Rooma – Piazza di Spagna

Piazza di Spagnan alue on yksi Rooman to-go-paikkoja. Espanjalaiset portaat (Scalinata della Trinità dei Monti) on piazzan näkyvin osa. Ne käsittävät 138 turistien ahkerasti kuluttamaa porrasta. Portaiden nimitys juontaa juurensa paikalla jo 1600-luvulla sijainneesta Espanjan suurlähetystöstä, Palazzo Spagnasta, Via Frattinan ja piazzan kulmauksessa.

Portaat valmistuivat vuonna 1726, mutta ne ovat nimestään huolimatta ranskalaisten rakennuttamat, samaisten ranskalaisten, jotka omistavat portaiden yläpäässä sijaitsevan Trinità dei Monti –kirkon.

Nykyään Espanjalaiset portaat on yksi kaupungin suosituimmista kohtauspaikoista. Ympäröivät luksusmuotitalot järjestävät portailla keväisin muotinäytöksiä, jotka ovat aina suuri yleisö- ja mediatapahtuma. Lisäksi Espanjalaiset portaat on maailman toiseksi kuvatuin kohde.

"Espanjalaiset portaat on maailman toiseksi kuvatuin kohde."

Via Condotti

Yhdellä maailman kalleimmista ja muodikkaimmista ostoskaduista on melko maanläheinen nimi: condotti tarkoittaa putkia, jotka johtivat tällä kohdin vettä Agrippan kylpylään Pantheonin lähelle.

Jos tuntuu siltä, ettei ole varaa edes nuuhkaista kadun varrella sijaitsevien liikkeiden sisäilmaa, voi kadun tunnelmasta hyvin nautiskella tällä italialaistenkin suosimalla kävelykadulla, joka päättyy Espanjalaisiin portaisiin.

Jos taas lompakossa painaa ylimääräinen mammona, Via Condottilla sitä on hyvä tilaisuus keventää mm. Guccin, Armanin, Pradan, Diorin ja Valentinon kaupoissa. Lisää shoppailusta Roomassa.

© Anu Rinkinen

 

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (1):

Jorma Jääskeläinen 11.06.2017 14:56

Kaikki tiet johtavat Roomaan ☺

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anu Rinkinen 11.06.2017 17:21

Juuri näin! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *