Suomi – Kotimaan parhaat matkavinkit

Minne matkustaa omassa rakkaassa Suomi suloisessa, kun lomajalkaa kutkuttaa tai omaa kotikylää tai kaupunkia kuten Helsinkiä, Espoota, Tamperetta, Turkua, Oulua, Lappia, Porvoota, Hankoa, Kotkaa, Fiskarsia, Lohjaa tai Jyväskylää tahtoisi tarkastella toisin silmin? Tripsterin paikallisoppaat vinkkaavat kotimaan parhaat matkavinkit eli Suomen parhaat ravintolat, Suomen parhaat hotellit, Suomen parhaat lapsiperheen puuhat sekä suuren joukon kiehtovia kotimaan päiväretkiä, audiokierroksia, tarinoita ja 360-virtuaalikierroksia idästä, lännestä, etelästä ja pohjoisesta. 

Kokosimme tälle sivulle kaikki kotimaan parhaat matkavinkit, joista on varmasti iloa, kun etsit kotimaan matkakohteita, suunnittelet lomaa Suomessa ja unelmoit uudenlaisista elämyksistä! Tekijöinä kunkin kohteen perinpohjaisesti tuntevat ja vastuullisen matkailun koodistoon sitoutuneet paikallisoppaamme.

Tripsterin ilmainen matkailusovellus DayTripster on reissunaisen ja -miehen paras matkakaveri. Keräsimme parhaat kotimaan matkavinkit eli DayTripster Appin Suomen parhaat kierrokset ja Top-listat.

Miksi juuri sovellus? DayTripster-äpissä pystymme tarjoamaan sinulle lyömättömiä ominaisuuksia: löydät lähellä olevat ravintolat ja nähtävyydet reaaliaikaisen sijaintisi mukaan klikkaamalla sovelluksen Lähellä sinua -nappulaa, kuuntele äänitarinoita kohteen historiasta ja kulttuurista tai valitse etukäteen, mitä kohteessa haluat nähdä ja tehdä ja luo niistä sovelluksella oma kierroksesi! Näitä ominaisuuksia et muualta löydä.

Hyvää matkaa Suomeen!

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Espoo

Tripsteri-Espoo-innovation-garden-Keilaniemi-Laguuni
Espoo, Keilaniemi

Espoo on täynnä mielenkiintoista luontoa, urbaania elämää ja innovaatioita! Alue on pääkaupunkiseudun dynaamisinta ja koko Suomen elinvoimaisinta ja uudistuvinta. Paikallisluonto, Rantaraitti ja saaristo ovat Espoon valttikortteja, joita asukkaat vaalivat aarteinaan. Lisäksi Espoossa kuhistaan taiteesta, tieteestä, startup-hengestä ja uudesta arkkitehtuurista. Lue lisää

  • Espoon parhaat hotellit – Espoosta löytyy mahtavia majoituspaikkoja niin hemmottelua ja luksusta kaipaavalle kuin edullista yöpaikkaa etsivälle.

Espoon nähtävyydet, museot ja kulttuurikohteet

Espoossa on maan huippuihin kuuluvia kulttuurikohteita, kuten Tapiolan Kulttuurikeskus, Näyttelykeskus WeeGee, Espoon teatteri ja Sellosali. Kaupungissa on myös paljon kiintoisaa arkkitehtuuria muun muassa Alvar Aallon toimesta.

Urheilukohteet Espoossa

Tietenkin Espoossa pääsee myös urheilemaan laadukkaiden ja monipuolisisten palveluiden puitteissa.

Espoon ravintolat, kahvilat ja baarit

Olemme toki myös listanneet Espoon parhaat ravintolat, vegaaniravintolat ja pienpanimot! Jälkimmäisiä on erityisen runsaasti. Kannattaa tutustua esimerkiksi Keran hallien mielenkiintoiseen tarjontaan.

Espoon luonto ja saaristo

Nuuksion kansallispuisto on Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella sijaitseva vehreänä humiseva kansallispuisto. Harvoin näin lähellä pääkaupunkia on tällainen luonnon keidas. Katso vinkkimme pääkaupunkiseudun upeimpaan koko perheen vaelluskohteeseen!

Toinen Espoon ylpeys on saaristo. Näillä kierroksilla näet kimmeltävän saariston parhaat retkikohteet ja nautit merellisestä päivästä.

Rantaraitti on Espoon rantaviivaa mukaileva, yli 40 kilometriä pitkä ulkoilijan paratiisireitti, jonka maisemat vaihtelevat luonnonsuojelualueesta uimarantoihin ja urbaaniin bisneskeskittymään. Kävele, pyöräile, ui, souda, lenkkeile ja viihdy venesatamissa, kahviloissa ja ravintoloissa.

Espoon innovaatiot, Otaniemi ja Aalto-yliopiston kampus

Espoon Otaniemessä sijaitsee Pohjois-Euroopan suurin innovaatiokeskittymä, johon osallistuu toimijoita startupeista suuryrityksiin sekä lisäksi Aalto-yliopisto, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja lukuisia muita tutkimuskeskuksia. Lähde mielenkiintoisille uusimpien innovaatioiden kierroksille ja tunne ylpeyttä etevästä Suomestamme!

Fiskars

Fiskars © Tuulia Kolehmainen
Fiskars © Tuulia Kolehmainen

Fiskars on lumoava ruukkikylä Uudellamaalla, Fiskarsin joen ympäristössä. Vanhan ruukin rakennuksissa toimii ihania puoteja, käsityöläisten myymälöitä, taiteilijoiden kauppoja ja näyttelytiloja, museoita, luomuravintoloita ja kahviloita. Lue lisää

Hanko

Hanko © Tuulia Kolehmainen
Hanko © Tuulia Kolehmainen

Hanko on yksi Suomen kiehtovimpia kaupunkikohteita upean luonnon läheisyydessä. Syksyisin ja talvisin Hanko on loistava paikka ladata akkuja, rentoutua rantabulevardia kävellen ja nauttia hiljaisuudesta. Kesäisin Hanko muuttuu eläväiseksi kesäkaupungiksi, jonka vetonauloja ovat kymmeniä kilometrejä pitkät hiekkarannat, lukuisat kesäravintolat ja kesätapahtumat (kuten Hangon Regatta). Lue lisää

Helsinki

Eiranrannan kallioilla © Tuulia Kolehmainen
Eiranrannan kallioilla © Tuulia Kolehmainen

Hellsinki, Hell’s City, Rock City, Itämeren tytär, Pikku-Pietari, Hesa, Stadi. Matkailijalle Helsinki on kotoisa pikkukaupunki, joka on helppo koluta muutaman päivän kyläilyllä. Kaupungissa asujalle tutuilla kulmilla on viime aikoina tapahtunut paljon uutta.

Helsinki on laajin kotimaan sisältömme. Kaikki Tripsterin Helsinki-artikkelit löytyvät sivustolta Helsinki-tägin alta. Alla tärppejä DayTripster-sovelluksestamme.

  • Helsingin hotellit – Lue suosituksemme majoituspaikoiksi! Vaihtoehtoja on vankilasta pilvenpiirtäjään ja boheemihostellista merenrantaökyilyyn.

Helsingin nähtävyydet ja kulttuurikohteet

Mukavimmin kaupungin nähtävyydet kokee luurit korvilla, kiehtovien tarinoiden tahdittaessa kulkua. Kokeile vaikka näiden äänikierrosten kera:

Helsingin ravintolat, kahvilat ja baarit

Ja sitten syömään! Ja juomaan. Jos haaveissa siintää Helsingin paras kahvi tai parhaat olutbaarit, tai kenties paras vegaanilounas, lataa äppi ja katso, mitä on lähellä!

Lapsiperheen Helsinki

Lapsiperheen Helsinki x 8 – Tripsteri suosittelee perheille näitä kohteita

Näistä tarinoista osa on kenties liiankin hurjia, mutta etenkin hieman isompien lasten kanssa kaupungin karmein Kummituskierros on varma hitti!

Helsingin luonto ja saaristo

Helsingin ostokset

Hyvinkää

Vain tunnin matkan päässä Helsingistä ja 1,5 tunnin päässä Tampereelta sijaitsee yllättävä pikkukaupunki Hyvinkää, josta löytyy muun muassa maan paras artesaaniolutbaari, ihania kesäkahviloita puutalojen lomassa, ulkoilu- ja patikointialueita, seikkailupuisto, järvenrannan uimapaikkoja, rehtejä mutta fiinejä lähiruokaravintoloita sekä luomutila kauppoineen ja kahviloineen.

  • Hyvinkää päivässä – Syö, juo ja reippaile Uudellamaalla. DayTripsteristä löydät samalla kaikki muutkin kotimaan matkavinkit.

Jyväskylä

Keski-Suomen helmi ja aktiivinen yliopistokaupunki Jyväskylä kutsuu kaupunkilomalle. Leppoisassa Jyväskylässä viihtyy koko perhe, sillä kaikki on lähellä. Ydinkeskusta on pieni, mutta silti täynnä mukavia ravintoloita, kahviloita, baareja ja hotelleja. Jyväsjärvi kimmeltää, keikkaelämää riittää ja Harjulla voi kuntoilla vehreissä maisemissa.

Kemiönsaari

Kemiönsaari
Kemiönsaari

Kemiönsaari on luonnonkaunis saaristokunta Varsinais-Suomessa. Tutustu saariston hienoihin maisemiin pyöräillen, autoillen ja lauttayhteyksin. Matkaan mukaan pikkuopas DayTripster App Kemiönsaari!

Kouvola

Kouvola on aarrekaupunki, josta kannattaa ottaa selvää etukäteen. Silloin löydät sen helmet. Niitä nimittäin on yllin kyllin – Kouvola on oivan mainio yhdistelmä pikkukaupunkitunnelmaa, laaturuokaa, taidetta, musiikkia, luontoa ja lasten kanssa huvittelua. Katso sivuiltamme myös Kouvolan parhaat hotellisuositukset!

Kotka

Merikaupunki Kotka on aivan liian vähän puhuttu matkakohde, joka yllättää, kun sille antaa mahdollisuuden. Vanhan tehdaskaupungin piippujen varjoista on noussut kukoistavien puistojen, huippuluokan nähtävyyksien, vireiden tapahtumien, modernien kulttuurikohteiden ja viihtyisien kahviloiden kaupunki, jossa riittää tekemistä pidemmällekin lomalle.

  • Päivä Kotkassa – Koe merellinen ja vehreä Kotka! DayTripsteristä löydät samalla kaikki muutkin kotimaan matkavinkit.

Lappi

Inarin kylä sijaitsee Inarijärven rannalla. Kesäisin järvelle tehdään risteilyjä. (Kuva: Liisa Kuittinen)
Inarin kylä sijaitsee Inarijärven rannalla. Kesäisin järvelle tehdään risteilyjä. (Kuva: Liisa Kuittinen)

Lappi hurmaa suomalaiset ja ulkomaalaiset! Lappi on kotimaisen matkailun helmi ja retkeilijän aarreaitta, joka on lumonnut lukemattomien matkailijoiden sydämet. Puhutaan Lapin kuumeesta tai hulluudesta, joka pakottaa ihmisen palaamaan tuntureille kerta toisensa perään.

Lapin parhaat hotellit löydät Tripsterin Lappi-hotellisivuilta. Lapista löytyy monentasoista ja -tyyppistä majoitusta eri tarpeisiin. On hotelleja ja hostelleja sekä leirintäalueita ja mökkikyliä.

Lataa reissuun mukaan kätevä Lappi-äppi, jossa listattuina on niin ikään mainioita majoituksia ja useita hauskoja omatoimikierroksia. Testaa vaikkapa nämä:

Lohja

Lukuisten järvien Lohja sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Lohja on suosittu kesäkohde – kaunis luonto ja järvikulttuuri houkuttelevat tuhansia kesäasukkaita, jopa niin arvovaltaisia, että Karjalohjaa kutsutaan presidentilliseksi kyläksi. Lohjalta löytyy kaksi kahvipaahtimoa sekä oma nimikkokahvi. Kaupunki täyttää 700 vuotta vuonna 2023.

Mäntyharju

Vietä upea kesäpäivä Mäntyharjun seudulla, tutustu taiteeseen, tunnelmallisiin ravintoloihin ja alueen majoituksiin. Lue retkestämme Kouvolasta Mäntyharjun aarteiden äärelle!

Naantali

Naantali on Turun kupeessa sijaitseva kesäparatiisi, joka kuuluu Suomen vanhimpiin kaupunkeihin. Täältä löydät muun muassa Presidentin kesäasunnon sekä tietenkin muumit! Lataa DayTripster App Naantali ja lähde koko perheen kanssa vaikkapa uimaan, risteilylle merimaisemiin ja luomutilalle.

Oulu

DayTripster-sovelluksesta löydät kätevän päiväkierroksen sekä muita Oulu-vinkkejä, joihin kuuluu muun muassa paikallisia makuja, idyllisiä saaria ja monimuotoista paikallista taidetta.

  • Päiväretki Oulussa – Koe Oulun lumo “yhesä päiväsä”. DayTripsteristä löydät samalla kaikki muutkin kotimaan matkavinkit.

Porvoo

Porvoo hurmaa ympäri vuoden! 50 000 asukkaan Porvoo on suosittu päiväretkikohde etenkin kesäisin, mutta se tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina ja useammaksikin päiväksi. Vanhan Porvoon ihastuttavilla kujilla ikiaikaisen tunnelman voi helposti aistia: mukulakivet, rustiikkiset puurakennukset ja puodit täynnä paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä viehättävät.

Saimaa

Saimaa on seutua, jonka äärellä suomalaisen sielu lepää ja ulkomaalaisen vieraan mieli avartuu. Kansallismaisemamme avautuu Suomen suurimman järven rannoilla, ja kesässä hehkuvat maisemat ovat jopa paikalliselle hämmentävän upeita. Lue lisää Saimaan alueen omalaatuisista ja unohtumattomista reissukohteista ja elämysmatkoista.

  • Saimaan hotellit ja lomamökit – Mukana ovat Savonlinnan parhaat hotellit, Mikkelin parhaat hotellit, Imatran parhaat hotellit, Lappeenrannan parhaat hotellit ja Etelä-Karjalan parhaat lomamökit.

DayTripster-sovelluksesta löydät runsaan määrän Saimaan alueen vinkkejä muun muassa luontofaneille, lapsiperheille ja hauskojen paikallistuliaisten metsästäjille ja tietysti muutkin kotimaan matkavinkit. Tarjoamme muun muassa seuraavat kierrokset:

Imatra

Imatra on kimmeltävä koskikaupunki, jossa koet luontoelämyksiä ja kylpyläiloja. Ruokaile Saimaa-maisemissa, Vuoksen rannalla tai romanttisessa viiniravintolassa, tutustu kalastuspuistoon ja veteraani- ja lottamuseoon sekä nauti kulttuurista hienossa Virta-kulttuuritalossa ja Imatran taidemuseoissa. Klassinen Imatran kylpylä tarjoaa aktiviteetteja koko perheelle.

  • Päivä Imatralla – Unelmien puuhapäivä kuohuvan Imatran maisemissa. DayTripsteristä löydät samalla kaikki muutkin kotimaan matkavinkit.

Lappeenranta

Lappeenranta on tunnettu rentoudestaan ja eteläkarjalaisen rempseästä asenteestaan. Keräsimme joukon kaupungin mukavimpia ravintoloita, herkullisimpia laatukahviloita, historiallista linnoitustunnelmaa henkiviä kohteita, koko perheen helmiä, iltaolutkuppiloita ja muuta mukavaa puuhaa, jonka parissa vietät iloisen Lappeenranta-päivän – tai jopa kaksi!

Mikkeli

Mikkelin tori on Suomen paras – ainakin mikkeliläisten mielestä! Istu rauhassa alas ja kuuntele paikallisten ja kesäasukkaiden pulinaa ympärilläsi. DayTripsterin kierroksella nautitaan paikallisten ravintoloiden antimista, löydetään ihania käsityöläisten tuotteita ja tutustutaan Saimaan geokohteisiin. Katso myös Mikkelin hotellivinkit!

Savonlinna

Savonlinna on on pieni mutta maailmallakin tunnettu oopperakaupunki ja soma kesähelmi Saimaan kimmeltävällä rannalla Etelä-Savossa. Kaupunki tunnetaan komeasta Olavinlinnasta, herkullisista torilörtsyistä, mehevistä muikuista ja rennosta Saimaa-tunnelmasta. DayTripster listaa kaikki nämä ja paljon muuta!

Tampere

Tampere on kaupunki kaikin eväin täydellisen kaupunkiloman viettoon. Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin tarjonta ei kalpene Euroopan kaupunkikohteiden rinnalla. Katso sivustoltamme parhaat hotellivinkit!

DayTripster-sovelluksen avulla löydät perille Mansen parhaisiin ravintoloihin, kahviloihin, baareihin, nähtävyyksiin, kauppoihin, luontokohteisiin ja lasten paikkoihin. Testaa nämä kierrokset:

Turku ja Turun saaristo

Turku osaa hurmata monella tavalla. Kaupungista löytyy paljon hyvinvointiin ja nautiskeluun keskittyvää asiaa, mutta myös museoiden, historian ja kulttuuririentojen ystäville on paljon tekemistä. Käyskentely Aurajoen varrella tarjoaa hykerryttävän upeat kaupunkinäkymät kaikkina vuodenaikoina.

Turku on Suomen Pariisi! Joenvarressa tunnelmallisia ravintoloita, kivoja bistroja ja ihania ravintolalöytöjä. Turkuun voi tulla ihan vain kulinaariselle lomalle: tekemistä riittäisi useammalle päivälle.

Turun saaristo tarjoaa upeita merielämyksiä Suomen länsirannikolla. Vietä päivä Naantalissa, toinen Kemiönsaarella, kolmas Uudessakaupungissa ja viides karunkaunista ulkosaaristoa koluten. Tutki majakoita, saaristolaismaisemia, herkuttele merenherkuilla ja yövy merellisissä tunnelmissa lähellä Turkua.

Turun saaristoon katsotaan kuuluvan noin 20 000 saarta. Maantieteellisesti Turun saaristo on Saaristomeren Varsinais-Suomeen kuuluva osa Särkisalon ja Kustavin välillä. Esimerkiksi Kemiönsaari ja Parainen kuuluvat Turun saariston eteläosaan.

Lataa lisäksi DayTripster Turku, niin pysyt varmasti kartalla:

Tuusulanjärvi

Järvenpää ja Tuusula eivät ehkä ensimmäisenä tule mieleen kotimaan kesäreissukohdetta pohtiessa, mutta kun Tuusulanjärven alueeseen tutustuu tarkemmin, huomaa pian, ettei yksi päivä millään riitä kaikkeen. Tuusulanjärvi on kulttuurihistoriallisesti merkittävä alue, jossa on valtavasti kiinnostavaa nähtävää. Katso, mitä ehtii päivässä, kun haluaa yhdistää kulttuurin, luonnon ja kulinaarisen nautiskelun!

Lue lisää kotimaan matkavinkkejä ja lataa! DayTripster App

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue lisää