Ruusunterälehtisade helluntaina Pantheonissa

Helluntaina kannattaa hakeutua Rooman parhaiten säilyneeseen pakanatemppeliin, Pantheoniin. Pantheonissa saa tuolloin seistä ruusunterälehtisateessa!

Tämä viehättävä ja aivan ainutlaatuinen traditio juontaa juurensa Rooman varhaiskristittyjen aikaan. Pantheonin lasittamattomasta taivaan silmästä sataa punaisen ruusun terälehtiä. Ne symboloivat Pyhää Henkeä ja Kristuksen ristillä vuodattamaa verta.

Helluntaipäivänä sunnuntaina 15.5. helluntaijumalanpalveluksen päätteeksi Rooman palokunnan komeat miehet kiipeävät Pantheonin katolle ja ripottelevat Pantheonin pyöreästä kattoikkunasta, oculuksesta, tuhansittain ruusunterälehtiä kirkkokansan niskaan. Tämä taianomainen lempeä tuoksuva sade on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Ei-uskovaisetkin voivat aivan hyvin osallistua, sillä ruususade on mitä runollisin ja sielua kohottavin tapahtuma ilman Pyhän Hengen tai Kristuksen symboliikkaakin. Voit vaikka yllättää rakkaasi viemällä hänet romanttiseen ruususateeseen.

Tämäkin tapahtuma on aivan ilmainen. Etkä tarvitse ruusunterälehtisateeseen sateenvarjoa!

Tärkeää: Muista hakeutua paikalle ajoissa, sillä Pantheon täyttyy ihmisistä jo aamuvarhaisella, eivätkä kaikki halukkaat millään mahdu sisään.

Lue lisää Pantheonista.

Tripsterin hotellisuositukset Roomaan.

© Anu Rinkinen

Uusimmat matkavinkit

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *