Rooman parhaat bilepaikat

Suomalaisissakin elokuvateattereissa pyörinyt Paolo Sorrentinon palkittu elokuva La grande bellezza (2013) kuvaa roomalaisten varakkaampien wanna be –taiteilijoiden juhlimista ja elämän tarkoituksen lohdutonta etsintää ikuisen kaupungin historiallisessa keskustassa, centro storicossa. Kyllähän he juhlia osaavat! Juhliminen ajoittuu Roomassa, kuten elokuvassakin, puolen yön ja aamuviiden välille. Suuntaa siis näille baareihin ja klubeille vasta cenan, illallisen jälkeen!

Alibi

Tunnettu klubi Testacciossa. Seksuaalivähemmistöystävällinen.

Musiikki: Housea, teknoa, latinoa, kaupallista musiikkia.

Osoite: Via di Monte Testaccio 44

Akab club

Testacciossa sijaitseva suosittu klubi, jossa usein live-musiikkia, nousussa olevia bändejä ja disco viikonloppuisin. Iso tanssilattia.

Osoite: Via di Monte Testaccio 69

Goa club

Goa on yksi Rooman tunnetuimpia ja suosituimpia klubeja. Italian tunnetuimmat DJ:t työskentelevät täällä, myös kansainvälisiä DJ-vierailuja.

Musiikki: teknoa ja funkya.

Osoite: Via Libetta 13

Micca club

Todella in-must-menomesta hyvällä paikalla aivan piazza Barberinin vieressä, Stazione Terminin ja Piazza di Spagnan puolivälissä.

Micca Club on tunnettu burleski- ja teatterinäytöksistään. Joka lauantai, ja usein muinakin viikonpäivinä, Miccassa esitetään häikäisevä burleski-show, joka saa yleisön muikeaan hymyyn tyllin, pitsin, silkin ja sifongin kavalkadillaan.

Esitystä säestää erittäin taitava live-bändi. Samppanja kuplii ja kenkien korot ovat pitkiä ja ohuita kuin siima. Tänne voisi hyvin kuvitella La grande bellezzan päähenkilön Jep Gambardellan paljastamaan valkoisen hammasrivinsä.

“Micca on toinen maailma, mielikuvituksen tuonpuoleinen utuinen kristallinkirkas säihkeinen karnevaali-Rooma!”

Näytökset alkavat noin klo 23.30. Pöydän voi varata jo aikaisemmin tulemalla Miccaan aperitiiville klo 20 aikoihin. Ensin nautitaan esityksestä ja sitten alkavat bileet!

Sisäänpääsy liikkuu 10 – 25 €:n välillä sisältäen ensimmäisen drinkin listalta, drinkit ovat vero gourmet! Myös ruokaa. Kallis mutta ehdottomasti hintansa väärti!

Tänne parhaat bilevaatteet päälle! Tunnelma on jotakin Fellinin ja Moulin Rougen väliltä. Micca on toinen maailma, mielikuvituksen tuonpuoleinen utuinen kristallinkirkas säihkeinen karnevaali-Rooma!

Musiikki: jazzia & 50 – 80 -lukulaista kevyttä musiikkia (live & dj)
Sulkemisaika: 04

Osoite : Via degli Avignonesi

BAILAA PAIKALLISTEN TAITEILIJOIDEN KANSSA

Contestaccio

Livemusaa lähes joka ilta. Uudet, nousussa olevat bändit ja laulajat esiintyvät täällä.  Asiakaskunta paikallisia taideopiskelijoita ja intellektuelleja.

Musiikki: Indieta, rockia, punkkia, bluesia, reggaeta.

Osoite: Via di Monte Testaccio 65

Lanificio

Kulttuurisulattamo. Hyvien bileiden, hyvän ruuan, kiinnostavan nykytaiteen keskus, jossa on mahdollista tarkkailla tai kohdata Rooman luovaa luokkaa.

Bileiden lisäksi taidenäyttelyitä, teatteria, performansseja, designia, kirjallisuusiltoja ja kaikkea uutta kokeileva keittiö.

Lanificio kehittyy paikallisten taiteilijoiden laboratoriona heidän päähänpistojensa ja inspiraationsa mukaan vasemmalle, oikealle, ylös, alas, kohtisuoraan ja umpisolmuun. Tule tänne, kun haluat nähdä, missä Roomassa todella mennään!

Gay-klubi Glamda joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Musiikki: rockia, indietä, 80- ja 90-lukulaista, teknobileitä, teemailtoja.
Sulkemisaika: 04
Muuta: Joka lauantai ja sunnuntai brunssi klo 12 – 15, sunnuntaisin vintage-kirpputori ja paikallisten käsityöläisten markkinat. Tänne voisi jäädä asumaan!

Osoite: Via Pietralata 159

SULAUDU PAIKALLISEEN

Rude Club

Yksi parhaista biletystanssipaikoista Roomassa. Paljon paikallisia ja kansainvälisiä opiskelijoita. Gay-klubi Glamda joka kuukauden kolmantena lauantaina.

Musiikki: underground, rock, indie
Sulkemisaika: 05

Osoite: Via Pietro Micca 7a

KESÄHELTEIDEN YKKÖNEN

Monk

Uusi tulokas, viime vuonna avattu. Laajalla, 5000 neliömetrin alueelle levittäytyvä monipuolinen Monk, jossa voi loikoilla aurinkotuolissa ja siemailla kirpeää Campari-drinkkiä tai kuunnella mielenkiintoisia italialaisia rock- ja underground-bändejä. Hyvä kohde kesähelteillä.

Musiikki: live-rock-underground, teemailtoja
Sulkemisaika: 02
Osoite: Via Giuseppe Mirri 35

KUNNIAKAS KLASSIKKO

Qube

Discoklassikko kolmessa kerroksessa. Takuuvarma.

Maanantaisin Any Given Monday –klubi, todella hot juuri nyt!

Perjantaisin jo 25 vuotta jatkunut heteroystävällinen homoklubi Muccassassina “Tappajalehmä” porskuttaa eteenpäin yhä uusien opiskelijasukupolvien ansiosta.

Lauantaisin Black Qube –klubi, live-bändejä eri puolilta Italiaa ja Eurooppaa.

Suhteellisen edullinen, paljon paikallisia, hyvin vähän turisteja.

Musiikki: Parasta discomusaa kaikilta vuosikymmeniltä kautta aikojen!
Sulkemisaika: 05
Osoite: Via di Portonaccio 212 (Stazione Terminiltä ratikalla Prenestina – Largo Prenesten pysäkille, siitä kävelyä 400 m)

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *