San Franciscon kahvilat

San Francisco on laatukahvista pitävän reissaajan paratiisi. Tunnetuimmat paikalliset tai alueella aloittaneet kahvibrändit ovat Blue Bottle, Sightglass, Four Barrel Coffee ja Ritual Coffee Roasters. Kahvipapusäkit ja vintagepaahtimet ovatkin tyypillinen näky trendikahviloiden perukoilla.

Kahvilat tarjoavat paikallispaahtimoiden trendikahvien lisäksi loputtomia rivejä Macin kuorien taakse kätkeytyneitä it-työläisiä. Osa kahviloista on alkanut rajoittaa etätyöläisten pesiytymistä tonteilleen rajoittamalla ilmaista nettiaikaa tai varaamalla läppärivapaita pöytiä. Kaikissa kahviloissa ei enää ole langatonta nettiyhteyttä ollenkaan.

Valinnanvapauden luvatussa maassa kahvin saa nauttia haluamallaan tavalla. Vegaaniystävälliset maidot, kuten manteli-, soija- ja hamppumaito, löytyvät lähes jokaisen San Franciscon kahvilan listoilta, mutta niistä saatetaan periä lisämaksu. Kahvin saa halutessaan myös kofeiinittomana (de-caf). Jos kuuma päivä janottaa, kannattaa valita vaikkapa iced latte tai jäätelökahvi affocato.

Kun herkkuhammasta kolottaa, parhaat paikat leivoskahveille ovat North Beachin kahvilat ja kaupunginosien leipomot. Tavallisissa kahviloissa herkkuvalikoima on usein pieni ja rajoittuu kekseihin ja pariin muffinssi- tai brownies-vaihtoehtoon.

Jos et ole kahvin ystävä, San Franciscon hurmaavista teetuvista löytää valtavat valikoimat laadukasta teetä.

KAHVILASUOSITUKSET SAN FRANCISCOON KAUPUNGINOSITTAIN

Berkeleystä lähtöisin olevan Peet’s Coffeen ja sen jälkiä seuranneen, sittemmin maailman valloittaneen Starbucksin löytää monesta San Franciscon kulmasta, mutta niitä persoonallisemmat vaihtoehdot löytyvät seuraavalta listalta. Osa kahvilasuosituksista tarjoaa trendikkäiden pienpaahtimoiden kahveja, toiset on valittu viihtyisyyden ja persoonallisuuden perusteella.

Pahvi- ja muoviroskan välttäjän ekoteko on juoda kahvi paikan päällä oikeasta kahvikupista. Listauksessa mainituissa kahviloissa saa juomansa yleensä kuppiin, mutta on hyvä mainita ”for here” varmistaakseen, ettei kahvia valuteta pahvimukiin. Jos kuitenkin on noutokahvin aika, kahvin saa mukaan sanoilla ”to go”.

SoMa ja Financial District

Blue Bottle Coffee

Muusikko-kahvifanaatikko aloitti Blue Bottle -kahvin tarinan Oaklandissa lahden toisella puolella. Kahvi on sittemmin levinnyt ympäri maailman. Ketjuksi kasvaneen Blue Bottlen pääomistaja on nykyisin Nestlé. Sametinpehmeä cappuccino on kuitenkin yhä yksi kaupungin parhaista kupposista. Kahvia myydään eri kahviloissa, mutta hienoimmat miljööt sijaitsevat Financial Districtin Sansome Streetin rakennuksessa ja Mint Plazalla.

Osoite: mm. 115 Sansome Street tai 66 Mint Plaza

Crossroads

Kahvilaa pyörittävät saman korttelin tukiasunnoissa asuvat ihmiset, joille kahvila tarjoaa uuden mahdollisuuden opetella ammattitaito ja samalla rahoittaa asuntoja. Lapsiystävällisen kahvilan hinnat ovat kohtuulliset ja monenlaista lounas- tai välipalaa sekä erinomaisia jäätelöannoksia on tarjolla. Crossroadsissa myydään myös kirjoja ja koruja. Kauniin takapihan kulmasta näkee pilkahduksen Embarcaderoa.

Osoite: 699 Delancey Street

Sightglass Coffee

Trendikäs Mac-omistajien valloittama kahvila. Ovensuun pyöräparkki auttaa pitämään fillarit turvassa.

Osoite: 270 7th Street

Mazarine Coffee

Market Street kaipasi pitkään viihtyisää kahvilaa, ja Mazarine vastaa tähän tarpeeseen oivalla kahvilla, lounaalla ja leivonnaisilla.

Osoite: 720 Market Street

North Beach

The Station SF

Kahvila vaihtoi taannoin Blue Bottle -kahvin Sightglassiin. Viihtyisä paikka, jota koristaa näyttävä Golden Gate -sillalta otettu valokuvaprintti. Osa pöydistä on rajoitettu tietokoneenkäytöltä.

Osoite: 596 Pacific Avenue

Caffe Greco

North Beachillä sijaitsee monta erityisesti herkutteluun sopivaa kahvilaa, joista Greco on yksi mainio vaihtoehto kotitekoisella tiramisulla ja canneloneilla nautiskeluun. Grecossa, kuten monessa muussakin North Beachin kahvilassa, kaadetaan italialaiseen tapaan Illy-kahvia.

Osoite: 423 Columbus Avenue

Caffe Trieste

Trieste luetellaan varmasti jokaisessa matkaoppaassa, mutta maine ei ole paikan boheemihenkeä himmentänyt. Kahvila, jonne voi pysähtyä myös leivokselle tai drinkille.

Osoite: 601 Vallejo Street

Castro

Réveille Coffee Co.

Kotoisa “autotallikahvila”, jossa voi nauttia kelvon lounaankin. Réveillen kahviloita sijaitsee myös muun muassa North Beachillä ja Mission Bayssä. Kahvilassa on ilmainen wifi.

Osoite: 4076 18th Street

Duboce Triangle

Duboce Park Café

Kahvilan terassi on rauhallisempi ja viihtyisämpi kuin moni San Franciscon vilkkaiden autokatujen varrella sijaitseva. Lisäksi Duboce Caféssa on suositeltava lounas- ja smoothievalikoima. Kahvilassa on ilmainen wifi.

Osoite: 2 Sanchez Street 

Haight-Ashbury

Coffee to the People

Rento aktivisti- ja hippihenkinen kahvila myy reilun kaupan kahvia. Lounas- ja välipalalistat ilahduttavat etenkin kasvissyöjiä ja vegaaneja. Älä sekoita kahvilaa Haight Streetin People’s Café:en.

Osoite: 1206 Masonic Avenue

Mission

Atlas Café

Kahvilassa on mukava, pienehkö takapiha. Atlas Café on myös baari, jonka nurkassa järjestetään live-keikkoja.

Osoite: 3049 20th Street

Tartine Bakery

Jos haluat nauttia laadukkaat kakkukahvit tai ranskalaistyylisen rapean croissantin, suuntaa Tartineen. Maankuulun Tartinen hinnat eivät ole halvimpia ja suurimman osan päivästä paikkaan pitää jonottaa, mutta leivonnaiset peittoavat monen kahvilan myymät muoviinkäärityt browniesit 10-0. Morning bun on leipomo-kahvilan aamujen kestosuosikki.

Osoite: 600 Guerrero Street

Potrero Hill

Farley’s

Kahvilakokemusta piristävät taidenäyttelyt ja kattava aikakauslehtivalikoima. Farley’s paahtaa kahvipapunsa itse ja myy luomuteetä välittävän paikallisen Five Mountains Tean teetä.

Osoite: 1315 18th Street

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *