisesti taitaa olla niin, että he haluavat aina saada vuokraajan luottokorttitiedot, jotta he voivat onnettomuuden tms. vahingon sattuessa kattaa vahingot luottokortilta siltä osin kuin vakuutus ei niitä kata. En ole vielä kuullut yhdestäkään huijarivuokraamosta täällä Islannissa eli ainakin tähän asti on voinut luottaa siihen, että luottokortilta ei veloiteta mitään ylimääräistä, jos kaikki on kunnossa. Autovuokraamot tarjoavat erilaisia lisävakuutuksia, ja ne kannattaa katsoa huolellisesti läpi. Ihan kaikkia lisävakuutuksia ei kannata ostaa, koska kaikkia vakuutuksia ei tarvita; niiden myynti on autovuokraamoille vain hyvä lisätulonlähde.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli iloa ja inspiraatiota :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sari 04.04.2017 11:07

Kiitos vastauksestasi!

Matkasuunnitelmani olisi sellainen, että ensimmäinen päivä ja yö Reykjavikissa, siitä seuraavana aamuna kultaiselle kierrokselle ja yöpyminen Sturi Nupurissa (anteeksi kirjoitusvirheet). Seuraavana päivänä olisi suunnitelmissa ajaa Vikin kautta Jökulsarloniin ja yöpyä siellä, mutta mietityttää onko matka liian pitkä? Ja seuraavana päivänä takaisin lähemmäksi Reykjavikia (100 km säteelle), yö jossain ja illalla lento kotiin.

Miltä mielestäsi suunnitelma kuulostaa? Onko loma pelkkää autossa istumista? Kuitenkin mielellämme myös vaeltaisimme ja kävisimme ratsastamassa, mutta joku jäätikön pala olisi kuitenkin kiva myös nähdä. Mikäli sinulla olisi vinkkejä, jossa ajamista olisi vähemmän ja maisemat huikeita, ottaisin niitä mielelläni vastaan, jos alkuperäinen suunnitelma kuulostaa siltä, että liian paljon ahnehtimista yhdelle lyhyelle reissulle. :) Hieman vaikea on kartan perusteella arvioida paljonko ajamiseen kuluu aikaa...

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 05.04.2017 01:05

Kultainen kierros -päivä kuulostaa hyvältä; tehän voitte vaikka samana päivänä käydä tekemässä jonkun päivähevosretken. Jos lähdette varhain liikkeelle, voitte aloittaa päivän vaikka ajelemalla ensin Reykajvikista Laxnesin hevostilalle (noin 20 min keskustasta autolla) ja jatkaa sieltä aamuratsastuksen jälkeen Thingvellirin kansallispuistoon (talli on reitin varrella) ja siitä Geysir & Gullfoss.

Kirkkaalla säällä saatatte nähdä jäätiköitä etelässäkin Myrdalsjökull/Eyjafjallajökull. Jäätikkölaguuni tosin on hieno paikka, eli kyllä te sinne toisena matkapäivän ehtisitte ihan hyvin ja aikaakin jäisi vielä vaellella tai tehdä joku muu pieni kävelyreissu. Jäätikkölaguunilta ajaa Reykajvikiin pienillä huoltsikkatauoilla noin 5 tuntia.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Heidi Korhonen 01.03.2017 21:20

Hei Satu,
Kiitos loistavista vinkeistä? olemme lähdössä Islanttin 23.5.17 ja olemme reissussa 4 kokonaista päivää, paluulento 28.5 yöllä. Onko tuohon aikaan sää millainen? Suunnittelemme auton vuokrausta ja yöpymistä leirintäalueella tai pakettiauton vuokrausta
, sellaista jossa voi nukkua takaosassa. Tuleeko teltassa/ autossa kylmä nukkua ja kumpaa suosittelet? Vai hotelli/majatalo yöpymistä?
Kiitos etukäteen ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 02.03.2017 00:23

Moikka Heidi! Kiva kuulla, että vinkeistäni on ollut apua.
Säästä on ihan mahdoton sanoa mitään varmaa etukäteen. Tuo on jo käytännössä kesää, mutta kesälläkin voi joskus tulla kylmiä öitä (mennä siis ihan pakkasenkin puolelle). Päivät ovat kuitenkin jo tosi valoisia ja pitkiä eli hyvät olosuhteet luontokierroksille ja maisemien katseluun. :) Suosittelen ottamaan mukaan talvimakuupussit, niin ei tule yöllä kylmä. Myös villasukat, lapaset ja leirintäalueilla yöpyessä myös toppatakki kannattaa ottaa mukaan. Siihen on kivä kääriytyä iltasella ulkona.

Itse tykkään telttailusta ja matkailuautoilusta täällä Islannissa. Se tuo vapautta menemiseen kun ei tarvitse varata majapaikkaa etukäteen vaan mennä vaan telttailualueelle siellä missä sattuu olemaan. Camping-alueita on paljon. Mielestäni tuollainen pakettiauto jossa voi nukkua (esim. Happy Campers) on mukavampi vaihtoehto kuin vuokra-auto ja teltta, etenkin kun reissussa on neljä päivää. Sen mukana tulee nimittäin yleensä kaikki tarvittavat varusteet astioita asti - näin ei tarvitse lyhyehkön matkan takia tuoda kaikkia leirintävarusteita mukana.

Toivottavasti tästä oli apua :-)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Asko Leppilampi 11.02.2017 08:21

Olipa todellinen löytö nämä sivusi! Suuret kiitokset. Laitan blogikumppaneille ja omalle sivulleni www.appamatkustaa.fi ilman muuta suosituksen käydä täällä. Aion kyllä tehdä muutaman postauksen matkallamme.
Olimme nimittäin matkaamassa Islantiin 14.-17.6. Jo nyt huomaan, että tulipa otetuksi liian lyhyt reissu, mutta pääsevän sinne uudelleen, jos siltä tuntuu. Sainkin noista keskusteluista jo joitain vinkkejä auton vuokraamiseen ym. Sitä haluan tarkistaa, että mitä luottokortissasi oleva vakuutus korvaa vuokraautovakuutuksista. Enpä ole sitä edes havainnut. Pitää ottaa selvää omasta pankista ja parantaa mahdollisesti ehtoja. Kiitos vinkistä.
Pitääpä alkaa tutkia nämä sivusi kunnolla läpi ja alkaa tehdä varauksia. Holiday Carsin kautta löysin tuon saman Procarin ja se on edullisin. Siellä voi poistaa omavastuun autosta, mutta odotan ensin mitä löytyy luottokortin takaa.

Kun olen jutellut ihmisten kanssa olen antanut itseni ymmärtää, että pohjoisosassa pitää ehdottomasti käydä. Onko niin?

Palaan ehkä asiaan, kun olen katsonut sivusi. Mutta kiitos jo tässä vaiheessa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 12.02.2017 01:01

Moikka! Kiitos paljon palautteesta :)

Kyllä tuon kolmen päivän aikana ehtii kuitenkin ihan kivasti nähdä Etelä-Islannin ja vaikka Snaefellsnesin tai Husafellin alueita. Pohjois-Islannissa on myös paljon kauniita paikkoja. Suosituimpia siellä on mm. Myvatnin järven seutu nähtävyyksineen. Islannissa matkustaminen on siitä mukavaa, että täällä on upeita luontokohteita ihan joka puolella. Kaikkea ei ehdi nähdä parinkaan viikon lomalla, mutta silti muutaman päivän aikana ehtii kokea ja ihmetellä upeita luontokohteita huolimatta siitä, minne päin menee. Eli Islannissa voi kokea upeita juttuja menemättä pohjoiseen (eikä sinne 4 päivän matkan aikana oikein ehdikään).

Jos tykästytte Islantiin, niin tulette joskus uudestaan pidemmäksi aikaa. Yksi kiva tapa matkustaa on kiertää saari autolla, siihen kannattaa varata noin 7-9 päivää.

Luottokortista. Mun oma luottokortti sisältää tosi laajat vakuutukset. Omasvatuu on vain noin pari sataa euroa, ja kaikki autolle tulleet vahingot yli 50 000 dollariin asti, tai jos aiheutan vahinkoa muille, korvaus on 100 000 dollariin asti. Mutta nämä ehdot vaihtelevat paljon korttikohtaisesti, eli kannattaa tarkastaa ennen matkalle lähtöä :-)

Oikein hyvää reissua teille!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mirjami Dutton 07.02.2017 11:00

Moikka Satu! Olemme tulossa Islantiin maaliskuussa vajaa viikoksi ja ajattelimme vuokrata auton. Tarkoitus olisi ajella päiväreissuja Reykjavikistä käsin, ainakin golden circle ja vik, mutta onko ajatus ihan hullu ottaen huomioon epävakaisen sään mahdollisuudet? Olen lukenut ulkomaalaisia viestiketjuja, jossa varoitellaan tuulisesta ja huonosta säästä maaliskuussa kovasti. Olisiko siis parempi varata vain bussiretkiä?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 07.02.2017 15:03

Moi Mirjami!
Ei ajatus minusta ole lainkaan hullu. Tarkkailette vain säätä joka aamu ennen kuin lähdette matkaan (parasta luottaa paikallisen ilmatieteenlaitoksen sivuihin eli vedur.is - sieltä saa tiedot myös englanniksi ja ihan alueittain tuulen voimakkuuden, sateet ja lämpötilat ja näkee miten ne kehittyvät tuntikohtaisesti).

Bussilla meno on tietysti sillä tavalla rennompaa että ei tarvitse itse ajella ja lukea karttaa, mutta toisaalta omalla autolla on vapaampi menemään ja pystyy tekemään stoppeja omaan tahtiin. Islannissa on ollut tosi lämmin talvi, täällä ei tälläkään hetkellä ole etelässä lainkaan lunta ja lämpötilat ovat pyörineet jopa "huonon helmikuun" lukemissa eli +8 asteen tienoilla. Voihan olla, että talvi vielä tulee, tai sitten ei. Saari-ilmasto on niin epävakainen.

Hyvää matkaa teidän porukalle! Ja ottakaa vähän isompi auto, nelivetoa suosittelen. Sillä on kivempi ajaa jos sattuu tulemaan pakkasta tai huono ilma.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mirjami Dutton 07.02.2017 15:19

Kiitos kovasti vastauksesta ja vinkeistä. Toivotaan hyviä ilmoja.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 12.03.2017 23:07

Kiitos Mirjami reissupäivityksestä, tosi mukava kuulla että matka onnistui ja päiväretket oli upeita (on kyllä mahtava luonto, eikö vaan?) :)

Kiitos myös tuosta majoitussuosituksesta, mun täytyykin käydä katsastamassa tuo paikka. Se on kuitenkin tässä ihan lähellä... Ihan jokaiseen uuteen tai vähän vanhempaankaan paikkaan en ole ehtinyt tutustumassa, mutta nyt kun teen Tripsteri Islanti -matkaopaskirjaa, on taas aika tehdä vähän laajempaa majoituspaikkojen kouluamista :-)

Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mirjami 11.03.2017 13:20

Nyt reissu tehty. Upeaa oli kyllä maisemien ja ilmapiirin puolesta ja säätkin suosi. Otimme vinkeistä vaarin ja ajelimme Reykjavikista käsin kultaisen kierroksen, Vikin kylään asti ja vielä Reykjanesin niemimaallakin. Huikeita paikkoja kyllä! Kiitos siis Satu hyvistä vinkeistä ja tosi hienosta tietopaketista täällä! Lagoon car Rental oli hyvä valinta auton vuokraukseen, todella hyvä palvelu. Myös majapaikkaa Swan Housea Vatnstigurilla suosittelen. Oli kätevä ajaa joka ilta melkein oven eteen, paikkoja löytyi kadulta hyvin.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 02.02.2017 20:30

Moikka, meillä on suunnitelmissa vuokrata auto Islannin ympäriajoon huhtikuussa. On selailtu päiväkausia eri vuokrafirmojen sivuja ja koitettu keksiä mistä verrattain suuret hintaerot johtuvat. Huomattavasti edullisin auto on löydetty Saga car rentiltä. Ihmetyttää vain, miten voivat pitää niin paljon edullisempia hintoja, onko tuo tuttu liike? Yksi päänvaiva on ollut hiekkamyrskyvakuutus, onko se oikeasti todennäköistä, että sellaiseen joutuu kahden viikon reissulla. Onko ne merkittävä ongelma siellä, ja tarkoittaako se todella kunnon hiekkapihallusta autolle, eli se on aivan pilalla tuon jälkeen?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 03.02.2017 16:04

Moikka Mari! Kieltämättä tuo Saga Car Rental on tosi edullinen. Firma ei ole ennestään mulle tuttu, mutta se ei välttämättä tarkoita mitään. Täällä on viime vuosina perustettu valtava määrä vuokra-autofirmoja. Veikkaisin, että kiristinyt kilpailu on pakottanut laskemaan hintoja. Osa erottuu edullisilla hinnoilla ja karsii sitten vastaavasti esim. toimipaikoista - tällä Sagallakin on niitä vain muutama koko Islannissa.

Hiekkamyrskyvakuutus kuulostaa mun mielestä aika turhalta. Olen joutunut pari kertaa täällä hiekkamyrskyyn; ensimmäinen kerta oli kun olimme isolla jeepillä Islannin keskiosissa ja siellä kuivana kesäpäivänä kova tuuli nosti hiekkaa ilmaan, mutta autoon ei tullut vahinkoja silloin). Toisella kerralla hiekkamyrsky oli Eyjafjallajökullin tulivuorenpurkauksen yhteydessä, kun ajoimme työkeikalla tuhkapilveen. Eli mä en usko, että hiekkamyrskyvakuutus on mitenkään pakollinen.

Vuokra-autofirmat yrittää tietysti myydä kaikenlaista sen auton kylkeen, mutta kannattaa itse tarkasti harkita mitä todella tarvitsee. Jos ajaa vaikka saaren ympäri eli pysyttelee päätiellä, hyvä kartta riittää (saa ostaa esim huoltoasemilta), navigaattori on turha. Usein myös omassa luottokortissa on mukana joku vuokra-autovakuutus, se kannattaa tsekata. Käytän itse juuri tätä luottokorttia reissussa vuokra-auton maksaessani, sillä sen vakuutusten turvin mun ei tarvitse koskaan ostaa mitään ylimääräistä vuokra-autofirmalta.

Auto kannattaa muuten aina tsekata hyvin ennen liikkeelle lähtöä ja selvittää, onko siinä mitää naarmua tai kolhua etukäteen. Niistä kannattaa ilmoittaa heti vuokrafirmalle tai ottaa vähintään itselle valokuvat.

Hyvää matkaa :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 04.02.2017 14:45

Kiitos vastauksesta ja infosta :) se on kyllä sitten todella huonoa tuuria jos tuollaiseen hiekkamyrskyyn osuu. Ehkäpä me sitten luotetaan tuohon yritykseen, kun ei kerran huonoakaan tietoa siitä ole korviin kantautunut. Täytyy vaan muistaa tarkistaa auto huolella, juuri niinkuin kehotit. Kiitos!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 06.02.2017 00:20

Eipä mitään, ilo on puolellani. Hauskaa matkaa teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kati 28.12.2016 18:52

Hei, olemme mieheni kanssa lähdössä viiden päivän (neljä yötä) reissulla Reykjavikiin huhti-toukokuun vaihteessa. Tarkoitus olisi olla samassa paikassa Reykjavikissa nuo yöt, mutta vuokrata auto ja huristella sillä katselemaan lähiseutuja. Voisitko suositella paikkoja, jossa kannattaa käydä?
Olisiko sinulla suositella jotakin kohtuuhintaista yöpaikkaa, jossa voisi itse laittaa aamupalaa ja olisi oma kylppäri =)? Olemme myös miettineet tuolla Blue Lagoonissa käymistä, suositteletko tätä vai olisiko sinulla tiedossa jokin vastaava, mutta edullisempi paikka?
Kiitos etukäteen vastauksistasi.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 28.12.2016 19:37

Moi Kati!
Reykjavikia kannattaa koluta esimerkiksi näiden vinkkien avulla: Ensimmäistä kertaa Reykjavikissa, koe nämä

Reykjavikista tehdyillä päiväretkillä ehtii käydä esimerkiksi Kultaisen kierroksen, ajella etelärannikkoa kohti Víkin pientä kylää, joka sijaitsee upealla mustalla laavahiekkarannalla, ja käydä kiertelemässä Reykjanesin niemimaan kuumia lähteitä ja jylhiä kallioita (Blue Lagoon sijaitsee tuolla Reykjanesissa, eli nämä retket voi yhdistää).

Myös tästä listasta voi poimia omia suosikkejaan: Islanti kolmessa päivässä

Blue Lagoon on hieno paikka, sellainen kerran elämässä -kokemus. Islantilaiset eivät siellä käy (paitsi ulkomaalaisten vieraidensa kanssa), koska kylpylä on nykyään melko kallis. Blue Lagoonia muistuttava luonnonvarainen luksuskylpylä löytyy Myvatnilta mutta se on toisella puolella maata eli pohjoisessa. Oikein hyvä vaihtoehto Blue Lagoonille ovat kansankylpylät, joita löytyy Reykjavikistakin useita. Kansankylpylöiden ja Blue Lagoonin välimuodosta löytyy pari vaihtoehttoa ja ne ovat molemmat Etelä-Islannissa ja niissä käynnin voi yhdistää vaikkapa Kultainen kierros -päivään: Secret Lagoon ja Fontana. Ne eivät ole yhtä prameita kuin BL, mutta oikein kivoja kylpypaikkoja silti. Kannattaa lukaista tämä juttu: Islannin kylpylät

Mukavaa matkaa!

:

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kati 29.12.2016 19:40

Moi Satu! Kiitos vastauksestasi. Kuuluuko tuohon Golden Circle reissuun sellaisia teitä, joita ei saisi vuokra-autoilla ajaa? ("F-tiet" eli "F Roads", Tie numero #35 (Kjolur) sekä Tie numero #550 Kaldidalur). Onko paikallinen autovuokraamo Procar hyvämaineinen ja toimiva? Aina miettii, että onko ehtoihin koira haudattuna, jota ei tajua varaushetkellä =).

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 29.12.2016 22:54

Golden Circlen voi vetäistä ihan pikkuautollakin, kaikki tiet ovat asfaltoituja jos ei poikkea kierrokselta, eli reitillä ei ole f-teitä. Nuo Kjölurit ja muut ovat pitkiä reissuja, vaativat useamman päivän. GC:n tekee vajaassa päivässä. Muistakaa hankkia hyvä kartta esim huoltoasemalta (niihin ilmaiskarttoihin joita esim autovuokraamoista saa ei kannata luottaa).

Procarista en ole koskaan kuullut, mutta ei se tarkoita että se olisi jotenkin epäilyttävä. Tänne on viime vuosina tullut paljon uusia autovuokraamoja enkä ole niistä kaikista ihan kartalla. Huonoista kuulee nopeimmin, ja tästä en ainakaan ole kuullut valituksia keneltäkään.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tapio Tuomela 27.12.2016 17:23

Heippa,ja kiitos hienoista ja informatiivisista sivuista!
Islannin reissua suunnitellaan, matkailuautoilu kiinnostaa kun sitä on hiukan muutenkin harrastettu. Katsoin Happy campersin sivuja ja huomasin että ns. puskaparkissa yöpyminen olisi Islannissa kiellettyä noilla campervaneilla. Mitenkäs sitten oikeat matkailuautot, onko niiden suhteen samat säännöt? Puskalla tässä tarkoitan tienvarsia ja parkki- tai levähdyspaikkoja, siis muuta kuin varsinaista leirintäaluetta.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 28.12.2016 00:28

Moi Tapio! Kiitos kiitoksista :)
Jep, tuo on ihan totta. Noissa budjetticampereissa kun ei ole vessoja ja Islannissa on nolon vähän julkisia vessoja maaseudulla.

Islannissa on muutama kylä/kunta kieltänyt kokonaan leirintäalueiden ulkopuolella yöpymisen, myös vessoin varustelluilta matkailuautoilta. Koska matkailijamäärät ovat kasvaneet paljon, halutaan ympäristöä ja toisaalta maalla asuvien ihmisten yksityisyyttä varjella siten, että matkailijat ohjataan yöpymään ylläpidetyissä paikoissa. Mitä syrjäisempään paikkaan menee, sitä edullisempaa on leirintäalueiden käyttö. Joissakin paikoissa leirintäalueet ovat jopa ilmaisia (tosin palvelutkin sitten ovat niissä ihan minimaalisia eli löytyy ulkovessa ja käsien- sekä tiskienpesupaikka).

Toivottavasti tästä oli apua :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Minsu 26.12.2016 23:00

Moikka!

Haluaisin lähteä Islantiin, mutta uskallanko lähteä yksin. Ystäväni ovat enemmän aurinkorantamatkaajia... Ihme sakkia :D Kyse olisi noin neljän päivän turneesta, enkä halua mitään pakettimatkaa vaan omatoimimatkan. Olen kyllä reipas ulkoilmaihminen, eikä sormi mene suuhun, mutta onko silti uhkarohkeaa ottaa auto alle ja huristella vähän pidemmälle kuin Reykjavikin keskustaan :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 27.12.2016 01:31

Moi Minsu! Ilman muuta voit lähteä reisssuun yksin - niin minäkin ensimmäiset Islannin-matkani tein :)
Jos lähdet seikkailemaan maaseudulle, mikä on ehdottoman kannatettava ajatus, koska siellä se aito Islanti on eikä kaupungissa, muista ajella varovasti sillä tiet ovat kapeita ja välillä mutkat jyrkkiä ja teillä lampaita ja tämän tästä voi sumu tai sadekin hidastaa matkaa. Jätä turvallisuussyistä, etenkin jos lähdet vaeltelemaan luontoon, aina jollekulle tieto siitä, missä liikut ja milloin aiot saapua seuraavaan majapaikkaasi. Jos joku menee vikaan ja vaikka sattuisit eksymään, sinua osataan kaivata oikealla suunnalla. Harvemmin tällaisia eksymisiä tapahtuu, mutta parempi pelata varman päälle.

Niin, ja majoitukset kannattaa kesäkaudella varata etukäteen myös maaseudulla.

Ihanaa matkaa :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Minsu 27.12.2016 19:45

Kiitos vastauksesta ja rohkaisusta! Nyt voin todenteolla alkaa suunnitella reissua :) Ihanaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
erkki sivula 25.12.2016 11:42

Olemme lähdössä heinäkuun 2017 loppupuolella tutun pariskunnan kanssa kiertämään omatoimisesti islanti ja poiketa 1 tieltä muutamaan oteeseen f tielle. Matkan kestoksi olemme varanneet kahdeksan päivää ..Loput lomapäivistä vietämme Rekjavikin campin aluueela josta on mukava liikuskella vaikka polkupyörällä .. Nyt kysyisimme mikälaista autoa suosittelet ja mistä vuokraamosta kannattaa etsiä ..Autonhan täytyy olla nelivetoinen. Kyseessä on pujettimatkailu eli yövymme Camikalueilla.Lennot on jo maksettu, mutta auto vielä puutuu!! mitä suosittelet !

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 26.12.2016 22:32

Moi Erkki! Tosiaan kannattaa (tai siis pitää) olla neliveto, jos lähtee f-teille. Koska teitä on neljä, kannattaa jo ihan rahankin takia satsata mieluummin yhteen isoon autoon kuin kahteen pikkujeeppiin. Saatte esim. hyvän ja ison Toyota Landcruiseruin samalla hinnalla kuin vaikka kaksi pikkujeeppiä. Eli suosittelisin sellaista 6-7 hengen autoa, niin ainakin riittää matkatavaratila, joska sitä roinaa on kuitenkin mukana aika paljon ruokineen, matkatavaroineen, makuupusseineen, telttoineen jne.. Mitä aikaisemmin vuokraa, sitä edullisemmin yleensä saa. Viimetingan tarjouksia on aika harvoin. Eli suosittelen vertaamaan teidän lomapäiville eri vuokramestojen hintoja, ja yksi keino siihen on tehdä vertailua tuolta ylempänä jutusta löytyvän Holiday Carsin sivujen kautta.

Kannattaa muuten aina autovuokraamosta vielä autoa hakiessa varmistaa, että millä f-teillä sillä saa ajaa ja mitkä vakuutukset kattavat, jos jää esim. jumiin. Kjölur on ok monella vuokra-autofirmalla jos lähtee jeepillä, mutta esim. Sprengisandurin tie ei välttämättä ole.

Hyvää matkaa teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
erkki sivula 16.01.2017 08:46

Kiitos Satu vastauksesta..Nyt päädyimme tilaautoon johon mahtuu meidän rompeet. Olemme päätyneet unohtaa F-tiet ja keskittyä kiertämään islanti ynpäri .Olemme varaneet siihen kymmenen päivää .Loman loppu sujuukin sitten ilman vuokraautoa Rekjavikissa ,sinistä laguunia vunohtamata . Mukavaa alkanutta vuotta t.Erkki..

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 18.01.2017 16:31

Kuulostaa oikein hyvältä! On oikein hyvä idea aloittaa Islanti kiertämällä se; siinä saa erinomaisen läpileikkauksen maan luontokohteisiin ja fiilikseen täällä. Jos (ja kun) Islanti-kärpänen puraisee, pääsette ensi kerralla kiertämään lisää ja tutustumaan paikkoihin, joihin ekalla kerralla ei ehtinyt.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
erkki sivula 16.01.2017 08:50

Länsiislanti jää kyllä valitettavasti seuraavaan reisuun t,Erkki

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jenny 07.10.2016 19:35

Moi!:)
Tarviiko auton vuokraamiseen hankkia kansainvälinen ajokortti?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 09.10.2016 16:37

Moikka Jenny! Ei tarvitse, ihan tavallinen ajokortti riittää.
Hyvää matkaa :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kati 21.02.2017 11:27

Hei!
Vaikka vuokraamon sivuilla (Procar) sanotaan, että tarvitsee olla kansainvälinen ajokortti, riittääkö siltin normaali Eurooppalainen ajokortti?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 21.02.2017 17:37

Kiitos viestistä!
Onpa kummallinen vaatimus. Hmm. Kiinnostuin sen verran että kävin katsomassa Procar.is-sivustolla itse ja yritin tehdä varausta - mutta en löytänyt mainintaa. Missä kohtaa varauksen tekoa näit tuon vaatimuksen? Jäin vain miettimään tätä tarkemmin, koska kyllä Islannissa riittää ihan tavallinen eurooppalainen ajokortti (siis se, millä Suomessakin ajetaan).

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mirva 09.09.2016 16:25

Marraskuussa 4-5 vrk Islantiin. Halutaan tietenkin nähdä matkan aikana kaikki mahdollinen,
miten onnistutaan mahdollisimman pienellä budjetilla auton vuokra, yöpymiset, syömiset ja
juomiset?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 09.09.2016 17:33

Ainakin olette valinneet matka-ajankohdan oikein! Marraskuussa majoitusten, autovuokrien ja muiden palveluiden hinta on kesää huomattavasti edullisempi.

Viidessä päivässä saaren ympäriajo on liian suuri pala, mutta suosoittelisin esim parin päivän mittaista matkaa etelärannikolle, eli ajelette Reykjavikista vaikkapa Víkiin asti. Jos sää on kirkas ja ajokelit hyvät, matkaa voi venyttää kolmeen päivään ja käydä Jökursalonin jäätikkölaguunilla asti, niin näette Vatnajökullin. Jos on kovin sumuistaja sateista, jäätikköä on vaikeampi nähdä, joten silloin Vikiin asti meno voi olla hyvä vaihtoehto. Sinne mennessäkin maisemat ovat upeat: matkalla näkyy laavapeltoja, vesiputouksia, laavamuodostelmia, mahtavat merimaisemat jne.

Varatkaa yöpymiset etukäteen niin saatte edullisemmat hinnat. Hyviä vinkkejä maaseutuhostelleista ja majataloista ja hotelleista niin Reykjavikissa kuin tuolla etelärannikollakin löytyy tämän oppaan majoitusvinkeistä. Kananttaa vilkaista ne läpi ja katsoa, minkä varauspalvelun kautta saisi edullisimman hinnan.

Autovuokrien hinnat ovat täällä hyvin samankaltaiset eri firmojen välillä, eli niissä ei ole isoja eroja. Tuo tekstissä mainitsemani Holiday Carsin sivusto tarjoaa valmiiksi vertailtuja hintoja, kannattaa ainakin katsoa, mitä siellä luvataan.

Koska olette täällä alle viikon, suosittelen ottamaan vuokra-auton heti lentokentältä: siirtymiset ovat nopeampia ja voitte hyödyntää lentokenttämatkat matkantekoon paremmin. Jos saavutte vaikkapa sillä iltapäivälennolla, voitte lähteä suoraan ajamaan Keflavikista kohti ensimmäistä majapaikkaanne. Reissun voi sitten päättää Reykjavikiin jossa tutustutte tähän hauskaan pikkukaupunkiin päivän tai pari.

Marraskuussa näkyy jo varmasti paljon revontulia, eli ottakaa lämmintä vaatetta mukaan niin jaksatte viettää iltaisin aikaa taivaalle katsellen. Ja käykää paikallisten suosimissa maauimaloissa. Ne ovat ulkosalla mutta vesi altaissa on ihanan lämmintä. Näitä altaita on jokaisessa kylässä, eli maaseudulla ajellessa voi aina välillä pysähtyä pitämään kylpemistaukoa. Iltasella saattaa hyvällä tuurilla nähdä revontulia lämminvesialtaassa istuessaan :)

Vielä muutama käytännän vinkki:
- Älkää ostako pullovettä. Hanavesi on erinomaista.
- Ruokakaupoista edullisimpia ovat Netto, Bonus ja Kronan. Hostelleissa (tai Airbnb-kämpissä) pystyy laittamaan itse ruokaa, hotelleihin jos majoittuu oman ruoan laittaminen on hankalampaa.
- Ottakaa Suomesta mukaan kaikki partakoneenterät, sukkahousut jne. erikoistavarat. Ne ovat Suomessa paljon edullisempia kuin täällä.

Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Minna S 02.09.2016 11:53

Hei
Olemme menossa syyslomalle eli lokakuun puolessa välissä Islantiin. Viikko aikaa ja ajateltiin kiertää saari vuokra-autolla, varmaan neliveto paras vaihtoehto. Onko vinkkejä millaisia etappeja kannattaisi ajella? Millaisia kelejä lokakuussa on, tuleeko lunta jo tulloin? Aurataanko päätietä? Onko ruokakauppoja ja huoltoasemia joka puolella saarta?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 03.09.2016 01:22

Moi Minna! Ilma voi vaihdella paljon, eli pohjoisimmissa osissa voi olla vähän luntakin, mutta ei välttämättä. Jos lunta tulee, se aurataan kyllä nopeasti päätieltä (ykköstie) pois, silllä Islannissa on paljon kumipyöräliikennettä (junia ei ole) ja tavaran ja ihmisten pitää päästä liikkumaan päivittäin. Oikein ärhäkän myrskyn sattuessa saatetaan joku tiepätkä sulkea muutamaksi tunniksi, mutta sitten se avataan taas heti kun tuuli rauhoittuu. Näistä infotaan tielläliikkujia selkeästi.

Ruokakauppoja löytyy kaikista kylistä ja samoin huoltoasemia. Suurimmat tauot huoltoasemien ja kauppojen kanssa ovat etelässä Vikin ja Kirkjubaejarklausturin välillä (pitkä tyhjä alue) ja Itä-Islannissa Egilstadirista Myvatnn järven välissä. Eli auto kannattaa tankata kerralla täyteen.

Hankkikaa hyvä tiekartta, niitä saa ostaa esim. huoltoasemilta. Kartasta näkee kylien sijainnit ja tosiaan lähes joka kylässä on ainakin joku kioski, ravintola ja huoltsikka, joissa matkalaiset pääsevät tankkaamaan itseään ja autoaan :)

Neliveto ei ole välttämätön, ei kaikilla islantilaisillakaan ole jeeppejä. Mutta onhan siellä hieman korkeammalla kivempi istua ja katsella maisemia. Jos lunta tulee tai ilma on kylmä ja tuulee, jeepillä on tukevampi ajaa kuin pikku-Yariksella.

Säätietoja ja tuuliennusteita kannattaa seurata täällä: www.vedur.is ja täällä tiedot teiden kunnosta: www.vegagerdin.is
Nuo molemmat sivustot tarjoavat infot myös englanniksi.

Ajaisin itse korkeintaan 350 kilometria päivässä, jotta ehtii matkan aikana eli valoisaan aikaan pysähdelläkin ja ihailla luontoa. Islannissa on kuitenkin max nopeus tiellä vain 90 km/h eli moottoriteitä ei ole. Sataankin kilometriin kannattaa siis varata ihan kunnolla aikaa. Pysähdelkää usein uimassa islantilaisissa uimaloissa, niitä löytyy joka kylästä.

Ihanaa matkaa teille, nauttikaa reissusta! Islanti on lokakuussa oikein kaunis, kun maaruska saattaa vielä paikka paikon olla paikallaan ja tien päällä on vähemmän turisteja kuin kesäaikaan.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Markus 24.06.2016 17:09

Moi ! Mitenkäs tuo maatilamajoitus jos kiertelee elokuussa löytyykö yöpymispaikkoja

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 24.06.2016 19:24

Kannattaa varata majoitus etukäteen - senhän voi sitten aina perua, jos suunnitelmat muuttuvat. Islannissa on tällä hetkellä pulaa majoituspaikoista ja elokuu on kuitenkin vielä aika suosittu matkailukuukausi. Vaikka isompaa ruuhkaa maaseudulla ei olekaan, majoitustilat ovat yleensä aika pieniä ja tosiaan täyttyvät nopeasti. Hyvää matkaa teille! Góda ferd!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 18.05.2016 02:08

Moikka! Riippuu vähän, missä päin aiotte ajella. Jos kiepautatte saaren ympäri, se on kauttaaltaan asfaltoitu eli pikkukiviä ei juuri lentele. Mä itse en ole koskaan ottanut noita ylimääräisiä vakuutuksia esim. saarikierrokselle. Mutta jos tarkoituksena on ajella enemmän maaseudun pikkuteillä ja tehdä detoureja matkan aikana, riski esimerkiksi juuri niiden pikkukivien aiheuttamiin ikkunavaurioihin kasvaa. Mutta kannattaa myös muistaa, että aika usein oma luottokortti ja matkavakuutus saattaa sisältää vuokra-autoon liittyviä vakuutuksia. Kannattaa tsekata ne ensin, ettei tule maksaneeksi samasta vakuutuksesta kahta kertaa..

Jos maksaa muutaman kympin ylimääräistä lisävakuutuksista, niin onhan se pieni hinta siihen nähden, ettei tarvitse sitten matkan päällä ajatella autoasiaa ollenkaan.

Tulivuorenpurkauksen riski on niin pieni, että mitään erityistä tuhkavakuutusta ei tarvita. Isoin riski tiellä ovat lampaat (kannattaa ajaa hitaasti kun niitä näkee), pikkuteillä renkaista sinkoilevat kivet ja toiset matkailijat autoillaan (osalla reissaajia on hölmö tapa pysäyttää auto keskelle tietä valokuvien oton takia ü)

Ihanaa matkaa teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
eija-riitta hämäläinen 17.05.2016 19:48

Hei,
Islannin matka kesäkuun lopussa (11 päivää) varattuna. Vuokra-auton etsintä käynnissä. Nyt aprikoin vakuutuskäytäntöä ja omavastuuta. Olen löytänyt yhden vuokraamon (procar car rental iceland), minkä valikoimassa tunnetaan 0 omavastuu.
Kuinka tarpeellisina pidät hiekka-, tuhka (SAAP), kivi (GP) ym. lisävakuutuksia??

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Saana · Live now – dream later 01.03.2016 11:36

Nyt olisi neljän päivän Islannin-visiitti tiedossa, lennot varattuna huhtikuulle. Olisi tietysti kiva nähdä tuon neljän päivän aikana niin paljon kuin mahdollista, joten olen miettinyt matkailuautoa yhtenä vaihtoehtona. Matkamme jatkuu Islannista muutamaksi päiväksi New Yorkiin, joten ihan täysissä retkeilyvarusteissa tuskin lähdemme reissuun. Suosittelisitko mieluummin matkailuauton vuokraamista vai henkilöautoa + majoitusta reittisuunnitelman mukaan? Meillä on tapana matkustella melko pienellä budjetilla, joten vaihtoehtojakin punnitsemme sen mukaan! :) Jos vuokraa matkailuauton, niin saako sen kanssa yöpyä missä vaan, mistä sopivan paikan löytää, vai ainoastaan niille tarkoitetuilla leirintäpaikoilla tms.? Meitä lähtee matkaan kaksi henkeä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 01.03.2016 12:35

Moikka! Koska olette tulossa "vain" neljäksi päiväksi, suosittelisin komboa auto & majoitus hostelleissa/hotelleissa. Tämä ihan siitäkin syystä että huhtikuussa hinnat majoituspaikoissa ovat vielä kesää edullisemmat ja joka puolella Islantia on esim. mukavan hintaisia maatilamajoituskohteita. Huhtikuussa saattaa olla vielä sen verran epävakainen sää, että kova tuuli tai jopa lumi siellä täällä saattaa tehdä isommalla matkailuautolla matkustamisesta hankalaa (ja jos otatte budjettivaihtoehdon eli esim. Kuku Campersin auton, siellä voi tulla sen verran kylmä että talvimakuupussit pitää olla mukana ja se taas kasvattaa mukana tarvittavan tavaran määrää).

Islannissa suositellaan leirintäalueiden käyttöä jos sellainen on lähettyvillä, ihan mukavuussyistäkin. Julkisia vessoja ei nimittäin ole kauhean paljoa ja noissa budjetticampereissa ei ole omaa vessaa. Maaperä ja luonto - esimerkiksi sammal - on niin herkkää että se tuhoutuu helposti esimerkiksi teltan tai matkailuauton painosta. Eli suosittelen alueilla pysymistä - ne ovat kuitenkin mukavan edullisia ja sieltä saa myös tarvittavia palveluita.

Jos iskee tilanne päälle että lähellä ei ole yhtäkään leirintäaluetta mutta yöpyä pitäisi, teltan saa pystyttää vuorokaudeksi myös leirintäalueen ulkopuolelle, kunhan ottaa roskat ja muut jätteet mukaansa :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 02.08.2015 22:51

Nuo ovat erinomaisia hintoja, itse asiassa todella edullisia Islannin vuokra-automarkkinoilla. Hyvä löytö! Kannattaa tarkastaa kuitenkin se paljonko hintoihin sisältyy kilometrejä. Jotkut vuokraamot ilmoittavat hinnat rajattomilla kilsoilla, joillakin yhteen päivään saattaa sisältyä vain 150 km.

Syyskuussa hinnat usein tipahtavat kun kesäsesongista siirrytään syksyyn. Ja parhaat hinnat saa kun varaa tarpeeksi etukäteen.

T. Satu / Tripsteri.fi

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kaarina Tonteri 02.08.2015 19:15

Katselin syynkuun alkuun vuokrattavia autoja Islannissa eikä minusta hintoja voi sanoa kalliiksi. Automaattivaihteisen Chevrolet Cruzen viikkohinnaksi ilmoitettiin noin 260 euroa, Toyota Yaris kolmisensataa ja manuaalisia saisi halvimmillaan parinsadan hintaan (Nouto ja palautus Keflavikista). Tietysti siellä on kalliitakin vuokraamoja mutta asiakashan voi valita.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *