Vintage-ostoskierros Berliinin Friedrichshainissa

Muodikkaat vintage-liikkeet ovat Berliinissä nykyään huolellisesti kuratoituja sekä houkuttelevasti sisustettuja elämyksiä. Esittelemme viisi kiinnostavaa myymälää: ne sopivat myös niille, jotka eivät yleensä innostu kirpputoreista.

Istumme pohjoisberliiniläisessä baarissa, kun ystäväni Sara ohimennen mainitsee, että tarvitsee uuden takin. Yritys käydä ostoksilla oli ollut turhauttava. Löysimme heti yhteisen sävelen: emme viihdy ostoskiimaisissa kauppakeskuksissa tai monistemuotia pursuavissa ketjuissa, emmekä halua arvuutella pienissäkään putiikeissa, missä olosuhteissa vaatteet on valmistettu tai mikä vaikutus niillä on ollut ympäristöön.

Berliinissä on kiitettävät valikoimat reilua muotia tarjoavia liikkeitä, mutta niissäkään tuotantoketjuja ei aina ole helppoa hahmottaa. Shoppailu ei enää ole hauskaa!

Second hand -muoti kiinnostaa, asummehan Berliinissä, joka tunnetaan sunnuntaikirpputoreista ja vintage-myymälöistä. Sara ja minä kuulumme valitettavasti niihin, jotka eivät ikinä löydä kirppiksiltä mitään. Päätämme treenata käytettyjen vaatteiden ostamista yhdessä!

Pieni vintage-kierroksemme sijoittuu Friedrichshainiin, missä useat kiinnostavat liikkeet sijaitsevat lähekkäin. Paikoilla on vahva oma tyyli sekä sopivasti rajatut valikoimat. Boxhagener Platzin ympäristössä on myös paljon kivoja kahviloita sekä hyvä valikoima ravintoloita!

Soul & Style

Kahdesta pienehköstä huoneesta löytyy vintage-aarteita pääasiassa 1980- sekä 90-luvuilta: isoja norjalaistyylisiä villapaitoja, Leviksiä, kimaltelevia puseroita sekä huikeita mekkoja. Sara löysi 16 eurolla hienon sorsakuosi-kauluspaidan, jossa on pussimaiset hihat, minä sovitin 501-farkkuja. Hinnat vaihtelevat edullisesta keskihintaiseen. Valikoimaa on sekä miehille että naisille.

Missä: Krossener Str. 24, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse. Nettisivu

Sometimes Coloured

Modernin second hand -liikkeen huolella valitut vaatteet roikkuvat siisteissä riveissä: yhdessä on tyylikkäitä neuleita, yhdessä kangashousuja, yhdessä mekkoja. Niistä pilkistää nimiä kuten COS, & Other Stories, Ril’s, Chloé ja Ralph Lauren. Pienelle pöydälle on aseteltu Leviksen ja Acnen farkkuja. Sara keskittyy taaemman huoneen takkivalikoimaan, mutta lopulta päädymme kumpikin samantyylisiin vyötärömittaisiin neulepuseroihin, 22 eurolla. Hinnat ovat korkeahkot, mutta vaatteiden tasokin on hyvä.

Missä: Grünberger Str. 90, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse. Nettisivu

King Kong Vintage

Sometimes Coloured -liikkeen vastapäätä sijaitsee sen sisarkauppa King Kong Vintage. Valikoima on selvästi urbaanimpi, huonetta hallitsevat viherkasvien lisäksi tuulipukupusakat, flanellikuosit, vintage-t-paidat sekä muhkeat villapaidat. Unisex-valikoima on keskihintainen – väljä retro-college-pusero olisi lähtenyt mukaan kolmella kympillä.

Missä: Grünberger Str. 87, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse. Nettisivu

Anziehend

Kivalla Niederbarnim-kadulla jo vuosikaudet sijainnut second hand -kauppa tarjoaa ennen kaikkea käytännöllistä perusmuotia naisille. Vaatteet ovat hyvässä kunnossa ja hinnat reiluja. Mukaani meinasi tarttua 16 euroa maksanut Gerry Weberin väljä neulepusero, mutta se ei näyttänytkään hyvältä päällä.

Missä: Niederbarnimstr. 16, Friedrichshain. U5: Frankfurter Tor. Nettisivu

V Vintage Fashion -myymälän ikkunassa on värikästä ja sporttista.
V Vintage Fashion -myymälän ikkuna. © Erica Löfman

V Vintage Fashion

Keskihintaisen vintage-liikkeen rekeiltä pistävät silmään Lacostet ja Adidakset, polyesteripuserot sekä Levikset. Sekalaisen valikoiman seasta löytyy myös muutamia designer-merkkejä. Eniten minua kiinnosti muhkea Joop!-merkkinen neulepusero, mutta koko oli väärä ja hintaakin oli 44,90 euroa. Alakertaan vievät kierreportaat ovat täynnä huiveja, perillä löytyy lisää miesten vaatteita.

Missä: Kopernikusstr. 18, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *