Rooman piazzat

Rooman lukuisat kauniit piazzat ovat ikuisen kaupungin olohuone, mitä suurimmassa määrin. Roomalaiset kokoontuvat piazzoille syömään jäätelöä, istumaan kahvilan terassille, kävelemään kuuluisaa italialaista iltakävelyään, passeggiataa, ennen ja jälkeen cenan, illallisen. Piazzat ovat roomalaisten näyttäytymispaikkoja, sinne lähdetään vain huolellisesti laittautuneina, bella figura ennen kaikkea! Piazzalla pariskunnat ja perheet tervehtivät tuttujaan ja vaihtavat kuulumisia, piipahtavat ehkä aperitiiville jos ovat liikkeellä ennen illallista, tai jäätelölle, jos ovat liikkeellä illallisen jälkeen.

Piazzoille kokoontuvat usein myös juhlivat nuoret ja muu bilekansa aivan yön pikkutunneillakin. Piazzat hiljenevät vasta lähellä aamunkoittoa, ja vain hetkeksi.

Rooman tunnetuimmat piazzat

Campo de’Fiori

Piazza Navona

Piazza del Popolo

Piazza di Spagna

Piazza della Repubblica

Piazza Venezia

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *