San Franciscoon lentäminen

Nopeimmat lentoyhdistelmät San Franciscoon vievät yleensä noin 15 tuntia. Sukkelimmat vaihtoyhteydet kulkevat pääsääntöisesti Pohjois-Euroopasta. Finnair lentää suoria lentoja Helsingistä Los Angelesiin ja Seattleen, joista on jatkoyhteyksiä San Franciscoon.

Jos San Franciscoon lentää jonkin muun Yhdysvaltain kaupungin kautta, kannattaa varata vähintään 1,5–2 tuntia vaihtoaikaa maahantulojonoja ja matkalaukkujen hihnalta hihnalle siirtämistä varten. San Franciscon ja Oaklandin lisäksi San Josessa on suuri lentokenttä.

Lasten kanssa matkustettaessa eurooppalaiset yhtiöt tarjoavat yleensä parhaan palvelun. Etenkin KLM ja Lutfhansa ovat lapsiystävällisiä yhtiöitä.

Huomaathan, että SFO on tiettävästi maailman ensimmäisenä lentokenttänä kieltänyt muovisten vesipullojen myynnin. Vettä voi yhä ostaa alumiini- ja lasipulloissa tai tuoda oman, lentokentän vesipisteissä täytettävän pullon mukaan.

ELINTARVIKKEIDEN TUONTIRAJOITUKSET YHDYSVALTOIHIN

Jos Amerikan-laukkuun pakkaa mukaan ruokaa, on oltava tarkkana elintarvikkeita koskevien säännösten kanssa. Sääntöjen tarkoitus on suojella terveyttä ja maan kasvi- ja eläinkantaa. Periaatteessa kaikki matkatavaroissa tuotava ruoka tulisi ilmoittaa lentokoneessa jaettavassa tullikaavakkeessa, mutta käytännössä harva kirjaa siihen laukun pohjalle unohtunutta eväsleipää tai banaania. Mitä tuoreempaa ruokaa kantaa, sitä tarkempi on oltava maahantulomääräysten kanssa. Lihantuonti on kielletty myös säilykkeissä. Pehmeät juustot, kananmunat ja isot määrät kalaa on myös kielletty. Karkkeja ja suklaita saa tuoda vapaasti, alkoholia 21 vuotta täyttänyt saa tuoda verovapaasti yhden litran. Eläinten luista tehdyt esineet ja esimerkiksi kukkasipulit ovat pääosin kiellettyjen listalla.

LENTOKENTÄLTÄ SAN FRANCISCOON

Bart-lähijunalla pääsee SFO:lta ja OAK:lta San Franciscon keskustaan ja Missioniin noin 10 dollarilla. Matkat kestävät suunnilleen 35-45 minuuttia, Oaklandista hiukan pidempään kuin SFO:lta. Junamatkaan on hyvä varata muutama lisäminuutti, sillä täsmällisyyteen ei aina voi luottaa. Bart-junaa varten tulee ostaa Clipper-kortti, jonka saa aseman automaatista. Kortille tulee ladata saldoa vähintään matkan hinnan verran.

SFO:lla Bart-asemalle kävelee kätevästi sisäkautta, jos lento saapuu kansainväliseen terminaaliin (International Terminal). Muista terminaaleista Bart-junalle pääsee lentokentän sisäisellä junalla.

Muita kulkuvälinevaihtoehtoja ovat kansainvälisen terminaalin ulko-ovien edessä pysähtyvät taksit, Uberit ja Lyftit, shuttle-taksit tai autonvuokraus. Uberin ja taksin hinnat liikkuvat 30–45 dollarin tienoilla, edellinen on halvempi kuin jälkimmäinen. UberPool ja Lyft Shared -kimppakyydit ovat edullinen vaihtoehto, jos matkatavaraa ei ole paljon. Kimppakyytien noutopaikan löytää opasteita seuraten lentokentän parkkihallin ylätasanteelta.

Lentokentällä sijaitsee monen autonvuokrausfirman toimipiste. Auton voi myös vuokrata etukäteen esimerkiksi Holidaycars.comin suomenkieliseltä sivustolta.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *