Pohjois-Italian polentaa Roomassa

Polenta on pohjoisitalialaista maissipuuroa, ikivanhaa köyhän kansan ruokaa, josta näinä yltäkylläisyyden päivinä on tullut herkkusuiden herkkua.

Polentaa valmistetaan ja syödään monin tavoin: kuin puuroa, tai sitä käytetään lisukkeena perunamuusin tai riisin tapaan pääruuan kanssa. Polentasta tehdään myös palleroita, jotka paistetaan upporasvassa. Polenta on paitsi hyvää myös ravitsevaa ja terveellistä; siinä on paljon kuituja ja se alentaa veren kolesterolitasoa. Lisäksi polenta soveltuu keliaakikoille, sillä maissijauho on gluteiinitonta.

“Polenta soveltuu keliaakikoille, sillä maissijauho on gluteiinitonta.”

Polenta take-away avasi Roomassa

PolentOne avasi Roomassa äskettäin, 27.11. aivan Piazza Navonan tuntumassa. PolentOne tarkoittaa paitsi ykköspolentaa, myös tuhtia polentaa ja polentone on eteläitalialaisten käyttämä haukkumanimi, ”polentan syöjä”, pohjoisitalialaisista. Ikään kuin heillä ei olisi muuta syötävää siellä pohjoisessa… Pohjois- ja Etelä-Italian välinen kahtiajako ilmenee joskus herkullisimmillaan juuri ruokailutottumuksissa.

PolentOne tarjoaa hyvän uuden lisävaihtoehdon Rooman historiallisen keskustan pikaruokatarjontaan.

Osoite: Via di Parione 15

Ravintolan Facebook

Hyvää polentaa saa myös Osteria Pistoiasta, jossa polentan kanssa tarjoillaan Serronen makkaraa, maksaa tai pecorino-juustoa ja tryffeli-sieniä:

Osteria Pistoia

Osoite: Piazza Madonna delle Salette

Ravintolan nettisivu

© Anu Rinkinen

Lue myös:

 

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *