Italialainen sarjakuva esittäytyy

Italialainen sarjakuva esittäytyy tänä keväänä Trasteveren kaupunginosassa Museo di Roma in Trasteveren suuressa sarjakuvakatselmuksessa 27.2. – 24.4.2016.

Sarjakuvalla on Italiassa pitkät perinteet ja vankka jalansija. Roomassa sijaitsee Scuola Internazionale di Comics -niminen kansainvälinen sarjakuva-akatemia, josta valmistuu vuosittain uusia sarjakuvataiteilijoita.

Näyttelyssä päästään ihailemaan italialaisia sarjakuvaromaaneja viidenkymmenen vuoden ajalta alkaen sellaisesta virstanpylväästä kuin vuodesta 1967, jolloin ilmestyi italialaisen sarjakuvan klassikko, Hugo Prattin Una ballata del mare salato.

Näyttelyssä on esillä myös mustan huumorin ja psykedelian mestarin Andrea Pazienzan (1956 – 1988) alkuperäistöitä, sekä monien nykysarjakuvataiteilijoiden töitä, kuten Lorenzo Mattotin, Vittorio Giardinon, sekä Manuele Fiorin ja Zerocalcaren alkuperäisiä sarjakuvasivuja.

Auki: Ti-su klo 10-20
Liput: 5/6 €
Osoite: Piazza S. Egidio 1/b

© Anu Rinkinen

 

Anu Rinkinen

Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *