Barcelonan lentokentälle virtuaaliset turvatarkastajat

Barcelonan lentokentän turvatarkastuksessa ohjeita jaetaan nykyään virtuaalitodellisuudessa.

Barcelonan lentokentän T1- ja T2B-terminaaleissa kokeillaan uutta innovatiivista teknologiaa, jossa henkilökunta on korvattu optisella illuusiolla. BrightSign HD1023 -niminen valotaulu heijastaa matkustajien keskuutee ystävällisen ja kielitaitoisen lentokenttäemännän ohjeita jakamaan.

Elävän näköinen tarkastaja kertoo mitä matkustajien tulee tehdä ennen turvatarkastusta: ottaa tarjotin, asettaa sille metalliesineet kuten vyöt, riisua kengät, ottaa läppäri ulos laukusta ja niin edelleen. Eikä virtuaaliassarin kielitaitokaan lopu tullimiesten tapaan elekieleen. Barcelonan virallisten kielten katalaanin ja espanjan lisäksi tämä optinen illuusio puhuu myös englantia, venäjää ja kiinaa.

Barcelonan päälentokentällä El Pratilla on usein ruuhkaa matkustajien parveillessa tarjotinpinojen ympärillä ennen metallinpaljastinta ja matkatavaroiden läpivalaisua. 7.6.2017 lisätyllä teknologialla pyritään parantamaan turvatarkastuksen sujuvuutta ja vähentää ruuhkautumista.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

 

© Paula Kultanen Ribas

Lue myös:

Barcelona – Lentokentältä keskustaan

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *