Sikstuksen kappeli & Vatikaanin museot

Vaikka jonot Vatikaanin museoihin ovat pitkiä ja perillä Sikstuksen kappelissa niskat niksahtavat nurin, tämä täytyy vain kerta kaikkiaan nähdä omin silmin! Samalla lipulla pääsee tutustumaan sekä Vatikaanin museoiden hengästyttäviin kokelmiin että henkeäsalpaavaan Sikstuksen kappeliin.

Paras strategia on kävellä museot läpi suhteellisen rivakasti, ja pysähtyä katsomaan tarkemmin vain sellaista, mikä todella kiinnostaa (esim. Raffaellon maalauksia tai keskiaikaisia karttoja). Muuten et jaksa enää seistä jaloillasi Sikstuksen kappelissa, joka kuitenkin on kierroksen huippukohta, ja ansaitsee siten täyden huomiosi.

Paavi Sixtus IV rakennutti kappelin vuosina 1475-83. Kappeliin tullaan erityisesti Michelangelon freskojen Aatamin luominen (1512) ja Viimeinen tuomio (1541) tähden.

Osoite: Via Vaticano 
Auki: ma - la klo 9 - 18 (lippujen myynti loppuu klo 16)
Liput: 16 € / 8 €
Huom! Joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin on vapaa pääsy!

Vatikaanin museoihin on aina uuvuttavan pitkät jonot. Jos haluaa välttyä turhalta jonottamiselta, kannattaa liput ostaa etukäteen:

Varaa täältä liput jonojen ohi Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin!

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *