Islanti – Hotellit

Islannista löytyy paljon hotelleja, hostelleja, majataloja ja maatilamajoitusta eri hintaluokissa ympäri maan. Hinnat vaihtelevat hurjasti vuodenajan mukaan. Annetut hinnat ovat keskimääräisiä alkaen-hintoja, mutta ne vaihtelevat ajankohdan ja kysynnän mukaan. Katso linkeistä ajankohtaiset hintatiedot ja tarjoukset.

Kannattaako varata etukäteen? Ehdottomasti kyllä.  Kesällä varaus kannattaa tehdä etukäteen, sillä maaseudun hotellit ja hostellit ovat usein pieniä ja hyvin kysyttyjä. Kesäsesongin ja lomakausien ulkopuolella majoituspaikkoihin on hyvä soittaa etukäteen, sillä talvisin osa paikoista voi olla kiinni, jos tulijoita ei ole.

Hotellivinkit kartalla

DayTripster Islanti
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Hotelliketjuja

Akureyrin hotelli on yksi Icelandair Hotel -ketjun parhaimpia. (kuva: Icelandair Hotels)
Akureyrin hotelli on yksi Icelandair Hotel -ketjun parhaimpia. (kuva: Icelandair Hotels)

Hótel Edda ja Foss Hotels ovat keskihintaisia hotelliketjuja (2 hh alk 200 €), jonka hotelleista osa on auki vain kesäisin. Hotelleja on mm. valassafareistaan kuuluisaksi tulleessa Húsavíkin pienessä kylässä, ja erityisen upeasta luonnostaan tunnetuilla Länsivuonoilla Isafjördurissa. 

Erityisen mukava on Foss Hotels -ketjun Hekla-hotelli joka sijaitsee nimensä mukaisesti aivan mystisen Hekla-tulivuoren vieressä noin 75 kilometrin päässä Reykjavíkista. Huoneet ovat perustasoa, mutta hotellin puutarhassa on kaksi isoa kuumavesiallasta, jotka ovat asiakkaiden käytössä. Erityiskiitosta aamiaisesta, jolla tarjoillaan mm. paikallisen leipomon tuotteita kuten rapeaa mausteista leipää ja tuoretta kihlaparinonnea eli hjónabandssaelaa (eli murutaikinaan leivottua raparperipiirakkaa).

Icelandair Hotelsilla on useampi tasokas hotellia ympäri Islantia (2 hh alk 200 €)  ja ne ovat auki ympäri vuoden. Osassa hotelleja Icelandairin nimi ei enää näy, koska ketjujen omistussuhteet muuttuvat välillä nopeasti, mutta ketjuu on kuulunut ainakin nämä hotellit: Víkissä lähellä Katla-tulivuorta ja Myrdals-jäätikköä,  Vatnajökullin kansallispuiston kyljessä Kirkjubaejarklausturissa ja Pohjois-Islannissa Akureyrin kaupungissa.

Tasokkaita hotelleja maaseudulla

Designhotelli iON sijaitsee kätevästi keskellä islantilaista laavapeltoa (pihaan menee kunnon tie). Kuva: IOn
Designhotelli iON sijaitsee kätevästi keskellä islantilaista laavapeltoa (pihaan menee kunnon tie). Kuva: iON

Aikaisemmin tasokkaita hotelleja löytyi vain Reykjavíkista. Turismin yleistyttyä Islannissa majoitusvaihtoehtojenkin määrä on lisääntynyt. Nykyään keskeltä autiota maaseutuakin löytyy hotelleja myös vaativaan makuun. Luksustason maaseutuhotelleissa kahden hengen huoneen vuorikausihinnat alkavat tyypillisesti noin 300 eurosta.

Jos haluat tasokkaan hotellin Etelä-Islannista Kultainen kierros -nähtävyysreitin varrelta, uudehko ja upeissa maisemissa sijaitseva design-hotelli iON keskellä mystistä laavapeltoa on varteenotettava vaihtoehto. Sijainti, hyvät sängyt ja ikkunoista avautuvat maisemat kompensoivat hotellin välillä hieman tympeää palvelua. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Maaseutuluksusta löytyy Etelä-Islannista Hotelli Rangasta läheltä Hvolsvöllurin kylää. Korkeatasoiset huoneet, hyvä palvelu ja erinomainen ravintola heille, joille vain paras on kyllin hyvää. Ranga-hotellilla voi halutessaan koko loman: jäätikkökierrokset, kalastusretket, islanninhevosvaellukset ja rafting-kierrokset voi varata suoraan hotellilta. Tämä on se hotelli, jonne islantilaiset itsekin mielellään menevät viettämään luksusviikonloppua ja kalastelemaan. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Haluaisitko jotain Rangan ja iONin tapaista mutta omassa rauhassa? Vuokraa Úlfljótsskálinn-mökki itsellesi vaikka koko loman ajaksi. (Insidejuoru: Niin Justin Bieberkin teki, kun hän taannoin vieraili Islannissa.) Tilavat huoneet, suuret yhteiset tilat, teollisuuskeittiö (jonne voi vuokrata loman ajaksi oman kokin), kuumavesiallas ja oma punttisali. Mökki maksaa yli 2 200 euroa/vuorokausi, mutta isommalla porukalla hinta laskee lähelle keskitason hotelliyötä. Huvilaan mahtuu mukavasti noin 15 ihmistä. Huvila sijaitsee Lounais-Islannissa aivan Kultainen kierros -luontoretken varrella.

Länsi-Islannin toiseksi upein hotelli Hotelli Budir löytyy taianomaisen Snæfellsnesin jäätikön maisemista. on suosittu kohde häämatkalaisten keskuudessa ja hotellin mailla oleva pieni puukirkko on suosittu vihkikirkko niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Jos Budir on se toiseksi upein hotelli, mikä se upein sitten on? Tripsterin mielestä se löytyy Stykkishólmurin kalastajakylästä. Egilsen on pieni boutique-hotelli, jossa jokainen yksityiskohta on juuri eikä melkein. Sängyt ovat tasokkaita, astiat upeaa keramiikkaa, aamiaisella saa tuoretta taimenta ja hotellin vastaanottotila muistuttaa kotoisaa kirjastoa. Ihana kokemus! Katso Egilsenin ajankohtaiset hinnat tästä ja tee varaus ajoissa.

Húsafellin hotelli aivan Langjökull-jäätikön tuntumassa on erinomainen paikka pidemmällekin oleskelulle. Tekemistä riittää! Alueelta pääsee osallistumaan retkille laavatunneleihin ja jäätikölle. Lähellä on Hrúnafossin ja Barnafossin vesiputoukset sekä Islannin merkittävimmän kirjallisuusmiehen Snorri Sturlusonin (1179–1241) kotitila Reykholt. Hyvät vaellusmaastot ja Húsafellin oma ulkoilmauima-allas tarjoavat tekemistä monelle päivälle. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Húsafell on mainio maaseutuhotelli, jossa on muuten erinomainen hotelliravintola. Tripsteri suosittelee! (Kuva: Hotel Húsafell)
Hotel Húsafell on kerrassaan mainio maaseutuhotelli: tasokkaat huoneet, erinomainen ja paikallisiin raaka-aineisiin erikoistunut hotelliravintola ja iso uima-allasalue (lämmitetty, tietysti!) Tripsteri suosittelee! (Kuva: Hotel Húsafell)

Islannin perähikiältä eli Länsivuonoilta löytyy myös monta erinomaista hotellia. Maaseutuhotelli Djúpavík on nähtävyys jo ihan itsessään: verraton maatilahotelli kylässä, jossa asuu vain hotellin omistava perhe. Ikkunoista on näkymä joko merelle tai vesiputoukselle. Kylpyhuoneet ovat käytävällä. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotelli Laugarhóll keskellä Länsivuonojen ylänköä on mahtava paikka pysähtyä vaikka uimaan. Maaseutuhotellin pihalla on nimittäin isohko uima-allasalue, jonka lämpimiin vesialtaisiin voivat pientä pääsymaksua vastaan piipahtaa myös ohikulkijat.

Pohjois-Islannin hienoimmat mökit löytyvät Eyjafjördurin vuonon rannalta noin 15 kilometriä Akureyrista pohjoiseen. Nollur-tilalla on muutama suuri huvila, joista on kaikista esteetön, huikean hieno näkymä merelle. Luksusmökkejä vuokraa sveitsiläinen rahamies, joka ei ole säästellyt talojen sisustuksessa ja arkkitehtuurissa.

Maatilamatkailu ja hostellit

Islannin maaseudulta löytyy paljon myös mukavia, tunnelmallisia ja edullisia majoitusvaihtoehtoja (alk 50 €/hlö makuupussimajoituksessa).

Maatilamajoitusvaihtoehtoja löytyy mökeistä makuupussipaikkoihin. Suurin osa maatilamatkailupaikoista on listattu Hey Icelandin nettisivuille.

Hostelling International -ketjun alta löytyy monta budjettimajoitusta tarjoavaa islantilaishostellia ympäri saarta.

Isommalla reissuporukalla kannattaa katsoa myös Airnbn-tarjonta. Monet islantilaiset vuokraavat asuntojaan ja kesämökkejään palvelun kautta.

Telttailualueet tarjoavat majoitusta telttailijoille ja matkailuautoilijoille. Jotkut telttailualueet tarjoavat myös mökkimajoitusta. Lue täältä lisää aiheesta Islanti – Leirintäalueet.

© Satu Rämö

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (4):

Lassi Hietanen 18.01.2022 12:17

Oli tarkoitus tulla huhtikuun lopulla Islanttin ja vuokrata matkailuauto ja kiertää Islanti. Ei taidakaan onnistua, kun matkailuautossa yöpyminen onkin kiellettyä? Näköjään lähes kaikki leirintäalueet kiinni? Onnistuuko mitenkään?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Hanna 24.03.2019 13:08

Hei!
Olemme tulossa ensi kertaa Islantiin 25.9-8.10. Matka kestää siis 13 päivää. Olemme yli 65 v pariskunta. Aiomme vuokrata vain tavallisen auton ja kiertää saaren vastapäivään mainion matkaoppaasi avustuksella. Yövymme 1-3 päivää paikassaan. Jos haluaa nähdä ja kokea lähinnä luontoa mahdollisimman paljon pikku vaelluksineen, niin miten jakaisit tämän ajan etelän, idän , pohjoisen ja lännen kesken? Länsivuonoille emme nyt mene. Kiitos!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 24.03.2019 14:08

Moi Hanna, kiitos paljon viestistä. Teillä on passeli matkan pituus, siinä ehtii rauhassa kiertää ja tutustua eikä ole kiirettä. Etelä on nopein kulkea suorien teiden ansiosta. Voisi olla hyvä idea tehdä Kultainen kierros heti alkuun ja yöpyä niillä suunnilla. Hveragerdissä on mukava päivävaellus (Reykjadalurin kuuma joki, jos lataatte Tripsterin apin, siellä on Islanti-oppaassa tarkat ohjeet karttoineen), ja etelärannikolla upeita vesiputouksia. Seuraava yöpyminen tai pari voisi olla niillä seuduilla. Sen jälkeen pari päivää Kaakkois-Islannissa, Vatnajökullin jäätikkö kansallispuistoineen. Idässä yöpyisin pari päivää, siellä on mainioita ihania pikkukyliä. Pohjoiseen kannattaa laittaa 2-3 päivää, paljon nähtävyyksiä ja vaellusmahdollisuuksia, esimerkiksi Myvatnin seudulla vierähtää helposti kokonainen päivä tai parikin. Ehditte matkan aikana varmasti Snaefellsnesiinkin, jossa pari yötä voisi olla hyvä. Sen jälkeen ehtisi vielä Husafelliin ja Reykholtin alueelle pariksi päiväksi.

Toivottavasti näistä ajatuksista oli apua :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Matti Kleemola 09.01.2019 21:58

Hei. On ollut ilo lukea tekstejäsi (sekä niihin tulleita kommentteja) Islannin matkaa suunnitellessa. Olemme helmikuun lopulla 6 päivän reissulla. Varasimme auton lisäksi ensimmäisen yön Blönduosista ja viimeisen yön Keflavikistä. Luultavasti varaamme vielä toiseksi yöksi Akureyristä huoneen. Pohdimme, että jättäisimme osan öistä varaamatta ja suuntaisimme siellä ollessa fiilisten mukaan paikkoihin ja varaisimme lennosta Airbnb:tä, booking.comia yms käyttäen loput yöt. Matka kokonaisuudessaan ajoittuu torstailta tiistaille. Tämä jättäisi meille mahdollisuuden keskittyä pohjois Islantiin koko ajaksi mikäli siellä riittää mielenkiintoista nähtävää. Reykjavikin voi toisella kertaa tutustua vaikka ilman vuokra-autoa. Jos taas näkemistä ja tekemistä ei pohjoisessa riitä, voimme käyttää vaikka pari yötä Reykjavikin alueella, kultaisella kierroksella jne. Pidätkö strategiaa mahdollisena tuohon aikaan vuodesta vai olisiko meidän syytä varata kaikki yöt ennalta?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.01.2019 11:12

Moi Matti ja kiitos mukavasta palautteesta!
Kuulostaa ihan hyvältä tuo suunnitelmanne; helmikuun on kuitenkin low seasonia eli matkailijoita on vähemmän kuin kesäaikaan, mutta voi myös olla, että osa majoituspaikoista etenkin maaseudullla on talvella kiinni ja toimii siis vain kesäkaudella. Mutta esimerkiksi Akureyristä löytyy aina paikkoja, alueelta on kiva tarjonta Airbnb:ssäkin, olen joskus itsekin käyttänyt pohjoisen reissuilla.

Kannattaa talviaikaan huomioida hyvin sääolosuhteet; teiden kunnosta saa infoa road.is ja sääennusteisiin paras kanava on vedur.is. Ei kannata jättää paluuta viime tinkaan, koska joskus myrsky voi sulkea teitä muutamiksi tunneiksi. Siksi onkin hyvä, että teilllä on viimeinen yö lähellä lentokenttää.

Pohjoisessa on tosi paljon nähtävää, suosittelen etenkin Siglufjördurin kylää ja Dalvikiä, Akureyrissä on kaupunkinähtävää ja upea uimala, ja Myvatnin seudulla menee helposti kokonainen päivä, jos sinne asti jaksatte ajaa (vesiputous, kuumia lähteitä, tulivuoria ja hieno Jardbödinin kylpylä).

Mukavaa matkaa!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Asko Leppilampi 11.02.2017 08:44

Hei. Tiedoksesi, että linkki katso ajankohtaiset... hotellien hintojen katseluun ei toimi.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 12.02.2017 00:51

Moi Asko - kiitos kun huomasit ja kerroit. Käynkin tarkastamassa ja korjaan asian mahdollisimman pian.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *