Kurkistus kesäkonserttien Roomaan

Rooman kesäkonserttien sesonki jatkuu pitkälle syyskuuhun saakka. Konserttitarjonta on laajaa, rockista poppiin, iskelmästä oopperaan. Eri puolilla historiallista keskustaa ja sen ulkopuolellakin on helppo löytää festivaalitunnelmaa. Kokosin tähän kesän keskeiset konserttiareenat ja niiden erottuvimpia ja mielenkiintoisimpia esiintyjiä:

Auditorium Parco della Musica

Vuoden 1960 kesäolympialaisten paikalle noussut musiikin keskus järjestää ympäri vuoden mitä moninaisempia konsertteja. Kesällä lavalle nousee eurooppalaisen yleisön villinnyt Italian euroviisuedustaja Il Volo, jolle on varattu viisaasti useampi perättäinen konserttipäivä 22. – 24.6., ja heti seuraavana päivänä Pet Shop Boys 25.6. Heinäkuussa Luglio suona bene –musiikkifestivaali (1. – 31.7.) tuo lavalle mm. seuraavat artistit: Spandau Ballet 14.7., Anastacia 22.7., Paolo Conte 27.7. ja Björk 29.7.

Osoite: Viale Pietro de Coubertin 30

Ippodromo delle Capannelle

Massiivinen, peräti 140 hehtaarin suuruinen hevoskilpailuareena muuttuu kesäisin hetkeksi rock-areenaksi. Colli Albanin ja Abruzzon vuoret taustana rockia soitetaan täällä joka kesä. Ohjelmistossa on tänä kesänä niin kansainvälisiä kuin italialaisiakin tähtiä, mm. Robbie Williams 7.7. Let me entertain you –kiertueellaan, Noel Callagher’s High Flying Birds 9.7., Holi Festival of Colours 11.7., Muse 18.7., Subsonica 20.7., Lenny Kravitz 27.7. ja Linkin Park 6.9.

Osoite: Via Appia Nuova 1245
(Metro A:lla Cinecittàn metroasemalle, josta bussi 654 Via delle Capannellen suuntaan)

Stadio Olimpico

Rooman jalkapallon pääkallopaikalla järjestetään myös musiikkikonsertteja. Stadio Olimpico on mukavan matkan päässä historiallisesta keskustasta, Tiber-joen toisella puolella. Stadion on osa laajempaa fasistista arkkitehtuuria edustavaa urheilukeskusta, Foro Italicoa, jonka rakennutti Mussolini vuosina 1928 – 1938. Ohjelmistossa:
Tiziano Ferro 26.6., Jovanotti 12.7. ja Antonello Venditti 5.9.

Osoite: Viale dello Stadio Olimpico

Terme di Caracalla

Terme di Caracallan upeat, jyhkeät rauniot muodostavat puhuttelevat kulissit konsertille kuin konsertille. Täällä voit nauttia elävästä musiikista antiikin Rooman toiseksi suurimman kylpylän raunioilla aivan ikuisen kaupungin historiallisessa keskustassa!

Tällä keskeisellä ulkoilmakonserttien areenalla esiintyy tänäkin kesänä lukuisia kansainvälisiä nimiä, mm. Bob Dylan 29.6. ja  Elton John 12.7. Terme di Caracallassa on myös tarjolla balettia: Pink Floyd Ballet 23. – 27.6. ja Gala Roberto Bolle 27.7. sekä oopperaa: Madame Butterfly 6.7. – 3.8., Turandot 15.7. – 8.8. ja La Boheme 25.7. – 7.8.

Osoite: Viale delle Terme di Caracalla

Villa Ada

Villa Ada on yksi turistien vähemmän tuntemia puistoja Roomassa. Aivan syyttä, sillä Villa Adan puisto on Rooman vehreimpiä kasvillisuudeltaan, eikä ollenkaan kaukana historiallisesta keskustasta. Kesäisin Villa Adassa järjestetään useita ulkoilmakonsertteja, niin myös tänä kesänä. Esimerkiksi 16.7. Africa Unite ja 29.7. oma ehdoton suosikki-italialaisrockbändini Marlene Kuntz!

Osoite: Via Salaria

Lisäksi Roomassa on aina tarjolla ilmaiskonsertteja, esimerkiksi Porta di Romalla:

Al Jaerrau 4.7. Porta di Roma
Natalie Imbruglia 18.7. Porta di Roma
Jarabe de Palo 25.7. Porta di Roma

Ja vielä on syytä nostaa esiin yksi ilmaiskonsertti:
Rino Gaetano 2.6. Piazza Sempione

© Anu Rinkinen

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *