Klassinen musiikki ja ooppera Roomassa

Suuri osa klassisen musiikin konserteista järjestetään kirkoissa. Konserteista jaetaan tietoa pienillä mainoslehtisillä turisti-infopaikoissa. Silloin kun konsertit ovat maksullisia, lippuja niihin saa isoimmista hotelleista ja lippupisteistä.

Joulu- ja pääsiäiskonsertit ovat yleensä ilmaisia, mutta kannattaa varautua siihen, että kirkossa on kylmä. Oopperakonsertteja järjestetään Teatro dell’Operassa, Teatro Nazionalessa ja kirkoissa, sekä kesäisin Caracallan kylpylän raunioissa.

Notti Romane al Teatro Marcello 

Klassisen musiikin iltoja Marcelluksen teatterissa. Järjestää Tempietto-niminen kulttuuriorganisaatio. Musiikin ohella kirjallisuusiltoja ja historiallis-arkeologisia katsauksia. Sateen sattuessa tapahtuma järjestetään Basilica di San Nicola in Carceressa.

Osoite: Via del Teatro di Marcello 44

Ajankohta: Kesäkuusta syyskuuhun, ennen konsertteja mahdollisuus osallistua opaskierrokselle klo 20

www.tempietto.it

Rome Festival 

Jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan järjestetty oopperan, baletin ja klassisen musiikin festivaali.

Ajankohta: Kesäkuusta elokuuhun

 

Teatro dell’Opera 

Virallinen oopperan ja baletin näyttämö. Kaunis perinteikäs samettisisustus.

Osoite: Piazza B. Gigli 7 (Piazza Repubblica)

 

Teatro Nazionale 

Oopperaa ja balettia.

Osoite: Via del Viminale 51 (Piazza Repubblica)

 

Teatro delle Terme di Caracalla 

Kesäsesonkina Caracallan kylpylän rauniot toimivat oopperan ja klassisen musiikin konserttien mahtipontisina kulisseina.

Osoite: Viale delle Terme di Caracalla 52

 

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.