North Beach ja beatnikien San Francisco

San Franciscon North Beach on täynnä elämää, historiaa ja kulttuuria. Italialaiset korttelit kadulle suunnattuine lämmitytteine terasseineen, pienet leipomot, yöelämään kutsuvat neonit ja vieruskatujen pikkutuhmat näyteikkunat. Caffe Triesten kuuluisaa kahvia tai kahvia vahvempaa ovat nauttineet Francis Ford Coppola, Beatnikit ja Jefferson Airplanen jäsenet. Hassunkapeassa vihreässä kerrostalossa Zoetropen toimistoaan pitäneen Coppolan kerrotaan hahmotelleen Kummisetä-trilogian käsikirjoitusta Triestessä.

North Beachin boheemimaine toi Beatnikit viettämään aikaansa kaupunginosaan. Heidän kokoontumispaikkansa, Citylights-kirjakauppa, on yksi kaupungin parhaita kirjakauppoja edelleen. Vesuvio-baari, jossa Kerouac kumppaneineen sammuttivat elämänjanoaan, on tunnelmallinen paikka pysähtyä drinkille. The Beat Museum kertoo beat-kirjailijoiden ja -taiteilijoiden tarinoista ja myy kirjoja. Washington Squaren laidalla valkeana nousevan Saints Peter and Paul -kirkon portailla Joe DiMaggio ja Marilyn Monroe poseerasivat hääkuvassaan.

Vanhat saluunat, kultakuumeaikojen jälkeinen The Saloon ja sitä hiukan uudempi Comstock Saloon huokuvat historiaa tuoksuissaan ja narisevissa lattialankuissaan. Jazzin ja bluesin tahdit raikaavat ulko-ovelle saakka, kun live-muusikot esiintyvät saluunoissa.

Kahvilat ja leipomot houkuttelevat cannoleillaan ja tiramisuillaan. Washington Squaren kupeessa sijaitsee monta laaturavintolaa, kuten suosittu pizzeria Tony’s Pizza Napoletana tai brunssiravintolat Mama’s ja Park Tavern. Liguria Bakery myy tyhjännäköisistä hyllyistään huolimatta kuuluisaa foccaciaansa eri täytteillä ja yrteillä maustettuna. Reseptin saloja perheyritys on varjellut jo yli sata vuotta.

Kun Washington Squarelta nousee ylös, päätyy yhdelle San Franciscon tunnetuimmista nähtävyyksistä: Telegraph Hillin Coit Towerille. Mäeltä voi laskeutua alas Filbert Steps -portaita pitkin hulppeiden asuintalojen ja rauhoittavien puutarhojen lomassa.

Tutustu Chinatownin, North Beachin ja Fisherman’s Wharfin kaupunginosiin opastetulla kävelykierroksella

Hotellisuositus North Beachin kaupunginosaan

Hotel Boheme

Nostalginen ja boheemi hotelli sijaitsee keskellä North Beachin sykettä. Beat-runoilija Allen Ginsberg yöpyi aikoinaan hotellissa, ja sen jälkeen hotelli on kunnioittanut beat-muistoja sisustuksessaan ja käytävien valokuvissaan. Huoneet ovat pieniä mutta tunnelmallisia. Hissiä ei ole, joten vanhan talon portaat on kavuttava ylös. Ystävällisestä palvelustaan tunnettu hotelli ei tarjoa aamiaista, mutta kadulla odottavat lukuisat North Beachin kahvilat ja leipomot herkkuineen.

Osoite: 444 Columbus Avenue

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *