Trinità dei Monti

Kun olet kiivennyt Espanjalaiset portaat, käänny ylätasanteella ihailemaan yhtä Rooman vaikuttavimmista näköaloista. Älä silti unohdu maisemaan, vaan käy myös takanasi kohoavassa kaksoistornien ryhdittämässä kirkossa. Se on muuten maailman toiseksi valokuvatuin kohde!

Trinità dei Monti on erikoinen kirkko Roomassa: sen rakennuttivat ranskalaiset vuonna 1495 Roomassa harvinaiseen goottityyliin. Kirkon barokkijulkisivu on Domenico Fontanan suunnittelema. Sisällä on kaksi Michelangelon oppilaan Daniele da Volterran maalausta. Volterra oli se onneton, jonka paavi määräsi maalaamaan vaatteet opettajansa Viimeisen tuomion alastomien hahmojen päälle Sikstuksen kappelissa.

Kirkon edessä seisova obeliski on roomalainen kopio 100-luvulla Circus Maximuksella seisseestä egyptiläisestä obeliskista. Alkuperäinen obeliski on nykyään Piazza del Popololla. Obeliskin huipulla on Ranskan lilja ja risti.

Osoite: Piazza della Trinità dei Monti

 

© Anu Rinkinen

Uusimmat matkavinkit

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.