Saksalaisia viinejä pop-up -kattoviinibaarissa

Saksalainen Erben-viinimerkki markkinoi mummoisaa, perinteistä brändiään Berliinissä pop-up -viinibaarin avulla vielä elokuun ajan. Kattoterassilla oleva baari on oiva paikka maistella ja vertailla eri viinilaatuja.

Viinipensain koristeltu terassi on sisustettu puisin pöydin ja penkein. Matalan katon näkymillä ei voi kerskailla: mieleenpainuvinta ovat korkeat kerrostalot horisontissa ja lähellä olevan betoniseinän iso Lidl-logo. Katon nurkassa olevan katoksen alla on iso baari, jonka takana on jättimäisiä jääkaappeja täynnä kylmää viiniä sekä pieni dj-pöytä.

Rheinland-pfalzilaisen Erbenin kahta tusinaa eri Mosel-laakson viiniä saa maistella rajattomasti lunastettuaan lasin kolmella eurolla. Henkilökunta neuvoo Rieslingien, Grauburgundereiden ja Spätlese-viinien valinnassa, kunhan seisoo tarpeeksi kaukana kaiuttimista kuullakseen vinkit. Lopuksi vieraiden odotetaan vain maksavan omasta mielestä kohtuulliselta tuntuva juomaraha. Jopa viinilasin saa ottaa mukaan kotiin. Kohtuuhintaisia viinejä myydään myös mukaan (esim. 0,7l Erben Original Dornfelder Rosé 3,99 euroa tai Erben Original Riesling 4,99 euroa).

Lompakko kannattaa siis olla mukana, myös jos haluaa vettä tai limpparia, jotka kaikki maksavat kolme euroa per pullo.

Suomalaiselle maksa-omatunnon-mukaan -konsepti tuntuu alkoholin suhteen liian hyvältä ollakseen totta, ja itseään pitää vähän vahtia, ettei homma lähde ihan hanskasta!

Missä: Erben Rooftop Winebar, Thiemannstr. 1, Neukölln. S-Bhf: Sonnenallee. 1.7.-27.8. 2016, to-pe 18-23, la-su 16-23. Nettisivu

Kuvat ja teksti: © Erica Löfman
Uusimmat matkavinkit


[the_grid name=”Berliini-blogi”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *