Islanti kolmessa päivässä

Reykjavík on hauska, eloisa ja sympaattinen pikkukaupunki, mutta todellinen ja kaikista upein Islanti alkaa vasta sieltä, minne kaupunki loppuu. Kolmenkin päivän pikareissulla kannattaa siis suunnata maaseudulle. Näiden vinkkien avulla ehdit kokea sekä Reykjavíkin kiehtovan kummallisuuden että osan Islannin luonnon parhaimmista paloista.

1. päivä Islannissa – Reykjavík

Ensimmäinen päivä kannattaa omistaa Reykjavíkille. Jos Blue Lagoon –kylpylän kuuluisa maitomainen ja ihoa hoitava vesi houkuttelee, kannattaa kylpylään varata liput hyvissä ajoin etukäteen.  Blue Lagoon on niin suosittu matkailukohde, että sinne pitää varata lippu etukäteen. 

Blue Lagoon on Islannin hintavin kylpylä, mutta se onkin luksustason kerran elämässä -kokemus. Blue Lagooniin pääsee omalla vuokra-autolla tai bussin kyydissä. Reykjavikista lähtevä päiväretki Blue Lagooniin kiertää myös pittoreskissä Grindavíkin kalastajakylässä (mahdollisuus nauttia lounas autenttisessa paikallisten kalastajien suosimassa kanttiinissa) sekä muutamia Reykjavikin nähtävyyksiä. Hyvä hinta-laatusuhde (koko matka noin 150 €). Varaa Blue Lagoon -päiväretki tästä.

Kävele alkuillasta Reykjavíkin pääkatuja ja tarkkaile maailman pohjoisimman pääkaupungin tunnelmaa Laugavegurilla, Bankastrætilla ja Austurstætilla. Kipaise musiikkitalo Harpan sisällä ihailemassa modernia arkkitehtuuria. Se luo jännän kontrastin Reykjavíkin keskustan vanhoihin, värikkäin peltilevyin suojattuihin omakotitaloihin. Syö illallinen hyvässä ravintolassa.

Laava, laavaa, laavaa. Islannin laavapellot ovat täynnä mystiikkaa. Kuva: Björgvin Hilmarsson
Laava, laavaa, laavaa. Islannin laavapellot ovat täynnä mystiikkaa. Kuva: Björgvin Hilmarsson

Lataa luuriisi, saat reitit kartalle ja pääset audiokierroksille Islantiin

Tripsteri App Islanti -banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

2. päivä Islannissa – Suuntaa vesiputouksille ja käy katsomassa kuumia lähteitä

Lähde liikkeelle heti aamutuimaan. Vuokraa auto tai hyppää bussin kyytiin.

Golden Circle on Islannin suosituin ja myös ruuhkaisin nähtävyyskierros (lue täältä lisää Golden Circlestä). Jos sinun ei ole aivan pakko nähdä kuumaa vesisuihkua eli geysiriä, kannattaa suunnata vähemmän ruuhkaisille mutta takuulla yhtä kauniille tieosuuksille esimerkiksi Etelä-Islantiin tai Reykjanesiin.

Etelärannikolla ajelet vesiputousten, jäätikön ja islantilaisten pikkukylien maisemissa. Aja ykköstietä etelään Víkiin asti. Pysähdy matkalla upeilla Seljalandsfossin ja Skógarfossin vesiputouksilla (ne sijaitsevat aivan ykköstien vieressä) ja aja Islannin eteläisimpään kylään Víkiin asti. Víkin upea musta hiekkaranta ja merestä nousevat laavapylväät ovat uljasta katseltavaa. Víkissä voit syödä myöhäisen lounaan. Víkin länsipuolella kannattaa käydä Reynisfjaralla, jonka upeat kalliomuodostelmat, pauhaava meri ja musta pitkä hiekkaranta ovat upea luontoelämys. Jos aallot ovat voimakkaat, älä mene lähelle rantaa, sillä isot aallot yhdistettynä voimakkaaseen merivirtaan voivat olla hengenvaarallisia.

Päiväretki sykähdyttävälle Islannin etelärannikolle

Etelärannikolle voi lähteä myös bussin kyydissä. Jos haluat keskittyä maisemiin ja jättää ajamisen muille, hyppää bussiin Reykjavikista ja antaudu seikkailuun! Etelärannikon luonnonihmeiden kierros kestää koko päivän ja maksaa noin 100 euroa. Päivän aikana näet mm. upea mustan Reynisfjaran hiekkarannan, Islannin etelärannikon upeat vesiputoukset sekä jäätikön. 

Päiväretki Islannin jäätikkölaguunille

Jäätikkölaguuni on yksi Islannin valokuvatuimpia luonnonnähtävyyksiä. Eikä suotta! Se on upea säällä kuin säällä ja jokaisena vuodenaikana. Ajomatkaa Vatnajökullin eteläreunalle muodostuneelle maagisen kauniille jäätikölle kertyy Reykjavikista yli neljä tuntia suuntaansa. Itse ajamisen sijasta voisikin olla hyvä idea ottaa tähän paikkaan organisoitu bussiretki. Näet koko päivän aikana upeita, upeita maisemia: jäätikkölaguunin, suuren Eldhraunin laavapellon, vesiputouksia, jäätikköjä…. Muista käydä katsomassa myös jäätikkölaguunin eteläpuolella oleva, suurten jäälohkareiden muodostama “timanttiranta”.

Retkeilyä Reykjanesissa

Etelärannikon sijasta voit tehdä päiväreissun tunnelmalliseen Reykjanesiin. Reykjanes – sijaitsee Reykjavíkista lounaaseen – on vulkaanisesti erittäin aktiivista aluetta. Täällä tie mutkittelee mystisellä laavapellolla ja sieltä täältä maan sisuksista nousee sihisten kuumaa höyryä. Kiehuvista mutalähteistä lähtee kummallinen ääni. Ilma tuoksuu kananmunalle. Krýsuvíkin kuumien lähteiden alue sijaitsee lähellä Grindavíkin kalastajakylää, joka on pienestä koostaan huolimatta yksi islantilaisen kalastusbisneksen keskuksia. Grindavíkin lähelta löytyy myös Blue Lagoon. Poikkea sinne tänään, jos et eilen ehtinyt! Reykjanesista löytyy myös upea Kleifarvatnin järvi, jonka lumoavissa maisemissa vierähtää nopeasti tovi jos toinenkin.

Reykjanes & Blue Lagoon -retkikombo on hyvä vaihtoehto, jos vuokra-autoilu ei kiinnosta. Noin 200 euron hintaiseen retkeen kuuluu myös sisäänpääsy Blue Lagoonin rentouttaviin maitomaisiin kylpyvesiin.

Hopotihoi. Lähde päiväksi tölttäämään islanninhevosilla! Kuva: Björgvin Hilmarsson
Hopotihoi. Lähde päiväksi tölttäämään islanninhevosella! Kuva: Björgvin Hilmarsson

3. päivä Islannissa – Reippailua ulkoilmassa

Omista kolmas päivä puuhastelulle Islannin luonnossa. Reykjavíkista voi tehdä päiväretken Reykjavíkin nimikkovuori Esjan huipulle. Reitti on hyvin merkitty, ja etenkin kesäviikonloppuisin Esjan vuoristopolku on yksi paikallisten suosikkiulkoilureiteistä. Hiki nousee tällä reissulla pintaan, mutta huipun maisemat palkitsevat. Älä lähde tuulisella säällä.

Lähde ratsastamaan tunniksi tai useammaksi islanninhevosilla (myös aloittelijoille).

Lähde puolikkaaksi päiväksi islanninhevostallille ja tutustu luontoon tasaisesti tölttäävän issikan kanssa. Reilun 100 euron hintaiseen ikimuistoiseen issikkaretkeen sisältyy 1,5 h ratsastuksen lisäksi kaikki tarvittavat varusteet (kypärä, sadevaatteet) sekä kuljetukset Reykjavikista ja takaisin.

Tai miten olisi mahtava koko päivän kestävälle jäätikkövaellus asiantuntevien oppaiden kanssa? Muutaman tunnin mittainen jäätikkövaellus maksaa aikuisilta noin 80 euroa. Varmista paikkasi jäätikköretkeltä etukäteen!

Islannissa voi lähteä myös opastetuille vaelluksille, käydä uimassa kuumissa luonnonvaraisissa lähteissä tai kokeilla vaikka moottorikelkkailua jäätiköllä.

Valassafareilla käydään valaiden vierailla merellä. Safareita järjestetään mm. Reykjavíkin vanhasta satamasta. Muutaman tunnin mittaisen retken aikana (noin 150 €) nähdään valaita, delfiinejä ja kenties suloisia lunni-lintujakin. Jos käy niin ikävästi, että et näe matkan aikana valaita, saat lahjakortin uudelle reissulle!

© Satu Rämö

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (8):

Sini 06.10.2018 12:15

Hei! Tulen teini-ikäisen lapsen kanssa 4 päiväksi Islantiin lokakuun lopussa. Emme vuokraa autoa. Suunnitelmissa on tutustua Reykjavikiin, käydä Blue Lagoonissa ja sellaisella Golden Circle -retkellä, jossa pääsisi myös Secret Lagooniin kylpemään. Ainakin Extreme Iceland ja Guidetoiceland näyttävät järjestävän tällaisia settejä. Olisikohan jompi kumpi ok, vai osaatko suositella jotain muuta hyvää hinta-laatu-suhdetta? Ja kannattaako retki varata etukäteen vain vasta paikan päällä? Haluaisimme nähdä paljon Islannin luontoa ja mietin että mahtuisikohan vielä jokin muukin retki ohjelmaan ja jos, mihin sitten kannataisi suunnata Golden Circlen lisäksi?
Ihana tietopaketti näillä sivuilla, kiitos!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 10.10.2018 00:29

Moikka Sini!
Kiitos kivasta viestistä!
Guide to Iceland ei järjestä retkiä itse, vaan välittää muiden järjestämiä retkiä. Tosin sivusto on mukavan kattava eli siellä kannattaa kyllä katsella valikoimaa. Extreme Icelandin lisäksi Kultaista kierrosta järjestää myös mm. Reykjavik Excursions ja Reykjavik Sightseeing ja monet muut. Kannattaa vertailla hintoja. MItä edullisempi, sitä isompi bussi ja muu matkaseurue. Tykkään itse pysähtyä kultaisella kierroksella uimassa (Secret Lagoon on tosi kiva!) joten on hyvä idea lisätä se päiväretkeen.

Kannattaa minun mielestä varata retki etukäteen, niin ei mene turhaan aikaa reissussa varailuihin. Säällä ei kuitenkaan ole niin väliä, kun se muuttuu muutenkin jatkuvasti :-)

Yksi suosittu päiväretkin on kierros etelärannikolla, eli käydään mustalla laavahiekkarannalla Reynisfjarassa ja tutustutaan alueen isoihin vesiputouksiin. Se on kiva päiväretki ja sekin löytyy lähes jokaise matkanjärjestäjän valikoimista.

Toivottavasti näistä oli apua matkan suunnitteluun

PS. Kannattaa etsiä käsiin myös kirjoittamani Islanti Tripsteri -matkaopaskirja, joka julkaistiin viime vuonna. Siellä on paljon tarinoita möys näistä suosituista Kultaisen kierroksen ja etelärannikon retkistä.
Islanti-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kristiina Lindell 15.08.2018 20:46

Hei Satu,

Ja kiitos oivallisesta Islanti-oppaasta ja tästä sivustosta!

Olemme tulossa syyskuun alussa Islantiin 5 päiväksi (majoitus on Reykjavikissa ja auto vuokrattuna).
Kysyisimme mielipidettäsi suunnitelmastamme:

1. päivä BlueLagoon ja Reykjavikiin tutustuminen.
2. päivä Golden Circle.
3. päivä ajo Vatnajökull jäätikölle (Skaftafell) ja illalla takaisin.
4.-5. päivät ajo&yöpyminen pohjoispuolella: ainakin Husavik/valasretki ja Myvatn-järvi.

Onkohan tämä liian tiivis aikataulu? Tämä on eka kerta Islannissa, joten kaipaisimme kokeneemman arviota :)

Ystävällisin terveisin
Kristiina & co

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 16.08.2018 02:04

Moikka Kristiina
Kiitos viestistä ja kivaa jos opaskirjasta ja sivustosta on ollut hyötyä. :)
Tässä vastauksia:
1. Kuulostaa hyvältä. BL on hyvä yhdistää matkan alkupäähän, koska sijaitsee lähellä lentokenttää. Teillä on varmaan kentältä vuokrattu auto?
2. Jeb! Siihen menee 6-9 tuntia riippuen vähän siitä, kuinka pitkäksi aikaa pysähtelee ja missä kaikkialla muualla reissun varrella käy. Niitä hienoja luontonähtävyksiä on kiva rytmittää mukavalla lounaspaikalla ja jos kuumat lähteet kiinnostavat niin sellainen kuin Secret Lagoon on kiva ja reitin varrella. Se on semmoinen "maalaisversio" Blue Lagoonista. OIkein kiva. Tältä sivustolta ja Tripsteri-kirjasta löytyy lisätietoja.
3. Paljon ajomatkaa, mutta tämä on mahdollinen. Ehditte jäätikkölaguunille asti jos aamulla lähdette aikaisin ajamaan ja illalla myöhään takaisin Reykjavikiin. Kannattaa muuten ennen ajamaan lähtöä katsoa, onhan ykkötie auki Selfossin kohdalta (vegagerdin.is on paras sivusto), sillä kaupungin kohdalla ykköstien yhtä siltaa on korjattu nyt jonkun aikaa enkä ole varma onko liikenne jo palannut tielle. Jos ei, joudutte kiertämään rannikkotietä eli Reykjavikista etelärannikkoa myötäillen Stokkseyriin ja Eyrabakkiin ja sieltä takaisin ykköstielle. Upeat on maisemat, eli reitti on oikein kiva!
4. Myvatnille ajaa taukoineen noin 7 tuntia. Järven seudulla viettäisin ainakin 6-7 tuntia, sillä nähtävää on paljon. Myvatn on upea! Kaksi päivää tähän retkeen on siis mahdollinen, jos vaan jaksatte lähteä aamulla aikaisin ajamaan pitkän 3. päivän jälkeen eikä haittaa vaikka 5. päivän iltana saavutte yömyöhällä Reykjavikiin. On hyvä, että autossa useampi kuski, yksille silmille ajamista on aika paljon... Husavikia ei ehdi yhdistää tähän, valassafari itsessään kestää kuitenkin noin kolme tuntia ja Husavikiin on Myvatnilta matkaa. Jos valassafari on must-juttu, tekisin valassafarin Reykjavikissa ja kiertäisin loppuajan esim. Snaefellsnesin niemimaata joka on etenkin pilvettömänä päivänä todella kaunis paikka jäätiköineen, hiekkarantoineen ja hienoine merimaisemineen.

Toivottavasti tästä oli apua. Ja lisääkin saa kysyä :-)
Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kristiina Lindell 16.08.2018 08:04

Hei Satu!

Ja kiitos nopeasta kommentoinnistasi! Ja kiva kuulla, ettei suunnitelmamme ole ihan mahdoton toteuttaa :)
Auto on varattu, nouto kentältä ja 2 kuskia on ainakin, ehkä nyt mietitään vielä kolmattakin.

Mahdolliset tietyöt eivät käyneet mielessäkään, joten tuo 1-tien huomiosi & linkki ovat kullan arvoista tietoa!
Tarkistin juuri, että silta ei ole käytössä, joten seuraillaan tilannetta :)

Valassafaria täytyy vielä pohtia, sillä Myvatn tuntuu todella kiehtovalta alueelta.
* Olisiko sinulla suositusta majapaikasta esim. järven länsipuolelta?

Terveisin
Kristiina&co

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 16.08.2018 12:48

Moikka!
Myvatnilla olen itse usein suosinut sellaista majapaikkaa kuin Vogar, mutta se on kyllä aika itäpuolella. HInta-laatusuhde on ok. Myvatnin alueella ei ole ylitarjontaa majoituksesta, eli jos tuntuu että hinta nousee älyttömän kovaksi voi yksi hyvä vaihtoehto yöpyä jossain matkan varrella, esimerkiksi Akureyrissä. Kannattaa tsekata myös airbnb ja hey.is, voi löytyä yllättävänkin kivoja maaseutumajoituskohteita.

t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anu 22.04.2018 15:02

Hei Satu ja kiitos loistavasta Islanti -infosta!

Olemme lähdössä Islantiin 27.4.-1.5. eli käytännössä meillä taitaa olla käytössä 3 päivää tutustua erilaisiin nähtävyyksiin. Majoitumme 27-30.4. Reykajavik:iin ja viimeiseksi yöksi Keflavikin lentokentän läheisyyteen. Mukaan on lähdössä vanhemmat + 8 vuotias poika sekä iäkkäät isovanhemmat.

Osaatko suositella kohteita, joihin pääsee lähelle vuokraamallamme autolla tai parkkipaikalta olisi helppokulkuinen ja lyhyehkö matka kävellä kohteeseen? Lisäksi kaipaisimme rauhallisia, kohtuuhintaisia ruokapaikkoja. Onkohan niitä ; ) Lapsen kanssa voinee illalla käydä paikallisessa uimahallissa isovanhempien levähtäessä..

Ystävällisin terveisin, Anu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 22.04.2018 15:48

Moi vielä, olitkohan sama Anu, joka jätti tälle palstalle viestin: https://tripsteri.fi/islanti-blogi/islannin-parhaat-luonnonvaraiset-lahteet#comment-12550
Jos et, niin kurkkaa tuolta vielä lisätietoja, laitoin sinnekin aiheeseen liittyviä infoja. :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anu 22.04.2018 21:34

Sama henkilö hyvinkin? Luulin, että edellinen viestini katosi jonnekin? Pahoittelut kömmähdyksestä ja kiitos jälleen??

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 23.04.2018 13:18

Ei se mitään, tosi hyvä vaan - nyt löytyy vastaukset kahdesta paikasta, hyväksi avuksi muillekin tiedon etsijöille. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 22.04.2018 15:47

Moi Anu! Kivaa, että tästä on ollut hyötyä ja iloa teille matkan järjestämisessä.

Islannissa on kaikki tällä hetkellä todella kallista, eli hinnat ovat joka tapauksessa Suomea korkeammat. Olen listannut tähän oppaaseen muutamia ravintolavinkkejä ja kelpuuttanut listalle sellaisia, joissa ainakin on hyvä hinta-laatusuhde. Esteettömään kulkuun esimerkiksi Resto on hyvä; ravintolassa ei ole erillisiä kerroksia, ruoka on erinomaista ja palvelu myös. Hinnaltaankaan ei ole sieltä korkeimmasta päästä.

Uimahalleista löytyy myös oma luku verkko-oppaasta ja vähän laajempana Tripsteri opaskirjasta; jos olette Reykjavikin keskustassa hotellissa, kannattaa mennä Sundhölliin. Se on Reykjavikin vanhin uimala, jossa voi aistia vielä vuosikymmenten takaista tunnelmaa mutta nauttia myös moderneista ulkouima-altaista, jotka rakennettiin vasta ihan vastikään.

Islannissa monet luonnonnähtävyydet ovat aivan tien ja parkkialueiden vieressä, eli liikuntaesteisillekin sopivia. Gullfossia ja Geysiriä pääsee ihailemana pyörätuolillakin liikkuva. Samoin Skogafossin ja Seljalandsfossin putouksia. Thingvellirin kansallispuistossakin on helppo liikkua - ja vaeltaa enemmän jos aikaa/jaksamista on tai sitten ihan pyörähtää vain siellä näköalatasanteella, josta näkee myös mahtavat maisemat mukavasti.

Toivottavasti näistä oli apua :)

Hyvää reissua!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anu 22.04.2018 21:22

Kyllä vain, nyt on helpompi alkaa suunnitella tulevaa reissuamme, Iso kiitos sinulle!
Anu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Salla-Mari 21.02.2018 16:34

Kiitos Satu tuhannesti vastauksestasi ja vinkeistä - niistä on varmasti hyötyä :) Yöpyminen tallin yhteydessä kuulostaa hauskalta, pitääkin tiedustella niiden perään. Pääseekö Eldhraunin laavapellolle ja Vatnajökulllin eteläreunalla sijaitsevalle jäätikkölaguunille ominpäin ilman oppaita?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 21.02.2018 23:39

Juu pääsee omin päin :) Eldhraunin laavapellon läpi ajaa kun kuljette Kirkjubaejarklausturista jäätikkölaguunille, eli autotie on rakennettu sen suuren laava-aukion läpi. Jäätikkölaguunilla on tilava parkkipaikka ja siellä saa kuljeskella vapaasti. Jos haluaa tehdä venematkan laguunille, siitä veloitetaan muutama kymmenen euroa per henkilö.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Salla-Mari Rönkkö 20.02.2018 22:28

Heippa Satu,

Kiitos mahtavista ja tosi kattavista vinkeistä :) Toteutamme pitkäaikaisen unelmamme ja matkaamme poikaystäväni kanssa pääsiäisenä Islantiin (ti-su). Ajattelimme viettää pari ensimmäistä yötä Reykjavikissa siten, että käymme tulopäivänä Blue Lagoonissa ja illallinen ja parit drinkit kaupungilla. Suosituksia paikoiksi? Alustavasti ajattelimme legendaarista "Ah Italian" -raflaa ja drinkkipaikaksi Slippbarinnia herkullisten cocktailien ja drubaduurien toivossa! Toinen kokonainen päivä kuluu Golden circlella.

Kuten itsekin suosittelit, kannattaa lyhyemmälläkin reissulla lähteä Reykjavikin ulkopuolelle katsastamaan luontoa ja maaseutua. Koska meillä on vuokra-auto, ajattelimme ajella ykköstietä aika Vikin kylään asti. Matkan varrella Skogafoss ja/tai Seljalandsfoss olisi hienoa nähdä. Ajattelimme, että olisi ihana päästä tunniksi tai pariksi islanninhevosvaellukselle upeissa maisemissa. Onko sinulla suositella jotain tiettyä tallia reitin varrella? Entäs yöpyminen, kannattaako ottaa majoitus Vikin kylästä vai jostain matkan varrelta? Tässäkin vinkit ovat tarpeen :)

Kiitos tosi paljon avustasi jo etukäteen. Katsoimme muuten jaksosi Antti Holma ja maastamuutajat -sarjassa ja innoistuimme kympillä!

Terkuin,
Salla-Mari

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 21.02.2018 00:56

Moikka! Kiitos kivasta viestistä.
Ravintoloista suosittelisin Restoa tai Snapsia; molemmissa mukava tunnelma ja hyvä hinta-laatusuhde. Täältä löydät lisää ravintolavinkkejä: https://tripsteri.fi/islanti/reykjavik/reykjavik-ravintolat/

Issikkatalleja tuon reitin varrella on useampia, yksi kiva on Eldhestar (aika iso talli, mutta heillä on useita eri mittaisia retkiä päivässä ja sopii hyvin piipahduspaikaksi muun matkanteon ohella). Toinen oikein kiva ja vähän pienempi on Sydra-Langholt, sielläkin järjestetään päivittäin mukavia ratsastusretkiä. Sekä Eldhestarin että Sydra-Langholtin tallien yhteydessä on myös mahdollisuus majoittua.

Vík on suosittu majoittumiskohde, mutta jos onnistutte saamaan sieltä guesthousen/hotellin, se on oikein hyvä paikka yöpyä. Vikista jatkaisin vielä eteenpäin ajelua kohti Eldhraunin laavapeltoa ja Vatnajökulllin eteläreunalla sijaitsevaa jäätikkölaguunia. Kahtena päivänä ehtii tuon kaiken, etelärannikon tie on aika nopea kulkea, eli mutkittelevia vuonoteitä ei ole.

Toivottavasti näistä oli apua. Lisääkin saa kysellä :-)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kati 01.02.2018 07:08

Moikka!
Kiitos paljon informatiivisesta sivusta! Sivuja on tullut kahlattua läpi ja kirjakin ostettua :) Suunnittelemme ke-su matkaa Islantiin lokakuun alkupuolelle. Ajattelimme vuokrata auton suoraan lentokentältä loman ajaksi. Minkälaiset parkkimahdollisuudet ovat Reykjavikin keskustassa?

Sunnittelimme Blue Lagoonia menomatkalla Reykjavikiin, päiväretkeä Golden Circlelle ja ajelua Vikiin. Näiden lisäksi haluaisimme käydä ratsastamassa muutaman tunnin issikoilla (2,5-3h) ja lyhyellä jäätikkövaelluksella (n. 2h). Pystyisikö näistä jompaa kumpaa esimerkiksi yhdistämään Vikiin ajeluun,vai onko retket helpompi järjestää omana päivänänsä?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 03.02.2018 02:20

Kiitos, Kati :) Reykjavikin keskustassa on muutamia parkkihalleja, maksullisia tosin. Monilla hotelleilla on parkkitilaa asiakkailleen, ja jos yövytte airbnb:ssä, saattaa asunnolla oma parkkitila. Maksuttomia paikkoja on aika vähän niiden hotellien omien paikkojen lisäksi; Hallgrimurin kirkolla kaupungin keskustassa on iso parkkis, mutta etenkin kesäaikaan se on aika täynnä. Maksulliset katuparkit ovat kuitenkin aika halpoja, tunnista joutuu maksamaan noin euron, ja maksu hoituu kortilla, ei tarvita kolikkoja.

Aiotteko yöpyä Reykjavikissa? Jos, niin silloin kannattaa Víkin ajeluun yhdistää jääikkövaellus, molemmat ehtii päivän aikana. Kirjoitin muuten tänne henkilökohtaiseen blogiini jutun jäätikkövaelluksista, siellä on jäätikköreissuille 20 prosentin alekoodi (tuo Sólheimajökullin vaellus sopisi teille ajoreitin puolesta ihan täydellisesti): http://www.salamatkustaja.com/2018/01/jaatikkovaellus-islannissa-alekoodi.html?

Ratsastusretki hoituu hyvin Reykjavikista. Lähitallien (mm. Laxnes, Eldhestar ja Ishestar) hintoihin sisältyy kuljetukset Reykjavikista ja takaisin. Lähtöjä on sekä aamuisin että iltapäivisin, eli siihen menisi yhteensä kuljetuksineen noin nelisen tuntia.

Toivottavasti tästä oli apua :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kati 03.02.2018 12:49

Kiitos paljon vastauksesta! Kävin kurkkaamassa nettisivuilla jäätikkövaelluksen tietoja. Ilmeisesti pidempi vaellus on saatavilla vain elokuun loppuun saakka (itse olemme tulossa vasta lokakuussa). Jos ymmärsin oikein Sólheimajökull Glacier Walk - IMG12 lähtee myös samasta paikasta ja on saatavilla ympäri vuoden. Valitsemme varmaan sen :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 03.02.2018 15:35

Moikka Kati. Joo, se IMG12 on tarjolla ympäri vuoden ja se vois sopia tosi hyvin tohon teidän ohjelmaan: jäätikkövaelluksen lähtöpaikka on aivan siinä ykköstien tuntumassa (omalla vuokra-autolla pääsee sinne perille vaivatta), josta matka voi sitten jatkua Víkiin. Se pidempi vaellus, johon oli alekoodi, on Skaftafellin luonnonpuistosta, ja se ei oikein päiväretkenä luonnistu, ajomatka Reykjavikista on niin pitkä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
annu 27.08.2017 15:51

Kiitos paljon! Nyt alkaa ohjelmakin selkiytyä. Itseasiassa Blue lagoon näyttäisi olevan myös jouluaattona muutaman tunnin auki eli taidamme suunnata silloin sinne :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Annu 19.07.2017 19:41

Hei,
aivan mahtavia Islanti vinkkejä sinulla täällä! Miehellä on ensi viikolla syntymäpäivät ja ostin hänelle lahjaksi joulumatkan Islantiin. Olemme Islannissa siis 23.-26.12.

Osaatko sanoa, miten ravintolat ovat tuolloin joulun aikaan auki? Ja otan kyllä suosituksia vatsaan myös .. jos on siis jotakin uusia tuohon ravintolapostaukseen lisätä :) Kiitos myös siis ravintolavinkeistä, vaikuttivat tosi hyviltä..jos siis ovat tuolloin auki :D :D

Haluaisin käydä blue lagoonissa, jossa olisi varmaan järkevin käydä lennolta tullessa eli launataina 23.12. Jouluaatoksi suunnittelin Reykjavikissa kiertelyä ja ravintolaillallista. Lisäksi haluaisin tehdä yhden päiväretken .. se sattuisi maanantaille 25.12.. Pohdin, että mitenköhän tuolloin joulupäivänä järjestetään retkiä tai bussit kulkevat.. Ja mikä kohde olisi tuolloin joulun aikaan sinun suosituksesi?

Hurjasti kysymyksiä, kiitokseni jos ennätät edes johonkin vastaamaan :) Lomakuumeisin terveisin Annu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 27.07.2017 01:27

Kiitos viestistä ja kiitoksista :)
Jouluna eli jouluaattona ja joulupäivänä islantilaisten suosimat ravintolat ovat kiinni, sillä joulu on täällä aika iso perhejuhla ja ihmiset kokoontuvat koteihin. Islannissa on kuitenkin turisteja myös talvisin ja etenkin joululomilla, eli etenkin hotellien yhteyksissä olevat ravintolat ovat auki. Kannattaa suunnata esimerkiksi Hotelli Holtin tai Radisson Blue Saga -hotellien yhteydessä oleviin ravintoloihin. Ne ovat tasokkaita ja hyviä.

BL on hyvä tehdä meno- tai tulomatkalla, koska kylpylä sijaitsee lentokentän lähtellä. Muistakaa varata liput etukäteen netistä, kylpylään ei enää nykyään pääse ilman ennakkovarausta.

23.12. eli aatonaatto on Islannissa todella erityinen päivä. Se on joululomanaloitusjuhla, jolloin paikalliset lähtevät sankoin joukoin Reykjavikin keskustaan tapaamaan ystäviään, tekemään viimeisiä jouluostoksia (kaupat&ravintolat auki puolilleöin), kaduilla on maksuttomia joulukonsertteja, kuoroesiintymisiä ja paljon riehakasta joulumieltä. Ei siis kannata aatonaattona yrittää parkkeerata autoa keskustaan, se tuskin onnistuu. Tulkaa kentältä bussilla hotellille ja nauttikaa paikallistunnelmasta aatonaattona, varatkaa ravintolaillallinen viikkoja, mielellään kuukausia etukäteen, sillä aatonaatto on suosittu ilta paikallisille mennä ulos syömään ja juomaan muutama jouluolut :)

Ihanaa matkaa teille. Kivaa, että pääsette kokemaan islantilaista joulutunnelmaa!
Toivottavasti vinkeistäni oli apua.
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Annu 18.08.2017 23:17

Voi kiitos tuhannesti ystävällisyydestäsi, oli kyllä! Osaisitko neuvoa vielä, kun pohdin jonkinlaista retkeä/tutustumista islannin luontoon/luonnon nähtävyyksille ja juurikin joulupäivänä. Minne ja miten kannattaisi mennä?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 21.08.2017 01:31

Oletteko matkalla pitkään? Yleensä parhaita päiväretkiä Islantiin ensimmäistä kertaa tulijoille ovat Kultainen kierros, retki Reykjanesin niemimaalle tai etelärannikolle.

Jos teitä kiinnostaa jäätiköt, vaihtoehtoja on paljon: jäätikkövaellus sopii kaikenkuntoisille ja sitten on myös mahdollisuus tehdä retki jäätikön sisään jäätikköajoneuvoilla (eli ei vaadi vaeltamista). Kaikkia näitä retkiä tehdään suoraan Reykjavikista.

Kannattaa kysyä hyvissä ajoin matkanjärjestäjiltä, onko joulupäivänä retkiä. Jotkut pienemmät firmat saattavat pitää juuri joulupäivän vapaata ja lapun luukulla, mutta isommat firmat, kuten esim. Reykjavik Excursions tekevät varmasti retkiä myös joulunpyhinä. Toisena joulupäivänä (26.12.) kaikki rullaa jo normaalisti.

Blue Lagoon on joulupäivänä auki, eli päiväretki kylpylään ainakin onnistuisi joulupäivänä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *