Rooman museot

Rooma on museoihmisen unelmakaupunki. Historian ja taiteen ystävä saa palata Roomaan monen monta kertaa, eikä kuitenkaan ehdi nähdä kaikkea. Pelkästään arkeologisia museoita kiertäessä saa kulumaan viikkoja. Samoin Vatikaanin museoihin saa helposti kulumaan kokonaisen päivän.

Rooma-passi

Rooma-passi (52 €) on voimassa kolme päivää (72 tuntia) ja sillä pääsee ilmaiseksi kahteen ensimmäiseen museoon tai arkeologiseen kohteeseen, alennusta useisiin muihin museoihin ja näyttelyihin sekä tapahtumiin. Lisäksi pääsee matkustamaan vapaasti kolme päivää passin leimauksesta Rooman busseissa, metrossa ja paikallisjunissa (ei lentokenttäjunissa!). Rooma-passin mukana saa kaupunginkartan, listan kohteista, joihin Rooma-passilla saa alennusta sekä Rooman parhaat –sovelluksen tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen. Passi on tietysti henkilökohtainen: haltijan pitää todistaa henkilöllisyytensä saadakseen alennusta.

Rooma-passi (32 €) sama kuin edellä, mutta voimassa vain kaksi päivää eli 48 tuntia ja oikeuttaa vapaapääsyn vain yhteen museoon.

Osta Rooma-passi etukäteen netistä.

Näihin Rooman museoihin on aina vapaa pääsy joka tapauksessa:

Accademia Nazionale di San Luca, Museo Carlo Bilotti a Villa Borghese, Museo della Repubblica Romana e della memoria Garibaldina, Museo delle Mura, Museo di Scultura Antica Giovanni Barracco, Museo Napoleonico, Museo Pietro Canonica a Villa Borghese, Villa di Massenzio.

Lisäksi joka kuukauden ensimmäisen sunnuntaina on vapaa pääsy lähes kaikkiin Rooman museoihin!

Varaa täältä liput jonojen ohi Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin!

Lue lisää:

Arkeologiset museot

Uuden ajan historialliset museot

Nykytaiteen museot ja taidegalleriat

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *