Trendikäs Dogpatch ja idyllinen Potrero Hill

San Franciscon Dogpatchin kaupunginosassa teollisuus- ja satamarakennukset ovat muuttaneet muotonsa trendikkäiksi lofteiksi. Leipomot, juustokaupat ja viinibaarit elävöittävät rakennuskolossejen kivijalkaa. Minnesota Art Project on kiinnostava galleriakeskittymä. Aiemmin rujosta San Franciscon kaupunginosasta on tullut trendikkään boheemi.

Potrero Hill on idyllinen viktoriaanisten talojen täyttämä asuinalue, jonka pääkadulla 18th Streetillä sijaitsee muutama mukava kahvila ja ravintola. Potrero Hillin Design Districtillä voi tutustua huonekalu- ja sisustuskauppoihin.

Kun Potrero Hilliltä ylittää valtatien ja suuntaa Missioniin löytyy alueelta kahviloita, cocktailbaareja ja brunssipaikkoja sekä Heath Ceramicsin keramiikkakauppa kahviloineen.

Dogpatchin ja Potrero Hillin ravintolat ja baarit

Kirkkaankeltaisessa Piccinossa kannattaa käydä pizzalla tai illallisella.
Neighbor Bakehouse on suosittu herkkupaikka pullakahveja varten. Karhunvatukka-pistaasicroissant on yksi leipomon maineikkaimmista croissanteista. Plow on Potrero Hillin ikisuosittu brunssiravintola, jonne sinnekin saa jonottaa.

Yield on Dogpatchin maineikas viinibaari, jonka viinit on pääsääntöisesti tuotettu ympäristöystävällisesti. Osa viineistä on sertifioitua luomua tai biodynaamisesti viljeltyjä. Listalta löytyy sulassa sovussa kalifornialaisia ja ympäri maailmaa tuotuja viinejä.

Potrero Hillin 17th Streetin tuntumassa sijaitsee rokkaavia baareja. Thee Parksidessa  voi kuunnella rokkia ja punkkia levyltä tai livenä tai haukata hampurilaisen takapihan terassilla. Bottom of the Hill on intiimi rokkiklubi, jossa voi kuunnella hiukan tuntemattomampia bändejä.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *