Uudenvuodenaatto Roomassa

Uudenvuodenaatto Roomassa pitää sisällään linssejä, ärjyä makkaraa ja spumantea.

Fori Imperialilla ja Circo Massimolla järjestetään uudenvuodenaattona Rooman kaupungin ilmaiset ulkoilmakonsertit noin klo 20 – 23, joita seuraavat keskiyön ilotulitukset.

Keskiyön tienoilla pitää ehtiä syödä täyssianlihamakkaraa cotechinoa ja linssejä, lenticchie, jotka tuovat onnea ja varallisuutta alkavalle vuodelle. Olen ollut uudenvuodenaaton kotibileissä, joissa sianlihamakkaraa valmistettiin huolella monta tuntia iltapäivästä alkaen, ja sianliha tungettiin vanhaan sukkaan, sukan suu sidottiin kiinni ja ei kun makkara kattilaan porisemaan ainakin neljäksi tunniksi. Aromit olivat kuulemma kohdillaan. (Kasvissyöjänä saatoin kieltäytyä maistamasta.)

Uudenvuodenaattoa juhlitaan Roomassa runsaalla cenonella eli isolla illallisella, konserteilla ja tietysti kuohuviinillä, spumantella. Pöytävaraukset ravintoloiden uudenvuodenillallisille kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Cenonen hinta vaihtelee melko reippaasti riippuen siitä, kuinka ylellisiä puitteita etsii. Tässä pari suositusta kalliimmasta ja edullisemmasta päästä:

Gildan uudenvuodenaaton juhlat

Rooman legendaarisimpien yökerhojen uudenvuodenaaton juhlintaan kuuluu cenone lukuisilla spumante- tai shampanja-skoolauksilla. Valita voi esim. ”Dolce vita” tai Paparazzi” –menuiden välillä. Illastamaan pääsee puoli yhdeksältä ja disco alkaa klo 23.15. Tanssilattiaa aletaan tyhjentää aamukolmelta.

klo 20.30 Cena Dolce Vita 150 € sisältää juomat, myös shampanjan ja varatun pöydän koko illaksi ja yöksi

klo 20.30 Cena Vacanze Romane 110 € sisältää juomat, myös shampanjan ja pöydän illallisen ajaksi

klo 21.30 Cena Paparazzi 60 € sisältää rajattomasti viiniä ruuan kanssa ja buffet-illallisen seisten

klo 23.15 disco 50 €, sisältää spumanten, cotechinon ja onnea tuovat linssit

Osoite: Via Mario de Fiori 97

Piper Club

Lähes yhtä legendaarisella Piper Clubilla järjestetään tänä vuonna ”TUTTA BIRRA” Oktoberfest-tyyppiset uudenvuodenbileet, joissa olut on Hofbrau-olut.

Elävää musiikkia vuodenvaihteen laskentaan, makkaraan ja linsseihin saakka. Vuoden vaihduttua disco aina aamukuuteen.

Buffet ja pöytä 80 € sisältää rajattomasti ruokajuomia ja spumanten

Pelkkä buffet 60 € sisältää rajattomasti ruokajuomia ja spumanten

Pelkkä disco 35 €, alkaen klo 23.30 sisältää spumanten ja rajattomasti juomia tiskiltä

Osoite: Via Tagliamento 9

Akab

Yöelämästään tunnetun kaupunginosan Testaccion tunnetuimmassa discossa voi tanssia hip hopia, housea ja electroa. DJ kolmessa eri tanssisalissa.

Sisäänpääsy 20 €, sisältää ensimmäisen drinkin.

Osoite: Via di Monte Testaccio 69

Shake Roma

Niin ikään Testacciossa sijaitsevalla klubilla klo 20 alkava buffet, 30 €, sisältää buffet-illallisen, pullollisen viiniä neljälle, spumanten, cotechinon ja linssit keskiyöllä. Yhdeltä alkaa disco.

Osoite: Via di Monte Testaccio 35

 

Lue myös: Rooman yöelämä

Rooman parhailta jazz-klubeilta löytyy myös uudenvuodenaaton juhlintaa.

 

© Anu Rinkinen

 


Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *