Rooman kirkot

Varsinaisten taidemuseoiden ja gallerioiden ohella Rooman mittavaa taideperintöä on pitkin katuja, puistoja, arkeologisia alueita ja etenkin kirkkoja, joita on Roomassa yli 900! Roomassa on luultavasti maailman suurin kirkkotiheys. Keskiajalta lähtien tänne rakennutettiin toinen toistaan komeampia kirkkoja.

Roomassa on siis mahdollista nauttia maailman merkittävimmästä taiteesta maksamatta lanttiakaan. Leonardo da Vincin, Michelangelon, Rubensin ja Caravaggion töitä on kirkoissa kaiken kansan nähtävillä.

Rooma on katolisen maailman keskus. Tulee äkkiä selväksi, mihin kardinaalit ja paavit ovat aikoinaan panostaneet. Suurin ja pramein on tietysti Vatikaanin Pietarinkirkko.

Kirkkoihin kannattaa piipahtaa sisään, vaikka ei olisi katolilainen tai edes kristitty.

Kesähelteellä Rooman kirkot ovat miellyttävän viileitä. Naisten tulisi peittää paljaat olkapäänsä sisään astuessaan. Kirkonpenkillä istuessa matkailijan jalat saavat hetken levähtää, sielua ravitsevat kirkon jyhkeä arkkitehtuuri ja mestareiden taideteokset.

Hienoimpia tai mielenkiintoisimpia kirkkoja Roomassa:

Basilica di Santa Maria Maggiore

Basilica di San Pietro in Vincoli

Chiesa di Sant’Ignazio

San Clemente

San Giovanni in Laterano

Sant’Agnese in Agone

Santa Maria in Cosmedin

Santa Maria in Trastevere

Trinità dei Monti

Lue myös: Rooman kauhujen kirkot

 

© Anu Rinkinen

 

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *