Rooman uuden ajan historialliset museot

Il museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina

Rooman yhdentymiseen ja Italian tasavallan perustamiseen liittyvää historiaa esittelevä museo. Vapaustaistelija Giuseppe Garibaldin muistoa kunnioittava museo.

Osoite: Largo di Porta San Pancrazio

Museo Centrale del Risorgimento

Maalauksia, veistoksia ja piirustuksia, jotka kuvaavat tavalla tai toisella Italian historiaa maan yhdentymisestä (1870) ensimmäiseen maailmansotaan saakka. Kävijä voi tutkailla esimerkiksi Italian vapaustaistelija Giuseppe Garibaldin vitriinissä olevia sinisiä housuja. Museo sijaitsee kermakakuksikin kutsutun Vittorio Emanuele II:n valtavan valkoisen monumentin sisällä.

Osoite: Piazza Venezia

Museo di Roma

Roomaa kuvaavaa taidetta keskiajalta 1900-luvulle. Museo sijaitsee 1700-lukulaisessa palatsissa, Palazzo Brachissa, Piazza Navonan ja Campo de’ Fiorin välillä. Palatsin on suunnitellut arkkitehti Cosimo Morelli (1732-1812). Palatsin sisältä löytyy majesteetillinen portaikko, jonka on suunnitellut Giuseppe Valadier (1762-1839).

Osoite: Piazza di San Pantaleo 10

Liput Museo di Romaan

Osta ennakkolippusi yhteistyökumppanimme Tiquetsin kautta. Saat sen suoraan kännykkääsi.

Museo Napoleonico

Napoleonin koti museoksi muutettuna. Paljon arkipäivän esineistöä, kuten koruja ja posliinikoristeita, mutta myös muotokuvia Napoleonista ja hänen perheenjäsenistään.

Osoite: Piazza di Ponte Umberto 1

 

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.