
Miten pintxoja tilataan?
Pintxot ovat baskimaalaisia tapaksia, leipäpalasia, joiden päällysteenä on esim. juustoa, kalaa, lihaa tai vihanneksia. Koko komeus pysyy kasassa pienellä tikulla (eli pintxolla). Tässä vinkkejä pintxobaariin:
- Tämä toimii yhtä kätevästi kuin laivan buffassa. Ota lautanen ja haali sille tiskeiltä niin monta leipäpalasta kuin uskot jaksavasi syödä, santsatakin sopii. Juomat tilataan tiskiltä.
- Säästä tikut syötyäsi ja vie ne kassalle.
- Tarjoilija laskee tikut ja laskuttaa sinua niiden lukumäärän mukaan, yleensä noin 2 €/tikku.
Termit haltuun
Espanjalaisittain kirjoitettuna pincho tarkoittaa (liha/kasvis)varrasta. Pintxo-paikoissa ei vartaita sen sijaan tarjoilla. Espanjalaisten tapaspaikkojen listoilla baskityylisiä pintxoja näkee sen sijaan nimellä montadito.
©Paula Kultanen Ribas
- Lue lisää suosituksia ja tarinoita Tripsteri Barcelona -opaskirjasta!
- Lataa Tripsteri App -matkasovelluksen Barcelona-opas, niin näet tuoreimmat suosituksemme kartalla sijaintisi mukaan. Saat myös reittiohjeet, aukioloajat ja parhaat kaupunkikierrokset!
Lue myös: