Hotellit ja yöpyminen San Franciscossa

Yöpymisestä joutuu San Franciscossa pulittamaan pitkän pennin, mutta hintaan ei välttämättä sisälly viihdykkeitä eikä edes aamiaista. San Franciscon hotelleilta ei kannata siis odottaa liikoja, ellei ole valmis maksamaan maltaita. Kalliimpien hotellien perushinnat kohoavat 300-400 dollarista ylöspäin ja halvimmatkin kustantavat yli 100 dollaria. Hostellimajoituksessa voi selvitä muutamalla kympillä. Jos langaton internet ei sisälly hintaan, se maksaa yleensä noin 10-15 dollaria yöltä. Parkkimaksut kipuavat muutamasta kympistä lähelle satasta. Kaikissa hotelleissa ei kuitenkaan ole parkkitilaa.

Suurin osa keskihintaisista ja kalleimmista hotelleista sijaitsee Union Squaren ympäristössä, SoMassa ja Embarcaderon tuntumassa. Muistakin kaupunginosista löytää kelpo vaihtoehtoja, jotka saattavat olla hiukan edullisempiakin. Union Squarelta on pari korttelia Tenderloinin rajuimmille kaduille, joilta välttäisin majoitusta valitsemasta. Keskustan hotellien hyvä puoli on liikenneyhteydet moneen suuntaan. Pilvenpiirtäjissä sijaitsevat hotellit ovat usein myös sisätiloiltaan modernimpia kuin monet muut vaihtoehdot. Muista kaupunginosista sen sijaan voi löytyä majoitusvaihtoehtoja keskustaa rauhallisempien ja vihreämpien katujen varsilta, mutta hiukan vanhemmista rakennuksista.

Majoitusta valittaessa kannattaa seurata tarjouksia ja varata hotelli hyvissä ajoin etukäteen, sillä San Francisco on suosittu turisti- ja konferenssikaupunki, jossa yöpyy vuosittain kymmenisen miljoonaa vierailijaa. Kadulta käsin en välttämättä hotellia valitsisi ainakaan sokkona, sillä osa hotel -nimisistä paikoista on asuntolahotelleja, joissa voi olla turvatonta.

Airbnb -majoitus on lisääntynyt räjähdysmäisesti viime vuosina. Samalla sen hinnat ovat nousseet lähelle hotellihintoja. Airbnb on hyvä tapa nähdä, kuinka paikalliset asuvat San Franciscossa. Toisaalta sitäkin käyttäessä on hyvä pitää mieli avoimena, sillä vastaan voi tulla asumuksia, joiden koko, kunto ja siisteys vaihtelevat laidasta laitaan.

Kun varaat huonetta netissä, huomioi että loppusummaan lisätään kaupunki- ja hotelliverot, jotka kasvattavat hintaa noin 15 prosentilla.

Katso hotellitarjoukset San Franciscoon.

Hotellisuositukset San Franciscossa:

San Franciscon luksushotellit

San Franciscon keskihintaiset hotellit

San Franciscon budjettihotellit ja hostellit

© Reetta Kemppi

Etsi hotelleja San Franciscosta

Booking.com

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *