Turistien täyttämä Fisherman’s Wharf

San Franciscon Fisherman’s Wharf on kaupungin turistikeskittymä. Se on ikään kuin loputon karnevaali, jossa musiikki soi ja performanssitaiteilijat esittelevät numeroitaan t-paitakauppojen ja pyörävuokraamojen lomassa. Se on kaupunginosa, jota sanfranciscolaiset karttavat ja turistit rakastavat.

Vahakabinetin ikuisesti hymyilevän Robin Williamsin, sokeristen karkkikauppojen ja ketjuravintoloiden lisäksi Fisherman’s Wharf on toki sitä, mitä se oli alun perinkin: kauniiden lahtimaisemien kehystämä meriruoan myyntipaikka. Ravintoloiden laadusta on montaa mielipidettä, mutta tarjolla on takuulla kaikkea, mitä meri vain ruokailijalle tuo. Moni maistaa kuuluisaa simpukkakeittoa Fisherman’s Wharfissa.

Paikallisuutta edustavat Fisherman’s Wharfissa paikallisen Fazerin eli Ghirardellin entisen suklaatehtaan rakennus kauppoineen Ghirardelli Squarella. Suklaakaupan jäätelöannosten parissa kannattaa unohtaa kalorit ja nauttia. Boudin Bakeryn pieni museo kertoo, kuinka San Franciscon ilmasto on ollut otollinen hapanjuurileivän (sourdough bread) valmistukseen. Itse leipomon tiskit notkuvat erimuotoisista ja -kokoisista leivistä kutsuvasti.

Pier 45:n Musée Mécaniquessa voi pelinostalgikko pelata vanhoja neljännesdollareilla toimivia pelikoneita tai soittaa antiikkisia soittorasioita. Tuoreiden minidonitsien tuoksu johdattaa Pier 39:lle, joka tunnetaan erityisesti merileijonien katselupaikkana. Honkottavista merileijonista nauttivat vauvat, vanhemmat ja vaarit. Niiden näkeminen on yksi merellisen San Franciscon kohokohtia.

Tutustu Chinatownin, North Beachin ja Fisherman’s Wharfin kaupunginosiin opastetulla kävelykierroksella

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *