Golden Circle – Islanti

Islannin suosituin luontonähtävyyskierros on epäilemättä Golden Circle eli Kultainen kierros (kokonaispituus noin 300 km), jonka ideana on tarjota mahdollisimman paljon nähtävää yhteen päivään. Lyhyiden välimatkojen takia kierros onnistuu tarkoituksessaan. Yhden päivän aikana voi nähdä Islannin historiallisen parlamenttipaikan Þingvellirin, joka sijaitsee Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen saumakohdassa. Parlamenttipaikalla voit kävellä mannerlaattojen “välissä”.

Lataa Tripsterin Islanti-app puhelimeesi, saat kartat, sisäpiirivinkit ja audio-oppaan Kultaiselle kierrokselle

Tripsteri App Islanti -banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Mannerlaattojen välistä matka jatkuu vettä suihkiviallle Geysirille. Islannin Geysir itse asiassa on antanut nimen kuumaa vettä suihkiville lähteille, joita voi Islannin lisäksi nähdä mm. Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Geysir ei tällä hetkellä purkaudu, mutta sen vieressä oleva Strokkur purkautuu noin vartin välein jopa kolmenkymmenen metrin korkeuteen. Vesisuihkun lisäksi kannattaa katsastaa myös alueen muut kuumat lähteet. Ne sihisevät ja porisevat ja näyttävät upeilta.

Kierroksen kolmas nähtävyys on Gullfossin vesiputous, joka on yksi Islannin monista kauniista vesiputouksista. Veden harmahtavuus johtuu siitä, että vesi on peräisin Keski-Islannin jäätiköltä. Kun jäätikköä sulaa, sulamisvesien mukana kulkeutuu myös tulivuorenpurkauksissa purkautunutta tuhkaa ja muuta mujua.

“Kultaisella kierroksella kävellään mannerlaattojen välissä.”

Näiden kolmen luonnonnähtävyyden lisäksi Kultaista kierrosta voi ryhdittää muutamalla lisäjipolla. Kannattaa mennä rentoutumaan Islannin kuumiin kylpyihin. Fontana-kylpylä Laugarvatnilla sijaitsee Kultaisen kierroksen varrella. Sijainti kauniin järven rannalla Hekla-tulivuori horisontissa ovat plussaa. Fontana on vähän hienompi ja tilavampi kuin tavalliset kaupungin uimahallit, mutta kuitenkin rauhallisempi kuin esimerkiksi Blue LagoonToinen hyvä vaihtoehto poiketa rentoutumaan kuumiin vesialtaisiin on suunnata Secret Lagooniin. Se on kuin Blue Lagoonin karvalakkiversio: luonnonvarainen lähde, mutta pienempi ja edullisempi (ja vähemmän turisteja). Tripsteri suosittelee!

Fontanan kylpylä Laugarvatnilla - plussaa hyvistä saunoista! (Kuva: Fontana Spa)
Fontanan kylpylä Laugarvatnilla – plussaa hyvistä saunoista! (Kuva: Fontana Spa)

Miten Kultainen kierros kannattaa tehdä?

Vaihtoehtoja on kaksi. Vuokraa auto ja tee kierros itsenäisesti. Tie on päällystetty ja hyväkuntoinen, eli pienellä henkilöautollakin pärjää kesäaikaan hyvin. Talvella kannattaa suosia nelivetoa liukkaiden teiden ja mahdollisten lumipyryjen takia. Nähtävyyspaikoille ei ole sisäänpääsymaksua. Yleisiä vessoja löytyy jokaisen nähtävyyspaikan parkkipaikalta ja ainakin Thingvellirin julkisten vessojen käytöstä peritään maksu (sen voi tosin suorittaa vaikka luottokortilla!). Kahvilat ja matkamuistomyymälät ovat seuranneet turistivirtoja, eli palvelut pelaavat. Koko kierrokseen Fontana tai Secret Lagoon -käynteineen kannattaa varata koko päivä.

Jos sinulla vain suinkin on aikaa, pysähdy Friðheimarin kasvihuoneilla Siellä oppii, kuinka islantilaiset kasvihuoneet hyödyntävät vihannesten kasvattamisessa geotermistä energiaa. Tilakierroksen jälkeen kannattaa nauttia lounaaksi tilan omista tomaateista valmistettua herkullista tomaattikeittoa. Toinen mainio ravintolavaihtoehto Kultaisen kierroksen varrella on Efstidalurin maatila. Mukavan ravintolan lisäksi Efstidalurista löytyy navettakahvila, jonka suurista ikkunoista voi seurata tilan lehmien elämää. Kokeile ainakin kahvilan erinomaista, oman tilan lehmänmaidosta tehtyä jäätelöä.

Reykjavíkista järjestetään joka päivä opastettuja bussikierroksia Kultaiselle kierrokselle. Opastus on englanniksi ja välillä kierroksia tarjotaan myös ruotsiksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi ja joskus suomeksikin.

Edullisimmillaan Kultainen kierros -päiväretken bussikuljetuksineen saa noin 60 euron hintaan. Bussikierros kestää kuutisen tuntia, mutta aikaa esimerkiksi kylpyläkäyntiin tai pidempiin kävelykierroksiin nähtävyyspaikoilla ei ole. 

Kultainen kierros mahtavilla lisukkeilla eli pysähdys paikallisella tomaattifarmilla lounaalla maksaa kuutisenkymmentä euroa. Varaa liput retkelle etukäteen!

PS. Kultainen kierros on äärimmäisen suosittu, joten kesällä tie on ruuhkainen ja luonnonnähtävyyksiä ovat katsomassa sadat muutkin ihmiset. Välttääksesi ruuhkat, mene aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Syksyisin, keväisin ja talvisin seudulla on rauhallisempaa.

© Satu Rämö

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (10):

Minna 24.04.2018 12:30

Moikka!

Olen gluteeniton ja maidoton, miten pärjään Islannissa ruokien suhteen?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 24.04.2018 13:48

Moi Minna!

Kasvaneissa matkailijamäärissä on se hyvä puoli, että tietämys erilaisista ruoka-allergioista ja ruokavalioista on kasvanut.

Ruokakaupoista saa gluteenittomia tuotteita (on selkeästi merkitty). Maito on islanniksi mjólk ja kerma rjóma, eli pakkausteksteistä kannattaa etsiä noita sanoja. Vegaani-tuotteiden valikoima on myös kasvanut paljon viime aikoina, eli lehmänmaidottomia maitojuomia, levitteitä jne saa helposti nykyään myös maidottomina ainakin isommista ruokakaupoista.

Ravintoloissakin ollaan hyvin hereillä. Kannattaa vaan tilatessa vielä aina tuplavarmistaa, että kyseessä on todella gluteeniton ja maidoton vaihtoehto.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Annika 26.03.2018 16:30

Moikka moi! Nämä sivut on aivan loistavat! Melkein joka kysymykseen olen löytänyt täältä vastauksen :)

Hieman vielä epäilyttää, että kannattaako lähteä tekemään Golden Circle omalla autolla vai bussilla. Yleensä oppaat kertovat todella mielenkiintoisia tarinoita, mutta sitten ei voi yhtään mennä omaan aikaan noita..

Sellaista kyselisin, että mihin aikaan nuo kylpylät menevät kiinni? Eli jos lähtee omalla autolla hieman myöhempään liikenteeseen, niin milloin kannattaa suunnata nähtävyyksiin ihan viimeistään? Olisi kiva päästä tekemään kierros hieman rauhassa..

Olemme tosiaan tulossa kaverin kanssa Islantiin heinä-elokuun vaihteessa viideksi päiväksi - se on varmaan pahin turistikausi? :D Ajatuksena olisi tehdä Golden Circle, päivän ratkastusretki, vaellus etnalle/jäätikölle ja käydä jossain lähteillä. Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä, että mitä muuta tässä ajassa voisi tehdä? Olet kirjoittanut esim. Vikin kylästä - onko se näkemisen arvoinen paikka ja mitä siellä voisi tehdä?

Kiitos paljon jo etukäteen avustasi!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 26.03.2018 20:26

Moikka!
Teidän kannattaa mielestäni tehdä golden circlen omalla autolla, etenkin jos haluatte ehtiä tekemään sen päivän aikana muitakin juttuja. Ottakaa Tripsterin Islanti -opas mukaan, siellä on kattavasti Golden Circlen sisällöstä ja jokaisella pysähdyspaikalla on infotauluja ja infokeskuksia, joista saa lisää tietoa jos haluaa. Opastetut kierroksetkin voivat kyllä olla tosi hyviä jos on hyvä opas (useimmiten onkin), mutta se rajoittaa päivän tekoa aika paljon kun pitää kulkea muun ryhmän mukana. Esim. Thingvellirissä voi tehdä kivoja kävelyreittejä ja käyttää paljonkin aikaa, jos on hyvä ilma ja tekee mieli vaellella. Bussikierroksilla aikaa sellaiseen harvemmin on. Ne on niin tiukkaan aikataulutettuja.

Pääosa kylpyläpaikoista on kesäisin auki vähintään iltakymmeneen - kannattaa silti tarkastaa aina aiotun paikan omilta sivuilta ennen matkaa.

Keskikesä on kiireisin turistikausi ja kultainen kierros on aika täynnä turisteja... Mutta jos menette tosi aikaisin aamulla tai vastavasti myöhään illalla, saatte olla rauhassa. Tehän voitte tehdä vaikka niin, että ajelette aamulla jonnekin kylpemään, sitten käytte rauhassa syömässä jossain ja suuntaatte kierrokselle vasta iltapäivästä. Iltakuuden jälkeen on vielä tosi valoisaa kesäaikaan, mutta turistibussit ovat jo palanneet hotelleille :)

Jos te haluatte yhdistää luonnonvaraisessa lähteessä kylpemisen ja vaelluksen, suosittelen päivän mittaista Reykjadalurin vaellusta. Se on Hveragerdissä, noin 30 min ajomatkan päässä pääkaupungista. Tarkemmat ohjeet miten pääsee paikalle löytyy mm. tuosta Tripsteri-oppaasta, tai netistä googlaamalla.

Víkin kylä on tosi kaunis; siellä on kiva käydä mustalla hiekkarannalla katsomassa ja jos jaksaa, niin kävellä kylän vieressä olevalle kalliolle (sinne menee sellainen kapoinen peltotie). Sieltä on hienot maisemat merelle.

Kivaa reissua teille,
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Annika 29.03.2018 18:23

Hei Satu

Kiitos tosi paljon nopeasta vastauksesta, ihan varmasti käytämme tuota Tripsterin opasta :)

Tämä on kyllä paras matkablogi, mitä olen eläessäni nähnyt!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 31.03.2018 12:50

Huippua! Kiitos tosi paljon kehuista, Annika :) Mielellämme me Tripsterit kerromme kohteistamme kaiken, mitä matkan varrella on tarttunut mukaan. Ihanaa reissua teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Pekka 12.10.2017 19:33

Hei,

Olemme parhaillaan Reykjavikissa ja meillä on vuokrattuna Volkswagen Polo ja ajattelimme huomenna lähteä suorittamaan Golden Circlen oma toimisesti. Reitistä olisin kysynyt sen verran, että kannattaako Pingvelliriltä ajaa suosiolla tietä 36 tielle 35 ja jatkaa siitä tielle 37 vai voiko tuota tietä 365 ajaa tällaisella pienellä autolla? Se näyttäisi oikaisevan aika paljon, mutta tien kunto arvelluttaa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 13.10.2017 02:24

Moi Pekka! Thingvelliriltä on hyvä ajaa tietä 365 Kultaista kierrosta eteenpäin. Se tie on hyvässä kunnossa nykyään. Oli aikaismemmin kinttupolun tapainen hiekkatie, mutta se on nyt uudistettu ja päällystetty.

Kivaa reissupäivää teille :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Noora 10.10.2017 00:25

Hei!

Ihana tämä sivusto, kun voi asiantuntijalta kysellä asioita! Olen tässä tutkinut eri nähtävyyksiä ja ravintoloita ja hinnat tuntuvat aivan järkyttäviltä. Haaveilimme blue lagoonista, mutta neljä henkeä tulisi maksamaan 440€, joka on mielestäni sen verran kiskurihinta, että taidamme tyytyä johonkin toiseen kylpypaikkaan.. Ja tutkailin myös suosittelemiasi ravintoloita, mutta niissäkin oli melkoinen hintataso.. Joku 500-1000 euroa per päivä perheen syömisiin on ehdottomasti liikaa.. Joten kysyisinkin, osaatko suositella jotain halvempaa ravintolaa (liha/kala), missä hinnat olisivat esim. alle 50€/hlö ja saisi syötyä kuitenkin hyvin?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.10.2017 02:20

Moikka Noora! Osuit ongelman ytimeen. Islanti on juuri nyt kieltämättä kovin kallis. Hinnat ovat nousseet ja Islannin kruunu on vahvempi kuin aikoihin. Tällä hetkellä maailman kallein oluttuoppi taitaa löytyä täältä: siis jopa kymmeniä prosentteja kalliimpi kuin Norjassa. Se on hurjaa...

Blue Lagoon on kallis. Jos itse saan valita, en koskaan mene sinne vaan menen nauttimaan julkisista uimaloista, sundlaug, joita löytyy Islannista yli sata. Reykjavikissa on useita, ja jokaisessa kunnassa ja kylässä on omansa. Kuumavesialtaat ulkona raittiissa ilmassa ovat ihana elämys ihan joka vuodenaikana ja maksavat vain muutaman euron. Näissä paikoissa käy myös paikallisia. Blue Lagoon on suunnattu turisteille. Se on sellainen kerran elämässä -kokemus eli oikein hieno paikka kyllä, mutta kaukana aidosta Islannin arjesta.

Kannattaa majoittua Airbnb:ssä tai hostellissa ja tehdä aamiainen itse ja miksei myös illallinen ja käydä lounailla tutustumassa islantilaisiin herkkuihin. Lounaat ovat paljon edullisempia, mutta aivan yhtä tasokkaita kuin illallisetkin. Tukeva kalalounas Ostabudinissa on yliveto, suosittelen! Noin 20 € henkilö. Muita hyviä lounaspaikkoja ovat esimerkiksi Sjavargrillid (Seafood Grill) ja Grill Market. Siis noin esimerkkeinä, muitakin on paljon. Lounaan hinta pyörii tuossa 15-25 eurossa ilman ruokajuomia.

Ja jos ja kun haluaa nauttia illalla reissupäivän jälkeen rentouttavan oluen tai viiniä majapaikassa, kannattaa viinipullo osta tax freestä Keflavikin lentokentältä. Siinäkin säästää pitkän pennin (ja siksi tax free on täynnä islantilaisia; kaikki käyvät siellä täyttämässä oman olutvarastonsa, sillä maissa alkoholin hinnat ovat todella korkeita).

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Noora 10.10.2017 23:28

Suurkiitos vastauksesta! Hotelli meillä olikin jo varattuna ja koska siihen uppoaa 1200€ 5:ltä yöltä ja lennotkin maksoivat ihan mukavasti, niin sillä ajattelinkin, että koitetaan valita perillä vähän halvempia vaihtoehtoja ruoassa ja nähtävyyksissä, ettei nyt ihan mene useita tonneja niihin vielä, kun sillä rahallahan tekee jo jonkun reissun muualle vielä :) Laitoin nuo mainitsemasi ruokapaikat ylös ja kyllä, käymme ehdottomasti mieluummin niissä muutaman euron kylpylöissä kuin että rahoitamme ylihinnoiteltua turistirysää :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Wille 09.10.2017 18:38

Hei,

Olemme ensi viikolla tulossa Islantiin ja tarkoituksena olisi kiertää Golden Circille vuokra-autolla. Olisinkin kysynyt, millä osotteilla navigaattorissa nämä yllämainitut paikat löytyvät? Google Maps löytää hyvin pelkillä paikan nimillä, mutta normi navigaattoriin pitäisi saada joku osoite laitettua. Lisäksi kiinnostaisi tietää onko tuolla matkanvarrella bensa-asemia kuinka usein?

Terveisin
Wille

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.10.2017 02:13

Moi Wille! Kääks, tähän mä en osaa ikävä kyllä vastata. En ole käyttänyt navigaattoreita Islannissa, vaan menemme aina paperisen tiekartan kanssa - vähän vanhanaikaista, myönnän :-)

Yritä löytää Geysir vaikka Hotel Geysir, Haukadalur avulla, Gullfoss voisi löytyä osoitteella Gullfoss Guesthouse (vesiputouksen lähellä oleva majatalo) ja Thingellir esim Thingvellir National Park, Hakid.

Näille paikoille on myös hyvät tienviittaopasteet. Jos Reykjavikista aloitatte, kannattaa ajaa ensin Mosfellsbaerin kautta Thingvelliriin ja sieltä eteenpäin tienviittojen avulla Geysirille ja Gullfossille, jotka sijaitsevat ihan vierekkäin.

Hyvää reissua :)

Bensa-asema löytyy ainakin geysirin parkkipaikalta.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Vilma 09.10.2017 15:35

Hei!
Olemme tulossa poikaystäväni kanssa nyt 16.10 islantiin. Aiomme vuokrata auton, koska haluamme päästä luontoa katsomaan omaan tahtiin. Golden circle ainakin ajetaan. Kysymys onkin, pärjääkö pienellä henkilöautolla vai tarvitseeko jonkun maasturin? Rajoittaako henkilöauto kuinka paljon, missä saa ajaa, jos ajattelee missä näin turistina tulisi ehkä käytyä?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 09.10.2017 16:46

Moi Vilma! Tavallisella henkilöautolla pärjää mainiosti Kultaiselle kierroksella ja oikeastaan kaikilla muillakin luontokierroksilla. Riippuu vähän kuinka monta päivää olette, mutta kannattaa kierrelle ainakin etelärannikolla esimerkikis Víkin kylään asti ja toinen erityisen kiva paikka on länsipuolella Snaefellsnesin niemimaa (jos ei ole pilvistä, pilvisellä säällä jäätikkö ja alueen muut nähtävyydet eivät ole ihan yhtä näyttäviä kuin kirkkaalla syyssäällä).

Isoa maasturia tarvitaan oikeastaan vain pienille sisämaan teille (eikä niillekään kaikille saa mennä vuokra-autofirmojen nelivetomaastureilla), mutta lokakuussa on jo sen verran myöhäinen syksy, että esimerkiksi Kjölurin tie joka halkaisee Islannin ja on kyllä upea kinttupolkuosuus, saattaa olla jo sen verran huonossa kunnossa että sitä pitkin ei edes pääse. Eli ei kannata laittaa rahaa maasturiin, vaan tavallisella henkilöautolla pärjää nuo päiväretket vallan mainiosti.

Muistakaa tarkkailla säätä ennen matkaa, sateiden ja tuulien varalle. Tarkimmat sääennusteet saa paikallisen ilmatieteenlaitoksen sivuilta eli www.vedur.is (siellä on englanninkielinen sivusto myös).

Ihanaa matkaa!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mervi Sajalahti 04.10.2017 13:33

Hei,
Olemme tulossa Islantiin 13.-17.10. Olemme vuokranneet auton ja ajattelimme tehdä Golden Circlen joko lauantaina tai maanantaina. Onko päivällä väliä reitin ruuhkaisuudessa?

terv. Mervi

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 05.10.2017 00:55

Moi Mervi! Viikonpäivällä ei ole väliä. Ja näin lokakuun puolivälissä matkailijoita käy huomattavasti vähemmän kuin keskikesällä, eli pysähdyspaikoilla on varmasti rauhallisempaa nyt kuin vaikkapa heinäkuussa. Nauttikaa upeista syysväreistä ja luonnonrauhasta :)
Hyvää matkaa!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anu 16.09.2017 15:16

Hei!
Olemme tulossa 8 naisen voimin (liian) lyhyelle matkalle Islantiin. Kolme kokonaista päivää vain aikaa lokakuun 1-3.
Vuokrataan iso auto. Tripsterin uusi matkaopas on luettu puhki samoin nämä sivut. Tarkoitus tehdä 2 koko päivän retkeä. Kultainen kierros ja etelän rannikkoa vesiputouksille ja Vik.
Mikä luonnonvarainen lähde mahtuisi reittien varrelle? Patikointiin varaudutaan, mutta kovin nopeita ei olla.
Kaikki muutkin ideat otetaan mieluusti vastaan. Kiitos jo etukäteen.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 17.09.2017 01:31

Moi Anu! Kiitos viestistä. Tuolla reitillä olisi kaksi mukavaa vaihtoehtoa. Puolivilli Seljavallalaug Seljalandsfoss- ja Skogafoss-vesiputousten välissä olevalla pikkutiellä (vaatii noin 15 min kävelyn). Siellä on pukusuoja, mutta ei muistaakseni suihkuja. Allas on vanha uima-allas, mutta luonnontilassa nykyään.

Toinen vaihtoehto on vaeltaa Hveragerdin kylän perältä Reykjadaluriin. Noin tunnin mittainen kävelyretki (helpohkoa ylämäkeä, eli nousua on, mutta polku on hyvä kävellä), joka päättyy kuuman joen varteen. Luonnonvarainen uimapaikka lämpimässä joessa.

Sateella ja huonolla ilmalla tuo ensiksimainittu on helpompi toteuttaa.

Mukavaa matkaa teille :-)

t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Helinä 07.08.2017 20:44

Hei!
Suunnittelen omatoimimatkaa toukokuulle isäni ja poikani kanssa.
Meitä kiinnostaisi kovasti vierailla tuolla Fridheimarin tilalla, mutta ymmärsin heidän sivuiltaan, että sinne otetaan vain etukäteen varanneita ryhmiä (10+) kiertämään. Onko sinulla tietoa, josko jokin paikallinen matkailuyritys tai hotelli järjestäisi sinne retkiä?
Olen muuten valtavan innostunut tästä reissusta. Olen haaveillut Islannin-matkasta lähes koko ikäni ja nyt aion 30-vuotislahjaksi vihdoin lähteä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 08.08.2017 02:00

Moi Helinä! Fridheimariin voi mennä lounaalle kuka tahansa. Lounasravintola sijaitsee siellä sisällä kasvihuoneessa. Jos te halautte esittelyn, pitää mennä ryhmän mukana (tai maksaa itse ryhmähinta, heillä varmaankin on joku minimiveloitus tähän, muistaakseni 10 henkeä minimi). Toinen vaihtoehto on, että teette sellaisen opastetun Golden Circle -retken, johon sisältyy vierailu Fridheimarissa, pääsette esittelykierrokselle mukaan. Mutta kyllä siinä lounastamisen ohessakin pääsee hyvin omin silmin tutustumaan paikkaan. Se on mahtava paikka, ruoka on hyvää ja tilan omista tomaateista valmistetut mehut ja drinkit erinomaisia.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Helinä 09.08.2017 16:56

Kiitos vastauksestasi! Lisäkysymyksenä sitten vielä, että mitähän se tarkoittaa, kun opastus on "scandinavian"?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Helinä 09.08.2017 20:04

Niin vähän epäilinkin. Kiitos kovasti! Tämä on ihan mahtava tietopaketti ja minusta on huippua, kun vastaat niin nopeasti.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 09.08.2017 17:02

Moikka! Islantilaiset puhuvat tanskaa (tai ainakin sitä pitää opetella koulussa), joten uskoisin sen olevan ruotsin ja tanskan sekoitusta. Eli jos ymmärtää hyvin ruotsia, skandinaaviskasta luultavasti ymmärtää suurimman osan.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Ansku 15.03.2017 10:35

Olemme tulossa mieheni kanssa nyt lauantaista tiistaihin Reykjavikiin ja lähdössä sunnuntaina Golden Circle kierrokselle pikkubussilla. Tässä pakkaillessa mietin millaisen vaatetuksen kyseiselle kierrokselle tähän aikaan vuodesta kannattaa pukea. Onko siellä vielä kuinka paljon lunta? Eli ottaisinko kengiksi varrelliset sorelit vai riittääkö vaelluskenkätyyppiset goretex kengät?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 15.03.2017 11:00

Moi Ansku! Tervetuloa Islantiin!
Täällä satoi hirvittävän paljon lunta pari viikkoa sitten mutta nyt se on sulanut suurimmaksi osaksi. Reykjavikin ulkopuolella lunta on vielä jonkin verran, mutta Kultaisella kierroksella kävellään verraten vähän (busseilla pääsee lähelle kohteita). Ottaisin kuitenkin varmuudeksi ne Sorelit - ne voi oilla kätsyt ihan kaupunkiolosuhteissakin jos tulee lunta tai räntää. Vaelluskengätkin riittää tosi hyvin jos niissä on varret. Matalammista kengistä menee helpommin vesi sisään, ja lätäköitä täällä on aika kivasti sen pariviikkoisen lumimyräkän jäljiltä.
Toivottavasti tästä oli apua :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mirkka 19.05.2017 12:17

Heippa,

Olen itseasiassa juurikin samaan aikaan Reykjavikissa eli la-ti, ja ajattelin myös tehdä tuon Golden Circle tourin. Mietin vain että mistäköhän mahtaisin saada sen mahdollisimman halvalla :D Onko mitään vinkkejä tähän ..

Mirkka :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 19.05.2017 15:01

Moikka! Edullisimmillaan Kultaisen kierroksen oppaan opastaman bussimatkan taitaa saada Reykjavik Excursionin kautta. Heillä on isoimmat bussit ja suuren volyymin takia hinta on alhaisempi. Hinta noin 9.500 ISK. (https://www.re.is/day-tours/gullfoss-geysir-thingvellir-afternoon-tour)

Sitten on sellainen firma kuin Reykjavik Sightseeing. Heidän kanssa mennään myös isossa bussissa, mutta oppaan sijasta mukana on audio-opas eri kielillä. Myös suomeksi (ja sattumalta minun lukemana... ü). Tämän retken hinta näyttäisi tällä hetkellä olevan noin 8.900 ISK. (http://reykjaviksightseeing.is/tours/golden-circle-classic-tour)

Oikein hyvää matkaa teille!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *