Chiesa di Santa Maria del Popolo

Tämä Piazza del Popololla sijaitseva, ulkoa päin vaatimattoman näköinen kirkko rakennettiin ajamaan pois keisari Neron haamu, joka keskiaikaisen uskomuksen mukaan kummitteli alueella. Neron tuhkat oli haudattu kyseiselle paikalle, mutta kummitteluun kyllästyneenä paavi Paschalis II kaivautti ne ylös ja antoi heittää Tiber-jokeen. Varmistaakseen Neron sielulle rauhan paavi rakennutti haudalle pienen kappelin vuonna 1099. Kappelin paikalle rakennutti sitten toinen paavi, Sixtus IV della Rovere, tämän varhaisrenessanssia edustavan Santa Maria del Popolo -kirkon 1470-luvun alussa, ikään kuin viimeistelläkseen haamunkarkotustyön. Piazza sai myöhemmin nimensä kirkon mukaan.

Santa Maria del Popolo on monien Rooman kirkkojen tapaan oikea taiteen aarreaitta: kirkossa on Pinturicchion hieno fresko Jeesuksen syntymä ja Raffaellon suunnittelema Chigi-kappeli, jossa on kaksi Berninin veistosta Habakkuk ja Daniel ja leijona. Alttarin vasemmanpuoleisessa Cerasi-kappelissa on kaksi Caravaggion mestariteosta: Paavalin kääntymys ja Pietarin ristiinnaulitseminen. Pääalttarilla on ikoni Madonna del Popolo 1200-luvulta. Kirkko sai ensimmäisenä Roomassa ikkunoihinsa lasimaalaukset. Ne on tehnyt Guillaume de Marcillat vuonna 1509.

Jumalanpalveluksia on arkisin neljästi päivässä ja pyhinä seitsemän kertaa. Niiden aikana turistien ei toivota astuvan kirkkoon.

Osoite: Piazza del Popolo 12

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.