Rooma – Turvallisuus ja hätätilanteet

Rooma ei ole vaarallisin miljoonakaupunki, mutta älä silti luota siellä tuntemattomiin. Pidä lompakkosi, arvotavarasi ja henkilöllisyyspaperisi varmassa paikassa taskuvarkaiden varalta.

Katua ylittäessä: varo! Roomalainen liikenne on kaoottista ja vauhti kova – vaikka roomalaiset yleensä jarruttavatkin taitavasti viime hetkellä.

Roomassa järjestetään usein mielenosoituksia. Yleensä mielenilmausmarssit sujuvat rauhallisesti, mutta kiristyneessä nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä suuria väkijoukkoja kannattaa ehkä vältellä.

Italiakin on nostanut valmiustasoaan terrori-iskujen varalta. Myös turisteja kehotetaan valppauteen ja varovaisuuteen joukkoliikenteessä ja julkisilla paikoilla.

Apteekkeja (farmacia) on lähes joka korttelissa. Ne on helppo tunnistaa vihreästä käärmelogosta.

Hätänumerot

Yleinen hätänumero 112

Turistien auttava puhelin “Easy Italia” palvelee englanniksi klo 9-22 numerossa 039 039 039

Suomen suurlähetystö

Suomen suurlähetystö, Rooma
Ambasciata di Finlandia
Via Lisbona 3
00198 Roma
Italia

Puh. +39-06-852 231 klo 8.15-16.30
Fax: +39-06-854 0362
Sähköposti: [email protected]
Verkkosivut: www.finland.it
Facebook:  AmbasciataFinlandiaRoma

Suurlähetystön päivystys:

Hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella voi soittaa numeroon +358-9-1605 5551.  Konsulipäivystys kesäkuukausina virka-ajan ulkopuolella numerossa +39 334 3760 834 (touko- ja syyskuussa vain viikonloppuisin, kesä-, heinä ja elokuussa aina virka-ajan ulkopuolella).

Apua – aiuto!

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *