Rooman historia

Rooman historia ulottuu niin kauas ihmiskunnan menneisyyteen, että sen varhaisimmat vaiheet ovat enemmän myyttisiä tarinoita kuin varsinaista historiankirjoitusta. Tarinat ovat kulkeneet sukupolvelta toiselle, vuosituhannesta toiseen, ja vaikka ne eivät olisi täyttä totta, ne ovat jo osa Rooman historian tarinaa. Ilman niitä ei Roomaa ole mahdollista ymmärtää.

Tultaessa varsinaisen historiankirjoituksen aikaan, tasavallan ja keisariajan aikakaudelle, käy ymmärrettäväksi, millaista valtataistelua ikuisen kaupungin ytimessä on käyty. Ja kun katseet käännetään uudelle ajalle, käy yhä selvemmäksi, ettei tuosta valtataistelusta ole vieläkään päästy.

Roomaan saapuvan on hyvä tutustua sen historiaan, sillä Rooma on ennen kaikkea historiallinen kohde. Sen lukuisat nähtävyydet kertovat omaa tarinaansa kaupungin pitkästä menneisyydestä, ja jokaiseen nähtävyyteen liittyy kiehtova tarinansa. Näiden tarinoiden lisäksi on hyvä saada faktaa, numeroita ja nimiä raameiksi kohteen ympärille.

Tutustu Rooman historiaan:

Myyttinen varhaishistoria

Tasavalta ja keisariaika

Keskiaika

1400 – 1870

Moderni aika

Varaa täältä liput jonojen ohi Vatikaanin museoihin!

 

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *