Barcelonan parhaat pintxobaarit

Pintxot kuuluvat Baskimaan keittiöön, mutta Barcelonasta löytyy myös huikeita ja aidolla tunnelmalla varustettuja pintxo-baareja. Kokeile ainakin näitä:

Bornin parhaat

Euskal Etxea

Barcelonan pintxobaarien klassikko on samalla kaupungin baskikulttuurin keskus. Tiskit notkuvat huikeita pintxoja jos jonkinmoisilla päällisillä, kokeile ainakin kalamoussea. Siiderin ystäville suosittelen erinomaista baskimaalaista siideriä, joka on kaukana suomalaisesta sokerilitkusta. Jos haluat istumapaikan, saavu paikalle viimeistään yhdeksältä. Myös gluteenittomia pintxoja.

Osoite: Placeta de Montcada 1–3. Metro: L4 Jaume I
Avoinna: Ma–su 13–16 ja 20–00
www.sagardi.com

Golfo de Bizkaia

Jos Euskal Etxea on liian tukossa, siirry muutama kadunkulma rantaan päin. Samaan ketjuun kuuluvassa ”Biskajanlahdessa” tarjoillaan samoja pintxoja kuin isoveljessäänkin, mutta kaikki eivät sitä vielä tiedä.

Osoite: C/ Vidriera 12. Metro: L4 Jaume I
Avoinna: Ma–to ja su 10–24, pe–la 10–01

Keskustassa

Irati Taberna Vasca

Goottilaisessa kaupunginosassa, Ramblan kupeessa sijaitseva Irati on mainio huikopalojen napsimispaikka shoppailun lomassa. Huuhtele pintxot alas siiderin tai txakoli-viinin kanssa. Edullista, mutta herkullista!

Osoite: C/ Cardenal Casañas 17. Metro: L3 Liceu
Avoinna: 11–24.30, suljettu elokuussa

Edullinen uutuus

Taverna Blai Tonight

Hiljattain avatussa Blaissa käy kuhina aamusta iltaan. Paikka ei ehkä ole siitä fiinimmästä päästä, mutta pintxot ovat konstailemattoman herkullisia. Jos suunnittelet illanviettoa jossakin Poble secin baareista, tämä on erinomainen paikka aloitella iltaa. Täältä saat myös varmasti Barcelonan edullisimmat pintxot egen kappalehintaan ja viinilasillinenkin lähtee 1,60 eurolla!

Osoite: C/ Blai 23. Metro: L3 Poble sec
Avoinna: Ma–to 8–24.30, pe–la 18–01, su 12.30–24.30

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *