Lapsiperheen Islanti

Islanti on erittäin lapsiystävällinen maa ja helppo perhekohde. Islannissa on puhdas ilma, puhdas juomavesi eikä myrkyllisiä eläimiä. Lasten kanssa on helppo matkustaa. Islannissa on yksi Euroopan korkeimpia syntyvyyslukuja, eli paikallisilla on paljon lapsia – ja he kulkevat joka paikassa mukana. Islannista ei löydy paikkaa, minne perheen pienimmät eivät olisi tervetulleita. Omatkin lapsemme kulkevat suvereenisti mukana maaseudulla, hotelleissa, hostelleissa, telttailualueilla, kahviloissa, ravintoloissa ja juhlapäivien vietossa. Ravintoloista löytyy syöttötuoleja. Vaikka lasten ruokalistaa ei erikseen olisikaan, keittiöstä järjestyy sapuskat myös lapsille. Kannattaa ainakin kysyä. Milteipä jokaiselta huoltoasemalta löytyy vauvanhoitohuone tai vähintään hoitopöytä. Imetys julksilla paikoilla ei (tietenkään) ole mikään ongelma.

Päivä Reykjavikissa lasten kanssa -kierros löytyy Tripsterin applikaatiosta

Tripsteri App Islanti -banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lähes jokaisesta hotellista ja hostellista löytyy naperoille pinnasänky ja isommille lapsille lisävuode. Jos matkustaa kaksi- tai kolmilapsisena perheenä, kannattaa harkita Airbnb:tä hotellien sijaan: samalla rahalla saa enemmän neliöitä ja jopa valmiiksi kalustetut lastenhuoneet.

Autovuokraamot vuokraavat lisämaksusta lasten turvaistuimia. Museoihin ja useimpiin uimahalleihin pienimmät lapset pääsevät vanhempiensa seurassa maksutta. Kaikissa Islannin uimahalleissa on matalapohjaisia lämminvesialtaita ja melkein kaikki uimalat antavat maksutta lainaan kellukkeita. Leikkipuistoja löytyy useita niin Reykjavíkista kuin maaseudun leirintäalueiltakin, ja ne ovat kaikille avoimia. Kaupunkien ja kylien leikkipuistoista osa on päiväkotien pihoilla, ja sinne voi mennä arkipäivisin kello 17 jälkeen, kun päiväkodit ovat menneet kiinni.

Tekemistä lapsiperheille Islannissa

Luonnossa kulkeminen

Luonnossa kulkeminen on lapsista hauskaa. Kuumat lähteet, vesiputoukset, vesilinnut, lampaat ja islanninhevoset ovat lapsistakin hauskaa katseltavaa. Islannissa luonnonnähtävyyksiä ei ole ympäröity suurilla ja korkeilla suoja-aidoilla, eli turvallisuussyistä kannattaa pitää lapsia erityisesti silmällä esimerkiksi merenrannalla, jossa aallot voivat yllättäen yltyä voimakkaiksi, ja kuumien lähteiden alueilla, joissa jo heti naruin merkatun polun ulkopuolella maan kuori saattaa olla niin ohut, että se pettää pienestäkin kosketuksesta ja putoamisvaara kiehuvankuumaan lähteeseen on todellinen. Jäätikkövaelluksille, islanninhevosvaelluksille ja muihin aktiiviurheiluretkiin on ikärajat. Usein ikäraja on 12 vuotta.

Uimaan Islannissa

Islannissa on yli sata uimahallia, ja niissä on kaikissa vähintään yksi allas, jossa on yli 37-asteista vettä. Lapset tykkäävät peuhata lämpimissä vesialtaissa ja useimmissa uimahalleissa on ainakin pieni vesiliukumäki. Isoissa uimaloissa on suuret ja vauhdikkaat mäet. Useimmissa ulkoilmauimaloissa ei ole tuulensuojaa, eli korvat on hyvä suojata uimalakilla tai tavallisella pipolla ainakin talviaikaan, kun viima on kova ja kylmä. Vesi on kuitenkin altaissa aina lämmintä, eli uimaan voi mennä huonollakin säällä.

Päiväretki merelle – valassafari

Tyynellä ilmalla muutaman tunnin mittainen valassafari on rauhallinen ja miellyttävä kokemus koko perheelle. Valassafareita järjestetään ympäri Islantia. Suurimmat valassafarisatamat ovat Reykjavíkissa ja pohjoisessa Húsavíkissä, mutta safarille pääsee myös mm. Länsi-Islannissa Ólafsvíkissa sekä pohjoisessa Dalvíkissa ja Akureyrissä. Tuulisella säällä veneet keikkuvat, eli heikompivatsaisten kannattaa silloin jäädä rannalle.

Reykjavíkin satamasta järjestetään myös lyhyempiä venereissuja, joiden aikana mennään katsomaan merelle lintuja – esimerkiksi niitä suloisia, minipingviinin kokoisia lunneja.

Reykjavíkin kahvilat ja jäätelöbaarit

Monissa kahviloissa on lapsille leikkinurkat. Oma suosikkini on Reykjavík Roasters Brautarholtilla. Sieltä saa kaupungin parhaat kahvit, tilaa on tarpeeksi useammillekin lastenvaunuille ja vähän isommille lapsille on oma piirustusnurkkaus. Kahviloissa kannattaa lapsille pyytää kaakaot ja mehut lasten koossa. Niistä ei välttämättä erikseen huudella ruokalistoilla, mutta pyydettäessä kaikista juomista saa aina pienemmät (ja huokemmat) lapsikokoiset versiot.

Islantilaiset syövät paljon jäätelöä. Reykjavíkin jäätelöbaarit ovat auki puolilleöihin myös arkipäivisin ja myös keskellä talvea, eli jäätelönnälkä ei pääse yllättämään. Kannattaa muistaa tilausta tehdessä, että Islantilainen “pieni jäätelö” vastaa Suomen “jättikokoa”. Jäätelöbaareja löytyy vähän joka paikasta, mutta parhaimpia ja paikallisten suosimia ovat esimerkiksi Vesturbaejarísin baarit (yksi löytyy Vesturbaejarlaugin uima-altaan vierestä Melarilta) ja Valdís Reykajvíkin keskustassa.

Islannin luonto inspiroi. Kuva: Björgvin Hilmarsson
Islannin luonto inspiroi. Kuva: Björgvin Hilmarsson

Reykjavíkin kotieläinpuisto

Reykjavíkin kotieläinpuisto eli Húsdýragarður on pääkaupunkiseudun lapsiperheiden vierailukohde numero yksi. Tänne kaikki islantilaiset lapsiperheet tulevat viettämään viikonloppua etenkin kesällä. Islantilaisten kotieläinten kuten lampaiden, islanninhevosten ja possujen lisäksi siellä asuu myös hylkeitä ja erilaisia lintulajeja. Kotieläinpihan lisäksi Húsdýragarðurissa on myös Islannin suurin lasten leikkipuisto. Lukuisten keinujen, kiipeilytelineiden ja liukumäkien lisäksi alueella on mm. näköalatorni. Puistosta löytyy pari kahvilaa ja maksullinen karuselli sekä pieni, aluetta kiertävä juna, jonka kyytiin pääsee pientä maksua vastaan. Kesäisin puistossa järjestetään myös talutusratsastusta pikkulapsille.

© Satu Rämö

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (20):

Katri Syrjälä 10.01.2019 09:59

Hei Satu!
Ihan älyttömän hieno kooste Islannista :) Mietiskelin majoitukseksi huoneistohotellia lapsiperheelle (2 aikuista ja 2 lasta). Olisikohan näissä oma keittiö? En oikein saa selvää esim Trivagon huoneistohotellien varusteluista.

yst.terv. Katri

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.01.2019 11:04

Kivaa, että tästä sivustosta on ollut apua matkan suunnittelussa. :) Oletko katsonut läpi nämä suosittelemani huoneistohotellit:
https://tripsteri.fi/islanti/reykjavik/hotellit/keskihintaiset-hotellit

Ainakin Room with a Viewllä on paljon erikokoisia asuntoja.

Olen lapsiperheille usein neuvonut airbnb-asuntoa; ja aina parempi jos on sellainen, jonka asukkailla itsellä on lapsia. On varmasti kaikki tarvittavat varusteet valmiina. Ainakin kannattaa vilkaista tarjonta Airbnb:n sivuilla.
Toivottavasti tästä oli jeesiä, hyvää matkaa kun sen aika koittaa!
Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 02.11.2018 09:14

Hei!

Olemme tulossa Islantiin helmikuun lopulla ja saareen tutustumisaikaa meillä on viisi päivää. Olemme alustavasti miettineet, että jos ajelisimme Höfn:n asti, ehditäänköhän? Nelivetoauto varmaankin talviaikaan kannattaa varata?
Majapaikkoja tässä katselen ja mietinkin, että kannattaako ne varata ihan tuosta ykköstien tuntumasta? Miten yleensä noita muita teitä pääsee ajelemaan talviaikaan, eli noita pieninumeroisempia?
Onko myös jotakin nähtävyyksiä, jotka ovat poissuljettuja talviaikaan reitillä Keflavik-Höfn?

:Mari

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 04.11.2018 01:12

Moikka Mari!
Ehditte neljässä päivässä hyvin Höfniin, kannattaa yöpyä yksi yö mennessä ja yksi yö tullessa ja viettää Höfnissä 1-2 yötä. Helmikuussa on vielä aika lyhyet päivät, eli ei kannata ottaa liian pitkiä ajorykäisyjä, että ehtii käyttää valoisat tunnin luonnossa.

Suosittelen nelivetoa; voi olla tuulinen ja kylmä sää ja tien pinnat liukkaat. Kivempi ajella järeämmällä nelivedolla.

Etelä-Islannissa eli ennen Víkiä, paljon majoitusta myös pienempien teiden varrella ja jos majoitusliikkeet ovat auki, teitäkin aurataan. Mitä kauemmas Vikista ajaa, sitä harvemmaksi käy asutus ja silloin suosittelen varaamaan majoitukset läheltä päätietä.

Toivottavasti tästä oli apua :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari Huopainen 06.11.2018 17:35

Hei!

Kiitos paljon vastauksesta :) Majoitutaan varmaankin sitten muutamaksi yöksi tuonne jäätikön reunamille. Onko sinulla kokemusta Glacier Horses-tallista? Meillä toinen lapsista ratsastelee jo oikein hyvin, mutta loppuperheellä onnistuu parhaiten tällä hetkellä hevosten harjailu, joten löytyyköhän sieltä tai jostakin muualta parin tunnin retki, joka sopii meille kaikille?

:Mari

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 06.11.2018 20:43

Moikka!
Tuo talli on mulle tuntematon; eli en osaa sanoa omia kokemuksia. Mutta näyttää ihan kivalta paikalta, ja heillä näyttäisi olevan lyhyitä, tunnin tai parin mittaisia retkiä. Näillä talleilla on totuttu siihen, että osa on ensimmäistä kertaa hevosen selässä, eli ei tarvitse osata mitään ennen retkeä. Suurin osa ohikulkijamatkalaisista jotka haluavat poiketa ratsastamaan ovat yleensä menossa ensi kertaa hevosenselkään. Pidemmillä, useamman tunnin tai päivän retkillä pitää olla jonkin verran kokemusta.
Ihanaa matkaa teille!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Niina 16.06.2018 10:14

Hei Satu!

Osaatko neuvoa etukäteen, pääseekö islanninhevosvaellukselle pian 11 ja 8-vuotiaiden kanssa? Tyttö (11v) on harrastanut ratsastusta toista vuotta ja poika on ollut lukuisia kertoja selässä. Mainitsit jossakin vastauksissasi talutus mahdollisuudesta? Suositteletko tiettyä tilaa, josta kannattaa tiedustella talutus vaellusta? Kannattaako varata etukäteen? Olemme lähdössä ensi viikolla!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 17.06.2018 00:40

Moikka! Kyllä tuon ikäisten kanssa pääsee issikkaretkelle. Jos tallilla pyytää että lapsi tulee käsihevosena, ei lapsen tarvitse itse ohjata vaan ohjat ovat ratsastavalla oppaalla ja lapsi pitää vain kiinni satulasta tai harjasta. Olen omien lasten kanssa tehnyt pari tällaista lyhyttä retkeä Eldhestarin tallilla ja se sujui hyvin. Talli on iso ja siellä käy paljon matkailijoita, mutta homma toimii hyvin ja turvallisuusjutut jne ovat kunnossa.

Muillakin talleilla varmasti saa vastaavaa palvelua, mutta tätä olen itse testannut lasten kanssa ja kaikki olivat tyytyväisiä.

Kivaa matkaa :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Niina 18.06.2018 00:32

Kiitos vastauksesta ja mahtavasta tallivinkistä ☺️ Tämä issikkavaellus on niin odotettu juttu! Ja kiitos, ensi viikolla jo matka edessä ?

T. Niina

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 18.06.2018 02:06

Kiva kuulla! Oikein hyvää reissua teidän porukalle :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kirsi 03.06.2018 08:22

Hei,
Tarkoitus lähteä heinäkuussa Islantiin lasten (4,5v ja 6kk) kanssa.
Miten lapset olisi paras pukea sinne? Miten tuon pienemmän ruokailu? Olisiko syytä pakata omat vauvanruuat mukaan?
Mietin, onko syytä ottaa edes rattaita mukaan, vai olisiko liikkuminen kantorepulla kätevämpää...

Kiitos vastauksestasi!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 04.06.2018 01:49

Moi Kirsi. Kannattaa katsoa säätiedotuksia vähän etukäteen ennen reissua ja tarkastaa lähinnä lämpötilat ja tuulen voimakkuus. Täällä etelässä on kesä alkanut tosi hitaasti ja on ollut päivisin vain sellaista 8 asteen lämpöä. Omat lapset kulkevat vielä välikausihaalareissa, pipoissa ja sormikkaissa. Itäisessä Islannissa on sen sijaan saatu jo 20 asteen lämpötiloja. Sää vaihtelee siis paljon ihan maan sisälläkin. Kannattaa ottaa kuitenkin reilusti lämmintä vaatetta, pitkähihaisia paitoja ja housuja, lämmin pusakka, sateenkestävät vaatteet, hyvät kengät, ohut pipo ja ohuet hanskat. Täällä on melkeinpä aina viileämpää kuin Suomessa.

Lastenruokia saa kaikista ruokakaupoista, eli ei kannata raahata mukana. Tosin ne ovat halvempia Suomessa kuin täällä, mutta vievät kyllä ikävän paljon tilaa matkalaukussa.

Kantoreppu on varmasti hyvä idea, jos aiotte liikkua paljon Reykjavikin ulkopuolella, maaseudulla. Kaupungilla pääsee rattailla ihan kätevästi ja tilaa on, mutta jos lapsi on tottunut kantoreppuun, on matkustaminen varmasti kivempaa niin - vähemmän tavaraa mukana...

Kivaa matkaa :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anna Ryynänen 29.05.2018 18:24

Heippa! Olen lähdössä 19.10-26.10. Islantiin (Tulo iltapäivällä n. Klo 17 ja lähtö aikaisin aamulla 7.30). Matkaseuranani on 3 lasta (8, 11 ja 13). Olen kyllä lukenut mahtavaa sivustoasi, mutta pyytäisin sulta vielä spesifimpää vinkkiä matkasuunnitelmaan. Paljoa ei autossa haluttaisi istua, mutta jonkin pituinen retki etelä- tai Länsirannalle voitaisiin tehdä. Varaisin majoituksen nyt hyvissä ajoin, mutta en oikein osaa päättää, mistä ja moneksiko pvksi. Montako pv Reykjavikista ja montako pv muualla suosittelisit? Vuokra-auton varaamme. Olisiko huokeampaa ja kannattavaa yöpyä jossain pikkupaikkakunnalla ja liikuskella autolla eri kohteisiin? Haaveena on valasretki (mitä suosittelet?), laavatunneli (missä?), kultainen kolmio, joku jäätikkökokemus. Entä Inside the Volcano, onko siinä ikärajaa ja minkä hintainen? Oon kuullut et tosi kallis ja ajattelin laavatunnelin ehkä korvaavan... Onko johonkin laavatunneliin saatavissa opastusta? Ja paljon uimista uimaloissa. Mitähän vielä pitäisi nähdä?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 29.05.2018 18:39

Moikka Anna. Voisi olla hyvä idea mennä suoraan lentokentältä Reykjavikiin illaksi ja yhdeksi päiväksi (2 yötä). Sen jälkeen lähtisin autolla jonnekin maaseudulle, valitsisin yhden kohteen, josta olisi helppo tehdä muutama päivämatka. Sitten menisin viimeiseksi yöksi hostelliin Keflavikiin; siellä hinnat edullisemmat kuin Reykjavikissa, ja aamulla pitää kuitenkin herätä aikaisin lennolle; jos yövytte Keflavikissa, siinä säästää vähän alle tunnin ajomatkassa Reykjavikiin verrattuna.

Jos teitä kiinnostaa Kultainen kierros (se on kyllä tosi mukava ja helppo tapa tutustua Islannin luontoon ja historiaan, eikä ajomatka ole kamalan pitkä), kannattaisi melkein yöpyä jossain sillä seudulla; esimerkiksi Fludirissa tai Laugavatnilla. Sieltä pääsisi yhtenä päivänä Kultaiselle kierrokselle, toisena päivänä vaikkapa Secret Lagoonin luonnonuimalaan (muihin luonnonlähteisiin on vähän hankala mennä lasten kanssa etenkin syysaikaan, kun saattaa olla märkää ja vaikeakulkuista nillä luontopoluilla jotka uimapaikkoihin vievät). Blue Lagoon on myös hieno, mutta se on tosi hintava, pääsylippu alkaen 80 euroa... Secret Lagooniin pääsee edullisemmin. Eikä sovi unohtaa kansanuimaloita, sundlaug, joita on jokaisessa kylässä. Niihin pääsee muutamalla eurolla ja lapset tykkäävät kun on lastenaltaat ja liukumäkiäkin useimmissa paikoissa. Selfossin uima-allas on ainakin tosi kiva, sitä suosittelen perheille. Reykjavikissakin on paljon erilaisia sundlaugeja, eli valinnanvaraa riittää. Niissähän voi käydä vaikka joka päivä, ovat kuitenkin myöhään auki :)

Valasretki kannattaa tämäntyylisellä reissulla tehdä Reykjavikista, mutta kannattaa mennä vain, jos on tyyni ilma. Kovalla tuulella ainakin heikkovatsaisella voi tulla huono olo. Syksylle saattaa kyllä osua tyyniäkin päiviä, eli tämän on mahdollinen retki, ei tosin kannata varata etukäteen. Tarjontaa on niin paljon, että lokakuussa pääsee samana päivänä retkelle ilman etukäteisvarauksia.

Inside the Volcano on kallis (muutaman sata euroa per lippu), ja vaatii noin tunnin vaelluksen laavapellon poikki ennen retken alkua. Ikäraja on 12 v. Laavatunneleihin järjestetään opastettuja retkiä, esimerkiksi tällainen: https://www.mountainguides.is/day-tours/day-tours-from-reykjavik/lava-cave-exploration/

Ikäraja on 8 v, se siis onnistuisi.

Jäätikköretkistä lapsiystävällisin on tämä: https://www.mountainguides.is/day-tours/glacier-walks/from-solheimajoekull/glacier-discovery/

Se starttaa läheltä ykköstietä etelärannikolta, eli siinne olisi kätevä teidän ajaa itse autolla.

Toivottavasti näistä oli apua :)

Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anna 04.07.2018 22:54

Heippa taas! Vielä mulla ois pari kysymystä: meinasin varata jo paikat tuohon laavatunneliretkeen, mutta aloin epäröidä, kun matkassa on yksi ahtaanpaikan kummoinen lapsi. Näytti kaposelta paikoin tuo tunneli... Olisko se Raufarholshellir parempi valinta, ettei tule kellekään paniikki ja kaikkien turnee peruunnu? Lisäksi kiinnostaa vielä, olisko meidän reittien varrella mitään hyvää kalastuspaikkaa? Meillä on yksi kova kalamies mukana ja se olisi hänen unelmien täyttymys. Ja vuokrata pitäisi välineet, niitä ei viitsi raahata mukana. Miten kalastusluvat Islannissa?

Luen parhaillaan sun Islantilainen voittaa aina -kirjaa ja tilauksessa on sun matkaopas. Ihana kirja ja valloittava elämäntarina. ❤️?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 05.07.2018 13:28

Moikka Anna
Mihin laavatunneliretkeen teillä on liput? Laavatunneleissa on melkeinpä aina ahtaita paikkoja jossain paikoin (mutta eivät he kovin vaikeisiin olosuhteisiin matkailijaryhmiä vie, eli mitään ryömimistä siellä ei tarvitse tehdä) ja tuossa Raufarholshellirin tunnelissa taitaa olla suurimmalla osalla matkanjärjestäjiä 12 vuoden ikäraja. Tunneleissa on tosi pimeää. Vaikka otsalamput valaisevat tietä ja niiden avulla voi tarkatsella luolaa, on kuitenkin ympärillä säkkipimeää - eli jos on pimeää pelkäävä lapsi, jättäisin väliin.

Tripsterin Islanti -kirjassa on kattava luku kalastuksesta, yksi hyvä tapa löytää kohtuuhintaisia kalastuspaikkoja oman reitin varrella on hankkia kalastuskortti ( http://veidikortid.is/index.php?lang=en).

Islannissa ei saa missään kalastaa ilman lupaa ja kalastuslupien hinnat vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta tuhansiin eruoihin, joesta ja järvestä riippuen. Tuolla kohtuuhintaisella kalastuskortilla saa kalastaa jo aika monessa paikassa, se on yleensä hyvä vaihtoehto. Omia kalastusvälineitä (käytettyjä) ei saa tautivaarojen takia tuoda, eli kannattaa joko tulla uusilla välineillä tai vuokrata/ostaa täältä paikan päältä.

Toivottavasti näistä oli apuja :)
Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anna 23.06.2018 22:16

Heippa ja kiitti Satu vinkeistä! Oon vihdoin saanut edistettyä suunnitelmaa varaamalla yöpymiset: varasin sittenkin 3 yötä Reykjavikista (Guesthouse Aurora) ja 3 yötä Reykholtista (Cozy Cottage Near Geysir). Yhtenä päivänä ajattelin mennä suosittelemaasi laavatunneliretkelle (su 21.10), he näköjään hakevatkin majoituspaikalta. Reykjavikista kävisimme ainakin parissa uimalassa ja sieltä käsin myös valasretkellä, jos mahdollista. Pohdintoja vielä, että jos vuokraisi auton vasta maanantaina 22.10 loppulomaksi. Eli: mitä luulet, pärjäsimmekään Reykjavikissa ollessamme hyvin ilman autoa? Lapset kyllä muutaman kilsan pvssä kävelee. Onko meidän majoitus sellaisessa sijainnissa, että esim. ruokaa/ravintelia on lähellä? Ja uimaloita? Pääseekö valasretkille kuljetuksilla? Onko Reykjavikissa nähtävää muuta ja onko tuo 3 yötä siellä sittenkin liikaa (pohdin, että pe ei juuri ehditä tehdä vielä mitään ja onko 2 yötä liian vähän..).

Mitä mieltä oot majoitusvalinnoista? Onko Reykholt hyvä valinta? Majoituspaikka vain vaikutti niin kivalta kuvista. Viimeisen yön olemme Kef Guesthousessa lähellä lentokenttää.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 25.06.2018 00:56

Moikka!
Aurora on keskustassa, ette tarvitse Reykjavikissa autoa. Pari sundlaugia eli kansanuimalaa on kävelymatkan päässä. Kannattaa ehdottomasti mennä. :) Valassafareille voi tilata erikseen kuljetuksen majoituspaikasta lisämaksua vastaan. Toisaalta vanhaan satamaan ei ole kovin pitkä kävelymatka eli sen varmasti mielellään käveleekin, näkee samalla kaupunkia.

Reykholt on kiva paikka! Sieltä pääsette hyvin käymään Húsafellissä ja näette jäätikön, ja lähellä on myös hienoja vesiputouksia, Hrúnarfossar ja Barnafoss. Suosittelen myös Reykholtissa Snorrastofassa käyntiä, jos kirjallisuus ja Islannnin historia kiinnostavat. Melko lähellä on myös uusi kylpylä, Krauma geoterhmal baths. Se on vähän niin kuin Blue Lagoonin ja paikallisten sundlaugien välimuoto; enemmän kylpylä kuin uima-allasalue. Yleensä lapset tykkäävät sundlaugeista enemmän, koska siellä on (osassa ainakin) liukumäkiä ja muuta tekemistä lapsille.

Jos päätätte mennä valassafarille, niin kyllä kolme yötä Reykjavikissa on varmasti ihan passeli; kolmantena päivänä voitte kuitenkin aikaisin aamulla aamiaisen jälkeen lähteä ajelemaan Reykholtin suuntaan.

Hyvä idea ottaa vika yö Keflavikin lähellä, pääsee nopeammin lennolle ja saa yhden tunnin lisää yöunia :)

t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anu 25.02.2018 21:15

Hei, olemme tulossa heinäkuun lopussa 11 yöksi Islantiin 6 ja 8 v lasten kanssa. Nyt retkemme lähtee Reykjavikista, jossa olemme 2päivää/yötä. Reykjavikista autolla 4 yöksi Snaefellnessiin. Ajatuksena meillä on, että lomalla emme istuisi autossa pitkiä matkoja päivittäin vaan kävisimme kävelyillä/pienillä vaelluksilla, valassafarilla, uimassa jne. lasten kanssa ja näkisimme erilaista luontoa. Varasimme juuri 2 yötä etelästä Vikistä mutta jäimme epäröimään päädymmekö suoraan turistialueelle ja pitäisikö sittenkin parkeerata jonnekin muualle? Viimeinen yö on varattu lentokentän läheltä eli Snaefellnessin jälkeen olisimme jossain mieluusti 4yötä joko yhdessä paikassa tai 2/2 yötä eri paikoissa. Huoh valinnanvaikeus iskee oppaita lukiessa ja koska olemme heinäkuussa tulossa niin pieni paine jo saada majapaikat varatuiksi sillä monet etenkin edulliset/keskihintaiset paikat ovat jo menneet.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 26.02.2018 01:32

Moikka!
Etelärannikolla on paljon matkailijoita, mutta maisemat ovat kyllä niin hienot, että en jättäisi sen takia aluetta väliin. Ja ruuhkan tunne riippuu paljon siitä, minne menee. Niiden hienoimpien ja eniten instagrammattujen nähtävyyksien lisäksi saattaa olla vaan kiva vetää auto parkkiin jonnekin sivutielle tai levähdyspaikalle ja tehdä pieniä kävelyjä majoituspaikan ympäristöön. Tuollaiset mikroseikkailut ovat ihan parasta!

Vikin suunnalla majoitus on kesällä kiven alla, mutta se johtuu pitkälti siitä että tarjontaa ei ole kamalan paljona ja isoja hotelleja on vähänlaisesti sillä seudulla. Eli joku kiva airbnb, Hey icelandin kautta maaseutumatkailumajatalo tai joku pieni guesthouse on varmasti paras vaihtoehto.

Näätte joka tapauksessa paljon hienoja juttuja eli ei stressiä, lopulta on aika sama minne Islannissa menee, aina on jotain hienoa tarjolla :-) Yksi kiva paikka matkalla Snaefellsnesiin on Hraunsnefin maaseutuhotelli ja -ravintola, suosittelen sitä paikkaa aina kaikille. Alueella on kivoja vaellusreittejä laavapellolla ja rauhallista, sillä hotelli on pieni. Sitten joku aika sitten Deilatunguhver-nimisen kuuman lähteen yhteyteen (se on sillä seudulla Länsi-Islannissa) avattiin kiva uimala Krauma (http://www.krauma.is/). Kannattaa poiketa siellä matkalla Snaefellsnesiin tai sieltä pois tullessa.

Onko teillä varhainen aamulento kun matkaatte pois Islannista? Siinä tapauksessa majoitus Keflavikin lähettyvillä on hyvä idea. Tehän voitte saapua edellisena päivänä ajoissa, niin ehditte vaikka kiertää Reykjanesin niemimaan nähtävyyksiä, Kleifarvatnin järven seutu on upeaa, laavamuodostelmat kauniita ja lähellä oleva Krysuvikin kuumien lähteiden alue on tosi iso ja näyttävä, eikä siellä ole ihan niin ruuhkaista kuin Kultaisen kierroksen geysireillä.

Toivottavasti tästä oli apua :) Ja lisääkin saa tottakai kysellä!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erika 04.02.2018 14:16

Hei!Jäänyt epäselväksi, että onko kylpylöihin (muihin kuin Blue Lagoon) ikärajaa? Eli voiko 1 - vuotiaan kanssa mennä uimaan?
Ihana tämä sivu, täytyy hankkia tuo sinun kirja! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 04.02.2018 16:21

Moikka! Kiitos viestistä!
Tavallisiin uimapaikkoihin ei ole ikärajaa, enkä ole löytänyt muiden kylpylöiden (Jardbödin Myvatnilla ja Secret Lagoon Kultaisella kierrokselle) sivuilta ikärajoja. Täällä on kauhean lapsiystävällinen meininki: suihktiloissa vauvantuoleja, kylpyammeita ja allasalueella kellukkeita pikkuisia varten.

Ja kiitos, jos hankit kirjan :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Taija 25.12.2017 11:55

Heippa.

Suunnitelmissa olisi lähteä poikani kanssa Reykjavikiin tammikuussa kolmeksi yöksi. Osaatko yhtää arvioida millainen budjetti kannattaa varata. Tai mikä olisi edullisinta, vuokra-auto vai retket? Ja missä kannattaisi käydä kun vain 2 kokonaista päivää?

Ystävällisin terveisin

Taija

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 28.12.2017 22:24

Moikka! Käykää ainakin perinteisissä uimaloissa eli sundlaugeissa. Niistä löytyy infoja tästä oppaasta (uimaloita löytyy Islannista yli sata eli joka kylässä yksi, joskus useampikin). Ne ovat edullisempia ja autenttisempia kuin matkailijoille suunnatut kylpylät prameine auloineen ja pukkareineen.

Vuokra-autot eivät ole ihan halpoja, mutta tulevat varmasti edullisemmaksi kuin järjestetyt päiväretket.

Hotellit ovat alkaen noin 200 €/yö/2 hh, lounaat 20-30 €/hlö, illallisesta joutuu maksamaan vähän enemmän. Uimalakäynti noin viitosen, vuokra-autojen vrk-hinta lähtee noin sadasta eurosta, mutta edullisemmallakin saattaa löytyä - etenkin kun tulette off seasonin aikaan eli suurimman matkailusesongin ulkopuolella.

Islanti on juuri nyt ikävän kallis maa tänne tuleville (valuuttakurssi on vahvistunut viime vuosina paljon), mutta järkevästi kuluttamalla ja menemällä esim. airbnb-asuntoon ja kokkaamalla itse, saattaa saada viikonloppureissun lentoineen ja vuokra-autoineen kahdelle noin tonnilla.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Estelle Flakowicz 10.10.2017 16:17

Hei olemme lähdössä ensi elokuun alussa kahdeksi viikoksi Islantiin tyttäreni perheen kanssa(kolme lasta 14 v. Poika,12v. Poika ja 8v. Tyttö)
Etsimme luontopolkuja ja muita retkeily kohteita jotka sopisivat reippailla kävelijöille ja retkeilijöille vuokraamme kaksi autoa
Estelle

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.10.2017 18:39

Moikka Estelle!
Yksi tosi kiva päiväretki, joka soveltuu myös tuonikäisille lapsille, on Reykjadalurin vaellus. Se sijaitsee Hveragerdin kylän perällä, noin 40 min ajomatkan päässä Reykjavikista. Auton voi jättää parkkiin vaellusreitin alkupäähän. Vaellus itsessään on noin tunnin mittainen. Kääntöpaikalla on kuuma joki, jossa voi kylpeä, eli uikkarit ja pyyhe mukaan :-) Sitten samaa reittiä kävely takaisin autolle.

Jos olette suunnitelleet kiertää saaren (siihen kannattaa autoillen varata noin viikko tai vähän yli), löytyy matkan varrelta paljon hyviä kävelypolkujakin. Esimerkiksi Skaftafellissä Vatnajökullin eteläpuolella on monia selvästi merkittyjä kävelypolkuja.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anni 13.09.2017 22:39

Hei,
Parhaat valasmestat taitaa olla tuolla pohjoisessa, vai mitä olet mieltä? Ainakin siellä näyttäisi olevan paremmat prosentit nähdä valaita. Tulemme Islantiin lokakuun lopulla viideksi päiväksi ja majoitus on lähellä Reykjavikia. Ajomatka tuonne pohjoiseen tuntuu vaan melko pitkältä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 14.09.2017 00:50

Moi Anni! Olen käynyt safarilla
Reykjavikissakin muutamaan otteeseen ja näin reissuilla valaita. Pohjoisen valassafaripaikat Dalvik, Akureyri ja Husavik ovat niin kaukana pk-seudusta (väh 5 h ajo), että sinne asti en suosittele lähtemään vain valassafarin takia.

Loppusyksystä valaita näkyy vähemmän kuin kesällä. Niistä suurin osa lähtee talvehtimaan lämpimämmille merialueille. Eli voi olla, että myöhäisen syksyn takia valaita ei enää kovin aktiivisesti näyttäydy.

Mutta kirpeänä ja tyynenä syyspäivänä meriretki on kyllä joka tapauksessa upea elämys. Suosittelen! Saatatte nähdä ainakin paljon merilintuja, delfiinejä ja ihan hyvin myös niitä merien nisäkkäitä :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jonna 12.06.2017 22:53

Hei,
satutko tietämään että onko jutussa mainitulla Krossarin maatilalla mahdollisuus talutusratsastukseen pienille lapsille? (4-vuotiaalle)
Entä Gauksmyrin tilalla? (siinä 1-tien varrella Reykjavikistä Akureyriin)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 13.06.2017 01:33

Moikka! Talutusratsastusta ei usein tarjota hinnastossa tai nettisivulla, mutta kannattaa kysyä silti. Olen itse ollut vanhemman lapsen (7v) kanssa ratsastuslenkillä siten että opas on pitänyt lapsen hevosta käsihevosena eikä lapsen ole tarvinnut itse ohjata. On toiminut hyvin! Sitten ihan pienille on varmasti mahdollista tehdä joku muutaman minuutin mittainen kävelylenkki. Usein tiloilla suostutaan kaikenlaiseen jos vain etukäteen kysyy.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jonna 30.05.2017 23:14

Hei Satu,
Olemme tulossa yksi- ja neljävuotiaiden lasten kanssa Islantiin kesällä. Tarkoitus on (monen muun jutun lisäksi) käydä erilaisissa uintipaikoissa. Harmistuksekseni huomasin että Blue Lagoonin alaikäraja on kaksi vuotta! :( Mitenköhän muissa uimapaikoissa: onko niissä yleensä alaikäräjaa?
Ja mites luonnonvaraiset lämpimät lähteet: onko ne sopivia pienten lasten kanssa? Niissä ei varmaankaan voi olla ikärajaa jos ne ovat luonnonpaikkoja kuten järvet Suomessa... mutta onkohan ne aina turvallisia?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 31.05.2017 00:49

Moikka! BL:ssä on ikäraja sen takia, että allas on paikka paikoin melko syvä (siis yli metrin) ja vesi on maitomaista eli ei näy pohja. Voi olla vaarallista jos lapsi pääsee lumpsahtamaan pinnan alle. Mineraalipitoinen vesi on myös huono juttu vatsalle ja silmille. Muissa paikoissa ei ole ikärajaa; suosittelen tosi lämpimästi virallisia kansanuimaloita, joita on Islannissa yli sata. Usein lapset pääsevät niihin maksutta. Näissä paikoissa on lastenaltaita, kellukkeita saa ainakin isoimmissa paikoissa lainaan maksutta ja suihkutiloissa on usein lapsille omia tuoleja ja ammeita.

Luonnonvaraisia lähteitä en oikein suosittele ihan pienten lasten kanssa, koska niissä pohja voi olla epätasainen, veden lämpötila vaihdella eikä siellä ole kunnon fasiliteetteja esim. vaihtaa vaatteita tuulensuojassa.

Uimahallit (sundlaug) rocks! :)
Ihanaa matkaa teille,
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Laura 26.04.2017 13:52

Terve Satu! Mahtava tämä saitti ja sun blogi - kiitos niistä! Olemme ystävän kanssa tulossa Islantin ensi viikolla heti vapun jälkeen! Huippua! Tullaan vauvojen kanssa (6kk ja reilu 1 v) ja meillä on neljä päivää. Asutaan airbnb ssa keskustan liepeillä. Ajateltiin tehdä golden circle, ja sitten ehkä se reykjanes? Mitä muuta suosittelisit? Ajateltiin liikkua bussilla, jottei tartte suunnistaa, heh ja tehdä päiväretkiä vaan. Niitä varmaan saa kätsysti varailtua hotelleista tai turistipaikoista. Otetaan turvakaukalot messiin. Yksi päivä toki halutaan olla Reykjavikissa, nähdä kaupunkia ja syödä hyvin. Otetaan mieluusti vinkkejä ja must-seet näin lyhyessä ajassa! Suurkiitos! Laura

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 26.04.2017 15:40

Kiitos paljon mukavasta kommentista! Bussi on varmasti hyvä vaihtoehto, niin ei tarvitse itse miettiä ajamisia jne. Retkiä voi varata hotellilta ja pääkadun (Laugavegurin) varrella olevista varaustoimistoista, mutta varaukset voi tehdä kätsysti etukäteen myös netissä. Yksi mukava päivämatka on myös tuo etelärannikon kierros, se vie Vikin kylään eli Islannin eteläisimpään kärkeen asti ja matkaan kuuluu mm. mustia laavahiekkarantoja ja upeita vesiputouksia. Reykjanes on toinen hyvä vaihtoehto: sen aikana ei nähdä juuri vesiputouksia, mutta kuumia lähteitä, merimaisemia jne.

Jos ette halua tuoda turvakaukaloita mukana, niitä saa usein lainaan myös noilta matkanjärjestäjiltä. Kunhan kysyy hyvissä ajoin etukäteen eli esim. päivämatkaa varatessa.

Reykjavikin keskustassa on kivaa liikkua lasten kanssa, sillä lasten kanssa voi mennä minne vain. Tilaa ei välttämättä joka kahvilassa ole runsaasti, mutta aina löytyy syöttötuolit ja jeesiä&ymmärrystä muutenkin kun pienten lasten kanssa liikkuu.

Uimapaikat ovat mahtavia ja niissä on lämminvesialtaat ja myös lämmitetyt lastenaltaat. Ne ovat mukavia paikkoja tavata paikallisia ja nauttia siitä aidosta Reykjavik/Islanti-tunnelmasta. Lapset voi ottaa ilman muuta mukaan; löytyy kellukkeita ja vesi on lämmintä. Suihkutiloissa on ammeet lapsille jne. Uimalakit vain mukaan, niin ei kylmä viima haittaa :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kenneth 18.04.2017 23:04

Hei Satu!
olemme menossa toukokuun lopussa viikoksi Islantiin 10kk vanhan lapsen kanssa. Olemme ensin neljä päivää Reykjavikissa ja teemme sieltä käsin päiväretkiä. Viimeisen kolmen päivän ajaksi haluaisimme lähteä hieman kauemmaksi Reykjavikista ja yöpyä jossain muualla. Kumpaan suuntaan, lounaaseen Snæfellsjökullin suuntaan vai kaakkoon Vikin suuntaan, kannattaisi tällä kokoonpanolla lähteä, jos tavoitteena on nähdä hienoja (ja omituisiakin) maisemia, vesiputouksia jne. sekä välttää pahimpia turistikerääntymiä? Onko jompikumpi suunta toista "hienompi"? Kantorinkka löytyy, joten kaikkialle ei tarvitse päästä rattaiden kanssa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 18.04.2017 23:18

Moikka! Islannissa on se hyvä puoli, että voi oikeastaan mennä minne vain ja aina nähdä jotain upeaa. Etelärannikko on suosittu päiväretkikohde, eli siellä on enemmän turisteja kuin vaikkapa lounaan suunnalla. Etelässä on isoja vesiputouksia, Sólheimajökullin jäätikkö, jonka äärelle voi kävellä vaikka ei jäätikköretkelle lähtisikään, Víkin seudulla upea musta hiekkaranta ja merestä nousevia laavamuodostelmia.

Lounaassa taas on samalla tavalla jäätikkömaisemia (Langjökull, jos ajatte päiväksi tai pariksi esim. Húsafelliin ja yövytte siellä), luolaretkiä ja upeita vuoristoja. Snaefellsjökullin jäätikkö ja ylipäätään koko niemi mustine ja vaaleine hiekkarantoineen on upea.

Eli molemmat ovat yhtä hienoja, hieman erilaisia vain. Etelässä enemmän vesiputouksia ja jäätikköä pääsee lähemmäs katsomaan, mutta etelässä myös enemmän muita turisteja juurikin tämän kätevyyden ja Reykjavikin läheisyyden takia.

Menette kumpaan tahansa, ette tule pettymään :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kirsi 19.04.2017 08:23

Kiitos ylläolevista vinkeistäsi (en jostain syystä voi vastata suoraan tuohon viestiisi). Matkamme oli oikein onnistunut ja elämyksiä täynnä. Islanti tosiaan on mainio kohde lapsiperheille! Golden Circle, Reykjadalurin patikointireitti ja Reykjanesin niemimaa olivat tosi hienoja ja sopivan automatkan päässä, niin että porukan pieninkin jaksoi mukana. Uimahallitkin (joka päivä uitiin!) olivat tosi lapsiystävällisiä. Ainoa mitä mietin on, miksei yhdessäkään lastenhoitohuoneessa ollut pottaa! :D

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 19.04.2017 15:19

Mahtavaa kuulla, että lomanne onnistui! Pääsiäisenä oli aika kivat ilmatkin; no aika kova tuuli välillä mutta saatiin vähän aurinkoakin. Tuo pottajuttu on kyllä kummallinen. Mä en ole itse edes kiinnittänyt siihen huomiota (omista lapsista kumpikin käytti sitä aikoinaan vain hassuna hattuna - eli sitä ei koskaan julkisissa vessoissa kaivattu.) Hyvä tietää kuitenkin, annan palautetta kun tilaisuus tulee :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sirkku 09.03.2017 13:20

Moi Satu!
Suunnitelmissa on 5 päivän Reykjavikin reissu 2.v lapsen kanssa toukokuussa ja haluaisimme ajella yhtenä(tai kahtena?) vuokra-autolla johonkin maaseudulle. Mikä olisi hyvä päiväetappi ja nähtävyys, josta löytyisi joku huoltiskin matkalta. Lähteekö Reykjavikin keskustan tuntumasta jotain patikointireittiä/retkikohdetta joka olisi lapsellekin sopiva (kantorinkassa luonnollisesti ;)?
Kiitos vastauksista, valtava matkakuume Islantiin :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.03.2017 01:22

Moi Sirkku! Jos haluatte nähdä sen klassisen nähtävyyskierroksen, Golden Circlen eli kultaisen kierroksen, se on hyvä päivämatka Reykjavikista, kestää taukoineen noin 7-8 tuntia. Matkan varrella on ravintoloita, maaseutukahviloita ja huoltsikoita. Uimaankin pääsee, jos olette lapsen kanssa tottuneet käymään (suosittelen pysähdystä esim. Selfossin kaupungin uimalassa, siellä on mukava lastenallaskin).

Kultaisen kierroksen sijasta tai sen lisäksi suosittelen päiväpyrähdystä Reykjanesin alueelle eli sinne missä lentokenttä on. Monet jättävät Reykjanesin huomiotta kenttää ja Blue Lagoonia lukuunottamatta. Vaikka siellä on paljon nähtävää ja hienot maisemat! Ja paljon vähemmän turisteja kuin Kultaisella kierroksella. Esim. Kleifarvatnin hieno järvi, Grindavikin kalastajakylä satamakahviloineen, Krysuvikin kuumien lähteiden alue ja hienoja kalliomudostelmia rannikolla. Syömässä kannattaa käydä vaikka Sandgerdin kylän Vitinn-ravintolassa. Sieltä saa erinomaisia äyriäis- ja kalaruokia.

Reykjavíkin lähistöllä on paljon kävelyreittejä. Esja-vuorelle kiipeäminen on islantilaisten viikonloppuhuvia, mutta se on aika nousua eli voi olla kantorinkan kanssa liikaa? Riippuu kunnosta :) Yksi hyvä tasaisempi paikka on Seltjarnarnesin (Rvk:n naapurikunta) niemenkärki; hieno musta hiekkaranta, valokuvauksellinen majakka (jonne pääsee kävelemään vain laskuveden aikaan) ja upeat merimaisemat. Mukavaa kävelyä, jos ei ole kovin tuulista. Seltjarnarnesiin kannattaa mennä bussilla tai vuokra-autolla, sinne on muutaman kilsan kävely Reykjavikin keskustasta.

Heidmörkin ulkoilualue on myös hieno: siellä on upeita punertavia mäkimuodostelmia ja hieno laavapelto, jota koristaa kaunis sammal. Noin 10 km keskustasta.

Toivottavasti näistä oli apua. Hyvää matkaa teidän porukalle!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kirsi 04.04.2017 21:23

Hei Satu! Kiitos mahtavasta opaspaketista Islantiin! Olemme tulossa pääsiäiseksi 2-vuotiaamme kanssa ekaa kertaa Islantiin.

Tukikohdasta Reykjavikista aikeena on tehdä vuokra-autolla pari päiväreissua (joista toinen Golden Circle). Mondo-oppaasi perusteella suunnittelimme alustavasti toiseksi kohteeksi Vikiä lounaassa. Mutta nyt Reykjaneskin kuulostaa tosi houkuttelevalta! Kumpaa suosittelisit kun ottaa huomioon että kantorepussa reissaa mukana taapero? Näemmekö yhtä hienoja juttuja lähempänä Reykjanesissa eli kannattaako ajella lounaaseen asti Vikiin? :) Kiitos jos ehdit vastata!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 05.04.2017 00:49

Moikka! Menkää mieluummin Reykjanesiin. Siellä on vähemmän turisteja kuin etelärannikolla matkalla Vikiin ja vähemmän ajamista - ja yhtä upeita maisemia! Käykää ainakin Krysuvikin kuumilla lähteillä, Grindavikin kalastajakylässä kahvilla (hauska satamakahvila!) ja poiketkaa niille alueen kivoille pikkuteille. Suosittelen myös Kleifarvatnin ohi ajamista ja siellä pysähtymistä. On hienot maisemat!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jenni 26.10.2016 15:54

Hei Satu! Suunnittelemme perheen kanssa (lapset 10, 8 ja 3v.) matkaa Islantiin huhtikuussa. Bongasimme Tripadvisorista Kvosin -nimisen hotellin. Tätä ei löytynyt sinun hotellisuosituksistasi, tiedätkö paikasta jotain? Onko huhtikuu hyvä matkustusaika Islantiin?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 29.10.2016 14:09

Moi Jenni! Mä en ole koskaan käynyt Kvosinissa, mutta se sijaitsee keskustassa eikä sen ihan välittömässä naapurissa ole isoa rakennustyömaata tai baaria, eli saatte varmasti hyvät yöunet.

Reykjavikiin on noussut viimeisen parin vuoden aikana iso määrä uusia hotelleja, enkä ole niistä ihan kaikista kartalla. Uusia tulee niin paljon ja hotlat vaihtavat välillä nimeäänkin. Kvosin on aika uusi, mutta näyttää kyllä kuvien puolesta kivalta ja sijaintikin hyvä.

Kivaa lomaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Elina Eskola 17.10.2016 07:09

Hei! Saisinko kysyä käytännön vinkkiä kun olen lähdössä vauvan (5kk) kanssa Reykjavikiin ja mietin ,että pärjäänkö pienillä matkarattailla vai tarvitsenko kunnon isopyöräiset rattaat mukaan? Onko kaupungin kadut mukulakiveä tms. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 17.10.2016 14:40

Moi Elina! Ei ole mukulakivikatuja, pienillä matkarattailla pärjää hyvin. Sellaisia käytän itsekin... Milloin olette tulossa? Talvisin saattaa olla paljon lunta ja jäätä kaduilla, eikä Reykjavikissa ihan kamalan aktiivisesti putsata katuja talvimönjästä, koska oletuksena on, että kaikilla on autot (paitsi että ei ole ü). Pääkadut Laugavegur ja Skolavördustigur ovat kuitenkin talvisinkin hyvässä kunnossa, sillä kadut pidetään sulina tien alle rakennetun kuumavesiputkiston ansiosta. Pienemmillä sivukaduilla voi olla hankalampi liikkua rattailla. Lumi ja jää kuitenkin tulevat yleensä vasta joulukuussa...

Hyvää matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sanna 12.02.2016 10:41

Kiitos Satu! Mondon opas kirjastosta odottaakin tuossa tutustumista. Harvoin olen näin hyvissä ajoin intoillut ja suunnitellut reissua, Islantia odotan kovasti ????

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 11.02.2016 23:36

Moi Sanna! Ootteko menossa millaiseen vuodenaikaan? Jos meette kesällä, suosittelen aika lähellä Reykjavikia (noin 30 minaa autolla) olevaa Hveragerdin kylää, jossa voi tehdä Reykjadalurin vaelluksen. Se on päivävaellus, noin 3 km suuntaansa. Polku on helppo ja hyvin merkitty, vähän ylämäkeä tosin, mutta ei kamalan vaikea. Reitin varrella voi nähdä kuumia lähteitä ja vaelluksen kääntöpaikalla kohtaavat kuuma joki ja kylmä joki ja siinä on ihan täydellinen luonnon uimpaikka. Eli uikkarit messiin jos halautte pulahtaa lämpimään veteen.

Siellä on aika paljon päivävaeltajia kesäaikaan, mutta kyllä aina sekaan mahtuu :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sanna 12.02.2016 00:06

Kiitos vinkistä! ???? Me ollaan menossa juhannuksena, parin viikon reissu kodinvaihtona.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 12.02.2016 00:21

Erinomainen aika! Eli suosittelen tuota Hveragerdin vaellusta silloin jos vain säät antavat myöden. Vaelluksesta on muuten tarkemmin juttua Mondon Islanti-oppaassani (sitä voi ostaa Mondon sivuilta, verkkokirjakaupoista ja tavallisistakin kirjakaupoista - tosin sitä löytyy hyvin myös kirjastoista), oppaassa on myös mm. muita esimerkkejä päivävalluksista Reykjavikin lähellä. :) Ihanaa matkaa teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sanna 11.02.2016 21:56

Kiitos paljon vinkeistä! Osaisitko vinkata Islannista kivaa luontopolkua tms. patikointikohdetta, jonne voisi tehdä 5-vuotiaan reippaan kävelijän ja pienemmän kantorinkassa kulkevan kanssa päiväretken? Tai miksei kevyen yön yli retken. Saa olla matkan päässä Reykjavikin alueelta ????

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *