Rooman parhaat jazz-klubit

Rooma on todellinen jazzin polveilevien sävelpolkujen puutarha. Kaupungissa on monta kansainvälisen vertailun keveästi kestävää arvostettua jazz-klubia, ja kesäisin järjestetään suuria jazzfestivaaleja upeissa historiallisissa kulisseissa.

Alexander Plaz Jazz Club

Paitsi Rooman tunnetuin ja vanhin jazz-klubi, Alexander Plaz on myös koko Italian vanhin jazz-klubi. Sen seinät kertovat paikan kunniakasta tarinaa monin valokuvin.

Alexander Plazissa soitetaan live-jazzia joka ilta, esiintyjinä italialaiset ja kansainväliset jazz-tähdet. Musiikkia kuunnellessa voi juoda ja syödä, keittiö on kansainvälisen välimerellinen. Tämän klubi-illan voi ajoittaa niin, että päivällä käy Vatikaanin museoissa ja Pietarinkirkossa ja illaksi on varannut pöydän läheisestä Alexander Plazista.

Musiikki alkaa:

Ma-to klo 21.45

Pe-la klo 22.30

Osoite: Via Ostia 9

Bebop Jazz Club

Big bändejä, swingiä ja bluesia vanhassa 1800-luvun juustotehtaassa. Bebop Jazz Club sijaitsee vain muutama sata metriä Piramiden metroasemalta. Tehtaan kumara katto hämärtyy korkeuksiin, kun oluen ja jazzin huurut levittäytyvät tiivistunnelmaisessa salissa. Suun kostuketta tilataan kitaranmuotoiselta baaritiskiltä.

Illallinen tarjoillaan klo 21

Musiikki alkaa klo 22

Osoite: Via Giuseppe Giulietti 14

Big Mama

Big Mama on tunnettu erityisesti musiikinopiskelijoiden ja nousevien jazz-kykyjen kokeiluareenana ja koelaboratoriona. Täällä voi aistia, mihin uusi jazz on menossa! Lähellä Trasteveren kaupunginosaa.

Aukioloajat: klo 21-01.30

Musiikki alkaa klo 22.30

Osoite: Vicolo San Francesco a Ripa 18

Charity Cafe

Tähän hyvällä paikalla sijaitsevaan jazz-kahvilaan on helppo pistäytyä viinilasilliselle kuuntelemaan aistikasta live-jazzia. Kevyen kävelymatkan päässä Trajanuksen foorumilta.

Aukiolojat: ma-su klo 18-02

Osoite: Via Panisperna 68

Cotton Club Jazz Roma

Jazzia, swingia, charlestonia, foxtrotia, dixielandia, kansainvälisiä muusikoita. Cotton Clubille tullaan cenalle retrosti sisustettuun ruoakailusaliin kuuntelemaan elävää musiikkia. Sijaitsee lähellä ihanaa vehreää puistoa Villa Adaa.

Menu (sisältää sisäänpääsyn, ei juomia) 35 €

Sisäänpääsy illallisajan jälkeen klo 22 eteenpäin 15 €, sisältää ensimmäisen juoman

Aukioloajat: ke-la klo 20.30-0.00, su klo 12-15

Osoite: Via Bellinzona 2

Gregory’s Jazz Club

Viskin ja jazzin ystäville! Gregory’s –klubilla järjestetään eri jazz-tyyleille omistettuja iltoja, on beboppia, dixielandia, swing hard boppia ja jazzin historian suurille nimille omistettuja iltoja sekä jam-sessioita. Hyvällä paikalla lähellä Piazza di Spagnaa. Siksi Gregory’s on usein täynnä turisteja.

Juomavalikoima käsittää parhaita ja myös erittäin harvinaisia skottilaisia viskejä ja irlantilaisia oluita. Jos haluaa syödä illallista, on pöytävaraus ehdottomasti tehtävä etukäteen!

Aukioloajat: ti-su klo 19-02

Osoite: Via Gregoriana 54/a

La Casa del Jazz

La Casa del Jazz on jazzin supermarket. Valtavassa 2500 neliömetrin rakennuksessa on useita konserttisaleja, jazz-kirjakauppa, äänitysstudio, kahvila ja ravintola, jossa voi syödä lounasta ja illallista. Sunnuntaisin brunssi. Ruokalistalla vain italialaista. Täällä hengaavat ja kohtaavat paikalliset jazz-musiikin opiskelijat ja muusikot sekä jazzin ystävät. Piramiden metroasemalta nelisensataa metriä Villa Osion puiston kupeeseen.

Aukioloajat: klo 19-22

Osoite: Viale di Porta Ardeatina 55

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *