Blue Lagoon

Laavapellon päälle rakennettu kylpylä Blue Lagoon on paikka, jossa on käytävä ainakin kerran elämässä. Linnunmaidon värinen vesi ja uima-aluetta ympäröivä laavapelto houkuttelevat kylpijöitä. Mineraalipitoinen vesi pehmentää ihoa – mutta mustaa hopeakorut, joten jätä riipukset, sormukset ja korvikset pukukoppiin.

Lähellä Keflavíkin kansainvälistä lentokenttää sijaitseva kylpylä on auki vuoden jokaisena päivänä. Se on Islannin suosituin matkailunähtävyys, joten meno on sen mukaista. Täyttä on. Yleisöruuhkaa on pyritty suitsimaan ennakkovarauksella. Lippu pitää siis ostaa etukäteen.

Rauhallisimmillaan Blue Lagoon on myöhään syksyllä, aikaisin keväällä ja talvisin. Silloin saatat saada ison osan allasta vain itsellesi. Kesäkuukausina kannattaa suunnata kylpemään mahdollisimman aikaisin tai juuri ennen sulkemisaikaa. Kylpylästä voi varata myös hierontaa ja muita rentouttavia hoitoja.

Blue Lagooniin voi mennä omalla autolla tai sinne voi ostaa bussipaketin Reykjavíkista (mm. Reykjavík Excursions). Koska Blue Lagoon sijaitsee noin puolen tunnnin ajomatkan päässä lentokentästä, kannattaa kylpyläkäynti ajoittaa matkan alkuun tai loppuun. Jos saavut Islantiin iltapäivällä, käy Blue Lagoonissa suoraan lentokentältä ennen Reykjavíkiin menoa. Jos sinulla on iltapäivälento Islannista, käy rentoutumassa ennen lentoa. Reykjavík Excursions järjestää yhdistettyjä lentokenttä-Blue Lagoon-kuljetuksia. Matkatavaroille löytyy säilytystilat. Kylpylään pitää varata sisäänpääsylippu hyvissä ajoin ja kätevimmin sen tekee netissä.

Ihan pikkurahalla ei täällä kylpyyn pääse. Sisäänpääsymaksu on edullisimmillaan noin 70 €. Kalliimmat lippuhinnat sisältävät kylpytakkivuokran ja ilmaisia juomia Blue Lagoonin allasbaarissa. Blue Lagoonin edullisempi ja vaatimattomampi pikkuserkku Secret Lagoon Etelä-Islannissa on sekin vallan mukava paikka. Pieni ja rauhallinen, tavattoman rentouttava elämys.

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija ja luovan alan yrittäjä. Intohimona matkailu ja islanninhevosreissut. www.satu.is

Kommentit (12):

SS 14.01.2020 18:37

Hei Satu!
Mistä voin ostaa netistä pelkät pääsyliput Blue Lagooniin?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Lennu 06.11.2018 14:05

Heippa! Meitä on 16 naista lähdössä Islantiin ensi pääsiäisenä. Lennot ja majoitukset on hommattu. Ohjelmaa kasailen. Icalandtaxitours yhtiöltä löysin edullisimman siirtymisvaihtoehdon hotellille per naama. Blue laguun on hurjan kallis, mutta jokin vastaava kylpylä pitää ehdottomasti kokea. Fontana ja secret laguun olivat sinun kertomia vaihtoehtoja. Kuinka näihin Reykjavikin keskustasta kulkeminen sujuisi parhaiten? Suunnitelmissa on myös puolipäiväretki issikoilla ratsastamaan, sekä kultainen kierros tai vastaava. Yksi yhteinen illallinen myös. Olen paljon tutkinut tarjontaa, mutta on tosi vaikeaa, kun ei ole käynyt paikan päällä. Saavumme sinne ke 17.4 klo 16.00 ja lähtö su aamulla 21.4.2019 , eli to-pe-la ohjelmoitavissa. Kuinka pääsiäinen siellä vaikuttaa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 06.11.2018 20:49

Moikka Lennu! Hauskankuuloinen matka teillä tulossa :)
Tässä hieman vastauksia. Noihin kahteen mainittuun kylpylään on ajomatkaa Reykjavikista reilu tunti kumpaankin, eli joko omalla vuokra-autolla, yhteisellä tila-autolla (teidän ryhmälle varatulla omalla tilataksilla tms) tai sitten osana isompaa, opastettua retkeä. Ovat tosi mukavia paikkoja molemmat ja sillä tavalla sijainti on erinomainen, että Kultaisen kierroksen päiväretki on kätevää yhdistää kylpyläkäyntiin - pääsee samalla kuljetuksella eikä tule edestakaista ajamista.

Minulla on täällä Islannissa pieni matkatoimisto, teen matkasuunnitelmia, opastuksia, varauksia, kuljetuksia jne. pienryhmille. www.meetandgreet.is

Voin hyvin tehdä teille tarjouksen reissusta kuljetuksiineen ym., jos haluat. Laita vaikka meiliä, niin voidaan jutella tarkemmin: [email protected]

Ja toki täällä palstallakin saa kysellä, mielelläni vastailen :)
Hyvin terkuin Reykjavikista
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sakke 23.10.2018 19:43

moi,tulen tyttären (15v) kanssa ensimmäistä kertaa Islantiin. Saavumme 3.1 aamulla ja lähdemme 7.1 iltasella pois. Luonto, kylpeminen ja kaikki eksotiikka kiinnostaa. Millaista settiä meille suosittelisit? aikaa ei ole paljon joten en viitsisi hirveästi säätää enää paikan päällä ja selvitellä asioita. Onko fiskua olla kaikki yöt kaupungissa ja tehdä sieltä päiväreissuja vai olla 1 tai 2 yötä kiertelemässä kauempana?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 24.10.2018 00:17

Moikka Sakke! Kannattaa tosiaan suunnitella reissu etukäteen ja hankkia majoitus, näin pääsette nauttimaan Islannin-päivistä hauskaan tekemiseen keskittyen. Islannissa on tammikuussa lyhyt päiviä, eli auringonvaloa riittää noin 4-6 h päivässä. Se kannattaako teidän yöpyä Reykjavikissa vai kenties osa päivistä jossain maaseudulla, riippuu ihan siitä, mitä haluatte tehdä. Jos joku tietty aktiviteetti kiinnostaa (esim. issikkaretki, jäätikkövaellus tms), niin silloin voisi olla hyvä idea majoittua lähellä aktiviteettia, ettei tarvitse ajella pimeällä edestakaisin. Esim pari päivää Reykjavikissa ja pari päivää maalla voisi olla hyvä combo. Toki riippuu lentojen saapumis- ja lähtöajoista, että miten ne maaseudun päivät on järkevintä sijoitella. Hyviä tukikohtia voisi olla etelämmässä esimerkiksi Hveragerdin kylä tai vaikkapa Hella.

Olen kirjoittanut matkaopaskirjan Tripsteri Islanti, siellä on kattavasti tietoa kaikista Islannin alueista ja esimerkkireissuja erimittaisille matkoille. Saa kirjakaupoista, mutta myös kirjastoista :)

Mielelläni vastailen lisäkysymyksiin, eli tänne vaan kysymyksiä niin vastailen parhaani mukaan.

Ystävällisin terkuin Islannista
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Vellu 14.08.2018 21:04

Terve

Meillä liput ja kuljetus (Reykjavik Excursions) hommattu Blue lagooniin. Bussi tulee hakemaan hotellilta kyytiin.
Sellaista tuossa ihmettelin, että lapussa lukee saapuminen BSI Bus terminaaliin. Eli onko tietoa pitääkö siellä vaihtaa bussia vai kuljettaako sama bussi aina Blue lagooniin saakka?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 16.08.2018 02:07

Moi Vellu.
Luultavasti vaihdatte bussia BSI:n bussiasemalla. Usein hotellinoudot tehdään pienemmillä autoilla (isot bussit eivät saa ajaa keskustan kapeilla kaduilla), ja matkustajat kootaan isompaan bussin sitten BSI:llä. Asema on pieni ja vaihdot sujuvat sukkkelaan, eli matka-aika ei siitä juurikaan pitene.
Kivaa reissua teille!
Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anne Nurminen 21.03.2018 13:40

Hei, olemme tyttäreni 17v. Kanssa lähdössä islantiin huhtikuun alkupuolella. Haluaisimme käydä blue lagoonissa, mutta nyt kun ryhdyin varaamaan lippuja etukäteen, järkytyin !! Ennakkon tutkimani hinnat( 40-50€) eivät pidä ollenkaan paikkaansa vaan meiltä kahdelta hintaa tulisi halvimman paketin mukaan 180€ !! Voiko tämä olla mahdollista ? T. Kylpijät

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 26.03.2018 20:08

Moikka!
Jep, hinnat ovat nousseet tosi paljon. Hinta on nykyään riippuvainen varaustilanteesta ja kellonajasta. Jos kylpylässä on iso ryhmä tai muuten jo täyttä, viimeisten lippujen hinta nousee - ja toisaalta toisinpäin. Edullisin lippu on se peruslippu, johon ei kuulu esim. pyyhettä. Edullisimmillaan se näyttäisi olevan 7000 ISK eli noin 65 €, mutta joinain päivinä ja kellonaikoina sekin nousee lähelle 10 000 kruunua joka on jo lähemmäs 80 euroa. Jos ottaa "isomman paketin", saa mm. juoman ja pyyhkeen, mutta hinta nousee vähintään sinne sadan euron pintaan.

Minun mielestä se on kyllä jo aika kallis. Mitä jos jättäisi Blue Lagoonin välistä ja menisi sen sijaan vaikka johonkin paikallisten suosimaan sundlaugiin, tai sitten vähän pienempiin kylpylöihin kuten Secret Lagooniin tai Fontanaan?

Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anna 04.04.2018 11:57

Moikka
Olen juuri varailemassa kylpylälippua, mutten löydä ollenkaan tuota halvempaa vaihtoehtoa eli ilman pyyhettä? Comfort-paketti on halvin, mutta siihen kuuluu juoma ja pyyhe. Osaisitko neuvoa, katselenko ihan väärästä kohdasta :-D

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 04.04.2018 12:03

No kappas, sitä on tosiaan muutettu. Ei ole enää pyyheetöntä vaihtoehtoa...

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Raija Kantola-Juusela 31.01.2018 14:09

Hei tarvitsisin kahdelle hengelle liput Blue Lagooniin 14.04.2018. Miten saan ne edullisimmin hankittua?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 31.01.2018 15:18

Hei Raija. Kannattaa varata suoraan Blue Lagoonin omilta sivuilta. Lipun hinta riippuu kellonajasta ja siitä, mitä palveluja siihen ostaa kylkeen (tuoko esim. oman pyyhkeen, haluaako kylpytakin tms.).
Hyvin terkuin Islannista
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sirke 01.01.2018 19:13

Hyvää alkanutta vuotta!

Meidän matkamme on jo aivan ovella eli viikon päästä olemme Islannissa.
Tuli vielä mieleeni, että onko tammikuussa mitään järkeä edes haaveilla valassafarista?
Luonnolisesti ymmärrän, että takuuta valaiden näkemisestä ei ole koskaan, mutta onko tähän vuodenaikaan pienin todennäköisyys nähdä niitä? Sillä eikös valaat siirry talvella lisääntymispuuhiin muille vesille? :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 07.01.2018 23:27

Moikka Sirke! Kyllä valaita saattaa näkyä tammikuussakin ja valassafareita järjestetään päivittäin. Valaita näkyy enemmän kesäkaudella, mutta eivät ne kaikki Karibian vesille kuitenkaan ole talveksi lähteneet.

Lippua ei kannata kuitenkaan ostaa etukäteen vaan vasta retkipäivänä, sillä jos tuulee kovasti, merellä on hankala nähdä mitään ja aluksessa tulee vain huono olo. Suosittelen vain tyynellä / melko tyynellä säällä safarointia. Se ei ole siis vaarallista lähteä tuulella merelle, kapteenit ovat taitavia ja alukset isoja, mutta ainakaan oma vatsani ei kestä sitä ylös alas -liikettä merellä... :-)

Hyvää reissua teille!
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anja Murtomäki 20.12.2017 18:24

Hei. Miten saisimme helmikuulle matkan, viikko esim islantiin. Tykkäisimme tietysti lähteillä käynnistä, valassafarit, ratsastus yms.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 21.12.2017 13:02

Islantiin voi tulla monella tavalla. Useimmat ostavat itse lennot (tänne lentää Icelandair ja Finnair suorilla lennoilla) ja varaavat hotellit itse. Kaiken ohjelman voi ostaa myös täältä Islannista käsin: ratsastusretket, valassafarit jne.

Sitten esim. suomalainen Saga-Matkojen kautta voi ostaa Islantiin pakettimatkoja, eli hintaan sisältyy hotelli, lennot ja ohjelma.

Pidän itse pientä matkailupalvelutoimistoa täällä Islannissa, järjetän lähinnä yksityisopastuksia ja räätälöin ohjelmia pienryhmille ja yksilöreissaajille.

Toivottavasti tästä oli apua :)
Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sirke 16.11.2017 18:13

Hei!
Olemme lähdössä heti loppiaisen jälkeen Islantiin. Meillä on mahdollisuus olla reissussa kolme kokonaista päivää perillä + matkapäivät.
Haluaisimme kuitenkin sisällyttää näihin päiviin ainakin Kultainen Kolmio-retken sekä käydä lillumassa Blue Lagoonissa. Lisäksi tutustuminen itse Reykjavikin kaupunkiin on agendalla.
Olen ymmärtänyt, että ainakin Blue Lagoonin liput ja kuljetus kannattaisi ostaa jo ennakkoon. Onko tilanne sama myös näin sesonkiaikojen ulkopuolella? Entäpä Kultainen Kolmio- retken varaaminen ennakkoon? Ja kannattaako Kultaiseen Kolmioon sisällyttää myös Fontana Wellness -käynti? Vai onko kylpeminen Blue Lagoonissa ja Fontanassa ikäänkuin torta på torta?
Ajattelimme käyttää Reykjavik Excursionin retkipalveluita. Se lienee järkevää, koska autoa emme ole vuokraamassa, vai kuinka?
Luuletko, että tämä ohjelma olisi riittävä kahdelle reippaalle naiselle tämän aikataulun puitteissa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 16.11.2017 23:25

Moikka! Blue Lagooniin pitää varata nykyään liput etukäteen. Saattaa olla että tilaa on saapumispäivänäkin, mutta suosittelen etukäteisvarausta. Näin pyritään pitämään kylpylä rauhallisena ja tunnelma hiljaisena. Blue Lagoon on niin lähellä lentokenttää, että jos mahdollista, kannattaa sinne mennä vaikka heti lentokentältä, ja syödä vaikka illallistakin siinä Lava-ravintolassa. Se on erinomainen ravintola, vain hyvää sanottavaa.

Erilaiset matkatoimistot, mm. tuo RE myy sinne kuljetus&liput-komboa.

Kultainen kolmio -retkeä ei tarvitse varata kovin paljoa ennakkoon, sinne tehdään niin monia retkiä joka päivä, että aina mahtuu mukaan. Etenkin talvikaudella. Kannattaa vaikka vähän vilkaista sääennustetta ja varata vaikkapa päivää ennen - hotellin respa pystyy auttamaan matkavarauksissa, tai sitten tehdä itse netin kautta.

Blue Lagoon ja Fontana ovat hyvin erilaisia kylpylöitä. Fontana on enemmän uimalatyylinen, siellä on siis laatoitetut uima-altaat, upeat saunat ja se on pienempi kuin Blue Lagoon. BL taas on sellainen "luonnonkylpylä" eli laavahiekkapohjainen allas, ja vesi on maitomaista. Eli ottaisin kyllä pysähdyksen Fontanassa, mutta olenkin hulluna kuumiin lähteisiin ja kylpemiseen :-)

Ohjelma kuulostaa oikein kivalta! Jos teillä jää aikaa, niin kokeilkaa joku päivä myös sellaista perinteistä islantilaista uimalaa, sundlaugia, joissa paikalliset käyvät. Niitä on Reykjavikissakin useita ja sisäänpääsy on vain muutaman euron henkeä kohden.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua.
Islannin-terkuin
Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sirke 17.11.2017 09:38

Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula 17.04.2017 23:05

Hei! Olemme lähdössä toukokuun alussa Islantiin ja haluaisimme ehdottomasti sisällyttää kylpylän matkasuunnitelmaamme. Matkaseurueessa on kuitenkin kaksi alle kaksivuotiasta lasta. Oliko näin että Blue Lagooniin pääsee vain yli kaksivuotiaat lapset? Mikä muu kylpylä voisi olla hyvä kahdelle lapsiperheelle?
Kiitos vielä mahtavista oppaistasi (Mondon opas sekä Islantilainen voittaa aina), jotka olen lukenut reissua odotellessa. ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 18.04.2017 01:13

Moikka! Blue Lagoon ei ota alle 2-vuotiaita vieraita. Tämä on ihan turvallisuussyistä: vaikka allas on matala, vedestä ei näe yhtään läpi eli hukkumisvaara on suurempi. Vettä ei myöskään ole hyvä niellä sen mineraalipitoisuuden vuoksi. Suosittelisin ns. kirkasvetisiä kylpylöitä. Kaikista mukavimpia ovat ihan tavalliset kansanuimalat, joita Islannissa on yli sata ja Reykjavikissakin toistakymmentä. Niissä on kaikissa lastenaltaat ja kellukkeitakin saa lainaan maksutta. Vesi on lämmintä, pukutiloissa on lastentuoleja ja kylpyammeita perheen pienimmille (koska islantilaiset itse ovat kovia uimaloissa kävijöitä ihan pientenkin lasten kanssa).

Jos haluatte kokeilla jotain vähän fiinimpää kylpylää, voisi Fontana olla hyvä vaihtoehto, se on Kultaisen kierroksen reitillä, Laugarvatnin kylässä. Mutta mielestäni ihan tavalliset uimalat ajavat saman asian. Isoimmat lastenuima-allasjutut, liukumäet, kahluualtaat ja lämminvesialtaat löytyvät Reykjavikin Laugardarulin uimalasta (Sundlaug Laugadalur).

Ihanaa matkaa teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula 18.04.2017 21:21

Kiitos paljon näistä vinkeistä!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Riitta Niskanen 23.03.2017 14:24

Olemme ostaneet netistä valmiiksi liput Blue Lagooniin, mutta emme huomanneet ottaa bussilippuja siihen samaan. Voiko bussilippuja sinne kuitenkin ostaa myös Reykjavikin bussi terminaalista? Esim. edestakaisen lipun.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 23.03.2017 18:55

Hei Riitta! Juu voi ostaa pelkän kuljetuksenkin. Se maksa meno-paluu 4.200 ISK tällä hetkell (esim. Reykjavik Excursionin kautta, eli juuri se firma joka operoi BSÍ:n bussiterminaalista).

Mukavaa matkaa :)
t.Satu

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Riitta 11.05.2017 12:21

Kiitos vastauksistasi :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Riitta Niskanen 05.02.2017 20:24

Eli jos lentomme laskeutuu torstaina klo 16, niin meidän kannattaa mennä Blue Lagooniin soraan sieltä. Mistä bussilippu+pääsylippu ostetaan, netistä? onko blue lagoonista myöhäisiä kljetuksia Reykjavikiin, esim . bussiaemalle?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Satu Rämö 05.02.2017 23:45

Moikka! Blue Lagoon on niin lähellä lentokenttää, että sijainti kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi ja käväistä siellä joko meno- tai paluumatkalla, esim. juuri lennon jälkeen. Eri matkatoimistot myyvät reissuja, joihin kuuluu bussikuljetus Keflavikin lentokentältä, pääsylippu Blue Lagooniin ja kylpemisen jälkeen kuljetus Reykjavikiin esimerkiksi suoraan hotellille/guesthouseen tai bussiasemalle (BSÍ). Tässä on yksi matkanjärjestäjä mutta googlaamalla löytyy muitakin: http://grayline.is/tours/keflavik-airport/blue-lagoon-from-keflavik-airport-8706_27/

Ihanaa matkaa teille!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *