Rooman hienot hotellit

Nämä Rooman hienot hotellit on valittu niille, joille vain paras on kyllin hyvää – eikä mikään ole rahasta kiinni.

Grand Hotel Palace

Arvokkaassa suurlähettiläiden talona tunnetussa arkkitehti Marcello Piacentinin piirtämässä rakennuksessa sijaitseva ylellinen hotelli. Ylellisyydestä kertoo jotakin jo se, että seiniä koristavat venetsialaisen taidemaalarin Guido Cadorin freskot, lattiat ovat miellyttävän viileää marmoria, lamput Muranon kristallia ja sisustuksessa on silaus Art Décoa. Hemmotteluosastolla hotellin omassa spassa voi käydä saunassa ja lillua hierovissa kylvyissä aasialaisten öljyjen aromit iholla. Ennen kylpyjä sopii käydä aamulenkillä viereisessä Villa Borghesen puistossa.

Missä: Via Veneto 70

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

HASSLER ROMA

Viiden tähden luksusten luksusta aivan Espanjalaisten portaiden (Piazza di Spagna) tuntumassa. Täällä yövyt kuin keisari! Kattoterassilla nautit aamiaista tai siemailet aperitiivoa maailman kallein näköala jalkojesi juuressa.

Missä: Piazza Trinità dei Monti

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Hotel de Russie

Hotel de Russie - Deluxe Room © Rocco Forte Hotels
Hotel de Russie – Deluxe Room © Rocco Forte Hotels

Salaisen puutarhan sisäänsä kätkemä viiden tähden hotelli, jota ranskalainen runoilija Jean Cocteau kutsui ”paratiisiksi maan päällä”. Aivan Piazza del Popolon vieressä kaupungin paraatipaikalla.

Missä: Via del Babuino 9

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Hotel Indigo

Viiden tähden luksus-boutique-hotelli, josta voi saada huoneen jopa puoleen hintaan. Vain kävelymatkan päässä keskeisistä nähtävyyksistä kuten Piazza Navonan kahviloista ja Trasteveren mutkittelevista kujista ja ravintoloista. Jokaisessa huoneessa on oma ainutlaatuinen designinsa; monissa inspiraatiota on saatu renessanssitaiteesta, muun muassa Caravaggiolta. Hotellista löytyy tietysti spa-osasto turkkilaisine altaineen, saunoineen ja kuntosaleineen. Indigon ravintola I Bar & Restaurant on kevään 2017 suosituimpia ravintoloita Roomassa, jossa käytetään paikallisten tuottajien tuoreita aineksia. Chef Marco Petroni sekoittaa näistä aineksista perinteisiä italialaisia makuja uusiin resepteihin. Ruokalista muuttuu luonnollisesti vuodenaikojen mukaan. Torstaista lauantaihin iltaseitsemän jälkeen kattoterassilla kuullaan elävää musiikkia.

Missä: Via Giulia 62

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Hotel Mediterraneo

Vanhaa loisteliasta Art Déco -tyyliä 10 kerroksessa loistavalla paikalla.  Tämä arkkitehti Mario Loretin vuonna 1936 suunnittelema rakennus kätkee sisäänsä puun, marmorin ja mosaiikin ainutlaatuisen liiton, jonka koristeluissa meri-teema toistuu huoneesta ja kerroksesta toiseen. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevissa sviiteissä on kattoterassit. Lisäksi hotellin katolla on puutarha ja ravintola, josta on upeat näkymät yli ikuisen kaupungin.

Missä: Via Cavour 15

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Hotel del Sole al Pantheon

Avaa ikkunat aamulla suoraan Pantheonille! Rooman vanhin edelleen toiminnassa oleva hotelli, ja yksi maailman vanhimmista, avattu jo vuonna 1467. Täällä ovat asuneet ranskalaiset filosofit ja kirjailijat Jean-Paul Sartre ja Simone de Beauvoir sekä italialainen kirjailija Ludovico Ariosto.

Missä: Piazza della Rotonda 63

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Rome Times

Neljän tähden tyylikäs, moderni hotelli vain pienen kävelyn päässä Colosseumista, Forum Romanumista ja muista tärkeistä nähtävyyksistä, ravintoloista ja ostoskaduista.

Missä: Via Milano 42

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

 

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *